Köp Klipsch RP-8000F II hornladdade golvhögtalare, svart par på Ljudfokus.se!
Spara
Klipsch RP-8000F II hornladdade golvhögtalare, svart par i gruppen Högtalare / Golvhögtalare hos Ljudfokus.se (288RP8000FIIB)

Klipsch RP-8000F II hornladdade golvhögtalare, svart par

Erbjudandet gäller t.o.m:
21990 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 288RP8000FIIB
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Klipsch RP-8000F II hornladdade golvhögtalare, svart par
Klipsch RP-8000F II hornladdade golvhögtalare, svart par
Klipsch RP-8000F II hornladdade golvhögtalare, svart par
Klipsch RP-8000F II hornladdade golvhögtalare, svart par
Klipsch RP-8000F II hornladdade golvhögtalare, svart par
Klipsch RP-8000F II hornladdade golvhögtalare, svart par
Klipsch RP-8000F II hornladdade golvhögtalare, svart par
Klipsch RP-8000F II hornladdade golvhögtalare, svart par
Klipsch RP-8000F II hornladdade golvhögtalare, svart par
Klipsch RP-8000F II hornladdade golvhögtalare, svart par

Produktinformation

Klipsch RP-8000F II är ett par välljudande och dynamiska golvhögtalare som ingår i 2022-års uppdaterade Reference Premiere-serie, som finslipats med en del innovativa teknologier som lyfter prestandan till en ny nivå och sätter konkurrenterna ännu mer i skuggan! Med kontrollerad spridning och en fantastisk känslighet på 98 dB, så är de här bastanta högtalarna redo att sätta rummet i gungning. Du får en sällan skådad - och svårslagen - kombination av både kvalitet och kvantitet. Hornets dynamik och upplösning placerar dig på första bänkrad och de dubbla 8" elementen kan flytta mer luft än det mesta på marknaden. Visste du att en 88 dB-högtalare alltid kommer begära 10 gånger mer effekt för att spela på exakt samma nivå som RP-8000F?!?

 • Kraftfulla, spelglada och dynamiska golvhögtalare för musik och film
 • Passar ypperligt till det mellanstora->stora vardagsrummet
 • Bestyckade med en 1" titaniumdiskant med LTS-upphängning och ett nytt 90x90 graders Tractrix-horn
 • Dubbla, högeffektiva 8" element med vidareutvecklade Cerametallic-koner
 • Dubbla basportar med Tractrix-laddning hanterar rejäla luftflöden utan att skapa blåsljud
 • Bi-wire/bi-amp terminal med kabeljumpers (ej stålbleck)
 • Bygg på med Dolby Atmos (finns anslutningar på baksidan)
 • Fötter medföljer att montera på undersidan, som ger en lätt tiltning av kabinettet
 • Magnetfästa frontgriller
 • Säljes i par!

Tell your neighbors we´re not sorry
År 2022 har den amerikanske hornpionjären Klipsch släppt sin senaste generation av Reference Premiere-serien. Det kan låta som upprepning, men när fabrikatet är redo att släppa en ny generation så har man verkligen integrerat nya tekniska lösningar som lyfter prestandan tydligt. Jämför man generationerna på pappret så är det svårt att särskilja vad man gjort. Men sätter man sig ner i soffan, lyssnar och jämför så är skillnaden väldigt uppenbar. Det är dina öron som avgör det hela! Man skulle kunna säga att man nästan har startat om på en helt ny kula och designat om allting från grunden. Nu är det inte riktigt så, men med nyutvecklade elementlösningar - samt en del kosmetiska ändringar - så befäster Klipsch sin tron på marknaden och sätter de flesta av konkurrenterna bakom sig i skuggan!
Vi sa det sist, men vi säger det igen. 
Dagens generation av Reference Premiere är finslipad till max.

Stop buying crap audio. It´s embarrasing.
Klipsch nyttjar i grund och botten samma materialval till elementen som tidigare, men de är vidareutvecklade till större perfektion. Kännetecknande för Reference-serien ända sedan startskottet år 1999 är den Tractrix-hornladdade diskanten i titanium och de egenutvecklade mellanregister/baselementen med Cerametallic-konen.
I 2022-års Reference Premiere-generation har man integrerat en större hornmun, som är tillverkad i ett nytt silikonkomposit-material, som tillsammans med 90x90 graders Hybrid Tractrix-geometrin ger fördelarna att man både får en högre dämpning av oönskade högfrekventa resonanser samt en mer kontrollerad spridning med färre rumsreflektioner och därmed ett rakare frekvensomfång. Precis som tidigare har man en ventilerad design, som reducerar stående vågor bakom membranet.
Tractrix är, kort förklarat, en form av hornmun vars krökning/formning av hornväggen mellan halsen och munnen ger den mest effektiva frisättningen av ljudvågen för den renaste och mest naturliga ljudåtergivningen.
Sedan några generationer tillbaka så har Klipsch ingenjörsteam hämtat teknik från den exotiska (och numer utgångna) Palladium-serien med deras LTS-teknik (Linear Travel Suspension), som ger en exakt horisontell rörelse av diskantmembranet, vilket minimerar distorsion och fasproblematik.
Själva membranet är i titanium, en metall som är kostsammare men vars höga styrka tillåter tunnare konstruktioner än flertalet andra metaller, kombinerat med en förhållandevis låg densitet. Rent prestandamässigt inom ljud ger detta ett snabbt impulssvar och hög upplösning, som överstiger prestandan av aluminium, polymer eller silke.

Big sound. No bullshit.
Samtliga av modellerna i Reference Premiere-serien är rena 2-vägs konstruktioner.
Sedan alla generationer tillbaka - när RF-3 och kompani såg dagens ljud på sent 90-tal - så har Klipsch förlitat sig på element med den egenutvecklade Cerametallic-konen, som är en smått unik konstruktion gällande prestanda och verkningsgrad. Detta ger dem perfekta att integrera med den högupplösta horndiskanten.
Via en anodiseringsprocess får man en exceptionellt lättviktig men samtidigt extremt styv kon. Detta ger ett exemplariskt omfång i basregistret med minimal konbreakup och distorsion. Tillsammans med en dubbel-lagers talspole i ren koppar får man en enastående ledningsförmåga och effekttålighet. Dammkåpan är förbättrad och likaså upphängningen, som har en speciell vikt design som ger en extrem styvhet för att absolut linjär slaglängd, som också är större för en enastående lågfrekvent återgivning. Korgen i stål har fått en förstärkt konstruktion som minimerar resonanser. Motorn i systemet är rejält tilltagna keramiska magneter.
Elementet tar alltså på sig sin arbetsuppgift med stort ansvar. I en 2-vägs konstruktion får elementet egentligen dubbla uppgifter där det både ska kunna återge en kraftfull och djup bas samtidigt som separationen skall vara tillräckligt hög för att matcha övergången till horndiskanten på ett övertygande sätt. Om Klipsch har lyckats med detta? Tja, vad tror du själv?!

Pissing of the neighbors
En hornladdad diskant har en fruktansvärt fin upplösning och dynamik som få konkurrenter matchar. Men detta gör att kräven blir ännu större på baselementen. Klipsch utvecklade en ny basport-teknik till förra generationen av den finare Reference Premiere-serien, som nu har integrerats till dagens Reference. Porten har en speciell mynning för att hantera rikliga mängder med luftflöden och är perfekt avstämda med kabinettets volym. Döpt till Tractrix-port så förmår Reference-modellerna att flytta ännu mer med luft. Något som skapar en ännu större livekänsla till ljudet, men till grannarnas stora förtret. 
Lägg därtill gjutna aluminiumfötter som ger högtalarna en modern design och dessutom minimerar kontakten med golvytan för minskad resonans. Nya trimringar i koppar runt diskant- och baselement accentuerar dessa och ger ett exklusivt intryck.

Var inte sparsam med elektroniken
Ett missvisande begrepp är att säga att en Klipsch-högtalare är lättdriven. Då har man felaktigt missuppfattat dess effektivitet. En Klipsch-konstruktion behöver inte lika många Watt som en konkurrerande lösning, men de växer enormt med bättre elektronik och framförallt med en förstärkare med en hög strömkapacitet. Det är då man får full kontroll med maximal dynamik och spänst. Det kan alltså straffa sig med att fuska med kringutrustningen, då Klipsch spelstil - som är rätt framåt - lättare avslöjar bristerna, som i inspelningarna eller om en förstärkarens nätdel inte bevarar sin kontroll. Fina högtalare förtjänar fin kringutrustning, så enkelt är det.

Bygg ut med Dolby Atmos
Klipsch har tänkt till lite extra på dig som önskar att ha granngårdens fetaste hemmabioljud, och här finner vi liknelser från det danska systerbolaget Jamo. På baksidan av högtalarens nedre del finner vi nämligen två ingångar, där den ena heter "Main" och den andra heter "Height". På "Main" kopplar du högtalarkabeln som är avsedd för golvhögtalarna, oavsett om det är ren musiklyssning eller om de skall agera som fronthögtalare till hemmabion. Nära toppen finns det en utgång för Dolby Atmos-högtalaren, som man lägger på golvhögtalarens topp. På så sätt får man en mer dold kabeldragning.

Mannen med en egen filosofi. Arvet lever vidare.
Paul W. Klipsch grundade sin firma år 1946 i Hope, Arkansas vid lanseringen av den idag legendariska, fullt hornladdade Klipschorn lanserades - som än idag finns i produktion! Paul´s filosofi var att kunna återskapa livemusik via en högtalare. För att uppnå detta, när det begav sig, fick man förlita sig på (effektsvaga) rörförstärkare och stora högtalare med hornladdning. Ett känt citat från Paul är: "What the world needs is a good 15 Watt amp" 
Detta smarta geni till man höll genom sin livstid på hela 18 patent - dock tillhörde inte alla audio. På senare år blev Paul också en pionjär, då han som hittills enda medlem från hifivärlden blivit invald till "Science and Engineering Hall of Fame", där han delar celebert sällskap med två andra medlemmar - inga mindre än Alexander Graham Bell och Thomas Edison!
Paul lade sin tro till fyra grundfilosofier vid skapandet av en högtalare, något som Klipsch även idag, många år efter Paul´s bortgång, anammar. 

 • Ju högre verkningsgrad, desto lägre distorsion - mindre behov av effekt ger lägre rörelse på högtalarelementen
 • Större dynamikomfång uppnås genom den höga verkningsgraden
 • Hornets kontrollerade spridning minimerar rumsreflektioner
 • En rakare frekvenskurva upplevs tack vare den kontrollerade spridningen


Klipsch grundades grundades av en galen ingenjör i den amerikanska staden Hope, Arkansas. Paul Wilbur Klipsch hade 1946 fått nog av de lågkvalitativa ljudsystem som fanns tillgängliga och bestämde sig för att med vetenskapliga principer utveckla och konstruera tekniker som än idag används i Klipsch välkända högtalare och system. I Klipsch enorma sortiment som sträcker sig från stativhögtalare till subwoofers, utomhushögtalare till studiomonitorer, finner du garanterat vad du söker.

Specifikationer

Konstruktion: 2-vägs, basreflex
Bestyckning: 1" hornladdad titanium LTS-diskant, dubbla 8" Cerametallic mellanregister/baselement
Frekvensomfång: +/-3 dB: 35 - 25.000 Hz
Effekttålighet: Kontinuerligt: 150 Watt; Peak: 600 Watt
Impedans: Nominellt: 8 Ohm
Känslighet: 2.83V/1M: 98 dB
Anslutning: Front: bi-wire/bi-amp. Atmos: single-wire (för utbyggnad)
Delningsfrekvens: 1.630 Hz
Färg: Svart
Medföljande tillbehör: Golvben tillverkade i gjuten aluminium
Övrigt: Magnetfästa frontgriller
Mått: 275 x 1095 x 463 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 27.85 kg
Enhet: Par

Prisvärda paket

Rekommenderade tillbehör

Oehlbach Jump, 6 mm2 försilvrade kabeljumpers
Kabeljumpers med försilvrade...
350 kr
Köp
Info
Proson Arctic BFA Metallic banankontakt, 4-pack
Detta är ett 4-pack med bana...
249 kr
Köp
Info
Real Cable BM400T högtalarkabel, lösmeter
Detta är en högtalarkab...
140 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Klipsch RP-8000F II hornladdade golvhögtalare, svart par
Detta är ett par vällju...
21990 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Oehlbach Jump, 6 mm2 försilvrade kabeljumpers
Kabeljumpers med försilvrade 6 mm² kopparledare ...
350 kr
Köp
Info
Proson Arctic BFA Metallic banankontakt, 4-pack
Detta är ett 4-pack med bananpluggar av BFA-typ, som ...
249 kr
Köp
Info

Tillbehör

Oehlbach Jump, 6 mm2 försilvrade kabeljumpers
Kabeljumpers med försilvrade...
350 kr
Köp
Info
Proson Arctic BFA Metallic banankontakt, 4-pack
Detta är ett 4-pack med bana...
249 kr
Köp
Info
Real Cable BM400T högtalarkabel, lösmeter
Detta är en högtalarkab...
140 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.