Klipsch RC-64 III, svart i äkta träfanér Klipsch | Högtalare | Ljudfokus.se
Klipsch RC-64 III, svart i äkta träfanér i gruppen Högtalare / Centerhögtalare hos Ljudfokus.se (288RC64IIIB)

Klipsch RC-64 III, svart i äkta träfanér

16990 kr
Artnr: 288RC64IIIB
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Klipsch RC-64 III, svart i äkta träfanér
Klipsch RC-64 III, svart i äkta träfanér
Klipsch RC-64 III, svart i äkta träfanér
Klipsch RC-64 III, svart i äkta träfanér
Klipsch RC-64 III, svart i äkta träfanér
Klipsch RC-64 III, svart i äkta träfanér
Klipsch RC-64 III, svart i äkta träfanér
Klipsch RC-64 III, svart i äkta träfanér
Klipsch RC-64 III, svart i äkta träfanér

Produktinformation

Klipsch RC-64 III är den klang- och designmatchade centerhögtalaren till de bastanta RF-7 III. Den här högtalaren har exakt samma horndriver, och visar alla de fina egenskaperna en vansinnigt bra hornkonstruktion besitter. Skyhög ljudkvalitet och smått otroliga 99 dB i känslighet!

  • Klangmatchad centerhögtalare till RF-7 III
  • Exemplarisk byggkvalitet - väger 25 kg!
  • Skyhöga 99 dB i känslighet
  • Kabinett i äkta träfanér

Arvet lever vidare - tredje generations RC-64 är sanslöst bra
Mycket har hänt sedan amerikanska högtalar- och hornexperten lanserade den banbrytande centerhögtalaren RC-64 i sin första generation. Det som är gemensamt är dess fysik och bestyckning, men den främsta förbättringen ligger i de extremt påkostade elementen. Här finner vi en högupplöst och explosiv 1.75" diskant med hornladdning - faktiskt identisk som i golvhögtalarna RF-7 III. Detta ger en sömlös klangmatchning till hemmabion, och du kan räkna med att du kommer hoppa högt i soffan när pistolskott eller kanoner smäller av. Dynamiken är en horndrivers stora "specialitet".

Som sagt, mycket har hänt i utvecklingen sedan första upplagan av RC-64 kom ut på marknaden år 2006. Klipsch ingenjörerna förlitar sig ännu på det material när förknippats med deras Reference-högtalare sedan de för första gången lanserades på sent 90-tal - nämligen titanium till diskanten och en anodiserad aluminium-beläggning på konen till baselementen, döpt till Cerametallic. Dessa materialval gifter sig otroligt bra tillsammans och ger en ljudbild som hålls ihop. Genom generationerna har man vidareutvecklat tekniken med magnetgap, upphängningar m.m. Detta har bidragit till att man finslipat återgivningen. En RC-64 III är betydligt mer neutral, frekvensrak och upplöst än de föregående generationerna. 

Genom vidareutvecklingen med optimerade parametrar som styvhet, intern dämpning, geometri m.m. så har både diskanten och baselementen fått mer optimerade arbetsområden. Hornet har konstruerats med en ny fasplugg och själva munnen är numer i ett speciellt gummimaterial, för att minska reflektioner och får bättre linjäritet vid högre frekvenser. 
I den första upplagan av RC-64 hade man en brytpunkt på 1.800 Hz. I dagens modell ligger brytpunkten på 1.400 Hz. Detta innebär att man får mer av den genuina hornkaraktären ner i mellanregister-området för utökad närvarokänsla. 
De fyra 6.5" elementen arbetar olika, en lösning man döpt till Tapered Array. Ner i frekvens så hjälper alla elementen varandra, men vid 1.000 Hz så är det enbart två av elementen som arbetar upp mot hornets brytpunkt. De yttre elementen rullar av tidigare, och detta förbättrar högtalarens off-axis respons.


Tillverkad i Hope
Detta är en geniun Klipsch-produkt, som med stolthet tillverkas i fabriken i Hope, Arkansas. Precis som grundaren Paul W. Klipsch hade önskat. Den äkta träfanéren håller möbelstandard, och finns i svart ask, körsbär eller valnöt. Hela konstruktionen är gedigen, med en vikt på massiva 25 kg. Lådan är helt sluten. Vill man koppla in dubbla slutsteg så finns den möjligheten då högtalarna har en terminal med dubbla anslutningar, alternativt att man bi-wirar högtalaren genom dubbel uppsättning högtalarkablage.

Värt att tänka på!
Tänk på att trots en hög känslighet så kräver de här högtalarna mycket ström. Vissa kallar en Klipsch-högtalare får lättdriven och detta är väldigt missvisande. Rätt ord att använda är effektiv, då de behöver mindre ineffekt i Watt för att skapa högre akustik ut. Ska man dock få bukt på både hornets besvärliga fasförskjutning och de totalt fyra 6.5" elementen, så behöver förstärkaren ha en hög strömkapacitet och dämpfaktor. 
Klipsch grundades grundades av en galen ingenjör i den amerikanska staden Hope, Arkansas. Paul Wilbur Klipsch hade 1946 fått nog av de lågkvalitativa ljudsystem som fanns tillgängliga och bestämde sig för att med vetenskapliga principer utveckla och konstruera tekniker som än idag används i Klipsch välkända högtalare och system. I Klipsch enorma sortiment som sträcker sig från stativhögtalare till subwoofers, utomhushögtalare till studiomonitorer, finner du garanterat vad du söker.

Specifikationer

Konstruktion: Sluten låda
Bestyckning: 1.75" Tractrix-hornladdad diskant, fyra 6.5" Cerametallic element
Frekvensomfång: +/–3 dB: 57 - 24.000 Hz
Effekttålighet: Peak: 800 Watt, RMS: 200 Watt
Impedans: 8 Ohm
Känslighet: 99 dB
Anslutning: Bi-wire/bi-amp
Delningsfrekvens: 1.000 Hz, 1.400 Hz
Färg: Svart
Mått: 910 x 203 x 381 mm (B x H x D)
Vikt: 25 kg

Rekommenderade tillbehör

Dynavox BFA-bananpluggar, 4-pack
Banankontakter i 4-pack med BFA-t...
98 kr

Du har nyligen tittat på

Klipsch Heritage HP-3 over-ear hörlurar, ebony
Klipsch sätter prägel p...
10990 kr (14990 kr)
Klipsch R-610F golvhögtalare, svart par
Reference-seriens minsta...
5990 kr (7990 kr)
Klipsch RP-402S surroundhögtalare, svart par
2018 års Reference Premiere-...
4990 kr (5990 kr)

Produkter relaterad till din historik

Dynavox BFA-bananpluggar, 4-pack
Banankontakter i 4-pack med BFA-typen. 
98 kr
Oehlbach Silverline 40, 4 mm² försilvrad högtalarkabel
Högtalarkabel på lösmeter - med 4 mm² ...
147 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.