Förstärkare till stereo och hemmabio

Förstärkare

En välljudande och välbyggd stereoförstärkare eller hemmabioförstärkare är en viktig grund att bygga sitt ljudsystem kring, både för att nå en optimal återgivning men även för att förstärkaren kan driva högtalarna på ett optimalt och kontrollerat sätt, utan att skapa distorsion. Hos Ljudfokus finner du ett brett och komplett sortiment från marknadens ledande tillverkare i olika prisklasser.
Läs mer


Förstärkare


En välljudande och välbyggd stereoförstärkare eller hemmabioförstärkare är en viktig grund att bygga sitt ljudsystem kring, både för att nå en optimal återgivning men även för att förstärkaren ska driva högtalarna på ett optimalt och kontrollerat sätt, utan att skapa distorsion. Hos Ljudfokus finner du ett brett och komplett sortiment från marknadens ledande tillverkare i olika prisklasser.
Valet av förstärkare beror på vilka högtalare som den skall driva. Om man har ett par större golvhögtalare med tilltagna baselement så ställer det större krav på förstärkarens uppbyggnad och nätdel. Ska du få bra kontroll över stora baselement och även avse att spela på en högre volymstyrka, så måste förstärkaren vara kapabel till detta. Här pratar man om Ampere och hög dämpfaktor. Du kan läsa mer om detta i vår guide "En förstärkares strömkapacitet - kan det skilja mellan Watt och Watt?"

Ett par stativhögtalare eller vägghögtalare är som exempel inte lika krävande då de är fysiskt mindre och har färre element att hantera. Förstärkaren får en "lättare" uppgift med mindre krav på hög uteffekt, men fortfarande är komponentvalet - alltså ljudkvaliteten - avgörande till hur bra det kommer att spela i ditt hem. 

Om du vill fördela musiken till flera rum samtidigt - oavsett om det är för hemmet, butiken eller kontoret - så finns det anpassade multiroom & installationsforstarkare för detta. Om du vill läsa mer om ditt kommande multiroom-projekt så har vi en hel del matnyttiga tips i vår guide "Vad ska man tänka på när man bygger multiroom".

Om du vill optimera återgivningen från din vinylspelare så behöver du en RIAA-förstärkare, som även kallas för ett RIAA-steg. Utan ett sådant så hörs knappt musiksignalen från pickupen, knappt ens när du har volymen i max. Givetvis skiljer det i ljudkvalitet på RIAA-steg då förstärkningen och utgångssteget innehåller komponenter som inverkar på hur bra ljudsignalen är när denna skickas vidare till den efterföljande förstärkaren.

Under respektive kategori förklarar vi mer om dess högtalarens uppbyggnad med dess för- och nackdelar, samt med en del mattnyttiga tips att tänka på.
Du kan även i flera kategorier filtrera på vissa specifika finesser för att underlätta att finna det just du söker efter.

Viktigt att tänka på är även kvaliteten på är de olika typerna av kablar, som analoga eller digitala signalkablar (mellan signalkällan och förstärkaren) och givetvis högtalarkablarna. Tänk på att detta är i sammanhanget den lilla kostnaden som gör den märkbara skillnaden.
 
Har du frågor och funderingar - eller behöver rådgivning - om vad du bör tänka på om just dina högtalare, så är du välkommen att kontakta vår kundservice via telefon eller på mail.

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.