Hitta rätt ljudlösning för dig!

HITTA RÄTT LJUD FÖR DIG!


Det har hänt mycket på väldigt kort tid, det kan man lugnt säga. Förr anslöt man en analog signalkälla - som exempelvis en skivspelare - till en stereoförstärkare, som i sin tur kopplades till ett par högtalare. Valet av högtalare låg mellan ett par större golvhögtalare eller en mindre stativhögtalare. Idag är valfriheten enorm - ljudet är uppkopplat, trådlöst och smartare än någonsin. Möjligheterna – och valen - ser helt annorlunda ut.

Ett stort önskemål i många hem är att ljudanläggningen skall kunna kopplas/styras via en telefon, dator eller TV med möjlig streaming via nätverket, allra helst ska det vara trådlöst.

Form och funktion är en viktig detalj i sökandet efter ett nytt ljudsystem till det moderna hemmet. Vi vill gärna uttrycka oss med färger och former, i större utsträckning är tidigare. Ljudet är givetvis viktigt, men de skall också passa in i rummet de ska placeras. Vilken typ av högtalare du väljer beror på hur den skall användas, kraven på dess ljudliga egenskaper och dess platstagande i rummet.

Oavsett om din högtalare skall vara diskret, större, platt, färgglad, batteridriven eller nätverksuppkopplad, så ska kommer vi presentera en lämplig lösning helt efter dig! 

Högtalare till mobilen

Med dagens smarta telefoner är du konstant uppkopplad, med snabb och enkel tillgång till Wifi via hemmets router. Ett bra surfabonnemang, eller lagrad musik i mobilen, är ypperligt när man vill streama musik när man är på språng - som under affärsresan på tåget eller semesterfirandet på stranden. Här finner vi ett stort utbud av Bluetooth-högtalare eller Wifi-högtalare i ett kompakt format, vars ljud är ett solklart lyft mot telefonens egna. Den stora fördelen är att du blir helt fri från trasslande kablar, och flera modeller har dessutom batterifunktion för portabelt bruk. En ständigt växande kategori är partyhögtalare vars syfte är att snabbt och enkelt bjuda upp till dans och höja stämningen! Här är inget diskret, snarare tvärtom - ett härligt inslag när släkt och vänner kommer förbi. Ta med dig festen ut i trädgården och starta festen där!

Högtalare till TV eller dator

Oavsett vad TV-tillverkaren säger, så kommer ljudet aldrig bli så bra (och kanske högt) som man önskar. En soundbar är en smart lösning för de hem som vill få en större upplevelse och fint ljud när familjen eller polarna är samlade i soffan. Här ligger vikten på en enkel och diskret installation - oftast räcker en simpel HDMI-kabel och sedan är det klart. De flesta soundbars på marknaden har en trådlös subwoofer som bidrar till en ökad inlevelse till film- och spelkvällar. Dessutom har flera av de nyare modellerna Bluetooth eller Wi-Fi för trådlös musikstreaming från exempelvis ditt Spotify-konto. Enkelt, välljudande och en perfekt lösning för dig som vill ta ljudet till nästa nivå.

En soundbar är en tänkbar lösning till en TV eller en dator. Vi ser att fler och fler tillverkare satsar på aktiva stereohögtalare. Det innebär att du slipper exempelvis en hemmabioförstärkare och massa högtalarkabel. Med ett par aktiva högtalare, som finns i olika storlekar - från stativ- till golvhögtalare - blir upplevelsen total.

Många av modellerna är fortfarande diskreta och platsbesparande, men med mer påkostade element och ett rejälare kabinett i trä kan ljudet återges med mer tyngd och upplösning. Då du har två separata kabinett skapas en bredare stereobild med finare separation. På senare tid har flera tillverkare även lanserat en del aktiva golvmodeller som verkligen kan förse hemmet med ett rikt basomfång. Möjligheterna är många, då högtalarna kan kopplas till en dator via USB och återge musik upp till högupplösta 24-bitar, och likaså kopplas trådlöst till en mobil, samt sammanlänkas med en TV via en optisk ljudkabel eller HDMI. Ja, i vissa fall finns t.o.m. ett inbyggt RIAA-steg för vinylspelare!

Inbyggnadshögtalare 

Oavsett om du vill lyssna på musik, titta på film eller ha ljud i flera rum samtidigt så finns det ett stort utbud av inbyggnadshögtalare för montering i vägg och/eller tak. En sådan installation blir nästintill osynlig, och högtalarna kopplas till en nätverksbunden förstärkare – och sen ihop med en högtalarväxel som har impedanskorrigering – får du snabb access till exempelvis ditt Spotify-konto, och kontrollerar allting via en styrapp till din smartphone.  

Högtalare till hemmabio

För att få den ”äkta” biokänslan i hemmet krävs ett högtalarsystem med minst fem högtalare, plus en aktiv subwoofer, som tillsammans skapar ett omslutande surroundljud. På senare år har det nya ljudformatet Dolby Atmos kommit, vilket är höjdobjektsbaserat och tar upplevelsen till en helt ny nivå. Det viktigaste är att högtalarna är klangmatchade till varandra (samma fabrikant, gärna samma serie) och ju större plats de får ta i rummet, desto köttigare och häpnadsväckande kommer ljudet att bli. Nästan alla av dagens hemmabioförstärkare har möjligheter till att kopplas upp till ditt hemnätverk för bl.a trådlös streaming av musiken, och kan även i vissa fall integreras i ett multiroomsystem. Givetvis kan du spela favoritmusiken genom fronthögtalarna och subwoofern och få en påtaglig livekänsla.

Om du behöver vidare rådgivning i ditt val av högtalare så finns vi på support@ljudfokus.se eller telefon 010-330 20 90.

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.