Hörlurssteg & Digitala Walkmans - Ljudfokus
Filtrera:
Pris
Tillverkare
Aune
Cayin
iFi Audio
Music Hall
Musical Fidelity
Pro-Ject
Vincent
Utförande
Batteridrift
Digitala ingångar
Rörbestyckning
XLR-anslutning

Hörlurssteg & Digitala Walkmans

Om du vill förbättra ljudkvaliteten i dina hörlurar så är det en dedikerad hörlursförstärkare som ger dig maximalt med välljud. Det är oavsett om du avser att koppla av för en stund i soffan, sitter vid datorn eller för ljudproduktionssammanhang. Alla hörlurar kan låta bättre med en hörlursförstärkare, men det är av särskilt stor vikt när man kommer uppåt i det finare segmentet. Det finns olika typer av hörlursförstärkare som både kan vara utrustade med analoga som digitala ingångar samt även Bluetooth-mottagning. Det gäller att finna en optimal matchning med hörlurarnas ljudkvalitet men även impedans för att framhäva musikens detaljer och dynamiska förlopp. Ljudfokus har ett selekterat utbud från otroligt duktiga fabrikat, som iFi Audio, Aune och Pro-Ject.
Läs mer
iFi Audio Zen CAN hörlursförstärkare
Detta är en förstklassig och helt analog hörlursförstärkare som bevisar a...
2190 kr
Köp
Info
Pro-Ject Pre Box S2 Digital kompakt försteg med DAC & MQA-stöd, svart
Detta är ett kompakt försteg med digitala ingångar, som även kan agera som en ...
4590 kr
Köp
Info
Pro-Ject Head Box S2 Digital hörlursförstärkare med DAC & förstegsutgång, silver
Detta är en välljudande hörlursförstärkare avsedd för digitala k...
3490 kr
Köp
Info
Pro-Ject Head Box S2 Digital hörlursförstärkare med DAC & förstegsutgång, svart
Detta är en välljudande hörlursförstärkare avsedd för digitala k...
3490 kr
Köp
Info
Aune Flamingo rörbestyckad DAC med hörlursförstärkare
Detta är en läckert designad och rörbestyckad hörlursförstärkare, me...
2590 kr
Köp
Info
iFi Audio Go Blu, portabel hörlursförstärkare med Bluetooth & DAC
Detta är en fantastiskt välljudande hörlursförstärkare med Bluetooth och ...
2390 kr
Köp
Info
iFi Audio GO Link kompakt hörlursförstärkare med USB-C & MQA-stöd
Detta är en superkompakt hörlurförstärkare som via sin USB-C anslutning agerar...
699 kr
Köp
Info
iFi Audio Zen CAN 3 klass A-kopplad hörlursförstärkare
Detta är en förstklassig och helt analog hörlursförstärkare som bjuder p&...
2790 kr
Köp
Info
Aune Flamingo BT rörbestyckad DAC med hörlursförstärkare & Bluetooth
Detta är en läckert designad och rörbestyckad hörlursförstärkare, me...
3190 kr
Köp
Info
Cayin HA-1A mkII rörbestyckad hörlursförstärkare, silver
Detta är en rörbestyckad hörlursförstärkare med en fantastisk ljudkvalite...
12990 kr
Köp
Info
Vincent KHV-200 rörbestyckad hörlursförstärkare, svart
Vincent Audio KHV-200 är en förstklassig hörlursförstärkare med rör ...
10990 kr
Köp
Info
Aune X7S 2021 Edition hörlursförstärkare, silver
Detta är en fullbalanserad hörlursförstärkare med en minimalistisk och industr...
2990 kr
Köp
Info
Aune X7S 2021 Edition hörlursförstärkare, svart
Detta är en fullbalanserad hörlursförstärkare med en minimalistisk och industr...
2990 kr
Köp
Info
iFi Audio xDSD Gryphon, portabel DAC med hörlursförstärkare
Detta är en grymt välljudande portabel DAP-spelare med uppladdningsbart batteri, som har...
7490 kr
Köp
Info
iFi Audio Zen AIR Can, hörlursförstärkare
Zen Air bjuder på en fantastisk valuta och har mycket av sitt ljud och teknik ärvd fr...
1190 kr
Köp
Info
Musical Fidelity MX-HPA hörlursförstärkare med XLR ut, svart
Detta är en förtrollande hörlursförstärkare med en fullbalanserad kretsde...
8990 kr
Köp
Info
iFi Audio Uno hörlursförstärkare med USB DAC
Detta är en extremt prisvärd hörlursförstärkare avsedd för en dator ...
990 kr
Köp
Info
Vincent KHV-200 rörbestyckad hörlursförstärkare, silver
Vincent Audio KHV-200 är en förstklassig hörlursförstärkare med rör ...
10990 kr
Köp
Info
Musical Fidelity MX-HPA hörlursförstärkare med XLR ut, silver
Detta är en förtrollande hörlursförstärkare med en fullbalanserad kretsde...
8990 kr
Köp
Info
Music Hall HA25.3 rörbestyckad hörlursförstärkare, svart
Detta är en rörbestyckad hörlursförstärkare som bjuder på ett varmt ...
7490 kr
Köp
Info
Music Hall HA25.3 rörbestyckad hörlursförstärkare, silver
Detta är en rörbestyckad hörlursförstärkare som bjuder på ett varmt ...
7490 kr
Köp
Info

Hörlurssteg & Digitala Walkmans

Om du vill förbättra ljudkvaliteten i dina hörlurar så är det en dedikerad hörlursförstärkare som ger dig maximalt med välljud. Det är oavsett om du avser att koppla av för en stund i fåtöljen, sitter vid datorn eller för ljudproduktionssammanhang.
Många av oss använder mobiltelefonen eller datorn som källa när vi lyssnar på musik i hörlurar. Det är praktiskt och vi har alltid musiken nära till hands. Att lyssna på musik genom ett par förstklassiga hörlurar kan vara en helt underbar upplevelse. Du kan koppla av i lugn och ro för dig själv och sluta bort världen för en stund. 

Dilemmat som uppstår är att de flesta mobiltelefoner, surfplattor och datorer inte alls har ljudkort av den kalibern som kommer få ljudet att lyfta. De kan ej heller leverera den spänning som behövs till hörlurar med en högre impedans, vilket gör att ljudbilden blir platt och ljudstyrkan väldigt svag.
En hörlursförstärkare kan absolut jämföras med en stereoförstärkare, där dess komponentval och strömförsörjning är en stort bidragande faktor till ljudkvaliteten. En högtalare är aldrig konstant i sitt impedansförlopp utan den varierar per frekvens, och dessutom måste man beakta dess fasförskjutningar i induktiv och kapacitiv last. Hög strömkapacitet är avgörande för att få en kontrollerad och dynamisk ljudbild. Detsamma gäller hörlursförstärkaren.
Avser man att driva ett par större golvhögtalare så kommer den effektglada förstärkaren på 2x150 Watt att lämpa sig bättre än den mindre modellen på 2x40 Watt, som i sin tur kan vara en bättre matchning med ett par välljudande stativhögtalare. Vi finner liknelsen i en hörlursförstärkare. Hörlursuttaget i en laptop ger generellt runt 30 milliWatt, jämfört med en mer påkostad hörlursförstärkare som kan leverera 40 gånger uteffekten, vilket ger ljudet mer kraft, renhet och dynamisk spänst.
Det finns även bärbara hörlursförstärkare som drivs på batterier och som ger dig bättre ljud när du är på språng, exempelvis om du sitter på tåget. Vi har genom åren talat om Walkmans och MP-spelare. Med dagens mer upplösta musikformat i 24-bitars djup och större lagringskapacitet så kallar man den bärbara och moderna mediaspelaren för DAP (Digital Audio Player).

Varför ett hörlurssteg ger bättre ljud

Förbättrat SNR (Signal/brus förhållande): En hörlursförstärkare förbättrar signal-till-brusförhållandet genom att förstärka ljudsignalen relativt till bakgrundsbruset. Detta innebär att musiken blir klarare och detaljerna mer framträdande.
Reducerad distorsion: Distorsionen minskas genom att hörlursförstärkaren använder högkvalitativa komponenter som hanterar ljudsignalen på ett bättre sätt. Resultatet är ett ljud som är närmare originalinspelningen.
Optimal impedans: Hörlurar har olika impedanser, vilket kan påverka hur effektivt de drivs. En hörlursförstärkare matchar hörlurarnas impedans med sin egen utgångsimpedans, vilket optimerar strömflödet och säkerställer maximal ljudkvalitet.
Effektiv strömförsörjning: Genom att tillhandahålla tillräckligt med ström för högimpedanshörlurar, kan hörlursförstärkaren driva dem på ett sätt som en mobiltelefon eller dator inte kommer i närheten av, vilket resulterar i förbättrad dynamik och ljudvolym.
Fullt frekvensspektrum: Hörlursförstärkare kan hantera ett bredare frekvensspektrum än mobiltelefonen och datorn. Detta innebär att du får en djupare bas, ett klarare mellanregister och en luftigare diskant, vilket ger en mer dynamisk, ren och balanserad ljudbild.
Detaljerad ljudåtergivning: Genom att kunna återge subtila frekvensvariationer mer exakt med högre komponentkvalitet, får du en mer levande och realistisk lyssningsupplevelse.
Mer kraft: En hörlursförstärkare levererar mer effekt än mobiltelefonen och datorn, vilket är särskilt viktigt för hörlurar med hög impedans eller låg känslighet. Detta säkerställer att hörlurarna kan prestera optimalt och att ljudet inte blir förvrängt vid högre volymer.
Bättre dynamik: Med mer kraft kan förstärkaren återge större dynamiska skillnader i musiken, från de tystaste partierna till de mest kraftfulla utbrotten, utan att tappa detaljeringsförmåga.
Ökad separation: Med bättre kanalseparation kan du höra hur olika delar av instrument är placerade vid inspelningsplatsen, vilket ger en mer immersiv och engagerande lyssningsupplevelse.

Sammanfattning
En hörlursförstärkare erbjuder flera tekniska fördelar som tillsammans skapar en betydligt förbättrad ljudupplevelse. Genom att förstärka signalen, optimera impedansmatchningen, använda avancerade DAC-enheter, tillhandahålla en bredare frekvensrespons, leverera mer kraft och förbättra ljudscenen, kan en hörlursförstärkare lyfta prestandan hos dina hörlurar till nya höjder. Detta gör dem till ett oumbärligt tillbehör för alla som värdesätter högkvalitativt ljud, oavsett om de använder bärbara mediaspelare eller andra ljudkällor.

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.