Köp din Bluetooth-sändare eller Bluetooth-mottagare hos Ljudfokus.se!
Filtrera:
Pris
Tillverkare
Advance Acoustic
Aune
Dayton Audio
iFi Audio
NuPrime
Pro-Ject
Real Cable

Bluetooth mottagare & sändare

Om man snabbt vill kunna streama musiken från sin telefon så är en Bluetooth-mottagare en enkel och smidig lösning. Vi har ett bra utbud av välljudande BT-streamers från välkända fabrikat.
Läs mer
Advance Acoustic HDT-800, Bluetooth-sändare
Detta är en Bluetooth-sändare med en mycket övertygande ljudkvalitet, som gör ...
1690 kr
Köp
Info
Advance Acoustic WTX-1100 aptX HD, Bluetooth-mottagare
Detta är en påkostad och välljudande Bluetooth-mottagare i ett kompakt format och m...
2690 kr
Köp
Info
Advance Acoustic WTX-500, Bluetooth-mottagare
Bluetooth-ljudmottagare från Advance Acoustic med trådlös Bluetooth-teknik (aptX oc...
1290 kr
Köp
Info
Advance Acoustic WTX-700 EVO, Bluetooth-mottagare aptX HD
WTX-700 EVO är en smart designad Bluetooth-mottagare med stöd för aptX och HD-ljud.
1790 kr
Köp
Info
Advance Acoustic WTX-TUBES Bluetooth-mottagare med rör
Detta är en påkostad och välljudande Bluetooth-mottagare med rörbestyckning, i...
3490 kr
Köp
Info
Advance Acoustic X-FTB01, Bluetooth-mottagare
Detta är en Bluetooth-dongel, som är speciellt framtagen för Advance´s eg...
1190 kr
Köp
Info
Advance Acoustic X-FTB02 aptX HD, Bluetooth-mottagare
Detta är en Bluetooth-dongel, som är speciellt framtagen för Advance´s eg...
1490 kr
Köp
Info
Aune Flamingo BD, Bluetooth-mottagare med aptx HD
Detta är en läckert designad och rörbestyckad Bluetooth-mottagare, med stöd f&...
2290 kr
Köp
Info
Dayton Audio BTR02, kompakt Bluetooth-mottagare
Detta är en välljudande och kompakt Bluetooth-mottagare, som kopplas till en först&...
1098 kr
Köp
Info
Dayton Audio DSP-BT4.0, Bluetooth-adapter till DSP-408
Detta är en Bluetooth-adapter avsedd till Dayton Audio´s ljudprocessor DSP-408.
998 kr
Köp
Info
iFi Audio Zen Air Blue, Bluetooth DAC
Zen Air bjuder på en fantastisk valuta och har mycket av sitt ljud och teknik ärvd fr...
1190 kr
Köp
Info
iFi Audio Zen Blue v2, Bluetooth DAC
iFi Audio Zen Blue v2 är en Bluetooth DAC, som i sin andra generation förbättrats y...
2390 kr
Köp
Info
NuPrime BTR-HD Bluetooth-mottagare med aptX HD
Detta är en välljudande Bluetooth-mottagare, som har stöd för Qualcomm aptX HD...
1590 kr
Köp
Info
Pro-Ject BT Box S2 HD kompakt Bluetooth-mottagare, silver
Detta är en påkostad och välljudande Bluetooth-mottagare i ett kompakt format och m...
2290 kr
Köp
Info
Pro-Ject BT Box S2 HD kompakt Bluetooth-mottagare, svart
Detta är en påkostad och välljudande Bluetooth-mottagare i ett kompakt format och m...
2290 kr
Köp
Info
Real Cable iPLug BTX HD, Bluetooth-sändare med optisk in
En Bluetooth-sändare med optisk ingång, perfekt om man vill kunna skicka TV-ljudet till ...
890 kr
Köp
Info

Bluetooth mottagare & sändare

Om man snabbt vill kunna streama musiken från sin telefon så är en Bluetooth-mottagare en enkel och smidig lösning. Vi har ett bra utbud av välljudande BT-streamers från välkända fabrikat. 
Idag streamar vi musiken mer än någonsin och faktum är att streamingen idag dominerar hur vi avnjuter vår musik. Fysiska media som CD-spelare och vinylspelare har förbipasserats rejält.

Med trådlös streaming - främst från det vi kallar för molnet - öppnas nya möjligheter, både när vi befinner oss i hemmet eller springer ute i motionsspåret. En nätverksspelare blir funktionell först efter att den har konfigurerats till en router och är avsedd för att användas i hemmet. Med Bluetooth kan du basic vara uppkopplad vart du än befinner dig. Om du exempelvis har en dag på stranden eller tar helgen ute i sommarstugan, så kan det hända att du saknar ett nätverk men kan då vara uppkopplad via din mobiltelefons surf och njuta av musiken via Spotify, alternativt att man spelar lagrad musik från en dators hårddisk. Det gör att det finns olika typer av Bluetooth-produkter som både kan vara anpassade för hemmet eller ha batteridrift och vara IP-klassade om man är ute på språng. Portabla högtalare och hörlurar är otroligt populära produktkategorier.

Uppfinnarna bakom tekniken är främst Ericsson, som tillsammans med Nokia, IBM, Toshiba och Intel bildade Bluetooth SIG (Special Internet Group), i syfte att utveckla en standard enligt IEEE 802.15 WPAN (Wireles Personal Area Network). Det blå i namnet härstammar från den danske kungen Harald Blåtand. Tekniken introducerades år 1994. Redan från starten var Bluetooth tänkt att vara strömsnålt, där en uppkoppling mellan två enheter drar mindre ström jämfört med Wifi, och även LTE (4G). 

Bluetooth är ett öppet och universellt system för trådlös kommunikation mellan en givare och en mottagare. Vi talar inte enbart om kommunikationen mellan ljudenheter, utan det kan även röra sig om klockor, tangentbord, handsfrees m.m. Genom åren har Bluetooth-tekniken uppdaterats med större räckvidd, snabbare överföring och bättre störningsskydd. För att göra det hela lite mer invecklat så finns det flertalet olika profiler, kallade GATT (Generic Attribute Profile), där A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) är mest relevant när handlar om ljud.
aptX förknippar många med högre ljudkvalitet, men det har egentligen inget alls att göra med Bluetooth. aptX är en komprimeringsalgoritm som utvecklats av chiptillverkaren Qualcomm, i syfte att överföra hög ljudkvalitet via en begränsad datahastighet.

Bluetooth har utvecklats i flera versioner genom åren. Versionerna har olika egenskaper och de mest relevanta versionerna och egenskaperna listas nedan:

- Bluetooth 1.2 var specificerat för en överföringshastighet på minst 721 kbit/sekund
- Bluetooth 2.0 var specificerat för att klara hastigheter upp till 2 Mbit/sekund
- Bluetooth 2.1 kunde klara ända upp till 3 Mbit/sekund tack vare EDR (Enhanced Data Rate)
- Bluetooth 3.0 klarade också 3 Mbit/sekund och genom ett WiFi-protokoll ända upp till 24 Mbit/sekund
- Bluetooth 4.2 designades för lägre energiförbrukning och klarade 1 Mbit/sekund
- Bluetooth 5.0 har också låg energiförbrukning men med förbättrade överföringshastigheter upp till 2 Mbit/sekund

Vissa användare förknippar Bluetooth med låg ljudkvalitet, vilket nog baseras på gamla, förutfattade meningar. Med de senaste versionerna kan Bluetooth föra över HD-klassat ljud som alltså springer förbi kvaliteten från en CD-skiva. En Bluetooth-mottagare får ses på samma sätt som en DAC, som trådlöst tar emot en digital musiksignal och som sedan skall konvertera den till analog form. Komponentvalet och strömförsörjningen är helt avgörande till vilken nivå man når på ljudkvaliteten, med lågt jittervärde (läsfel), distorsion och brusgolv.

Viktigt att tänka på är även kvaliteten på de olika typerna av kablar som behövs, som analoga eller digitala signalkablar, som alltså ansluts mellan Bluetooth-mottagaren och den mottagande enheten, som exempelvis en stereoförstärkare. Tänk på att detta är i sammanhanget den lilla kostnaden som gör den märkbara skillnaden.

Om man har problem med uppkopplingen så kan det bero på att en enhets minne är fullt. En Bluetooth-mottagare kan exempelvis ha en minnesplats för åtta enheter, vilka snabbt kan bli upptagna om man har en sambo och ett par barn i hemmet med sina respektive mobiltelefoner, surfplattor och datorer inblandade. 
Om en Bluetooth-signal hackar eller tappar uppkoppling så kan man kolla ifall det finns närliggande störfält, som en router, mobilladdare eller en större transformator i stereoförstärkaren. Testa att flytta på dessa enheterna och se om det hjälper. 

Även om det är mest förekommande att en Bluetooth-enhet tar emot en signal (som på engelska kallas för en receiver) så finns det på marknaden även Bluetooth-sändare (som på engelska kallas för en transmitter). Man ansluter i sådant fall sin signalkälla till sändaren, som sedan via Bluetooth kopplar upp sig till en mottagare. Ett exempel kan vara att man kopplar ljudet från sin platt-TV och sedan låter sändaren kopplas upp till ett par Bluetooth-hörlurar. Perfekt om du vill titta på en film sent en kväll, men inte vill störa sovande barn i hemmet.
De flesta hemmabioförstärkarna har idag vad som kallas för en 2-vägs Bluetooth - alltså att de både kan ta emot och skicka ut ljudet trådlöst.

Är du osäker i ditt val av Bluetooth-enhet, så tveka inte att kontakta oss för rådgivning på telefon eller mail.

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.