Förhöj din hemmabio med basshakers - Ljudfokus.se!
Filtrera:
Tillverkare
Dayton Audio
Dynavox
System One
Pris
Typ
Paket med förstärkare
Tillbehör

Bass Shakers

Är du ute efter att köpa bass shakers till ditt ljudsystem så erbjuder Ljudfokus många intressanta alternativ från ledande fabrikat. Att addera bass shakers bidrar till en förhöjd in- och upplevelse, då man i högre grad exempelvis simulerar en jordbävning till hemmabioljudet.
Läs mer
Dayton Audio BST-1 basshaker, styck
Detta är en förstklassig och välkonstruerad basshaker, som gör ditt bioljud ti...
898 kr
Köp
Info
Dayton Audio BST-300EX basshaker, styck
Detta är en förstklassig och välkonstruerad basshaker, som är avsedd för ...
1298 kr
Köp
Info
Dayton Audio TT25-8 Bass shaker, 8 Ohm
Detta är en prisvärd liten bass-shaker, som är tänkt att användas i hemma...
248 kr
Köp
Info
Dayton Audio TT25-16 Bass shaker, 16 Ohm
Detta är en prisvärd liten bass-shaker, som är tänkt att användas i hemma...
248 kr
Köp
Info

Paketdeal

System One A50BT & 4 st Dayton Audio TT25-8, Hemmabio Basshakerpaket
Förhöj filmupplevelsen hemma genom att ge skönt soffgung till actionscenerna.
2498 kr

Paketdeal

Dayton Audio APA150 & 2 st BST-1, Hemmabio Basshakerpaket
Detta är ett kraftfullt basshakerpaket som ger en ökad upplevelse till filmerna, spelen ...
4498 kr
Dayton Audio BST-2 basshaker, styck
Detta är en välkonstruerad basshaker, som hanterar 35 Watt och som utökar hemmabiol...
498 kr
Köp
Info
Dynavox Rockwood Basshaker Extreme, 4 Ohm
Detta är en rejält tilltagen bass-shaker, som är tänkt att användas i hem...
695 kr
Köp
Info

Paketdeal

Dayton Audio TT25-8 Bass shaker, 8 Ohm 4-PACK
4-pack av en prisvärd liten basshaker, som är tänkt att användas i hemmabion e...
898 kr

Paketdeal

Dayton Audio TT25-16 Bass shaker, 16 Ohm 4-PACK
4-pack av en prisvärd liten basshaker, som är tänkt att användas i hemmabion e...
898 kr
Dynavox Rockwood BS301-L Basshaker, 4 Ohm
Detta är en rejält tilltagen bass-shaker, som är tänkt att användas i hem...
495 kr
Köp
Info
Dayton Audio SMRK2 Surface Mounting Ring Kit till TT25-basshakers
Monteringsring till Daytons TT-basshakers.
48 kr
Köp
Info

Bass Shakers

Är du ute efter att köpa bass shakers till ditt ljudsystem så erbjuder Ljudfokus många intressanta alternativ från ledande fabrikat. Att addera bass shakers bidrar till en förhöjd in- och upplevelse, då man i högre grad exempelvis simulerar en jordbävning till hemmabioljudet.

Bass Shaker aka Buttkicker
En bass shaker - eller en buttkicker alternativt bass pump som vissa kalla det - har uppgiften att skapa vibrationer. Man kan likna det vid en subwoofer, som enbart har i uppgift att återge det mest lågfrekventa basregistret. Spelar man musik eller hemmabio väldigt, väldigt högt så får man en fysisk upplevelse där luften sätts såpass i rörelse att det känns i näshåren eller byxbenen, alternativt att det börjar vibrera i soffan. Det är just denna känsla man vill åstadkomma med en bass shaker, där vibrationerna förhöjer hela upplevelsen och tillfredställer så många sinnen som möjligt.
Olikt en subwoofer så spelar en bass shaker inte upp ljud som vi hör, utan endast vibrationer. Detta är också en av de största fördelarna. En bass shaker låter inte något vilket underlättar om du inte vill störa grannarna sent om kvällen eller resten av familjen i hushållet. En bass shaker ersätter inte på något sätt en subwoofer, utan används helt och hållet som ett komplement. Pricken över i:t skulle man kunna säga!

En bass shaker vänder sig lika mycket till hemmabio-fantasten som vill spelnörden. Man kopplar in den precis om en vanlig högtalare med en högtalarkabel. Den monteras med fördel fast hårt i soffans stomme på undersidan. Vertikal eller horisontell montering spelar ingen större roll. Finns det inga bra fästpunkter så kan du fästa en bräda tvärs över som du sedan skruvar fast dina bass shakers på. Till en 3-sitssoffa räcker det oftast med två stycken bass shakers som monteras mer mot respektive sida. Har man en större hörnsoffa så går det åt fler och har man sällskap som sitter i en fåtölj, så behövs det en bass shaker per fåtölj.

Bass shakers är inte olika konventionella högtalare och finns därmed i olika prisklasser, allt från några hundringar till större summor. Det som skiljer dem åt är effekthanteringen och konstruktionen i övrigt, som chassit och anslutningsterminalerna.
Respektive modell har en angiven impedans, så man skall vara observant på hur de skall kopplas (parellell- eller seriekoppling) när man använder flera till en förstärkare. Har man en impedans på 8 Ohm, så blir den parallella lasten 4 Ohm om man avser att koppla två bass shakers. Om impedansen dock anges till 4 Ohm, så kan en parallell last på 2 Ohm göra så att förstärkaren blir snedlastad och går sönder. Det blir bara kostsamt. Då är det bättre att seriekoppla dem, så att impedansen landar på 8 Ohm. Avser man att bruka 3 eller 4 shakers så blir det mer komplicerat. Är du osäker i hur man räknar fram impedansen så finns vi till din hjälp!

Man kopplar alltså en bass shaker via högtalarkabel, men de måste ha en signal som enbart innehåller bas. Eftersom en bass shaker inte har någon inbyggd filtrering så måste man alltså separera ut basen i signalvägen. På en hemmabioförstärkare blir det enkelt fixad, då man kopplar signalen via dess "subwoofer pre out". Även vissa stereoförstärkare har en sådan utgång, som alltså är filterad (vanligtvis vid 80 eller 100 Hz). Om du redan har en aktiv subwoofer kopplad i systemet och endast har en utgång, så löser man det med en y-kabel, som delar upp signalen till två (en RCA-hane till två RCA-honor).
En pre out matar ljudsignalen via lågnivå (spänning) och du behöver därmed en separat förstärkare som skall få i uppgift att driva bass shakern. Att koppla signalen via högtalarkabel kallar man för högnivå (ström).

Det finns ett stort utbud av kompakta, prisöverkomliga och energisnåla förstärkare som lämnar 30-50 Watt och som är enkla att gömma undan. Du skulle exempelvis kunna montera den på undersidan av soffan för en helt dold installation. Du bör starta runt 30-50 Watt för att få rätt effekt i soff-skaket. Om du avser att spela högre så bör du gåupp i nivå på både förstärkare och bass shakers.
Den bästa lösningen är att ha en dedikerad subwooferförstärkare, ett så kallat subwoofersteg. Då kan man nämligen filtrera signalen ytterligare och ställa delningen runt 50-60 Hz, vilket ger en bass shaker de allra bästa förutsättningarna då de endast behöver skaka i ett smalare register.

Är du osäker i ditt val av bass shakers, så tveka inte att kontakta oss för rådgivning på telefon eller mail.

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.