Köp soundbar - ljudlimpa - med surroundljud - trådlös subwoofer - hos Ljudfokus.se!
Filtrera:
Pris
Tillverkare
Klipsch
Monitor Audio
TCL
Yamaha
Färg
Grå
Svart
Vit

Soundbars

Har du inte plats för större högtalare eller har ett mindre vardagsrum så kan en soundbar - på svenska kallad ljudlimpa - vara det perfekta valet. Ljudfokus har ett brett utbud av soundbars från några av marknadens ledande tillverkare och hjälper givetvis dig i ditt köp av en sådan.
Läs mer
Klipsch Cinema 800 soundbar med Dolby Atmos, 8K & Spotify Connect
Om du söker prisklassens bästa och mest kraftfulla soundbar, så är Klipsch Cin...
13490 kr
Köp
Info
-13%
Klipsch Cinema 600 soundbar med HDMI ARC & trådlös 10" subwoofer
Med Cinema-serien satsar Klipsch på att ta marknaden med storm och erbjuda något alldele...
6990 kr (ord. 7990 kr)
Köp
Info
-13%
Klipsch Cinema 400 soundbar med HDMI ARC & trådlös 8" subwoofer
Med Cinema-serien satsar Klipsch på att ta marknaden med storm och erbjuda något alldele...
4799 kr (ord. 5490 kr)
Köp
Info
-15%
Yamaha SR-C20 soundbar med HDMI ARC & Bluetooth, vit
Detta är en kompakt och välljudande soundbar som gör en stor skillnad för unde...
2290 kr (ord. 2690 kr)
Köp
Info
Yamaha SR-B20 soundbar med HDMI ARC & Bluetooth, svart
Detta är en diskret och välljudande soundbar som gör en stor skillnad för unde...
2990 kr
Köp
Info
-8%
Yamaha True X Bar 50A soundbar med trådlös subwoofer & Dolby Atmos, grafitgrå
Detta är en slimmad och välljudande ljudlimpa samt en trådlös subwoofer, som i...
11990 kr (ord. 12980 kr)
Köp
Info
Yamaha True X Bar 40A soundbar med Dolby Atmos & eARC, grafitgrå
Detta är en slimmad och välljudande ljudlimpa som ingår i Yamahas prisbelönta ...
7990 kr
Köp
Info
Yamaha True X Bar 40A soundbar med Dolby Atmos & eARC, ljusgrå
Detta är en slimmad och välljudande ljudlimpa som ingår i Yamahas prisbelönta ...
7990 kr
Köp
Info
TCL S643W soundbar med trådlös subwoofer
Detta är en soundbar med en trådlös subwoofer som tagit emot flera utmärkelser...
2490 kr
Köp
Info
-36%
Klipsch RSB-6 Soundbar med trådlös subwoofer
Soundbar med en trådlös subwoofer, integrerad Bluetooth och ett högupplöst ljud.
3498 kr (ord. 5490 kr)
Köp
Info
Monitor Audio SB-3 passiv soundbar
Detta är en passiv soundbar - eller en så kallad ljudlimpa - som har tre separata sektio...
10125 kr
Köp
Info
-8%
Yamaha True X Bar 50A soundbar med trådlös subwoofer & Dolby Atmos, svart
Detta är en slimmad och välljudande ljudlimpa samt en trådlös subwoofer, som i...
11990 kr (ord. 12980 kr)
Köp
Info
Yamaha True X Bar 40A soundbar med Dolby Atmos & eARC, svart
Detta är en slimmad och välljudande ljudlimpa som ingår i Yamahas prisbelönta ...
7990 kr
Köp
Info
Klipsch RP-440D passiv soundbar
Detta är en dynamisk och välljudande horn-högtalare i slimmat format, som både...
9990 kr
Köp
Info
Monitor Audio SB-2 passiv soundbar
Detta är en passiv soundbar - eller en så kallad ljudlimpa - som har tre separata sektio...
8750 kr
Köp
Info
-8%
Yamaha True X Bar 50A soundbar med trådlös subwoofer & Dolby Atmos, ljusgrå
Detta är en slimmad och välljudande ljudlimpa samt en trådlös subwoofer, som i...
11990 kr (ord. 12980 kr)
Köp
Info

Soundbars aka ljudlimpor


Har du inte plats för större högtalare eller har ett mindre vardagsrum så kan en soundbar - på svenska kallad ljudlimpa - vara det perfekta valet. Ljudfokus har ett brett utbud av soundbars från några av marknadens ledande tillverkare som bl.a Klipsch och Yamaha.

Grundidén med en soundbar är att höja ljudkvaliteten från TV-ljudet. Idag är en platt-TV betydligt större än för 10 år sedan, och även både mer tekniskt avancerad och tunnare i designen. De flesta tillverkarna lägger mest krut på att TV-modellen skall ge en så skarp och upplöst bild som möjligt och det är få modeller som imponerar ljudkvalitativt med sina inbyggda högtalare. I den tunna designen blir det svårare att få plats med bra högtalarelement. Speciellt mellanregistret är ack så viktigt för att få en tydlig dialog, så upplever du att ljudet från din TV låter burkigt så är det dags för en uppgradering.

Det är inte alla hem som har platsen för större högtalare och här kommer ljudlimpan in i bilden som en perfekt kompromiss. Man ska bära med sig att återgivningen givetvis inte når samma nivåer som ett par aktiva högtalare eller ett dedikerat biosystem med fem separata högtalare. Större element i större kabinett kan helt enkelt flytta mer luft och skapar mer kropp och volym till ljudet. Men vi ska samtidigt vara medvetna om att ljudlimpan utvecklats enormt under åren och i grunden gör den det den är designad för - att lyfta TV-ljudet till en hörbart högre nivå och samtidigt ha förmågan att skapa en högre nivå av levande bioljud! 

Ljudlimpan är enkel att placera. De flesta modellerna idag är såpass tunna att de får plats under platt-TV:n och dess bordsstativ, men i stort sett samtliga av tillverkarna skickas med fästen för väggmontering. Det ger en diskret och estetiskt tilltalande installation.

Kvalitativt kan det skilja en hel del mellan olika soundbars. De flesta modellerna är aktiva, vilket innebär att det sitter en inbyggd förstärkare som är anpassad för att driva högtalarna. Det enda man behöver göra då är att mata ljudlimpan med en ljudsignal. Förr var det främst via en optisk digital ljudkabel, men idag gör man kopplingen i huvudsak genom ARC-uttaget (Audio Return Channel) i TV:n och med en HDMI-kabel. Via HDMI-protokollet kan man få fördelen att styra högtalarnas volymreglering via TV-dosan.
Det finns vissa tillverkare som även tillverkar passiva soundbars. En sådan måste drivas av en hemmabioförstärkare. Fördelen med en sådan lösning är att man slipper ha separata högtalare för de tre frontkanalerna, då de tre kanalerna sitter i den kompakta ljudlimpan. En annan fördel är att man även kan bygga på med två surroundhögtalare, vilket ger ett mer omslutande ljud. 

Precis som alla andra typer av högtalare så skiljer det som sagt en hel del hur ljudlimpan återger ljudet. De flesta instegsmodeller har två högtalarkanaler (vänster och höger), vilket i grund och botten ger ett stereoljud. Går man upp en bit i prisklass så utrustar de flesta tillverkarna ljudlimpan med tre högtalarkanaler. Man har alltså även en centerkanal, vilket ger bättre separation och upplösning till ljudet.
Fler tillverkare utökar även möjligheten att man kan bygga på med två aktiva surroundhögtalare, som kommunicerar trådlöst med ljudlimpan. Eftersom det sitter en processor i ljudlimpans elektronik så kan man koda av 5.1 ljud. 

Men vad vore en soundbar utan en subwoofer - på svenska kallad baslåda?! Även om basregistret i Hertz är ett "smalt" frekvensområde, så gör bas så otroligt mycket för helheten i återgivningen. Subwoofern är idag mest förekommande trådlös och den är ej heller lika känslig för placering som själva soundbaren, vilket gör att du kan ställa den på valfri plats i rummet - exempelvis i ett hörn eller bredvid soffan. Det mänskliga örat har svårare att riktningsbestämma lågfrekvent ljud.
Beroende på modell och prisklass så kan en subwoofer vara allt från kompaktare 6.5" i storlek till mer bastanta och kraftfulla 10" eller 12".

En mer spännande detalj är att utbudet av Dolby Atmos-ljudlimpor ökar mer och mer. Genom att ha högtalarelement som sprider ljudet i höjdled så får man en ännu mer levande och omslutande surroundkänsla. 

De flesta soundbars idag har Bluetooth eller Wifi. Med Bluetooth har du en enkel plattform för att snabbt kunna streama musik från din mobiltelefon eller dator. Precis som att våra platt-TV:ns är "smarta" idag så är även ljudlimpan det i motsvarande grad. De modeller som har nätverksuppkoppling ger utökade möjligheter än vad Bluetooth kan erbjuda. Det kan röra sig om allt från funktionaliteten med Spotify Connect till att ha stöd för Apple AirPlay och Chromecast built-in.

Är du osäker i ditt val av soundbar, så tveka inte att kontakta oss för rådgivning på telefon eller mail.

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.