Köp Klipsch RP-640D vägghögtalare, styck på Ljudfokus.se!
Spara
Klipsch RP-640D vägghögtalare, styck i gruppen Högtalare / Vägghögtalare hos Ljudfokus.se (288RP640D)

Klipsch RP-640D vägghögtalare, styck

Erbjudandet gäller t.o.m:
6990 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 288RP640D
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Klipsch RP-640D vägghögtalare, styck
Klipsch RP-640D vägghögtalare, styck
Klipsch RP-640D vägghögtalare, styck
Klipsch RP-640D vägghögtalare, styck
Klipsch RP-640D vägghögtalare, styck
Klipsch RP-640D vägghögtalare, styck
Klipsch RP-640D vägghögtalare, styck
Klipsch RP-640D vägghögtalare, styck
Klipsch RP-640D vägghögtalare, styck
Klipsch RP-640D vägghögtalare, styck

Produktinformation

Klipsch RP-640D är en kompakt högtalare med en läcker design, som endast är 61 mm djup. Modellen ersätter den tidigare Gallery-serien med samma grundläggande designidé, där man kan montera högtalaren både vertikalt eller horisontellt på väggen via nyckelhålsfästen, alternativt ståendes eller liggandes på den medföljande glasfoten. Ljudmässigt är det ett stort kliv uppåt då man numer har Reference Premiere-tekniken, med en Tractrix-hornladdad titanium-diskant och Klipsch erkända Cerametallic-element. Mer upplöst och dynamiskt ljud på väggen får du leta länge efter!

  • Slimmad högtalare med en 1" hornladdad diskant,dubbla 3.5" element samt fyra 3.5" slavradiatorer
  • Läcker design med ett formgjutet ABS-kabinett med välvda sidor ger en solid, lågresonant struktur
  • Placeras med lika stor fördel vertikalt eller horisontellt antingen på den medföljande glasplattan eller på väggen
  • Magnetfäst tyggrill med halva tjockleken av ett kreditkort ger inga ljudförluster med grillen monterad
  • Ett förstklassigt delningsfilter ger små signalförluster, ökar känsligheten och reducerar distorsionen
  • Mörktonad, härdad glasplatta ger en elegant kontrast till det mattlackerade kabinettet
  • Kabelkanal ger en dold kabeldragning - oavsett om högtalaren är monterad på vägg eller på glasplattan
  • Rejäla guldpläterade skruvterminaler hanterar exklusivare högtalarkablar
  • Säljes styckvis!

Reference Premiere Designer
Den amerikanske hornpionjären Klipsch har uppdaterat sin utgångna Gallery-serie och numer bakat in de slimmade och platta högtalarmodellerna i Reference Premiere-utbudet, där de har en egen "serie" med tillägget Designer.
Här finner vi fyra skapelser vars gemensamma tråd är att de har en plattare form på kabinettet, vilket banar vägen för att de kan monteras på väggen, alternativt stå på en hylla eller intill platt-TV:n på den medföljande glasfoten.

Reference Premiere Designer kräver minimal plats, har en modern design och utmärker sig på marknaden med det typiska Klipsch soundet. Äntligen finns det mindre högtalare med ett stort, dynamiskt ljud!

Alla modellerna delar samma materialval och estetik för sömlös integration, både ljud- och designmässigt. Välj själv önskat antal (stereo eller surround) och personlig kombination till just ditt system.
Även om högtalarna är mindre i fysik, så är de konstruerade med samma passion och teknik som övriga Klipsch-serier och med samma ljudmotto: Power. Detail. Emotion.

Här finner vi en 1" titanium-dome som arbetar med en fasplugg vid hornhalsen, vilket skapar en kompressionsladdning. Detta ger en avsevärt högre verkningsgrad med betydligt lägre distorsion. Klipsch egenutvecklade LTS (Linear Travel Suspension) upphängning ger en extremt linjär membran-rörelse, som både förbättrar den högfrekventa återgivingen och samtidigt gör återgivningen mer följsam utan stickiga S-ljud.
Själva membranet är i titanium, en metall som är kostsammare men vars höga styrka tillåter tunnare konstruktioner än flertalet andra metaller, kombinerat med en förhållandevis låg densitet. Rent prestandamässigt inom ljud ger detta ett snabbt impulssvar och hög upplösning, som överstiger prestandan av aluminium, polymer eller silke.

Sedan sent 90-tal- när RF-3 och kompani såg dagens ljus - så har Klipsch förlitat sig på element med den egenutvecklade Cerametallic-konen, som är en smått unik konstruktion gällande prestanda och verkningsgrad. Detta ger dem perfekta att integrera med den högupplösta horndiskanten.
Via en anodiseringsprocess får man en exceptionellt lättviktig men samtidigt extremt styv kon. Detta ger ett exemplariskt omfång i basregistret med minimal konbreakup och distorsion. 
Då Klipsch mestadels förlitar sig på 2-vägs konstruktioner så får deras baselement en lite tuffare arbetsuppgift med ett stort ansvar. Det skall både kunna återge en definierad och kontrollerad basåtergivning samtidigt som separationen och upplösningen skall vara tillräckligt bra för att bättre matcha övergången till horndiskanten på ett mer övertygande sätt. Om Klipsch har lyckats med detta? Tja, vad tror du själv?!

Reference Premiere Designer är en extremt välljudande och explosiv högtalare från ett modernt och platsbesparande format!

NOTAT!
Reference Premiere Designer-serien lagerförs som standard inte av den svenska distributören, utan de beställs hem efter order från Klipsch Europa-lager. Uppskattad leveranstid är således mellan 4-8 veckor.
Klipsch grundades grundades av en galen ingenjör i den amerikanska staden Hope, Arkansas. Paul Wilbur Klipsch hade 1946 fått nog av de lågkvalitativa ljudsystem som fanns tillgängliga och bestämde sig för att med vetenskapliga principer utveckla och konstruera tekniker som än idag används i Klipsch välkända högtalare och system. I Klipsch enorma sortiment som sträcker sig från stativhögtalare till subwoofers, utomhushögtalare till studiomonitorer, finner du garanterat vad du söker.

Specifikationer

Konstruktion: 2-vägs med basreflex för väggmontering eller ståendes på medföljande fot
Typ: Vägghögtalare
Bestyckning: 1” hornladdad titanium-diskant, dubbla 3.5" mellanregister/baselement med Cerametallic-koner, fyra 3.5" slavradiatorer med Cerametallic-koner
Frekvensomfång: +/-3 dB: 55 - 25.000 Hz
Effekttålighet: RMS: 75 Watt, Peak: 300 Watt
Impedans: Nominellt: 8 Ohm
Känslighet: 2.83V / 1m: 94 dB
Anslutning: Single-wire
Delningsfrekvens: 2.200 Hz
Färg: Svart
Mått: 152.4 x 723.9 x 61 mm (B x H x D)
Vikt: 3.6 kg
Enhet: Styck

Rekommenderade tillbehör

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Real Cable BM150T högtalarkabel, lösmeter
Detta är en högtalarkab...
50 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Klipsch RP-640D vägghögtalare, styck
Detta är en dynamisk och v&#...
6990 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Real Cable BM150T högtalarkabel, lösmeter
Detta är en högtalarkabel på lösmeter ...
50 kr
Köp
Info
Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycket prisvärda banankon...
149 kr
Köp
Info

Tillbehör

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Real Cable BM150T högtalarkabel, lösmeter
Detta är en högtalarkab...
50 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.