Köp Klipsch RP-600M II hornladdade stativhögtalare, svart par på Ljudfokus.se!
Klipsch RP-600M II hornladdade stativhögtalare, svart par i gruppen Högtalare / Stativhögtalare hos Ljudfokus.se (288RP600MIIB)

Klipsch RP-600M II hornladdade stativhögtalare, svart par

9490 kr
OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 288RP600MIIB
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Klipsch RP-600M II hornladdade stativhögtalare, svart par
Klipsch RP-600M II hornladdade stativhögtalare, svart par
Klipsch RP-600M II hornladdade stativhögtalare, svart par
Klipsch RP-600M II hornladdade stativhögtalare, svart par
Klipsch RP-600M II hornladdade stativhögtalare, svart par
Klipsch RP-600M II hornladdade stativhögtalare, svart par
Klipsch RP-600M II hornladdade stativhögtalare, svart par
Klipsch RP-600M II hornladdade stativhögtalare, svart par
Klipsch RP-600M II hornladdade stativhögtalare, svart par

Produktinformation

Klipsch RP-600M II är ett par välljudande och dynamiska stativhögtalare som ingår i 2022-års uppdaterade Reference Premiere-serie, som finslipats med en del innovativa teknologier som lyfter prestandan till en ny nivå och sätter konkurrenterna ännu mer i skuggan! Som stativare är de rätt bastanda, och bestyckade med ett 6.5" element samt en explosiv horndiskant. Med 94.5 dB i känslighet blir de perfekta tillsammans med en mindre, kvalitativ förstärkare då de i genomsnitt endast kräver 25 % av effekten mot konkurrenterna. Komplettera allra helst med en aktiv baslåda för att framhäva den lägsta djupbasen och ge systemet en mer optimal klangbalans. Det gör RP-600M II perfekta för mindre till mellanstora rum. Hornets stora tekniska fördel är dess kontrollerade spridning, vilket gör dem perfekta för både musik eller film.  

 • Bastanta, spelglada och dynamiska stativhögtalare för musik och film
 • Passar ypperligt till det mindre->mellanstora vardagsrummet
 • Bestyckade med en 1" titaniumdiskant med LTS-upphängning och ett nytt 90x90 graders Tractrix-horn
 • Högeffektivt 6.5" element med vidareutvecklad Cerametallic-kon
 • Basport med Tractrix-laddning hanterar rejäla luftflöden utan att skapa blåsljud
 • Bi-wire/bi-amp terminal med kabeljumpers (ej stålbleck)
 • Korkmatta istället för gummikroppar på undersidan ger en stabil och vibrationsdämpande grund
 • Magnetfästa frontgriller
 • Säljes i par!

Tell your neighbors we´re not sorry
År 2022 har den amerikanske hornpionjären Klipsch släppt sin senaste generation av Reference Premiere-serien. Det kan låta som upprepning, men när fabrikatet är redo att släppa en ny generation så har man verkligen integrerat nya tekniska lösningar som lyfter prestandan tydligt. Jämför man generationerna på pappret så är det svårt att särskilja vad man gjort. Men sätter man sig ner i soffan, lyssnar och jämför så är skillnaden väldigt uppenbar. Det är dina öron som avgör det hela! Man skulle kunna säga att man nästan har startat om på en helt ny kula och designat om allting från grunden. Nu är det inte riktigt så, men med nyutvecklade elementlösningar - samt en del kosmetiska ändringar - så befäster Klipsch sin tron på marknaden och sätter de flesta av konkurrenterna bakom sig i skuggan!
Vi sa det sist, men vi säger det igen. 
Dagens generation av Reference Premiere är finslipad till max.

Stop buying crap audio. It´s embarrasing.
Klipsch nyttjar i grund och botten samma materialval till elementen som tidigare, men de är vidareutvecklade till större perfektion. Kännetecknande för Reference-serien ända sedan startskottet år 1999 är den Tractrix-hornladdade diskanten i titanium och de egenutvecklade mellanregister/baselementen med Cerametallic-konen.
I 2022-års Reference Premiere-generation har man integrerat en större hornmun, som är tillverkad i ett nytt silikonkomposit-material, som tillsammans med 90x90 graders Hybrid Tractrix-geometrin ger fördelarna att man både får en högre dämpning av oönskade högfrekventa resonanser samt en mer kontrollerad spridning med färre rumsreflektioner och därmed ett rakare frekvensomfång. Precis som tidigare har man en ventilerad design, som reducerar stående vågor bakom membranet.
Tractrix är, kort förklarat, en form av hornmun vars krökning/formning av hornväggen mellan halsen och munnen ger den mest effektiva frisättningen av ljudvågen för den renaste och mest naturliga ljudåtergivningen.
Sedan några generationer tillbaka så har Klipsch ingenjörsteam hämtat teknik från den exotiska (och numer utgångna) Palladium-serien med deras LTS-teknik (Linear Travel Suspension), som ger en exakt horisontell rörelse av diskantmembranet, vilket minimerar distorsion och fasproblematik.
Själva membranet är i titanium, en metall som är kostsammare men vars höga styrka tillåter tunnare konstruktioner än flertalet andra metaller, kombinerat med en förhållandevis låg densitet. Rent prestandamässigt inom ljud ger detta ett snabbt impulssvar och hög upplösning, som överstiger prestandan av aluminium, polymer eller silke.

Big sound. No bullshit.
Samtliga av modellerna i Reference Premiere-serien är rena 2-vägs konstruktioner.
Sedan alla generationer tillbaka - när RF-3 och kompani såg dagens ljud på sent 90-tal - så har Klipsch förlitat sig på element med den egenutvecklade Cerametallic-konen, som är en smått unik konstruktion gällande prestanda och verkningsgrad. Detta ger dem perfekta att integrera med den högupplösta horndiskanten.
Via en anodiseringsprocess får man en exceptionellt lättviktig men samtidigt extremt styv kon. Detta ger ett exemplariskt omfång i basregistret med minimal konbreakup och distorsion. Tillsammans med en dubbel-lagers talspole i ren koppar får man en enastående ledningsförmåga och effekttålighet. Dammkåpan är förbättrad och likaså upphängningen, som har en speciell vikt design som ger en extrem styvhet för att absolut linjär slaglängd, som också är större för en enastående lågfrekvent återgivning. Korgen i stål har fått en förstärkt konstruktion som minimerar resonanser. Motorn i systemet är rejält tilltagna keramiska magneter.
Elementet tar alltså på sig sin arbetsuppgift med stort ansvar. I en 2-vägs konstruktion får elementet egentligen dubbla uppgifter där det både ska kunna återge en kraftfull och djup bas samtidigt som separationen skall vara tillräckligt hög för att matcha övergången till horndiskanten på ett övertygande sätt. Om Klipsch har lyckats med detta? Tja, vad tror du själv?!

Pissing of the neighbors
En hornladdad diskant har en fruktansvärt fin upplösning och dynamik som få konkurrenter matchar. Men detta gör att kräven blir ännu större på baselementen. Klipsch utvecklade en ny basport-teknik till förra generationen av den finare Reference Premiere-serien, som nu har integrerats till dagens Reference. Porten har en speciell mynning för att hantera rikliga mängder med luftflöden och är perfekt avstämda med kabinettets volym. Döpt till Tractrix-port så förmår Reference-modellerna att flytta ännu mer med luft. Något som skapar en ännu större livekänsla till ljudet, men till grannarnas stora förtret. 
Lägg därtill gjutna aluminiumfötter som ger högtalarna en modern design och dessutom minimerar kontakten med golvytan för minskad resonans. Nya trimringar i koppar runt diskant- och baselement accentuerar dessa och ger ett exklusivt intryck.

Var inte sparsam med elektroniken
Ett missvisande begrepp är att säga att en Klipsch-högtalare är lättdriven. Då har man felaktigt missuppfattat dess effektivitet. En Klipsch-konstruktion behöver inte lika många Watt som en konkurrerande lösning, men de växer enormt med bättre elektronik och framförallt med en förstärkare med en hög strömkapacitet. Det är då man får full kontroll med maximal dynamik och spänst. Det kan alltså straffa sig med att fuska med kringutrustningen, då Klipsch spelstil - som är rätt framåt - lättare avslöjar bristerna, som i inspelningarna eller om en förstärkarens nätdel inte bevarar sin kontroll. Fina högtalare förtjänar fin kringutrustning, så enkelt är det.

Mannen med en egen filosofi. Arvet lever vidare.
Paul W. Klipsch grundade sin firma år 1946 i Hope, Arkansas vid lanseringen av den idag legendariska, fullt hornladdade Klipschorn lanserades - som än idag finns i produktion! Paul´s filosofi var att kunna återskapa livemusik via en högtalare. För att uppnå detta, när det begav sig, fick man förlita sig på (effektsvaga) rörförstärkare och stora högtalare med hornladdning. Ett känt citat från Paul är: "What the world needs is a good 15 Watt amp" 
Detta smarta geni till man höll genom sin livstid på hela 18 patent - dock tillhörde inte alla audio. På senare år blev Paul också en pionjär, då han som hittills enda medlem från hifivärlden blivit invald till "Science and Engineering Hall of Fame", där han delar celebert sällskap med två andra medlemmar - inga mindre än Alexander Graham Bell och Thomas Edison!
Paul lade sin tro till fyra grundfilosofier vid skapandet av en högtalare, något som Klipsch även idag, många år efter Paul´s bortgång, anammar. 

 • Ju högre verkningsgrad, desto lägre distorsion - mindre behov av effekt ger lägre rörelse på högtalarelementen
 • Större dynamikomfång uppnås genom den höga verkningsgraden
 • Hornets kontrollerade spridning minimerar rumsreflektioner
 • En rakare frekvenskurva upplevs tack vare den kontrollerade spridningen

"Relatively unfussy regarding placement and partnering equipment, the RP-600M II is a great choice if your music collection runs the gamut of popular styles from ABBA to Zappa, but maybe less so if you're inclined towards Beethoven and Bach. Enormous fun, this Klipsch really tries to make the most of any music – but doesn't always succeed. It has a big character alright, one that many but not all will take to. Given its modest price, it's well worth a listen and could well suit you down to a tee"
Stereonet

"The combined effect of the revised horn and bass driver is to add weight, presence, and low-signal delicacy to the presentation. The new Klipsch is simply more refined-sounding. ... In my system, it sounded exactly as romantic or resolving, as thrilling or dull, as the amp I chose to drive it with"
Stereophile

Klipsch grundades grundades av en galen ingenjör i den amerikanska staden Hope, Arkansas. Paul Wilbur Klipsch hade 1946 fått nog av de lågkvalitativa ljudsystem som fanns tillgängliga och bestämde sig för att med vetenskapliga principer utveckla och konstruera tekniker som än idag används i Klipsch välkända högtalare och system. I Klipsch enorma sortiment som sträcker sig från stativhögtalare till subwoofers, utomhushögtalare till studiomonitorer, finner du garanterat vad du söker.

Specifikationer

Konstruktion: 2-vägs, basreflex
Bestyckning: 1" hornladdad titanium LTS-diskant, 6.5" Cerametallic mellanregister/baselement
Frekvensomfång: +/-3 dB: 44 - 25.000 Hz
Effekttålighet: Kontinuerligt: 100 Watt; Peak: 400 Watt
Impedans: Nominellt: 8 Ohm
Känslighet: 2.83V/1M: 94.5 dB
Anslutning: Bi-wire/bi-amp terminal
Delningsfrekvens: 1.500 Hz
Färg: Svart
Mått: 202 x 400 x 330 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 8.2 kg
Enhet: Par

Rekommenderade tillbehör

Custom Design RS-202 högtalarstativ 61 cm, svart par
Ett par svarta högtalarstati...
2190 kr
Köp
Info
Dynavox BN207527, banankontakter 4-pack
Smart designad bananplugg med en ...
250 kr
Köp
Info
Oehlbach Jump, 6 mm2 försilvrade kabeljumpers
Kabeljumpers med försilvrade...
350 kr
Köp
Info
Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Detta är en högtalarkab...
90 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Klipsch RP-600M II hornladdade stativhögtalare, svart par
Detta är ett par vällju...
9490 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Oehlbach Jump, 6 mm2 försilvrade kabeljumpers
Kabeljumpers med försilvrade 6 mm² kopparledare ...
350 kr
Köp
Info
Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Detta är en högtalarkabel på lösmeter ...
90 kr
Köp
Info

Tillbehör

Custom Design RS-202 högtalarstativ 61 cm, svart par
Ett par svarta högtalarstati...
2190 kr
Köp
Info
Dynavox BN207527, banankontakter 4-pack
Smart designad bananplugg med en ...
250 kr
Köp
Info
Oehlbach Jump, 6 mm2 försilvrade kabeljumpers
Kabeljumpers med försilvrade...
350 kr
Köp
Info
Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Detta är en högtalarkab...
90 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.