Köp Proson Arctic BFA Metallic banankontakt, 4-pack på Ljudfokus.se!
Proson Arctic BFA Metallic banankontakt, 4-pack i gruppen Kablar & kontakter / Kontakter hos Ljudfokus.se (991ARBAN4)

Proson Arctic BFA Metallic banankontakt, 4-pack

249 kr
Antal: 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 991ARBAN4
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Proson Arctic BFA Metallic banankontakt, 4-pack
Proson Arctic BFA Metallic banankontakt, 4-pack
Proson Arctic BFA Metallic banankontakt, 4-pack

Produktinformation

Proson Arctic BFA Metallic är ett 4-pack med bananpluggar av BFA-typ, som är tillverkad i mässing som har en berylium/koppar-plätering för bästa tänkbara kontaktyta och ledarförmåga. Bananpluggar ger en lite "säkrare" koppling då risken för spretande kardeler blir mindre, samt så ger de ett högre kontakttryck i terminalen så att signalen leds bättre vid övergången från kabel->kontakt->terminal. Du vinner alltså både säkerhet och ljudkvalitet till ett överkomligt pris. Höljet är också tillverkat i mässing men har istället lackerats i svart färg för bra känsla och snyggt utseende. Du finner ett rött eller vitt P (som Proson) för att lätt kunna identifiera polariteten. För att montera pluggen på högtalarkabeln så lossar du på ytterhöljet och kan därefter vrida åt de två skruvarna. Du behöver därmed inte ta fram lödkolven!

  • 4-pack bananpluggar
  • Hanterar rejält högtalarkablage på upp till 10 mm²
  • BFA-typen ger ett högt kontakttryck och större ledaryta
  • Svartlackerade ytterhöljen tillverkade i mässing
  • Guldpläterade ledarstift

Allmän information om banankontakter:

Banankontakter kan man använda för att underlätta inkopplingen av högtalarna (om högtalarna stödjer detta). Det kan även underlätta mycket för att koppla in högtalarkabeln i förstärkaren. Normalt är dock förstärkaren banankontakter pluggade på något sätt, men det är lätt att ta bort så att man kan använda banankontakter.

Notat!
Proson´s bananpluggar finns även att köpa i ett 10-pack. Vissa högtalare har single-wire anslutning medans andra högtalare har en bi-wire terminal. Om du skall montera en högtalarkabel med bananpluggar i båda ändarna så kan det gå åt antingen fyra eller sex kontakter till en kabel. 
Om du exempelvis skall montera front- och centerkablar i bi-wire utförande så behöver du totalt 18 kontakter. Med 4-pack så får du antingen 16 eller 20 kontakter. Så här kan du då kombinera ett 10-pack med två stycken 4-pack för att få exakt rätt antal bananpluggar för dina kablar.

Proson var från starten ett högtalarfabrikat som ingick i JWS International AB. Med sina välbyggda och kraftfulla högtalarkonstruktioner blev man snabbt ett aktat namn på den svenska marknaden, och ett klart bevis att bra ljud inte behövde kosta. På sikt utvecklades fabrikatet till Dynavoice. Idag har Proson ett starkt sortiment av tillbehören i form av bl.a kablar. Precis som förr så finns den röda tråden kvar, med en svårslagen prisvärdhet och byggkvalitet.

Specifikationer

Typ: Högtalarkablage

Prishistorik

Du har nyligen tittat på

Proson Arctic BFA Metallic banankontakt, 4-pack
Detta är ett 4-pack med bana...
249 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.