Köp Dynavoice Challenger M-65 EX v.4 golvhögtalare, svart par Dynavoice | Kampanj |
Dynavoice Challenger M-65 EX v.4 golvhögtalare, svart par i gruppen Högtalare / Golvhögtalare hos Ljudfokus.se (990M65EXB)

Dynavoice Challenger M-65 EX v.4 golvhögtalare, svart par

5990 kr
Artnr: 990M65EXB
1 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Dynavoice Challenger M-65 EX v.4 golvhögtalare, svart par
Dynavoice Challenger M-65 EX v.4 golvhögtalare, svart par
Dynavoice Challenger M-65 EX v.4 golvhögtalare, svart par
Dynavoice Challenger M-65 EX v.4 golvhögtalare, svart par
Dynavoice Challenger M-65 EX v.4 golvhögtalare, svart par

Produktinformation

Dynavoice Challenger M-65 EX v4 är en mycket kritikerrosad golvhögtalare, som genom sina generationer förbluffat recensenter för sitt upplösta ljud. Detta är en av firmans absoluta storsäljare. Diskant och de båda mellanregister-elementen spelar i en D´Appolito-konfiguration, som ger en mer exakt ljudbild. De dubbla 6.5" basarna borgar för en djup och slagkraftig återgivning i de lägre registren.

  • Rejäl 3-vägs golvhögtalare med hela fyra bakåtriktade basportar
  • Hög känslighet på 93 dB ger mindre krav på effekt
  • Dynavoice X-Change ger dig möjligheten att justera ljudet efter eget tycke
  • Guldpläterad bi-wire/bi-amp terminal
  • Inga spikes eller dylikt medföljer!

Challenger M-65 var är första högtalaren ut i nya Dynavoice och den har varit en av deras storsäljare sen dess. Den har blivit uppgraderad i flera steg och nu är vi uppe i version 4. Det som skiljer mellan version 3 och version 4 är enbart designen, när det gäller ljudet har vi inte hittat något att förbättra. M-65 EX i version 4 har fått rundade hörn och en ny design på fronten och tygfronten för att matcha. Vi tycker att detta är den klart snyggaste versionen av M-65 EX hittils och vi är säkra på att den kommer att stå kvar på tronen, ännu säkrare än tidigare.

Kabinettet
Kabinettet till M-65 EX är konstruerat för maximal stabilitet. Detta för att ge ett tight ljud "hifiljud" utan lådresonanser. Alla väggar, topp och botten är i 18 mm MDF och det sitter dessutom flera inre stag för att stabilisera ännu bättre. Diskanten och mellanregister sitter i en helt egen låda för att elementen inte ska interferera med varandra. Gör ett enkelt "knacktest" och du förstår vad vi menar...
Allt som allt ger detta en riktigt stabil högtalare med en matchvikt på 27 kg. . I denna nya EX-versionen så har fronten blivit pianolackad för att ge högtalaren det exklusiva utseende den förtjänar.

Nu med Dynavoice X-Change
Ovanför Bi-wire-terminalen, längst upp på terminalen så hittar du 3 extra guldpläterade kontakter. Dessa används för att finjustera det kritiska övre mellanregisterområdet efter din egen smak. Du kan välja mellan -2 dB / 0 dB / +2 dB / +4 dB. I och med att detta området ändras, så ändras hela karaktären på högtalaren. Du får då ett mer korrekt ljud, än om du ändrar på bas/diskant-kontrollerna på förstärkaren. Det är alltså upp till dig att sätta sista touchen på ljudet.

Sätt stiften i de olika X-change-hålen så ändrar du området mellan 4 kHz - 20 kHz. På bilden till höger ser du hur ljudet påverkas när du flyttar pluggen. Är pluggen utdragen så sänks frekvensen med 2 db och sitter pluggen mellan 2 hål så höjs frekvensen med de dB som står mellan hålen.

Elementen
Alla elementen är egenutvecklade och är utvecklade tillsammans med delningsfilteret och kabinett för att optimera ljudet från alla håll. Diskanten är en SuperAudio-diskant som klarar att spela mycket högt och rent. Mellanregisterna är av kolfiber och ger bra kraft och klarhet till röster och basarna i kevlar ger den snabbhet och det tryck som man önskar.
Elementen tillsammans ger ett mycket neutralt ljud och en känslighet på hela 93 dB! Detta är till stor fördel för dem som inte har ett monster till förstärkare.

Högtalaren har 4 st basreflexrör där medföljande baspluggar kan användas och på så sätt få olika ljudkaraktärer.

Specifikationer Dynavoice M-65 EX (v.4):
Lådkonstruktion:  4 x basreflex bakåt, två baspluggar ingår till varje högtalare, Guldpläterad Bi-wiring terminal
Element: 
1-tums Superaudio-diskant,  2 x 5,25-tums mellanregister, 2 x 6,5-tums basar
Impedans: 4-8 ohm
Frekvensområde: 25 - 32 000 Hz (- 3 dB)
Känslighet: 93 db
Max Effekt: 250 W
Storlek (H x B x D): 1100 x 198 x 395 mm
Vikt: 27 kg/st
Storlek kartong: 1200 x 280 x 480 mm
Svenska Dynavoice grundades i Falkenberg och har idag skapat sig ett aktat namn med sina påkostade och extremt konkurrenskraftiga konstruktioner, vars förträfflighet gång efter gång bevisats i flertalet tester. Främst kännetecknas Dynavoice med moderna, genomtänkta och välljudande högtalarkonstruktioner. Grundpelarna man arbetar efter är ett gediget utvecklingkunnande, en kostnadseffektiv tillverkning samt en aggressiv prissättning.

Test i Ljud & Bild nr 4 - 2014

Dynavoice Challenger M-65 EX (v.4) - 5.0 paket

Dynamik till fyndpris!
"Vill du ha en tung hemmabio utan att tömma kontot? Dynavoice har ett potent högtalarpaket som kostar hälften så mycket som konkurrenterna...

Svenska Dynavoice var ett av de första högtalarmärkena som banade väg för Kina-tillverkning, vilket gav dittills oanade mängder ljudkvalitet för pengarna. Vi tappade helt enkelt hakan av ljudet från golvhögtalarna Challenger M-65, som trots ett pris på 2500 kronor spelade som ett hifi-fullblod! Bästsäljaren M-65 finns nu i sin fjärde version, med en rad kosmetiska och tekniska förbättringar. M-65 är med god marginal testets största fronthögtalare, och med två kraftiga baselement och fyra (!) basportar på baksidan är de helt klart gjorda för att flytta luft!

Ljud & Bild tycker:
+ Här får du stora och kraftiga högtalare med rejäl tyngd i basen och en förmåga att dundra till när filmeffekterna kräver det.

- Storleken och slagkraften sker lite på bekostnad av precisionen. Basen är inte alltid lika taktfast och det minsta detaljerna uteblir. Å andrasidan är detta ett system som ger väldigt mycket ljud för pengarna.

Ljudkvalitet
Vårt första intryck är att de svensk-kinesiska kolosserna är osedvanligt väl avstämda. Dynavoice är i likhet me Tannoy väldigt "snälla" och behagliga i klangen, men här finns en helt annan dynamik och fyllighet! Basen sträcker sig djupare i frekvens och är kraftfull nog för att få soffryggen att dallra i de tuffaste basgångarna. Challenger-högtalarna kan spela mycket högt och rent utan påträngande förvrängning. Stereoperspektivet är stort och brett och tar oss närmare inpå musiken än de mer tillbakadragna Tannoyerna. I gengäld saknas det lite precision jämfört med skottarna: instrument och röster känns lite mer slumpmässigt placerade i ljudbilden, och musiken kan verka lite diffus emellanåt.

Intrycket består när vi byter till den högupplösta Blu-ray-musiken "Quiet Winter Night" i surround. Till och med basåtergivningen är fyllig, inte speciellt stram och det verkar som detaljerna är nedtonade en smula, kanske för att inte avslöja svagheter, men resultatet är att djupkänslan är "grundare" än vad den här inspelningen annars är kapabel till.
Den lite luddiga musikpresentationen glöms emellertid fort när vi får se och höra "Bourne Legacy" i full aktion på filmduken. Dynavoice-systemet har ett stort och mäktigt filmljud, där den fylliga ljudkaraktären ger en stor inlevelse och hög underhållningsfaktor. Ljudbilden är större och mer massiv än hos Tannoy, och tar filmupplevelserna närmare inpå oss. Det är uppenbart att de här högtalarna är bekväma på lite högre ljudnivåer än vad Tannoyerna trivs med!

Slutsats
Även om det är lätt att glömma i stridens hetta så har vi jämfört Dynavoice-systemet med åtskilligt dyrare konkurrenter. Och de måste sägas klara sig imponerande väl. Ljudmässigt är M-65 och kompani lika exakta och detaljerade som testets bästa, men har ett stort, kraftfullt ljud med massvis av bas som är väldigt lätt att tycka om. Speciellt med film, som favoriserar lite extra tryck och volym, lyckas Dynavoice fint tack vare de stora och potenta fronthögtalarna.

- Ljudkvalitet: 4 av 6
- Funktionalitet: 5 av 6
- Användning: 5 av 6
- Kvalitetsintryck: 4 av 6

Bästa köp 04 2014

Andra högtalare i samma test: Argon 6000 5.0 (5700 kr), Tannoy Mercury 5.0 (9100 kr), Cerwin-Vesa XLS 5.0 (9500 kr), Q Acoustics 2000i 5.0 (10500 kr), Klipsch Reference 5.0 (13000 kr)

Test i Digital Life - 2009

Dynavoice Challenger M-65 EX(v.2)

- Jag tror inte mina öron!
"Har du en budget på 2500 kronor och inte ett öre mer att lägga på ett par högtalare? Då kan du sluta läsa den här recensionen och beställa Challenger M-65 EX från Fynda.se på direkten. Om du hittar bättre och mer välljudande golvhögtalare för samma prislapp tänker jag äta upp mina högtalarsladdar.

Ruggigt imponerande!
För ett halvår sedan tappade hela Digital Life-redaktionen hakan i kör av det ljud lillebrorsan Dynavoice Magic F-6 EX levererade. När 54 kilo tunga Challenger M-65 ramlade in på redaktionen började det vattnas i munnen på oss innan vi ens hade börjat packa upp högtalarna!
Vi blev inte mindre imponerade den här gången. Medan Magic F-6 gör sig riktigt bra på akustisk musik, är Challenger M-65 lite mer av en partylåda. Hela kabinetten är konstruerad av 18 mm MDF(Medium Density Fiberboard) vilket ger lådan en riktigt bra stabilitet. Lådresonansen är minimal, vilket är avgörande för att högtalaren ska kunna återge ett tight ljud. Diskanten och mellanregistret är placerade i egna separata lådor inuti kabinetten för att minimera de olika elementens påverkan på varandra och missfärga ljudet.
Challenger M-65 leverarar en imponerade bred ljudbild. Ljudet är förvånansvärt rent även på riktigt höga volymer, utan att det blir för vasst i de höga frekvenserna eller att basen slår över. Ett extra plus går till att högtalarna är lättdrivna, vilket innebär att du inte behöver en monsterförstärkare för att få ut det rätta ljudet.

Ännu inte övertygad?
Det är lätt att sammanfatta Challenger M-65 EX från Dynavoice: Ingen annan högtalare för 2500 kr kan leverera så mycket välljud som M-65. Jag anstränger mig verkligen för att hitta något att klaga över, men det är svårt - därför kan jag inte ge högtalarna något annat betyg än full pott. Givet Köp!

Plus:
Priset, ljudet, lättdrivna, bi-wiring

Minus:
Inget
Test i Hifi & Musik nr 11 - 2004

Dynavoice Challenger M-65 EX(v.1)

"Basen är tydlig och djup och har en bra konturskärpa. Det är smått imponerande att man fått till basen så bra med tanke på både antalet membran och lådstorleken. Hade högtalarna kostat tre gånger så mycket hade man inte blivit lika förvånad, men nu är det ytterst måttliga pengar det handlar om."

"Testens jämnaste och snyggaste frekvensgång!"

Slutsats:
"Den riktiga skrällen stod prisbomben Dynavoice Challenger 6.5 för. Störst låda, flest element och billigast brukar vara en kombination som sänd rakt upp från skärseldens djupa hålor. Men så var alltså inte fallet. En riktigt bra högtalare med både party- och hifi-kvaliteter som vi alla gillade. Dessutom är den väldigt lättdriven och har man en klen förstärkare är den ett glödhett alternativ."

Prisvärdhet: 5+
Testade i Ljud & Bild nr 9 - 2011

Dynavoice Challenger M-65 EX(v.2)

Slutsats:
"Dynavoice Challenger M-65 EX uppvisar testseriens hitills bästa pris/prestanda förhållande. Kompromisserna är sunt gjorda vid egenskaper som ändå tenderar att gå förlorade i vanliga rum. Under mer lämpliga rumsakustiska förhållanden fortsätter de att imponera men når förståeligt inte längre upp till de flerfaldigt mer påkostade konstruktioner man annars kan jämföra dem med."

Slutsumma: 71%

Fler testade högtalare i test-serien: KEF Q300 (69%), JBL Studio 180 (69%), Jamo Studio S 608 (64%), Elac 310CE (61%), Canton Ergo 690 DC (60%), Duevel Planets (60%), Monitor Audio Silver RX1 (57%), Triangle Comete EX (54%), Amphion Helium 520 (53%), Anthony Gallo A'Diva Ti / TR-1 (50%)
Test i Hemmabio-tidningen nr 1-2 - 2011

Dynavoice Challenger M-65 EX 5.0-paket

"De allra flesta av oss vill få maximal valuta för pengarna vi högtalarköp. För att lyckas sälja större kvantiteter av en produkt måste den vara överkomlig för den breda massan, och det är här Dynavoice Challengerserien kommer in i bilden. För 3 800 kronor får du inte mindre än fem högtalare av rejäl dimension. Bara det är snudd på unikt."

Slutsats:
Tänk att 3800 kronor räcker så långt! Visst får du i vissa fall räkna med att köpa en subbas, men Challenger kommer ändå en mycket bra bit på väg mot en fulländad bioupplevelse för pengarna som gör att du fortfarande har råd att köpa film. Den här seriens popularitet är välförtjänt!"

Specifikationer

Färg: Svart
Enhet: Par

Prisvärda paket

Marantz SR5015 & Dynavoice Challenger M-65 EX v.4 Högtalarpaket 5.1, svart
Marantz SR5015 ser till att ge b&...
22998 kr (26218 kr)
Yamaha RXV-4A & Dynavoice Challenger M-65 EX v4 Högtalarpaket 5.1, svart
Med detta kraftfulla hemmabiopake...
20998 kr (23710 kr)
Cambridge AXR100 & Dynavoice Challenger M-65 EX v.4 Svarta, stereopaket
Detta är ett mycket prisv...
10998 kr (12489 kr)

Du har nyligen tittat på

Dynavoice Challenger M-65 EX v.4 golvhögtalare, svart par
Klassikern M-65 EX har kommit i n...
5990 kr

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.