Köp Dynavoice Challenger C-5 XL v4 centerhögtalare, svart på Ljudfokus.se!
Spara
Dynavoice Challenger C-5 XL v4 centerhögtalare, svart i gruppen Högtalare / Centerhögtalare hos Ljudfokus.se (990C5XLB)

Dynavoice Challenger C-5 XL v4 centerhögtalare, svart

Erbjudandet gäller t.o.m:
2490 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 990C5XLB
1 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Dynavoice Challenger C-5 XL v4 centerhögtalare, svart
Dynavoice Challenger C-5 XL v4 centerhögtalare, svart
Dynavoice Challenger C-5 XL v4 centerhögtalare, svart
Dynavoice Challenger C-5 XL v4 centerhögtalare, svart

Produktinformation

Dynavoice Challenger C-5 XL v4 är seriens större centerhögtalare, som ger en grym klangmatchning - speciellt till seriens golvhögtalare - för de som vill bygga ett riktigt kraftfullt och nervbitande hemmabiosystem. Tillsammans har de förmågan att skapa klassens mest underhållande och välljudande biorigg. Konstruktionen bygger på bredden framför höjden, vilket gör högtalaren lättare att placera i en bänk. Här talar vi om en rejäl 3-vägs konstruktion, där vi finner deras upplösta SuperAudio-diskant samt dubbla 5.25" element för mellanregister samt basområdet. Båda sektionerna är optimerade för sina uppgifter. Tack vare sina VESA100-gängor på baksidan så kan högtalaren monteras på vägg genom ett VESA100-fäste (tillval). Beroende på fästets funktion så kan högtalaren antingen hänga platt mot väggen eller skjuta ut mer ifall man behöver ge en viss riktning. Det öppnar också upp möjligheten att använda C-5 XL som ett par riktigt feta surroundhögtalare i en större bio-setup.

  • Challenger-seriens större klangmatchade centerhögtalare - en reslig 3-vägs konstruktion
  • Bestyckad med 1" SuperAudio-diskant samt dubbla 5.25" element för mellanregister- och basområdet
  • Hög känslighet på 90 dB
  • Förberedd för väggmontering via VESA100-fäste
  • Dubbla bakåtriktade och avstämda basportar ger ett fylligt ljud och rikt basomfång
  • Insjukna, guldpläterade anslutningar underlättar installationen vid montering nära/på väggen

Challenger-serien version 4
Genom att släppa sin senaste generation av storsäljande Challenger har man främst gett sig in på kosmetiska detaljer. Ljudet är redan så bra och marknadsledande att man inte lyckats hitta nya vägar till ett bättre ljud. Genom att ge modellerna rundade hörn och en ny design på tygfronten så har man ytterligare finslipat på designen, så att högtalarna blir snygga möbler i din heminredning.
Challenger-serien finns att tillgå i tre olika färgval, som samtliga har en pianolackad frontpanel och med sidor i träfinish- svart ek, vitt eller ek.
Faktum är att Dynavoice Challenger på senare år är bland de mest sålda högtalarna i Sverige, där generation efter generation haft sin gemensamma röda tråd att pris/prestandaförhållandet varit skyhögt och därmed dess främsta kännetecken. 


Söker du underhållning och kraft så har du kommit rätt
Challenger C-5 XL är ett välkommet tillskott till serien, där Dynavoice designat modellen som den perfekta sparringpartnern med de större golvhögtalarna - främst då M-85 och M-105. Man har verkligen inte sparat på krutet - har Dynavoice någonsin gjort det!?
Här finner vi en generös 3-vägs konstruktion med dedikerade element för vardera uppgift. Känsligheten är hög och ligger på 90 dB. På baksidan finner vi en single-wire terminal med skruvfattning för en rejält dimensionerad högtalarkabel. Unna centerhögtalaren detta, för då kommer den blomma ut till fullo!

Diskanten (AAC25-025D01) känner vi igen från de övriga medlemmarna i serien, en silkdome med neodymium-magnet som bevarar ett sällan skådat (eller hört) lugn till återgivningen, med förmågan att plocka ut mängder med detaljer för en god närvarokänsla. Dess resonansfrekvens är så låg som 1.500 Hz.

Dubbla 5.25" mellanregister (AAC25-135W01) har koner med behandlad papp och en korg i stål för minimal resonansinverkan. Motorn är en rejäl ferritmagnet. Övergången från diskanten sköts exemplariskt vid 3.500 Hz och det är först vid 500 Hz som de faller av och de - för den här centerhögtalaren - specialdesignade baselementen (AAC25-135W04) tar över handlingen. För en sammanhållen ljudbild så är materialvalet till konerna detsamma, men med en annan form på dammkåpan och gummi-upphängningen så har elementet en X-max som är mer än det dubbla! Det behövs för att återge det lägsta frekvensregistret med övertygelse. Och det gör Challenger C-5 XL med bravur!

Montering på vägg?
En smart detalj värd att nämna och något som är lite unikt för Dynavoice, är att flera av deras högtalarmodeller kan monteras på vägg via ett VESA100-fäste. Beroende på fästets funktioner så kan man då tilta högtalaren beroende på dess placering i höjdled. 
För dig som har ett dedikerat biorum med dold elektronik så kan Challenger C-5 XL monterad på vägg ge en cool känsla att den svävar fritt i luften.

Elementen
Alla elementen är egenutvecklade och är utvecklade tillsammans med delningsfilteret och kabinett för att optimera ljudet från alla håll. Challenger-serien har mycket gemensamt med Magic i dess materialval, men med rejälare element, talspolar och magneter så kommer Challenger-modellerna att spela ut mer i både fyllighet, dynamik och basregistret.
I Challenger har Dynavoice döpt diskanten till en "SuperAudio", för att indikera att den kan spela både mer upplöst, dynamiskt och högt. Mellanregister- och baselementen har koner av pressad papp som ger dem väldigt fina egenskaper i styvhet och dämpning.

Svenska Dynavoice grundades i Falkenberg och har idag skapat sig ett aktat namn med sina påkostade och extremt konkurrenskraftiga konstruktioner, vars förträfflighet gång efter gång bevisats i flertalet tester. Främst kännetecknas Dynavoice med moderna, genomtänkta och välljudande högtalarkonstruktioner. Grundpelarna man arbetar efter är ett gediget utvecklingkunnande, en kostnadseffektiv tillverkning samt en aggressiv prissättning.

Specifikationer

Konstruktion: 3-vägs, basreflex
Bestyckning: 1" Super Audio-diskant, dubbla 5.25" mellanregister, dubbla 5.25" baselement
Frekvensomfång: -6 dB: 45 -32.000 Hz
Effekttålighet: RMS: 150 Watt
Impedans: Nominellt: 6 - 8 Ohm
Känslighet: 90 dB
Anslutning: Single-wire
Delningsfrekvens: 500 Hz, 3.500 Hz
Färg: Svart
Övrigt: Möjlighet till väggmontering via VESA100
Mått: 750 x 165 x 250 mm (B x H x D)
Vikt: 15 kg
Enhet: Styck

Prisvärda paket

Rekommenderade tillbehör

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Supra Rondo 2x2.5, antracitgrå högtalarkabel lösmeter
Rund högtalarkabel för ...
64 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Dynavoice Challenger C-5 XL v4 centerhögtalare, svart
Detta är Challenger-seriens ...
2490 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Sonic Design SD-fötter 4-pack, 12-28 kg för subwoofer & centerhögtalare
Svenska Sonic Designs dämpkuddar minskar vibrationer ...
148 kr
Köp
Info
Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycket prisvärda banankon...
149 kr
Köp
Info

Tillbehör

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Supra Rondo 2x2.5, antracitgrå högtalarkabel lösmeter
Rund högtalarkabel för ...
64 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.