Köp Dynavoice Challenger M-105 EX v.4 golvhögtalare, svart par på Ljudfokus.se!
Dynavoice Challenger M-105 EX v.4 golvhögtalare, svart par i gruppen Högtalare / Golvhögtalare hos Ljudfokus.se (990M105EXBO)

Dynavoice Challenger M-105 EX v.4 golvhögtalare, svart par

8990 kr
OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 990M105EXBO
4 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Dynavoice Challenger M-105 EX v.4 golvhögtalare, svart par
Dynavoice Challenger M-105 EX v.4 golvhögtalare, svart par
Dynavoice Challenger M-105 EX v.4 golvhögtalare, svart par
Dynavoice Challenger M-105 EX v.4 golvhögtalare, svart par
Dynavoice Challenger M-105 EX v.4 golvhögtalare, svart par
Dynavoice Challenger M-105 EX v.4 golvhögtalare, svart par

Produktinformation

Dynavoice Challenger M-105 EX v4 är en "fläskigare" storebror till M-65 EX, som med sina dubbla 10" element skapar basvågor som får hela rummet att gunga. Diskanten och de båda mellanregisterelementen är desamma som i lillebror, och spelar i en D´Appolito-konfiguration för en mer exakt ljudbild. I grupptest hos Hifi&Musik har M-105 rent ljudmässigt slog ett par Cerwin Vega som kostade 3.500 kr mer! Testpanelen hade förväntat sig ett gäng partyhögtalare, men blev förbluffade över hur bra M-105 faktiskt spelade! De båda mellanregister- och baselementen är parallellkopplade, vilket ger en impedans som vandrar mest kring 4 Ohm. Syftet är att man ska plocka ut så mycket effekt som möjligt från förstärkaren, men se bara till att den är kapabel till att leverera den mängd effekt (och ström) som behövs. Då kan du skapa ett mindre diskotek i hemmet!

  • Reslig 3-vägs konstruktion med hela fyra bakåtriktade basportar
  • Hög effekttålighet på 175 Watt RMS ger ett rikt och kraftfullt ljud med rätt förstärkare
  • Dynavoice X-Change ger dig möjligheten att justera frekvenskurvan efter tycke eller rummets akustik
  • Guldpläterad bi-wiring/bi-amping terminal
  • Exemplarisk byggkvalitet där vardera högtalaer väger in på 32.9 kg!
  • Inga spikes eller dämpfötter medföljer!

Challenger M-65 har sedan första generationen lanserats varit en av Dynavoice´s storsäljare. Nu i generation fyra har modellen fått en betydligt resligare storebror - bestyckad med dubbla 10" basar, som tillsammans får en konarea på hela 15". Men då det är två "mindre" baselement som tar hand om basåtergivningen, så blir de snabbare än ett större, enkelt element, som blir trögare i rörelsen. Men tro inte att det bara är en monsterhögtalare, för välljudet har bevarats från lillebror Challenger M-65 EX. Faktum är att M-105 EX i ett grupptest i det svenska magasinet Hifi&Musik´s september-upplaga år 2017, slog en flera tusen dyrare kombattant från staterna i ren och skär upplösning. Ett fabrikat som är erkänd med sin röda gummikant. Det är inte illa!

Challenger EX v.4 - med nya kosmetiska detaljer
Challenger-serien har i generation 4 fått rundade hörn och en ny design på fronten och tygfronten för en bättre matchning. Dynavoice hälsar att detta är den klart snyggaste versionen av Challenger hittills och vi är säkra på att högtalaren kommer att stå kvar på tronen som bäst i prisklassen! 
Modellerna finns att tillgå i tre olika färgval, vilket underlättar att de kan matcha inredningen utan att göra stora anspråk på rummet. Frontpanelen är pianolackad, medans sidorna är i träfinish.
Faktum är att Dynavoice Challenger på senare år är bland de mest sålda högtalarna i Sverige, där generation efter generation haft sin gemensamma röda tråd att pris/prestandaförhållandet varit skyhögt och dess främsta kännetecken.


Kabinettet
Kabinettet till M-105 EX är konstruerat för maximal stabilitet. Detta för att ge ett tight ljud "Hifi-ljud" utan lådresonanser. Alla väggar, topp och botten är i 18 mm MDF och det sitter dessutom flera inre stag för att stabilisera ännu bättre. Diskanten och mellanregister sitter i en helt egen låda för att elementen inte ska interferera med varann.
Allt som allt ger detta en riktigt stabil högtalare med en matchvikt på dryga 33 kg.

Nu med Dynavoice X-Change
Längst upp på anslutningsterminalen så hittar du 3 extra guldpläterade kontakter. Dessa används för att finjustera det kritiska övre mellanregisterområdet efter din egen smak. Du kan välja mellan -2 dB, 0 dB (fabriksinställningen), +2 dB samt +4 dB. Här får du möjligheten att ändra en bit på karaktären i frekvenskurvan, vilket kan bero på antingen tycke och smak alternativt hur högtalarna samspelar med rummets akustik. X-Change ger mindre färgning på ljudet än de flesta förstärkarnas tonkontroller. Vad X-Change skall stå på är i slutändan helt du som avgör.
Sätt stiften i de olika X-change-hålen så ändrar du området mellan 4 till 20 kHz.

Elementen
Alla elementen är egenutvecklade och är utvecklade tillsammans med delningsfilteret och kabinett för att optimera ljudet från alla håll. Challenger-serien har mycket gemensamt med Magic i dess materialvalet, men med rejälare element, talspolar och magneter så kommer Challenger-modellerna att spela ut mer i både fyllighet, dynamik och basregistret.
I Challenger har Dynavoice döpt diskanten till en "SuperAudio", för att indikera att den kan spela både mer upplöst, dynamiskt och högt. Mellanregister- och baselementen har koner av pressad papp som ger dem väldigt fina egenskaper i styvhet och dämpning.

NOTAT!
Anslutningsteminalen på baksidan sitter ca 75 cm upp från golvet, så ha detta i beaktelse när du räknar på hur långa högtalarkablarna skall vara!

"Testets mest hifi-lika ljud levereras av Dynavoice. Jämfört med de två konkurrenterna presenteras ett myller av detaljer och det går att roa sig med att leta efter placeringar i ljudbilden, då det är ordning och reda på scenen som målas upp. Ljudet känns alert och Dynavoice skjuter fram aktörerna mot dig precis lagom mycket för att det ska kännas närvarande, men inte påträngande"
Hifi&Musik
Svenska Dynavoice grundades i Falkenberg och har idag skapat sig ett aktat namn med sina påkostade och extremt konkurrenskraftiga konstruktioner, vars förträfflighet gång efter gång bevisats i flertalet tester. Främst kännetecknas Dynavoice med moderna, genomtänkta och välljudande högtalarkonstruktioner. Grundpelarna man arbetar efter är ett gediget utvecklingkunnande, en kostnadseffektiv tillverkning samt en aggressiv prissättning.

Specifikationer

Konstruktion: 3-vägs, basreflex
Bestyckning: 1" diskant, dubbla 5.25" mellanregister, dubbla 10" baselement
Frekvensomfång: -10 dB: 24 - 32.000 Hz
Effekttålighet: RMS: 210 Watt
Impedans: Nominellt: 4 - 8 Ohm
Känslighet: Toppvärde: 94 dB
Anslutning: Bi-wire/bi-amp terminal
Delningsfrekvens: 250 Hz, 3.000 Hz
Funktioner: X-Change
Färg: Svart
Medföljande tillbehör: Två baspluggar
Mått: 290 x 1100 x 395 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 32.9 kg
Enhet: Par

Prisvärda paket

Yamaha A-S701 & Dynavoice Challenger M-105 EX v4 Stereopaket
Detta är ett välljudand...
16998 kr (19280 kr)
Magnat MR780 & Dynavoice Challenger M-105 EX v4 Stereopaket
Det här stereopaket vän...
19998 kr (22980 kr)
Dynavoice Challenger M-105 EX v.4 Högtalarpaket Hemmabio 5.0
Detta är ett kraftfullt och ...
11998 kr (13770 kr)
Dynavoice Challenger M-105 EX v.4 Högtalarpaket Hemmabio 5.1
Detta är ett kraftfullt och ...
21998 kr (23760 kr)

Rekommenderade tillbehör

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Sonic Design SD-fötter 8-pack, 28-50 kg för högtalare
Svenska Sonic Designs dämpku...
298 kr
Köp
Info
Supra Rondo 4x2.5, antracitgrå högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel avsedd fö...
93 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Dynavoice Challenger M-105 EX v.4 golvhögtalare, svart par
Detta är storebror till Chal...
8990 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycket prisvärda banankon...
149 kr
Köp
Info
Supra Rondo 4x2.5, antracitgrå högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel avsedd för bi-wire/bi-amp med fyra...
93 kr
Köp
Info

Tillbehör

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Sonic Design SD-fötter 8-pack, 28-50 kg för högtalare
Svenska Sonic Designs dämpku...
298 kr
Köp
Info
Supra Rondo 4x2.5, antracitgrå högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel avsedd fö...
93 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.