Köp Dynavoice Challenger CSB-V15 aktiv subwoofer, svart Dynavoice | Högtalare | Ljud
Dynavoice Challenger CSB-V15 aktiv subwoofer, svart i gruppen Högtalare / Subwoofers hos Ljudfokus.se (990CSBV15B)

Dynavoice Challenger CSB-V15 aktiv subwoofer, svart

8998 kr
Artnr: 990CSBV15B
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Dynavoice Challenger CSB-V15 aktiv subwoofer, svart
Dynavoice Challenger CSB-V15 aktiv subwoofer, svart
Dynavoice Challenger CSB-V15 aktiv subwoofer, svart
Dynavoice Challenger CSB-V15 aktiv subwoofer, svart
Dynavoice Challenger CSB-V15 aktiv subwoofer, svart
Dynavoice Challenger CSB-V15 aktiv subwoofer, svart
Dynavoice Challenger CSB-V15 aktiv subwoofer, svart
Dynavoice Challenger CSB-V15 aktiv subwoofer, svart

Produktinformation

Dynavoice Challenger CSB-V15 är ett riktigt monster till aktiv subwoofer, som river tag i både inredning och dina sinnen när basvågorna dånar i rummet. Med ett tilltaget 15" baselement med aluminiumkon, ett välljudande klass A/B-steg på 300 Watt RMS samt en exemplarisk byggkvalitet av kabinettet, så har man ingredienserna som gör den här basen till det givna valet i prisklassen och som får det mesta att blekna i jämförelse! Modellen utökar deras genom åren så uppskattade och storsäljande Challenger-serie, och kan bli ett perfekt tillskott till deras resliga golvmodeller (eller från annat fabrikat). Oavsett om du uppskattar musik eller film så imponerar basen stort! Se till att ha en vän med dig vid uppackningen. CSB-V15 har nämligen en matchvikt på 33.6 kg!

 • Aktiv subwoofer med frontriktad slot-port för en ren och kontrollerad basåtergivning
 • Klass A/B-slutsteg på 300 Watt RMS, 600 Watt peak
 • 15" element med en lättviktig aluminiumkon och gummi-upphängning
 • Autostart vid inkommande signal
 • 12 Volt trigger för styrning från förstärkare/processor
 • Högnivåingång - perfekt vid stereoförstärkare som saknar lågnivå-utgångar
 • RCA Line in/out - kedjekoppla flera baslådor för en ännu häftigare upplevelse
 • LFE-ingång för bioförstärkare
 • Ställbart delningsfilter 35-150 Hz med 12 dB branthet/oktav ger en sömlös övergång till högtalarna
 • Ställbar fas mellan 0-180 grader minimerar rumsakustiska problem i tidsdomänen
 • Ställbar volymreglering för att hitta perfekt balans efter eget tycke och smak
 • Designad och helt utvecklad i Sverige!

Svenska Dynavoice har gjort det igen!
Den mycket omtyckta och storsäljande Challenger-serien från högtalarexperten Dynavoice har fått ett välkommet tillskott för de som gillar bas - och då i stora mängder! 
Challenger CSB-V12 och Challenger CSB-V15 är två riktigt musikaliska kraftpaket med Klippel™-optimerade element med aluminiumkoner och dubbla kylsystem. 
Baselementen är unikt utvecklade för just denna serie och speciellt anpassade och optimerade för ändamålet. Konen är tillverkad av aluminium, som är ett lätt och starkt material. Detta gör att man får en kon som blir väldigt transientsnabb, och med en oerhört fin start/stopp-tid på förstärkarens impuls. Detta är en mycket viktigt egenskap att ha för att få en musikalisk basåtergivning. Låter det bra för musik så kommer det att låta lika bra för film. Vissa personer vill kategorisera en bas som antingen en "filmbas" (mer ös) eller "musikbas" (spelar snabbare). Varför inte bara få båda bitarna av kakan? Det får du med Dynavoice!

Speciell kabinettuppbyggnad
Dynavoice vet att ett resonansdött kabinett är ett välljudande kabinett. Med tjockare väggar och inre stag kommer elementet att prestera maximalt. Frontbaffeln är den delen i kabinettet som är mest utsatt för vibrationer, eftersom elementet är monterat här. Därför har Dynavoice försett kabinettena i både CSB-V12 och CSB-V15 med en förstärkt frontbaffel som nästan är 40 mm tjock!
Övriga väggar i kabinetten är byggda i 19 mm MDF med interstagning för extra stadga. Basreflexporten som är riktad framåt är av slotport-typ för att minimera risken för turbulens och blåsljud. Porten är faktiskt även den en del i konstruktionen och bidrar därmed med stadga åt kabinettet!
Fronten och bottenplattan är lackerade i sidenmatt svart eller vitt, medans sidorna, toppen och baksidan har trämönstring.

X-Type Board
Bottenplattan har en rundad form som ger Challenger-basarna ett nästan flytande utseende, eftersom lådan kommer upp en bit från golvet. Undertill finns fyra frästa försänkningar - som Dynavoice döpt till X-Type Board - som är anpassade för ett annat svenskt fabrikat, nämligen Sonic Design och deras oerhört omtyckta dämpkuddar. Här finns det alltså möjligheter att tweaka prestandan för en ytterst överkomlig peng!
Kabinetten är också förberedda för M8-gängor för den som hellre vill använda spikes eller andra skruvbara fötter. Challenger-basarna levereras som standard med gummifötter med M8 gänga.


Analog förstärkarteknik ger det bästa ljudet
Challenger CSB-V12 och CSB-V15 är konstruerade kring samma klass A/B-slutsteg, som lämnar hela 300 Watt RMS och det dubbla i peakarna! Steget har en oerhört god kontroll över baselementens konutslag. 
Dynavoice har tänkt på de flesta kopplings-scenarion som kan uppstå och har därmed både stereo RCA och LFE-ingångar, och faktiskt även en RCA-utgång som gör att du enkelt lan länka ihop två (eller fler) basar. Flertalet konkurrenter nöjer sig med lågnivå in, men Dynavoice tar det ett steg längre. Vissa stereoförstärkare kan sakna denna typen av utgång, och då är det ypperligt att kunna koppla in basen via dess högnivå-ingång (alltså genom högtalarkabel). Om du använder ett försteg finns det även en 12V-trigger för automatiskt påslag.

Dynavoice X-Change
Den här tekniken känner de flesta igen från Dynvoice Challenger- och Defintion-modellerna, där man kan justera diskantnivån i olika steg. Nu har de svenska ingenjörerna tagit X-Change funktionen ett steg längre och lagt till den i deras subbasförstärkare. Här fungerar X-Change som en parametrisk equalizer, där ingreppsfrekvensen är 63 Hz. Nivån kan justeras i tre steg: -3 dB, 0 dB eller +3 dB. Syftet är att man i större grad ska kunna optimera basens agerande i rummet och efter dess placering. Tillsammans med det variabla lågpass-filtret, som är ställbart mellan 35 till 150 Hz, samt med en variabel faskontroll så är det nästan svårt att misslyckas att inte få Challenger CSB-V12 och CSB-V15 att spela optimalt i rummet. Du kunna anpassa ljudet efter dina egna preferenser.

"Musikalisk blyslägga. Den stora Challenger-subben låter lite som den ser ut: Tungt, djupt och kraftfullt. I ett större rum spöar den alla andra basar i testet med lätthet, och man måste gå upp på dubbla subbar för att det ens ska finnas en möjlighet att uppnå 15-tummarens nivåer. Spelar du basstinn elektronisk musik eller helt enkelt gillar det fysiska i basupplevelsen, är det här ett klockrent alternativ. Eventuellt känns basen något blötare än 12:an från Dynavoice, men CSB-15 är ändå rapp och musikalisk, inte minst med tanke på bestyckningen"
Hifi&Musik januari/februari 2021

"För pengarna erbjuder CSB-V15 en mycket genomtänkt avvägning av pris mot prestanda, och du som vill ha rejäl och samtidigt finkänslig bas under 10000kr bör definitivt ha med denna Dynavoicebas på listan över alternativ"
Hemmabio med stämpeln ´Bra köp´

Svenska Dynavoice grundades i Falkenberg och har idag skapat sig ett aktat namn med sina påkostade och extremt konkurrenskraftiga konstruktioner, vars förträfflighet gång efter gång bevisats i flertalet tester. Främst kännetecknas Dynavoice med moderna, genomtänkta och välljudande högtalarkonstruktioner. Grundpelarna man arbetar efter är ett gediget utvecklingkunnande, en kostnadseffektiv tillverkning samt en aggressiv prissättning.

Specifikationer

Konstruktion: Aktiv subwoofer, portad låda
Variabel delningsfrekvens: 35 - 150 Hz, 12 dB/oktav
Bestyckning: 15" subbas-element med aluminium-kon
Förstärkareffekt: RMS: 300 Watt, Peak: 600 Watt
Frekvensomfång: 25 - 150 Hz
Anslutning: Högnivå in, LFE in, Stereo RCA in/ut
Färg: Svart
Strömförbrukning: 500 Watt (max), <0.5 Watt (standby)
Mått: 480 x 524 x 582 mm (B x H x D)
Vikt: 33.6 kg

Prisvärda paket

Magnat Transpuls 1500 med Dynavoice CSB-V15 Högtalarpaket 2.1
De majestätiska Magnat Trans...
17998 kr (22988 kr)
Dynavoice Challenger CSB-V15 aktiv subwoofer, svart 2-PACK
Med två Dynavoice Challenger...
15998 kr (17996 kr)
Dynavoice Challenger M-105 EX v.4 Högtalarpaket 5.1 med CSB-V15, svart
Detta är ett kraftfullt och ...
16998 kr (18968 kr)

Rekommenderade tillbehör

Du har nyligen tittat på

Dynavoice Magic Around 5 EX v.3, svart par
Dynavoice Magic Around 5 är ...
2290 kr
Dynavoice Thunder T-12 Duo, pianosvart
Dubbla basar ger en jämnare ...
10998 kr (11980 kr)

Produkter relaterad till din historik

Dynavoice Challenger M-105 EX v.4 golvhögtalare, svart par
Storebror till M-65 EX med dubbla 10-tums basar för d...
6990 kr
Sonic Design SD-fötter 4-pack, 28-50 kg för subwoofer/centerhögtalare
Med SD-fötterna uppnås en kraftig minskning av l...
125 kr

Tillbehör

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.