Köp Dynavoice Challenger S-5 EX v.4 vägghögtalare, svart par på Ljudfokus.se!
Spara
Dynavoice Challenger S-5 EX v.4 vägghögtalare, svart par i gruppen Högtalare / Vägghögtalare hos Ljudfokus.se (990S5EXB)

Dynavoice Challenger S-5 EX v.4 vägghögtalare, svart par

Erbjudandet gäller t.o.m:
2290 kr
 
Artnr: 990S5EXB
1 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Beräknad åter i lager
2024-07-26
Dynavoice Challenger S-5 EX v.4 vägghögtalare, svart par
Dynavoice Challenger S-5 EX v.4 vägghögtalare, svart par
Dynavoice Challenger S-5 EX v.4 vägghögtalare, svart par
Dynavoice Challenger S-5 EX v.4 vägghögtalare, svart par

Produktinformation

Dynavoice Challenger S-5 EX v4 är ett par kompakta och platta högtalare i den omtyckta och storsäljande Challenger-serien, som kan monteras på väggen via ett VESA100-fäste (tillval). Beroende på fästets funktion så kan högtalaren antingen hänga platt mot väggen eller skjuta ut mer för att kunna riktas in mot soffan. Detta gör modellen multifunktionell, där den både kan agera som ett par diskret musikförmedlare eller för hemmabions olika kanaler. Högtalaren kan givetvis även stå på en hylla. Elementbestyckningen ger en övertygande klangmatchning med övriga Challenger-modeller, där vi finner deras SuperAudio-diskant samt ett 5.25" element. 

  • Väggmonteringsbar högtalare - lämplig för både musik- som surroundljud
  • Bestyckad med 1" SuperAudio-diskant samt ett 5.25" mellanregister/baselement
  • Insjukna, guldpläterade anslutningar underlättar installationen vid montering nära/på väggen
  • Dubbla, frontplacerade basportar
  • Säljes i par!

Challenger EX v.4 - med nya kosmetiska detaljer
Challenger M-65 var är första högtalaren ut av Dynavoice och den har varit en av deras storsäljare sen dess. Serien har blivit uppgraderad i flera steg och nu är vi inne i den fjärde generationen. Det som skiljer mellan de två senaste generationerna är enbart designen, då Dynavoice inte lyckats förbättra ljudet i prisklassen. Det är redan ledande på marknaden!
Den senaste generationen har fått rundade hörn och en ny design tygfronten som en perfekt matchning. Detta är nog den klart snyggaste versionen av Challenger hittills, och vi är helt säkra på att högtalaren kommer att stå kvar på tronen i sin prisklass!

Modellerna finns att tillgå i tre olika färgval, vilket underlättar att de kan matcha inredningen utan att göra stora anspråk på rummet. Frontpanelen är pianolackad, medans sidorna är i träfinish.

Faktum är att Dynavoice Challenger på senare år är bland de mest sålda högtalarna i Sverige, där generation efter generation haft sin gemensamma röda tråd att pris/prestandaförhållandet varit skyhögt och dess främsta kännetecken.


Elementen
Alla elementen är egenutvecklade och är utvecklade tillsammans med delningsfilteret och kabinett för att optimera ljudet från alla håll. Challenger-serien har mycket gemensamt med Magic i dess materialval, men med rejälare element, talspolar och magneter så kommer Challenger-modellerna att spela ut mer i både fyllighet, dynamik och basregistret.
I Challenger har Dynavoice döpt diskanten till en "SuperAudio", för att indikera att den kan spela både mer upplöst, dynamiskt och högt. Mellanregister- och baselementen har koner av pressad papp som ger dem väldigt fina egenskaper i styvhet och dämpning.

Basreflexrören har satts på framsidan för att man ska kunna få djup i basen, men samtidigt för att man ska kunna ha dem precis intill bakväggen. Sätt högtalaren som fronthögtalare i ett mindre system och du märker direkt att högtalarna har betydligt högre kapacitet än en vanlig satellithögtalare. Ska du ha med den allra djupaste basen rekommenderar vi dock att du kompletterar med en aktiv subwoofer.
Svenska Dynavoice grundades i Falkenberg och har idag skapat sig ett aktat namn med sina påkostade och extremt konkurrenskraftiga konstruktioner, vars förträfflighet gång efter gång bevisats i flertalet tester. Främst kännetecknas Dynavoice med moderna, genomtänkta och välljudande högtalarkonstruktioner. Grundpelarna man arbetar efter är ett gediget utvecklingkunnande, en kostnadseffektiv tillverkning samt en aggressiv prissättning.

Test i Hifi & Musik nr 1-2 - 2011

Dynavoice Challenger S-5 EX (v.2)

- Prisvärt allroundljud.

"Bland de mest sålda högtalarna i Sverige finner vi modeller ur serien Challenger från det svenska märket Dynavoice, med skyhög pris/prestanda som främsta kännetecken. Serien består av såväl golvare som centerhögtalare för hemmabiobruk, men vi har valt att slå ett öra till den näpna stativmodellen S-5 EX.

Med sin bestyckning bestående av en 5,25-tummare i basen räknas den knappt fem kilo tunga högtalaren som en ganska genomsnittlig stativare. Det som skiljer S-5 EX från mängden är att diskanten placerats under basen på den blanksvarta frontbaffeln. Lådorna finns i antingen ek- eller svart träfinish och ger ett gediget intryck. Baksidornas skruvterminaler känns påkostade och klarar de vanliga kabeltyperna. När jag kopplar in Challenger slås jag av den trevliga öppenheten i återgivninge. Ljudet är snällt och lättlyssnat, samtidigt som det hålls ihop på ett snyggt sätt, även om en hel del djupbasinformation saknas. Jag föredrar ändå en tight bas som låter bra före tafatta försök att leka subwoofer. Placerade som många säkert tänkt sig, i en bokhylla, blir ljudet något plattare och murrigare. Högtalarna har dock tillräckligt mycket öppenhet och basrespons att ta av, så det låter ändå hyggligt. Den som upplevt höga känsligheten gör Challengern till ett utmärkt val för mindre system, och prislappen på facila 1 000 kronor paret säger mig att det är i kompakt hifi-sällskap de flesta paren lär hamna.

Summa summarum: Utmärkt bokhylleljud för fikapengar!"

Specifikationer

Konstruktion: 2-vägs, väggmonteringsbar
Tillverkare: Dynavoice
Typ: Vägghögtalare
Bestyckning: 1" diskant, 5.25" mellanregister/baselement
Frekvensomfång: -10 dB: 55 - 32.000 Hz
Effekttålighet: RMS: 75 Watt
Impedans: Nominellt: 4 Ohm
Känslighet: 87 dB
Anslutning: Single-wire
Delningsfrekvens: 3.700 Hz
Färg: Svart
Övrigt: Möjlighet till väggmontering via VESA100
Mått: 193 x 376 x 133 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 3.7 kg
Enhet: Par

Prisvärda paket

Rekommenderade tillbehör

Proson Arctic SC2x2.5 mm² vit högtalarkabel, lösmeter
Svensktillverkade Proson Arctic-s...
32 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Proson Arctic SC2x2.5 mm² vit högtalarkabel, lösmeter
Svensktillverkade Proson Arctic-seriens högtalarkabla...
32 kr
Köp
Info

Tillbehör

Proson Arctic SC2x2.5 mm² vit högtalarkabel, lösmeter
Svensktillverkade Proson Arctic-s...
32 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.