System One W100 aktiv subwoofer, svart System One | Högtalare | Ljudfokus.se
System One W100 aktiv subwoofer, svart RETUREXEMPLAR i gruppen Fyndhörnan hos Ljudfokus.se (815W100BB1)

System One W100 aktiv subwoofer, svart RETUREXEMPLAR

2998 kr / 1499 kr
Du sparar 1499 kr
Antal: 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 815W100BB1
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
System One W100 aktiv subwoofer, svart RETUREXEMPLAR
System One W100 aktiv subwoofer, svart RETUREXEMPLAR
System One W100 aktiv subwoofer, svart RETUREXEMPLAR
System One W100 aktiv subwoofer, svart RETUREXEMPLAR
System One W100 aktiv subwoofer, svart RETUREXEMPLAR

Produktinformation

DETTA ÄR ETT RETUREXEMPLAR. BASLÅDAN ÄR INSPEKTERAD, FUNKTIONSTESTAD OCH I FINT SKICK.
GIVETVIS MED FULLA GARANTIER!


System One W100
är en aktiv subwoofer med en enastående valuta, som förser ditt rum med en kraftfull och djup basåtergivning. Med ett helt nytt slutsteg, en förbättrad basport-teknik samt ett vidareutvecklat 10" element, så har man skapat en baslåda som får konkurrenterna att darra på läppen. Man har av ljudmässiga skäl valt ett klass A/B-slutsteg, som kontinuerligt lämnar hela 150 Watt för maximal kontroll, och som kan få soffan att vibrera. Med både låg- och högnivå-ingångar kan basen kopplas med alla förstärkare - stereo som hemmabio!

 • Aktiv subwoofer bestyckad med ett långslagigt 10" element med RPC-kon (Reinforced Paper Cone)
 • Kraftfullt Klass A/B-slutsteg på 150 Watt RMS, 300 Watt peak
 • Variabel delning mellan 35 till 150 Hz
 • Bakåtriktad HC (Horn Curved) slot-port ger lägre distorsion och bättre luftflöde
 • Auto on/off-funktion
 • Har både lågnivå och högnivå-ingång
 • Spelar linjärt ner till 30 Hz - räkna med att få rätt muller till filmeffekterna
 • Exemplarisk byggkvalitet med en vikt på hela 19.2 kg
 • Tyggaller med gummi/metall infästning
 • Stabila gummifötter
 • Designad och helt utvecklad i Sverige!

Innan du köper den här basen bör du tänka på en sak
Det svenska fabrikatet System One har vidareutvecklat sin populära och storsäljande subwoofer W-10, och det har tagit många år att kunna vidareutveckla en redan extremt bra produkt! Den nya modellen - som går under namnet W100 - spelar ännu tightare och mer musikaliskt. Dess alerta spelstil smittar av sig både för musik och film.
Precis som föregångaren så är basen bestyckad med ett tilltaget 10" element av pappkon och med en skummad gummiupphängning som vissa tidigare har kallat "Fatboy". Upphängningen är tilltagen för att ge rätt "styrning" av konen, vilket ger en stor slaglängd med lägre distorsion.
Genom att ha en portad konstruktion får man en högre känslighet, vilket ger mer kraft och dB till återgivningen. Basporten är av slitz-typ, som kan hantera rikliga mängder luftflöden utan att skapa irriterande blåsljud. Nästan ett måste när återgivningen är linjär ner till 30 Hz med risk att volymen stiger.

Innan du blir lycklig ägare av den här baslådan så bör du tänka på en sak. Spela inte för högt. Dels för att bevara grannsämjan, men även för att hög volym kan skada din hörsel. 

Analogt slutsteg med goda kopplingsmöjligheter
Efter flertalet tester och flitigt lyssnande så har System One kommit fram till att slutsteget skall vara av klass A/B-typ. En analog förstärkare låter i den här klassen bättre än de flesta digitala. Den rikliga uteffekten ger bra kontroll över elementet och kan pressa ur sig hela 150 Watt kontinuerligt och det dubbla i snabbare peakar när film-mullret tar vid och explosionerna dånar i rummet.
En uppskattad detalj är det automatiska standby-läget, där basen hoppar igång vid en inkommande signal och går tillbaka till standby när ingen signal känts av på ca 15-20 minuter.
På baksidan finns både lågnivå (stereo RCA och LFE) samt högnivå in (högtalarkabel). Sistnämnda är färre baslådor förunnade och perfekt att ha när stereoförstärkaren saknar pre out. "Rec out" ska man inte koppla genom lågnivå från en förstärkare när "pre out" saknas, för en sådan utgång är fast i nivå och matar alltså alltid max signal ut. 

Passar alla storlekar av högtalare
Beroende på högtalarnas storlek så kan man variabelt ställa en delningsfrekvens mellan 35 till 150 Hz. System One nyttjar ett påkostat och effektivt filter som inte släpper genom någon mellanbas alls, ett vanligt förekommande hos konkurrerande basar man finner på stormarknaden.
Med större golvhögtalare får man en bättre övergång vid en lägre brytpunkt, medans mindre högtalare kräver en högre brytpunkt för att inte få ett "hål" vid överlappningen. Exakt vart man ska dela kan också vara personligt, så lyssna dig fram. 
Det finns även en fasvippa på 0 eller 180 grader. Vippan inverkar på hur elementet rör sig, om slaget börjar ut->in eller omvänt. Vanligtvis skall fasvippan stå på 0 grader, men placeringen och rumsakustiken kan inverka på basens återgivning och hur våglängderna beter sig. Främst är basens placering i rummet A och O. En baslåda som står på fel ställe kan släckas ut helt i ett rum, något som man försöker kompensera med att öka volymen. Det ställer onödiga krav på både slutsteg och element. Rätt placering kan ge en förstärkning i rummet på 6 dB, och det gör att man minskar effektbehovet med 75 %! Om du upplever ett dåligt basregister så kan det bero på att basens och högtalarnas våglängder släcker ut varandra då de spelar ur fas. Testa då att vända på fasvippan, så att högtalarna spelar tillsammans. Det kommer att göra underverk på basomfånget!
Mycket nöje!

NOTAT!
System One har valt att inte skicka med en subwooferkabel i kartong. Medföljande kablar håller oftast en undermålig kvalitet och dessutom kan det vara svårt att veta vilken längd som behövs. Så för att få ut maximalt ur prestandan så rekommenderas det att man köper till en subwooferkabel med mer tilltagna ledare och en bättre skärmning.

"System Ones 10:a låter betydligt större än den ser ut. Den lyckas bygga upp ett bastryck även i större rum och låter därtill tight och rappt. Den gräver inte lika brutaldjupt som de större basarna, men för rock och pop behöver det inte vara något att haka upp sig vid. Det här är en riktigt musikalisk bas, men den saknar en del av finessen från Dynavoice-basarna och dras dessutom med lite flåsljud från basporten. För pengarna så är det ändå en mycket bra bas"
Hifi&Musik som testade W100 tillsammans medW120 och Dynavoice Challenger CSB-V12/15

System One har under de senaste 10 åren statuerat ett exempel som säger att ordet kvalitet inte är synonymt med dyrt. Med ett brett register av olika högtalare till hemmabio finns det någonting i företagets sortiment att hämta för alla, oavsett anspråk och ingångsvärden. 

Specifikationer

Konstruktion: Aktiv baslåda, med slitz-port
Typ: Returexemplar
Utförande: Högnivå
Variabel delningsfrekvens: 35 - 150 Hz
Bestyckning: 10" element med pappkon
Förstärkareffekt: 150 Watt RMS, 300 Watt peak
Frekvensomfång: 35 - 150 Hz
Anslutning: 1 x högnivå , 1 x LFE , 1 x stereo RCA
Funktioner: Auto on/off , Fasvippa 0/180 grader
Färg: Svart
Strömförbrukning: 200 Watt (drift), <0.5 Watt (standby)
Mått: Inkl. fötter: 315 x 380 x 408 mm (B x H x D)
Vikt: 19.2 kg

Prishistorik

Rekommenderade tillbehör

Nedis CAT-B241, subwooferkabel
Detta är en subwooferkabel m...
fr. 229 kr
Nedis Y-kabel metallgrå, RCA-hone - 2xRCA-hanar 0.2 meter
Detta är en förstklassi...
219 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

System One W100 aktiv subwoofer, svart RETUREXEMPLAR
System One W100 är en aktiv ...
1499 kr (2998 kr)
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Sonic Design SD-fötter 4-pack, 12-28 kg för subwoofer/centerhögtalare
Med SD-fötterna uppnås en kraftig minskning av l...
148 kr
Köp
Info
Nedis Y-kabel metallgrå, RCA-hone - 2xRCA-hanar 0.2 meter
Detta är en förstklassig subwoofer y-kabel med e...
219 kr
Köp
Info

Tillbehör

Nedis CAT-B241, subwooferkabel
Detta är en subwooferkabel m...
fr. 229 kr
Nedis Y-kabel metallgrå, RCA-hone - 2xRCA-hanar 0.2 meter
Detta är en förstklassi...
219 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.