Audio Pro SW10, aktiv subwoofer vit Audio Pro | Högtalare | Ljudfokus.se
Audio Pro SW10, aktiv subwoofer vit i gruppen Högtalare / Subwoofers hos Ljudfokus.se (287SW10W)

Audio Pro SW10, aktiv subwoofer vit

3990 kr
Artnr: 287SW10W
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Audio Pro SW10, aktiv subwoofer vit
Audio Pro SW10, aktiv subwoofer vit
Audio Pro SW10, aktiv subwoofer vit
Audio Pro SW10, aktiv subwoofer vit
Audio Pro SW10, aktiv subwoofer vit
Audio Pro SW10, aktiv subwoofer vit
Audio Pro SW10, aktiv subwoofer vit
Audio Pro SW10, aktiv subwoofer vit

Produktinformation

Audio Pro SW10 är en aktiv subwoofer, som är storebror till deras Addon C-Sub. Man delar samma konstruktionsidé med dubbla slavkoner, som gör att man lurar fysiklagarna och kan få en övertygande djupbas från ett kompakt kabinett. Designen är skandivisk med sin mattlackade yta, som passar både deras egna högtalare men som även smälter in i heminredningen med bl.a IKEA-bänkar. Jämfört med lillebror har man medvetet valt att ta bort nätverksuppkopplingen och därmed förlitar sig på kabelanslutning. Istället har man kunnat öka fysiken, vilket gör att basen spelar tightare och djupare.

  • Kompakt och välspelande aktiv subwoofer
  • Bestyckad med ett långslagigt 8" baselement och dubbla 9" slavkoner
  • DSP-kontrollerat, klass D-slutsteg levererar 200 Watts uteffekt
  • Mattlackad ytfinish passar både deras egna högtalare eller IKEA-möbler
  • Auto on-funktion

En svensk högtalarexpert med ett världstäckande erkännande
I Helsingborg byggs några av de mest välljudande trådlösa högtalarna på marknaden, och definitivt extremt utmärkande i sitt prissegment. Audio Pro började som ett litet företag redan 1978 och har sakta men säkert jobbat sig upp till att bli ett välrenommerat märke med stor försäljning. Boomen med trådlösa högtalare ledde till att omsättningen ökade till respektabla 300 miljoner kronor 2016, och plötsligt var det lilla företaget inte så litet längre. Mycket av framgången beror på ett dramatiskt skifte för ett par år sedan. Audio Pro valde kort och gott att sluta med vanliga analoga högtalare för att istället helt satsa på trådlösa modeller.

Faktum är att företagets över 40 år långa historia startade med ett mångårigt fokus på utveckling och produktion av just subwoofers. Dessa subbasar hade en nydanande konstruktion med den s.k. ACE-Bass teknologin - utvecklad av företagets grundare Stefan Pantzar, vilket resulterade i en ljudkvalitet som gjorde sig väl känt inom branschen på endast några få år. Audio Pros produkter B2.50 och B4.200, som lanserades under 1980-talet, omtalas fortfarande bland audiofiler.

”Förväntningarna är förstås höga när vi berättar för denna publik att vi planerar att lansera en ny sub. De har, imponerande nog, fortfarande dessa historiska klassiker i bakhuvudet. Så visst känner vi pressen, men samtidigt känner vi att vi bör kunna infria deras högt ställda förväntningar”, säger Jens Henriksen CCO på Audio Pro,

SW10 har förstås ytterligare krav på sig, än vad dess syskon förväntades prestera för 40 år sedan. Att kunna fungera som en komponent i både ett stereo- som hemmabiosystem, som inte bara levererar musik utan även ett TV-ljud som får det att vibrera i ryggen.

Basen lanseras med syftet att vara det självklara valet av subwoofer tillsammans med deras aktiva högtalare A26 och A36.
”Vi vill kunna erbjuda våra kunder en premium sub som matchar A26 och A36. Det är förstås viktigt att anpassningen för TV fungerar fullt ut, så att sub:en, med hjälp av sina anpassade ingångar, kan ingå som en fullvärdig part i ett hemmabio system och inte bara presterar fantastiskt ljud vid musiklyssnande. Det kan tyckas enkelt, men det ställer helt andra krav på komponenter som chip, ingångar och annat”, fortsätter Jens Henriksen.

Designen av SW-10 är tämligen annorlunda än hur subwoofers generellt brukar se ut. Istället för en stor, slät låda, har Audio Pro valt att låta de passiva radiatorerna ligga synliga på sidorna. Genom att bryta den släta och annars kanske lite tråkiga ytan, upplevs kabinettet som mindre klumpigt och därmed något nättare i sin design. Dessutom uppfattas dessa synliga passiva radiatorer av många som ett mycket estetiskt tilltalande element. Nu återstår det att se om denna subwoofer med sin unika design och kraftiga tryck kan göra lika stort avtryck på marknaden som sina historiska syskon.

Audio Pro, idag vida kända för sina trådlösa aktiva högtalare, har sedan starten 1978 gjort allt i sin makt för att leverera bästa möjliga ljud till ett lika bra pris. Den patenterade tekniken ACE-bass var rivstarten, vilken innebar att man kunde få ut mer bas ur ett mindre kabinett och redan under det glimrande 80-talet cementerade man sin position bland giganterna på marknaden.

Specifikationer

Konstruktion: Aktiv subwoofer med passiva radiatorer
Variabel delningsfrekvens: 40 - 120 Hz
Bestyckning: 8" element, dubbla 9" passiva slavkoner
Förstärkareffekt: 200 Watt
Frekvensomfång: 33 - 120 Hz
Anslutning: RCA mono
Färg: Vit
Mått: 280 x 280 x 295 mm (B x H x D)

Prisvärda paket

Audio Pro A26 & SW10 Högtalarpaket 2.1, vitt
De aktiva högtalarna A26 kom...
7998 kr (8980 kr)
Audio Pro Addon A36 & SW10 Högtalarpaket 2.1, vitt
Ett grymt välljudande och pr...
10498 kr (11980 kr)

Rekommenderade tillbehör

Audio Pro A26 stativhögtalare med Wifi & BT, vitt par
Efterföljaren till den rosad...
4990 kr
Nedis CAG-C24170AT subwoofer/koaxialkabel 75 Ohm
Dubbelskärmad coaxialkabel m...
fr. 199 kr
Oehlbach Boom, subwoofer y-kabel
En förstklassig subwooferkab...
fr. 427 kr

Du har nyligen tittat på

Audio Pro Addon A36 & SW10 Högtalarpaket 2.1, svart
Ett grymt välljudande och pr...
10498 kr (11980 kr)
Audio Pro Addon C-Sub, aktiv subwoofer med Wifi, vit
Aktiv subwoofer med kubikmåt...
3190 kr (3990 kr)
Audio Pro Drumfire, aktiv Wifi-högtalare, Silk White
En Wifi-uppkopplad högtalare...
6990 kr

Produkter relaterad till din historik

Audio Pro A26 stativhögtalare med Wifi & BT, vitt par
Efterföljaren till den rosade storsäljaren Addon...
4990 kr
Nedis subwoofer/koaxialkabel 75 Ohm, 2.5 meter
Dubbelskärmad coaxialkabel med en 75 Ohms impedans, v...
249 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.