Köp Marantz SR5015 hembioförstärkare med FM-radio, silver Marantz | Förstärkare | Lj
Marantz SR5015 hembioförstärkare med FM-radio, silver i gruppen Förstärkare / Hemmabioförstärkare hos Ljudfokus.se (111SR5015S)

Marantz SR5015 hembioförstärkare med FM-radio, silver

10849 kr
Artnr: 111SR5015S
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Marantz SR5015 hembioförstärkare med FM-radio, silver
Marantz SR5015 hembioförstärkare med FM-radio, silver
Marantz SR5015 hembioförstärkare med FM-radio, silver
Marantz SR5015 hembioförstärkare med FM-radio, silver
Marantz SR5015 hembioförstärkare med FM-radio, silver
Marantz SR5015 hembioförstärkare med FM-radio, silver

Produktinformation

Marantz SR5015 är en otroligt välljudande bioförstärkare tack vare deras HDAM-kretsar, och som i dagens generation är unik då den är utrustad med radiomottagning via FM-bandet. Med sju inbyggda slutsteg och en fin strömkapacitet kopplar förstärkaren gott grepp om högtalarna. Numer har man begåvat modellen med ett uppdaterat videokort - med HDMI 2.1 och 8K stöd - som är exklusiv för en av HDMI-ingångarna. Roon-vänner glädjs av att alla nya Marantz bioreceivrar har certifikat för detta. Precis som tidigare finns stöd för röststyrning, stöd för högupplösta ljudformat och möjligheten att streama sin favoritmusik via nätverket. Bra högtalare förtjänar en bra bioförstärkare!

  • Strömstark 7-kanalig hembioförstärkare med pre out på alla kanaler
  • Förstklassig surroundupplevelse med stöd för Dolby Atmos och DTS:X
  • Stöd för HDMI 2.1 och 8K, samt HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision, 4:4:4 färg upplösning och BT.2020
  • Inbyggt nätverk för musikstreaming via HEOS-appen som AirPlay 2, Tidal och Spotify Connect
  • Dual-bands Wifi 2.4GHz (11b/g/n) och 5GHz (11a/n)
  • HDMI eARC - stödjer Dolby Atmos och DTS:X via HDMI-anslutning mellan receiver och kompatibla TV-apparater
  • Stöd för röstkommandon från Apple Siri, Google Assistant & Amazon Alexa

Välj en biljett som bjuder på en åktur i första klass från DM Holdings ljudorienterade bolag
Med SR5015 befäster Marantz sin status som en av marknadens mest etablerade och kunniga fabrikat. Den här bioförstärkaren har något få förunnat - nämligen en ljudkvalitet av högsta rang. En av "hemligheterna" bakom detta heter HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Modules), som minimerar distorsionen i steget mellan förstegsdelen och slutstegsmodulerna. Denna teknik är exklusiv för Marantz inom DM Holdrings-koncernen, där även Denon ingår. Koncernen vill gärna profilera Marantz som den lite mer ljudkunniga avdelningen och med HDAM-tekniken kommer en Marantz A/V-receiver därmed alltid att prestera lite bättre än en Denon!

Med en diskret uppbyggnad i slutstegskanalerna kan man i bästa grad optimera hur förstärkaren skall prestanda. Det är en mer kostnadskrävande lösning än att förlita sig på färdiga IC-lösningar, men vem har sagt att Marantz nöjer sig med medelklass?! 
Lägg därtill att Marantz ingenjörer alltid genom åren lyckats konstruera väldigt driftsäkra kretslösningar, så det är inte bara ljudkvaliteten som imponerar utan det är väldigt sällan som en Marantz-produkt visar fel!

NR1711 vs SR5015
Genom att ta klivet upp till storebror så får man en del mervärden för slantarna. Förstärkaren bygger mer på höjden och det är för att man ska "få plats" med den rejälare strömförsörjningen där uteffekten är den dubbla för varje kanal! SR5015 är också startskottet för Marantz egenutvecklade HDAM-teknik för klassens bästa ljudåtergivning. Man har också en bättre och mer exakt högtalarkalibrering - Audyssey MultEQ XT.
På anslutningssidan får man dubbla HDMI-utgångar (perfekt om man har både platt-TV och projektor i hemmet), samt en extra optisk och coaxial-ingång. Om man vill bygga på med externa slutsteg så har SR5015 pre out på alla kanaler.

Framtidssäker bildhantering i världsklass
Den främsta nyheten med den senaste A/V-generationen från Marantz är att videokortet är uppdaterat. SR5015 är försedd med hela sex HDMI-ingångar och två utgångar. 
På baksidan av SR5015 ser vi att HDMI-ingång 6 är döpt till "8K". Vid denna ingången kan du exklusivt njuta av den senaste videotekniken med utsökt prestanda, med fullt stöd för 8K/60Hz och 4K/120Hz pass-through, 4:4:4 Pure Color sub-sampling, Dolby Vision, HLG, HDR10, 21:9-video, 3D och BT.2020.
Dessutom stöds den senaste HDCP 2.3-kopieringsskyddsstandarden på alla HDMI-portar. Videoprocessorn är kapabel att uppskala videokällor till 8K-kvalitet.

SR5015 har också HDMI eARC-support, som stöder 3D-ljudformat som Dolby Atmos och DTS:X i mästerlig kvalitet från din TV-appat. En smidig funktion är att HDMI-ingångarna namnges automatiskt med information från källan (om informationen är tillgänglig). Man har valt att montera en passiv kylfläns för att hålla HDMI-kortet svalare mot tidigare modeller.
Men det slutar inte där, utan SR5015 har även stöd för de senaste teknologierna för framtidens spelkonsoler som variabel uppdateringsfrekvens (VRR), Auto Low Latency Mode (ALLM), QFT (Quick Frame Transport) och QMS (Quick Media Shifting).

Prata med din förstärkare
Gör dig hörd! Använd din röst för att streama dina favoritmusiktjänster till SR5015 med HEOS inbyggt. Njut av bekymmerslös röststyrning och total flexibilitet via de ledande röstassistenterna. Använd röststyrning via Amazon Alexa, Google Assistant eller Apple Siri. Använd rösten för att spela din favoritmusik, höja volymen, hoppa till nästa låt, växla källa med mera. Växla mellan olika röstassistenter, eller välj din favorit – du avgör.
(Funktionaliteten varierar beroende på vilken röstassistent som används)

Roon-tested
Alla nya Marantz AV-receivrar är nu Roon-testade. Få ut mer av ditt digitala musikbibliotek med sökbar, surfbar information om dina favoritartister och låtar. Hitta texter, konsertdatum, foton, biografier, recensioner och mer. Prenumeration erfordras.

Bluetooth åt båda hållen
Förstärkaren har Bluetooth-mottagning så att man snabbt kan parkoppla en mobiltelefon för en kabelfri musikupplevelse. När man har nätverksstreaming tillgängligt så rekommenderas detta för högre ljudkvalitet och bättre räckvidd. Men en smart detalj är att förstärkaren kan skicka ut en Bluetooth-signal. Detta kan vara en perfekt lösning om du som förälder vill titta på film eller lyssna på musik sent på kvällen utan att störa sovande barn. Då kan man skicka ljudet till ett par Bluetooth-hörlurar. Det går faktiskt att ha igång både högtalarna och Bluetooth samtidigt, vilket är en bra funktion för den som har nedsatt hörsel.
Många anser att Saul B. Marantz satte för starten av high-end ljudindustrin redan 1953. Under 2000-talet har Marantz stormat fram på marknaden och stoltserar idag med ett stort sortiment inom både 2-kanal och hemmabio..

Specifikationer

Typ: Hembioförstärkare
Förstärkareffekt: 100 Watt (8 Ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.7 %, 2-kanals drift), 180 Watt (6 Ohm, 1 kHz, 1 %, 1-kanalig drift)
Ingångar: 1 x Bluetooth, 1 x Ethernet/Wifi, 1 x FM/AM, 1 x phono MM, 1 x USB-A (front), 2 x coaxiala, 2 x komponentvideo, 2 x kompositvideo, 2 x optiska, 4 x stereo RCA, 6 x HDMI
Utgångar: 1 x hörlursuttag, 1 x komponentvideo, 1 x kompositvideo, 1 x zon 2 stereo, 2 x HDMI, 7.2 pre out
Antal kanaler: 7-kanaler
Funktioner: HEOS, Nätverksstreaming, Phono, Radio
Strömförbrukning: 3.7 Watt (standby, nätverk på), 45 Watt (tomgång ECO on), 650 Watt (max)
Mått: 440 x 161 x 348 mm (B x H x D)
Vikt: 10.1 kg

Rekommenderade tillbehör

Atlas Element Integra Subwooferkabel
Instegsmodellen av Atlas subwoofe...
fr. 498 kr
Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lö...
80 kr
Supra HDMI 2.1 UHD8K, HDMI-kabel med 8K stöd
Svenstillverkad HDMI-kabel av h&#...
fr. 430 kr
System One Banankontakter med BFA-rör, 4-pack
Banankontakter i 4-pack från...
98 kr

Du har nyligen tittat på

Marantz PM7000N & Morel Octave 6 Limited Svarta, stereopaket
Detta är ett stereopaket med...
37998 kr (42488 kr)
Marantz SR5015 & Klipsch RP-600M högtalarpaket 5.1, svart
Ulvar i fårakläder! Des...
32998 kr (39010 kr)
Marantz PM6007 Svart & Jamo Concert C93 II Svarta, stereopaket
Detta är ett kompakt stereos...
9798 kr (10980 kr)

Produkter relaterad till din historik

System One Banankontakter med BFA-rör, 4-pack
Banankontakter i 4-pack från System One! 
98 kr
Supra HDMI 2.1 UHD8K, 0.5 meter
Svenstillverkad HDMI-kabel av högsta klass, som uppda...
430 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.