Köp Marantz Cinema 70S hemmabioförstärkare med Dolby Atmos & HEOS, svart på Ljudfokus.se!
Spara
Marantz Cinema 70S hemmabioförstärkare med Dolby Atmos & HEOS, svart i gruppen Förstärkare / Hemmabioförstärkare hos Ljudfokus.se (111CINEMA70SB)

Marantz Cinema 70S hemmabioförstärkare med Dolby Atmos & HEOS, svart

Erbjudandet gäller t.o.m:
10890 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 111CINEMA70SB
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Marantz Cinema 70S hemmabioförstärkare med Dolby Atmos & HEOS, svart
Marantz Cinema 70S hemmabioförstärkare med Dolby Atmos & HEOS, svart
Marantz Cinema 70S hemmabioförstärkare med Dolby Atmos & HEOS, svart
Marantz Cinema 70S hemmabioförstärkare med Dolby Atmos & HEOS, svart
Marantz Cinema 70S hemmabioförstärkare med Dolby Atmos & HEOS, svart
Marantz Cinema 70S hemmabioförstärkare med Dolby Atmos & HEOS, svart
Marantz Cinema 70S hemmabioförstärkare med Dolby Atmos & HEOS, svart

Produktinformation

Marantz Cinema 70 är instegsmodellen av deras välljudande hemmabioförstärkare, med den nya Premium-designen och den naturliga ersättaren till NR1711. "S" står för Slimline, vilket indikerar att modellen har ett fördelaktigt mått i höjd. Det kan underlätta placeringen i vissa bänkar. Uteffekten ligger - likt tidigare modeller - på 50 Watt/kanal vilket gör förstärkaren perfekt tillsammans med en setup av kompaktare högtalare, stativ- eller väggmodeller. Den klassledande återgivningen har man genomarbetat rejält som resulterat i ett ännu mer tydligt Marantz-ljud, med en varmare grundton med viss rörprägel. Det uppskattas av många! För att få en exakt lokalisering av alla effekten och ett renare ljud, så finns Audysseys MultEQ-kalibreringssystem till förfogande. Du låter mätmikrofonen få göra sitt i några minuter så kommer du sedan är bli hänförd av det detaljerade ljudet. Som tidigare finns omfattande möjligheter att streama sin favoritmusik via nätverket, och numer är tre av HDMI-ingångarna kompatibla med HDMI 2.1 och 8K/60Hz. Detta är en bioförstärkare med en fantastisk valuta!

 • Diskret 7-kanalig hembioförstärkare med stöd för 7.2 avkodning
 • Förstklassig surroundupplevelse genom Dolby Atmos, DTS:X och DTS-HD Master Audio
 • Stöd för HDMI 2.1 och 4K/120Hz, 8K/60Hz, samt HDR10+, HLG, Dolby Vision, 4:4:4 färg upplösning och BT.2020
 • Dolby Atmos Height Virtualization
 • Dolby Atmos Music
 • Phono-ingång för vinylspelare med en monterad MM-pickup
 • HDMI Upscaling (1080P/4K till 8K)
 • Inbyggt nätverk för musikstreaming via HEOS-appen som AirPlay 2, Tidal och Spotify Connect
 • Dual-bands Wifi 2.4GHz (11b/g/n) och 5GHz (11a/n)
 • HDMI eARC - stödjer Dolby Atmos och DTS:X via HDMI-anslutning mellan receiver och kompatibla TV-apparater
 • Stöd för röstkommandon från Apple Siri, Google Assistant & Amazon Alexa
 • Auto Power off
 • 5 års garanti vid registrering inom 3 månader från köpet (klicka på texten)

Välj en biljett som bjuder på en åktur i första klass från DM Holdings ljudorienterade bolag
Länge leve kungen! Marantz har med 2022/23-årsmodellerna i sitt hemmabio-sortiment nästan börjat om från grunden och skapat något unikt. Så är känslan. De äldre SR-modellerna är begravda och från detta har Cinema-serien uppstått. Här finner vi ett gäng hemmabioförstärkare, en processor samt ett rejält hemmabioslutsteg, vilket gör att du kan skapa allt från ett "mindre" 7.2 system till ett omslutande 15.4 system (9.4.6) för en total bioupplevelse i ditt hem. Till skillnad från tidigare så är rangordningen omvänd, där modellen med lägst nummer numer är flaggskeppet.
Designen har fått en rejäl uppfräschning där designen är tagen från deras Premium-serie och formspråket som introducerades med stereoförstärkarna Model 30 och Model 40n. 

Prisbilden på de nya produkterna är lite högre, men det är inte heller direkt små ändringar på innanmätet. Marantz visar ännu en gång sin expertis inom ljudkretsar och har något få förunnat - nämligen en ljudkvalitet av högsta rang.   
Med Cinema befäster Marantz sin status som en av marknadens mest etablerade och kunniga fabrikat.
Lägg därtill att Marantz ingenjörer alltid genom åren lyckats konstruera väldigt driftsäkra kretslösningar, så det är inte bara ljudkvaliteten som imponerar utan det är väldigt sällan som en Marantz-produkt visar fel!

70 % guarantee - vad innebär detta?
Marantz gick ut med detta för ett antal generationer sedan. Flera tillverkare har missvisande effektangivelser som på pappret är extremt höga och samtidigt orealistiska, när nätdelen skall förse ström över många slutstegsmoduler. Att mäta en pipton på en kanal med hög distorsion ger inte i närheten samma förhållanden som när man spelar på ett riktigt hemmabiosystem med flera högtalare. Därför gick Marantz ut med sin 70 %-iga garanti, vilket innebär att effektangivelsen som anges i stereoläget, innebär att man har minst 70 % av den effekten när man kör 5.1. Med detta vill Marantz ge en indikation på att man har en högre strömkapacitet än genomsnittet, även om en konkurrent påstår att deras modell ger exempelvis 7x150 Watt. I verkligheten har med största sannolikhet Marantz mer ström att leverera till högtalarna, vilket är viktigt få låga distorsionsvärden och ett mer kontrollerad och dynamisk spelstil.
Att man dessutom bygger med diskreta komponenter i slutstegen borgar för en högre ljudkvalitet.

Framtidssäker bildhantering i världsklass
Med Cinema-serien har Marantz givetvis utrustat modellerna med ett videokort av högsta klass. Den förra generationen utrustades med en 8K-kompatibel HDMI-ingång. På Cinema 70 har man numer tre av de totalt sex HDMI-anslutningarna som hanterar 8K/60Hz, så att du exklusivt kan njuta av den senaste videotekniken med utsökt prestanda, med fullt stöd HDCP2.3, nämnda 8K/60Hz men även 4K/120Hz, Dolby Vision, HLG, HDR10+, Dynamic HDR m.m. Videoprocessorn är kapabel att uppskala videokällor på 1080P eller 4K till 8K-kvalitet.

Cinema 70 har också HDMI eARC-support, som stöder 3D-ljudformat som Dolby Atmos och DTS:X i mästerlig kvalitet från din TV-appat. En smidig funktion är att HDMI-ingångarna namnges automatiskt med information från källan (om informationen är tillgänglig). Man har valt att montera en passiv kylfläns för att hålla HDMI-kortet svalare mot tidigare modeller.
Men det slutar inte där, utan Cinema 70 har även stöd för de senaste teknologierna för framtidens spelkonsoler som variabel uppdateringsfrekvens (VRR), Auto Low Latency Mode (ALLM), QFT (Quick Frame Transport) och QMS (Quick Media Shifting).
Det finns såklart HDMI Pass-Through i standby-läget.

Pre-Amplifier Mode
Med Cinema-serien introducerar Marantz en ny finess som kallas Pre-Amplifer Mode. När man aktiverar detta läget så blir förstärkaren mer ett renodlat försteg, med syftet att korta ner signalvägarna och få en renare signal och högre toleranser mot clippning i ljudet eftersom de interna slutstegen då stängs av. Man kan även välja att stänga av slutstegen för specifika kanaler, om man som exempel har ett externt slutsteg för fronthögtalarna. Förstärkaren kan då driva övriga högtalare med bättre kontroll, samtidigt som ljudsignalen som skickas via pre-out är renare.

Prata med din förstärkare
Gör dig hörd! Använd din röst för att streama dina favoritmusiktjänster till Cinema 70 med HEOS inbyggt. Njut av bekymmerslös röststyrning och total flexibilitet via de ledande röstassistenterna. Använd röststyrning via Amazon Alexa, Google Assistant eller Apple Siri. Använd rösten för att spela din favoritmusik, höja volymen, hoppa till nästa låt, växla källa med mera. Växla mellan olika röstassistenter, eller välj din favorit – du avgör.
(Funktionaliteten varierar beroende på vilken röstassistent som används)

Roon-tested
Alla nya Marantz AV-receivrar är nu Roon-testade. Få ut mer av ditt digitala musikbibliotek med sökbar, surfbar information om dina favoritartister och låtar. Hitta texter, konsertdatum, foton, biografier, recensioner och mer. Prenumeration erfordras.

Bluetooth åt båda hållen
Förstärkaren har Bluetooth-mottagning så att man snabbt kan parkoppla en mobiltelefon för en kabelfri musikupplevelse. När man har nätverksstreaming tillgängligt så rekommenderas detta för högre ljudkvalitet och bättre räckvidd. Men en smart detalj är att förstärkaren kan skicka ut en Bluetooth-signal. Detta kan vara en perfekt lösning om du som förälder vill titta på film eller lyssna på musik sent på kvällen utan att störa sovande barn. Då kan man skicka ljudet till ett par Bluetooth-hörlurar. Det går faktiskt att ha igång både högtalarna och Bluetooth samtidigt, vilket är en bra funktion för den som har nedsatt hörsel.
Många anser att Saul B. Marantz satte för starten av High-End ljudindustrin redan 1953. Med egenutvecklade tekniker som HDAM och Current Feedback har Marantz profilerats som DM Holding-koncernens ljudorienterade fabrikat, där man under 2000-talet stormat fram på marknaden. Idag kan man stoltsera med ett genomtänkt sortiment inom både stereo och hemmabio. 

Specifikationer

Typ: Hembioförstärkare
Förstärkareffekt: 50 Watt (2-kanals drift, 8 Ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.08 % THD)
Ingångar: 1 x Bluetooth , 1 x coaxial , 1 x Ethernet/Wifi , 1 x FM/AM-radio , 1 x optisk , 1 x phono MM , 1 x USB-A (front) , 3 x stereo RCA , 6 x HDMI
Utgångar: 1 x Bluetooth , 1 x HDMI , 1 x hörlursuttag , 7.2 Pre Out , Zon 2 Stereo
Antal kanaler: 7-kanaler
Funktioner: AirPlay 2 , HEOS , Nätverksstreaming , Phono , Radio , Roon
Medföljande tillbehör: Antenn , Fjärrkontroll , Mätmikrofon , Strömkabel
Strömförbrukning: 250 Watt (max), 30 Watt (tomgång, ECO on), 0.2 Watt (standby)
Mått: Utan antenn: 442 x 109 x 372 mm (B x H x D)
Vikt: 8.7 kg

Prisvärda paket

Rekommenderade tillbehör

Norstone Jura HDMI med 5 % silverplätering
Detta är en påkostad oc...
fr. 700 kr
Oehlbach NF-214 Subwooferkabel Bordeaux
Den här kabeln har en helt i...
fr. 647 kr
Proson Arctic BFA Metallic banankontakt, 4-pack
Detta är ett 4-pack med bana...
249 kr
Köp
Info
Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Detta är en högtalarkab...
90 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Proson Arctic BFA Metallic banankontakt, 4-pack
Detta är ett 4-pack med bananpluggar av BFA-typ, som ...
249 kr
Köp
Info
Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Detta är en högtalarkabel på lösmeter ...
90 kr
Köp
Info

Tillbehör

Norstone Jura HDMI med 5 % silverplätering
Detta är en påkostad oc...
fr. 700 kr
Oehlbach NF-214 Subwooferkabel Bordeaux
Den här kabeln har en helt i...
fr. 647 kr
Proson Arctic BFA Metallic banankontakt, 4-pack
Detta är ett 4-pack med bana...
249 kr
Köp
Info
Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Detta är en högtalarkab...
90 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.