Köp Yamaha Aventage RXA-6A hemmabioförstärkare med MusicCast på Ljudfokus.se!
Yamaha Aventage RX-A6A hemmabioförstärkare med MusicCast i gruppen Förstärkare / Hemmabioförstärkare hos Ljudfokus.se (159RXA6ABL)

Yamaha Aventage RX-A6A hemmabioförstärkare med MusicCast

27590 kr
Artnr: 159RXA6ABL
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Yamaha Aventage RX-A6A hemmabioförstärkare med MusicCast
Yamaha Aventage RX-A6A hemmabioförstärkare med MusicCast
Yamaha Aventage RX-A6A hemmabioförstärkare med MusicCast
Yamaha Aventage RX-A6A hemmabioförstärkare med MusicCast
Yamaha Aventage RX-A6A hemmabioförstärkare med MusicCast
Yamaha Aventage RX-A6A hemmabioförstärkare med MusicCast
Yamaha Aventage RX-A6A hemmabioförstärkare med MusicCast
Yamaha Aventage RX-A6A hemmabioförstärkare med MusicCast
Yamaha Aventage RX-A6A hemmabioförstärkare med MusicCast

Produktinformation

Yamaha Aventage RXA-6A är en kraftfull och extremt begåvad 9-kanals hembioförstärkare för dig som ställer höga krav - väldigt höga krav! Yamahas ingenjörer har behärskat bioljud med all dess DSP-teknik sedan många år tillbaka. Så pass att man är en av de mest respekterade tillverkarna i världen! Med den här modellen får du en best till förstärkare, med selekterade komponenter som ger ett surroundljud i världsklass. Men vi ska inte glömma musiklyssningen, för även hår briljerar RXA-6A och är uppbyggd med en dedikerad XLR-stereoingång för dig som har en musikkälla med XLR ut. Givetvis finner vi även en videosektion med stöd för 8K video och HDMI2.1 men vi skall inte glömma dess nätverksuppkoppling med bl.a deras MusicCast.

 • 9.2 bioreceiver för den kräsne finsmakaren som ingår i den påkostade Aventage-serien
 • Dolby Atmos med Height Virtualization-tekniken
 • Dolby Atmos, DTS:X, Surround:AI och Auro 3D (sistnämnda via mjukvaru-uppdatering)
 • YPAO R.S.C mätmikrofon för rumskalibrering
 • Sju HDMI-ingångar - samtliga kompatibla med HDMI2.1
 • Stöd för HDMI 2.1 med HDCP 2.3 och eARC, 8K/60 Hz , 4K/120 Hz samt ALLM, VRR, QMS och QFT
 • 64-bitars Qualcomm processor (QCS407) och dubbla ESS SABRE 32-bitars D/A-omvandlare (ES9026PRO och ES9007S)
 • XLR-stereoingång för den prioriterade musikkällan
 • Nätverksfunktioner som Spotify Connect, Tidal, AirPlay 2 och MusicCast
 • Röststyrning med Amazon Alexa, Siri (via AirPlay 2) och Google Assistant
 • Streama trådlöst till dina surroundhögtalare med MusicCast Surround (tillval)
 • Inbyggt RIAA-steg för skivspelare (MM-pickup)
 • Adresserbara slutstegskanaler (surround back, bi-amp, front presence eller zon 2/3)
 • Tonkontroller +/-6 dB (350 / 3.500 Hz)
 • Trigger-utgång
 • 5 års garanti vid registrering inom 6 månader från köpet (klicka på texten)

Markandens erkänt duktigaste fabrikat har lanserat en ny generation med 8K
Yamaha vill påminna folk att de hör hemma i toppen av hemmabiobranschen. Deras senaste generation av bioförstärkare är rent ut sagt banbrytande. Designen är helt ny och känns mer modern, där frontpanelen blir väldigt ren med egentligen endast två rattar. Dominerar gör den stora, centralt placerade volymratten med en display vid sidan. Sidorna är mjukt avrundade, vilket skapar ett lite mer elegant formspråk.

Vad skiljer RXA-6A mot dess lillebror RXA-4A?
Först och främst: komponentkvalitet och ljudkvalitet! Det som är mer märkbart på pappret är att man här talar om en 9-kanalig förstärkare. Du har alltså två slutsteg för en utökad surroundupplevelse, och vill du ha ännu mer så är förstärkaren utbyggbar till 11.2 med ett extra slutsteg. Vi har mer uteffekt att plocka ut och att nätdelen är mer dimensionerad märks på vikten. Jämfört med lillebror väger den 4.1 kg mer!
Det finns stöd för Auro 3D (kräver mjukvaru-uppdatering) och komponentvalet är högre, där vi bl.a finner mer kvalitativa ESS Sabre DAC-chip. Här finns även en XLR-ingång, vilket är en indikation på att Yamaha lagt mer krut på stereoljudet.
Videokortet kan HDMI-uppskala signalen från analoga källor. Just det, det finns faktiskt några sådana i form av komponenti- och kompositingångar.
Förstärkaren har även zone 2 och zone 3, som kan matas via högtalarutgångarna eller via RCA pre out.
En finess är att det finns ett speciellt Subwoofer-läge (Stereo, Front/Rear, Mono). 
Även om de flesta idag kopplar sina källor via HDMI, så har Yamaha försett förstärkaren med fler digitala och analoga ingångar. Just in case.

Skulle man vilja bygga på med ett externt stereo-slutsteg för mer kraft och välljud, så finns det pre out för frontkanalerna. Det finns även pre out för zon 2.
RXA-6A har totalt sju HDMI-ingångar - där samtliga har stöd för HDMI2.1 och 8K. På utgångssidan finner vi tre HDMI-anslutningar.
Yamaha´s egenutvecklade mät-EQ system är också i en förfinad upplaga - YPAO R.S.C Multi-Point.
Det finns åtta olika Scene-val, där man kan programmera förval där exempelvis Scene 1 gör att förstärkaren direktuppkopplar till Spotify Connect.
Och gillar du att lyssna på vinylmediat så finns det ett inbyggt RIAA-steg för MM-pickuper.

Speciellt utvalda förstärkare med "high slew rate" ger en nästan dubblerad prestanda jämfört med tidigare generation. Förstärkardesignen ger en hög svänghasighet och stabil signalöverföring för att kunna hantera plötsliga svängar i ingångsnivån med god precision och stabilitet.

Framtidssäker bildhantering
De nya modellerna har fått stöd för både 8K, HDMI 2.1 och det dynamiska formatet HDR10+, vilket ger dem framtidssäkra när 8K-upplösning blir mer förekommande i hemmen. Givetvis finns stöd för HLG och premiumformatet Dolby Vision.
Om du uppskattar gaming högt, så har man via HDMI2.1-protokollet en del förbättrande funktioner. Auto Low Latency Mode (ALLM) och VRR (Variabel Refresh Rate) motverkar att bilden laggar vid snabba rörelser så att man får en jämnare flyt i bilden med mer detaljer. Quick Media Shifting (QMS) och Quick Frame Transport (QFT) reducerar fördröjning för ett laggfritt spelande.

Man har också eARC, vilket innebär att man kan skicka en högupplöst ljudström från en platt-TV via HDMI. För att säkerställa stabilitet med långa kabellängder har Yamaha också förstärkt strömsignalen via HDMI till 300 mA, upp från HDMI-kravet på 50 mA.

Videokortet kan skala upp full-HD material (1080P) till 4K, medans 8K-material endast fungerar som pass-through.

Erkänt beprövad mät-EQ högtalarkalibrering
Med hjälp av funktionen YPAO-R.S.C. (Yamaha Parametric room Acoustic Optimizer) analyseras akustiken i rummet och egenskaperna för just dina högtalare mäts upp. Sedan optimeras ljudparametrar för att uppnå ett optimalt ljud. Reflected Sound Control används för att kontrollera tidiga reflektioner för ge ditt lyssningsrum ett ljud med studiokvalitet. YPAO-R.S.C. erbjuder även DSP Effect Normalization, vilken justerar CINEMA DSP-parametrarna enligt ditt rums ljudreflektioner. Det är som att låta en professionell installatör kalibrera ditt system, så att du får det bästa och mest välbalanserade ljudet i ditt lyssningsrum.

För varje högtalargrupp finns det 9 olika brytpunkter för högpassfiltret, med en branthet på 12 dB/oktav. 
För subkanalen sitter det en lågpassfilter med en branthet på 24 dB/oktav.

MusicCast - förmedla musiken i hela hemmet - nu med röststyrning
Med MusicCast är det enkelt att flytta med ljudet till alla rum. Allt du behöver göra är att ansluta alla dina MusicCast-enheter till samma nätverk. Sedan kan du dela allt ljud i hela hemmet.
MusicCast använder ett högpresterande trådlöst nätverk (2.4 och 5 GHz) för bästa stabilitet och du kan streama musik från din smartphone, dator eller NAS till valfri - eller valfria - MusicCast-enhet(er). 
MusicCast stöder högupplösta format som Apple Lossless (ALAC) upp till 96 kHz, WAV, FLAC samt FLAC eller AIFF upp till 192 kHz.
Med röststyrningsintegration för Alexa, Google och Apple behöver du bara fråga. Välkommen till det smarta hemmet.

MusicCast Surround
Med föregående generation integrerade Yamaha en ny teknik via MusicCast, där man kan ha ett par trådlösa surroundhögtalare till sin bioförstärkare eller soundbar. Via appen kan man konfigurera ett par MusicCast 20 eller en styck MusicCast 50, som per automatik synkas sömlöst. Detta gäller alltså enbart för surroundljudet.
Tänk på att då detta är aktiva högtalare så behöver de ström från vägguttaget. Man behöver alltså dra en strömkabel till högtalaren.
Notera även att detta ej är kompatibelt med äldre produkter som är tillverkade innan år 2018.

Lyssna på Bluetooth i hörlurar
Förstärkaren har en extra intressant funktion, speciellt för dig som är småbarnsförälder. De flesta förstärkare kan ta emot en Bluettoth-signal, men det är färre som kan skicka ut en sådan. Om barnen har lagt sig och du vill avnjuta en film utan att ha igång hela högtalarsystemet, så kan du enkelt parkoppla förstärkaren med ett par Bluetooth-hörlurar.


Yamaha är idag inom hemelektronik en av de ledande aktörerna på marknaden, där kunskapen speciellt är extra stor inom bearbetningen av surroundljud. Deras historik sträcker sig så långt tillbaka som år 1887, då Torakusu Yamaha grundade bolaget Yamaha Organ Manufacturing Company. Under senare år har man lanserat sin plattform MusicCast, som inom nätverket ger möjligheten att streama musik i hela hemmet. 

Specifikationer

Typ: Hembioförstärkare
Förstärkareffekt: 150 Watt (8 Ohm, 0.06 % THD, 20 Hz-20 kHz, 2-kanaler i drift)
Frekvensomfång: Line, Pure Direct: 10 - 100.000 Hz , Phono: 20 - 20.000 Hz
Ingångar: 1 x DAB/FM , 1 x Ethernet/Wifi , 1 x komponentvideo , 1 x phono , 1 x stereo XLR , 1 x USB-A (front) , 2 x coaxiala , 2 x kompositvideo , 3 x optiska , 5 x stereo RCA , 7 x HDMI
Utgångar: 1 x hörlursuttag , 1 x XLR front pre out , 1 x zone stereo , 11.2 pre out , 3 x HDMI
Antal kanaler: 9-kanaler
Signal/brus förhållande: Line, Pure Direct: 110 dB , Phono: 95 dB
Funktioner: MusicCast , Nätverksstreaming , Phono , Radio , XLR
Strömförbrukning: 1.160 Watt (max) , 3 Watt (standby, nätverk/HDMI/Bluetooth på)
Mått: 435 x 192 x 442 mm (B x H x D)
Vikt: 20.3 kg

Rekommenderade tillbehör

Atlas Hyper 3.5 högtalarkabel, lösmeter
Detta är en välljudande...
349 kr
Norstone BLS-500 låsbara banankontakter, 4-pack
En förstklassig banankontakt...
500 kr
Real Cable Infinite III HDMI-kabel
Detta är en referenssät...
fr. 1500 kr

Du har nyligen tittat på

Yamaha Aventage RX-A6A hemmabioförstärkare med MusicCast
Detta är en kraftfull och ex...
27590 kr

Produkter relaterad till din historik

Norstone BLS-500 låsbara banankontakter, 4-pack
En förstklassig banankontakt med låsfunktion och...
500 kr
Atlas Hyper 3.5 högtalarkabel, lösmeter
Detta är en välljudande högtalarkabel fr...
349 kr

Tillbehör

Atlas Hyper 3.5 högtalarkabel, lösmeter
Detta är en välljudande...
349 kr
Norstone BLS-500 låsbara banankontakter, 4-pack
En förstklassig banankontakt...
500 kr
Real Cable Infinite III HDMI-kabel
Detta är en referenssät...
fr. 1500 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.