Köp Onkyo TX-NR7100 hemmabioförstärkare med THX Select & Dirac Live, svart på Ljudfokus.se!
Onkyo TX-NR7100 hemmabioförstärkare med THX Select & Dirac Live, svart i gruppen Förstärkare / Hemmabioförstärkare hos Ljudfokus.se (350TXNR7100)

Onkyo TX-NR7100 hemmabioförstärkare med THX Select & Dirac Live, svart

13990 kr
OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 350TXNR7100
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Onkyo TX-NR7100 hemmabioförstärkare med THX Select & Dirac Live, svart
Onkyo TX-NR7100 hemmabioförstärkare med THX Select & Dirac Live, svart
Onkyo TX-NR7100 hemmabioförstärkare med THX Select & Dirac Live, svart
Onkyo TX-NR7100 hemmabioförstärkare med THX Select & Dirac Live, svart
Onkyo TX-NR7100 hemmabioförstärkare med THX Select & Dirac Live, svart
Onkyo TX-NR7100 hemmabioförstärkare med THX Select & Dirac Live, svart

Produktinformation

Onkyo TX-NR7100 är en strömstark och spelglad hemmabioförstärkare, som med sina nio inbyggda slutsteg kan ge fullskaliga Dolby Atmos-upplevelser, alternativt om du avser att bi-ampa fronthögtalarna eller bygga på med stereoljud i andra zoner som en uteplats. Modellen är THX Select-certifierad och har stöd för de höjdobjektbaserade ljudformaten Dolby Atmos, DTS:X och IMAX Enhanced. Ett väldigt intressant inslag är dess stöd för Dirac Live, ett svenskutvecklat kalibreringssystem som anses vara ett av de bästa i världen för konsumentbruk. Utöver stöd för de senaste ljudformaten, så har videokretsarna stöd för HDMI 2.1 samt att man integrerat en omfattande nätverksstreaming för musiken där vi bl.a kan highlighta Works with Sonos och AirPlay 2. En intressant detalj är vad man kallar för "Klipsch Optimized Mode", som skall vara optimalt tunad för Klipsch Reference Premiere-högtalarserie. Oavsett, så är en sådan kombo en väldigt giftig sådan som verkligen kan skapa storskaliga hemmabioupplevelser!

 • 9.2 hemmabioförstärkare med bl.a Dolby Atmos, HDMI2.1 och Works with Sonos
 • 11.2 Pre Out för utbyggnad till 7.2.4 eller 9.2.2 (via externt slutsteg)
 • Licens för Dirac Live Room Correction ingår (mikrofon ingår ej)
 • Roon-Tested
 • Tonkontroller ger möjligheten att sminka ljudet efter eget tycke och smak
 • Sju HDMI-ingångar varav tre med HDMI 2.1
 • Dubbla HDMI (Main med eARC/ARC + SUB/Zone 2) för dig som har både platt-TV och projektor
 • Dolby Atmos Height Virtualization samt DTS Virtual:X 3D
 • Nätverksstreaming med bla. Spotify Connect, Chromecast, Works with Sonos, DTS Play-Fi och AirPlay 2
 • Klipsch Optimize Mode för Reference Premiere-högtalarserien
 • Kan styras via medföljande fjärrkontroll eller en styrapp

Onkyo are back!
Med TX-NR7100 har Onkyo äntrat marknaden under år 2023 efter en viss tids frånvaro under pandemin. Nu är man redo uppmana konkurrenterna på allvar genom att släppa ett gäng hemmabioförstärkare som är fullspäckade med avancerad och modern teknik.
Precis som man skämt bort sina användare med sedan tidigare så bygger man sina förstärkare kring tilltagna nätdelar med hög strömkapacitet. Tillsammans med sitt ljudideal så spelar en Onkyo-förstärkare med en härlig slagkraft, god kontroll i basregistret och med sprudlande dynamikförlopp. I TX-NR7100 kallar man uppbyggnaden för DAA (Dynamic Audio Amplification), som består av diskreta komponenter med en specialdesignad transformator och en dimensionerad kondensatorbank.

1993 blev Onkyo det första konsumentelektronikmärket som blev THX-certifierat. Produkten genomgår bokstavligen tusentals tester innan certifieringen är ett faktum. TX-NR7100 har THX Select-certifieringen och erbjuder fyra distinkta THX-lyssningslägen: bio, spel, musik och surround EX.

TX-NR6100 vs TX-NR7100
Genom att ta klivet upp till storebror så får man en del mervärden för slantarna.
+ Nio inbyggda slutstegskanaler vs sju, och med aningens högre uteffekt, vilket ger stöd för 5.2.4 eller 7.2.2
+ Stöd för Dirac Live Room Correction
+ Stöd för IMAX Enhanced
+ Komponent- och kompositvideoingångar
+ En extra HDMI-ingång och fler analoga ingångar
+ Triggerutgång och RS232-port för styrning via kontrollsystem
+ En dedikerad och förstärkt Zon 3

Man har en mer tilltagen nätdel och har utrustad förstärkaren med dubbla 32-bitars dual-core processorer från Analog Devices, samma DSP-kretsar som sitter i Marantz referensprocessor/försteg AV8805. Likaså finns stöd för Auro 3D, fler HDMI-ingångar och stöd för fler zoner. Chassit är förstärkt för att minimera vibrationer, som har en degraderande effekt på komponenteras prestanda. 

Dirac Live Room Correction
Dirac är den Uppsala-baserade programutvecklaren för förbättrat ljud i allt från mobiltelefoner och till avancerade hemmabiosystem som denna som har stöd för Dirac Live (20 - 20.000 Hz). För bäst resultat krävs en mikrofon (ingår ej) som kopplas till din PC/MAC. Då kan Dirac-programmet mäta rummet och analysera stående vågor, reflektioner, placering och man får även optimal frekvens-och transient-respons. När mätningen och ljudkalibreringen är genomförd analyseras denna i programvaran och en beräkning görs för bästa återgivning. Det blir en klar förbättring där man får bort rummets negativa egenskaper så långt det är möjligt.
Man kan även använda Dirac Live med den medföljande mikrofonen och Diracs mobilapp, som kan laddas ner kostnadsfritt via Google Play och Appstore. Det kan vara ett enkelt sätt att komma igång med Dirac Live och se en inblick i hur det fungerar. Men för optimalt resultat och för den avancerade användaren så rekommenderas det att en separat mikrofon och PC/MAC används.

Dubbla HDMI ut
TX-NR7100 har hela sju stycken HDMI-ingångar, varav tre av dessa har fullt stöd för HDMI 2.1 passthrough, vilket främst är ett välkomnande inslag för de som gillar gaming med optimerade 4K@120Hz, ALLM, VRR och QFT. När du ansluter din kompatibla spelkonsol eller grafikkort så kan du vara lugn att allting "flyter på" utan risk för lag, hack eller frame tearing och på så sätt härska över det digitala slagfältet.

En stor fördel som den här förstärkaren har är dess dubbla HDMI-utgångar, vilket underlättar inkopplingen om man sitter hemma och har både en platt-TV på väggen samt en projektor i taket.
HDMI Main har även ARC (Audio Return Channel) och eARC om man vill mata ljudsignalen från TV:n (om man har inbyggda appar som Netflix) till bioförstärkaren. 
Förstärkaren har även passthrough för HDR inklusive premiumformaten Dolby Vision och HDR10+.


Works with Sonos
Genom att ansluta TX-NR7100 till Sonos Connect eller Port, kan du spela upp vilken musik eller ljudkälla som helst från din Sonos-app. Med läget "Volym Pass Through" valt i Sonos-appens inställningar, kommer du att kunna styra volymen på enheten med Sonos-appen eller själv. Njut av högkvalitativ uppspelning från AV-receiver från Sonos-appen, precis som du skulle göra med ditt favorit Sonos-system.

Röststyrning
TX-NR7100 fungerar med Ok Google, så du kan styra uppspelningen av olika musiktjänster som stöds av Chromecast genom att be en Google Assistant-aktiverad enhet att spela, stoppa, hoppa över eller höja eller sänka volymen. Den här mottagaren fungerar också med Alexa, så du kan enkelt styra och njuta av musiktjänster eller internetradio med din röst, utan att använda en fjärrkontroll eller smartphone-app.

Bluetooth åt båda hållen
Förstärkaren har Bluetooth-mottagning så att man snabbt kan parkoppla en mobiltelefon för en kabelfri musikupplevelse. När man har nätverksstreaming tillgängligt så rekommenderas detta för högre ljudkvalitet och bättre räckvidd. Men en smart detalj är att förstärkaren kan skicka ut en Bluetooth-signal. Detta kan vara en perfekt lösning om du som förälder vill titta på film eller lyssna på musik sent på kvällen utan att störa sovande barn. Då kan man skicka ljudet till ett par Bluetooth-hörlurar. Det går faktiskt att ha igång både högtalarna och Bluetooth samtidigt, vilket är en bra funktion för den som har nedsatt hörsel.

"Fulla av förväntningar spände vi fast Onkyo receivern i vår hemmabio och blev faktiskt riktigt imponerade. För det första levereras ljudet med bra fyllighet, dynamik och klarhet, och en jämnt kontrollerad tonbalans.  Det är något med timingen och precisionen i ljudbilden som verkligen ger gåshud på utvalda soundtracks. Detta en ytterst kapabel biomaskin som vi inte tvekar att rekommendera. Bäst i test!"
Ljud&Bild

Specifikationer

Typ: Hembioförstärkare
Förstärkareffekt: 2x100 Watt (8 Ohm, 20 Hz-20 kHz, THD 0.08 %, 2-kanalig drift) , 9x170 Watt (6 Ohm, 1 kHz, THD 1 %, 1-kanalig drift)
Frekvensomfång: +1 dB, -3 dB: 10 - 100.000 Hz
Ingångar: 1 x 3.5mm stereo (front) , 1 x Bluetooth , 1 x coaxial , 1 x DAB/FM , 1 x Ethernet/Wifi , 1 x HDMI (front) , 1 x komponentvideo , 1 x optisk , 1 x phono MM , 2 x kompositvideo , 6 x HDMI (bak) , 6 x stereo RCA
Utgångar: 1 x hörlursuttag , 2 x HDMI , 2.2 pre out , Zone 2 Stereo Line Out
Antal kanaler: 9-kanaler
Signal/brus förhållande: 106 dB (Line) , 80 dB (phono)
Funktioner: AirPlay 2 , Bluetooth , Chromecast , Dirac Live , Nätverksstreaming , Phono , Radio , Roon , Works with Sonos
Medföljande tillbehör: DAB/FM-antenn , Fjärrkontroll , Mätmikrofon , Strömkabel
Strömförbrukning: 750 Watt (drift), 75 Watt (tomgång), 0.1 Watt (standby)
Övrigt: 12V Trigger ut , RS-232C
Mått: 435 x 173.5 x 379.5 mm (B x H x D)
Vikt: 10.4 kg

Prisvärda paket

Onkyo TX-NR7100 & Magnat Signature S507 Hemmabiopaket 5.1 Svart
Onkyos strömstarka och spelg...
45998 kr (51950 kr)

Rekommenderade tillbehör

Proson Arctic BFA Metallic banankontakt, 4-pack
Detta är ett 4-pack med bana...
249 kr
Köp
Info
Real Cable BM400T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lö...
140 kr
Köp
Info
Supra HDMI 2.1 UHD8K, HDMI-kabel med stöd för 8K HDR
Supra HDMI 2.1 UHD8K är en s...
fr. 439 kr

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Real Cable BM400T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lösmeter med försilvr...
140 kr
Köp
Info
Proson Arctic BFA Metallic banankontakt, 4-pack
Detta är ett 4-pack med bananpluggar av BFA-typ, som ...
249 kr
Köp
Info

Tillbehör

Proson Arctic BFA Metallic banankontakt, 4-pack
Detta är ett 4-pack med bana...
249 kr
Köp
Info
Real Cable BM400T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lö...
140 kr
Köp
Info
Supra HDMI 2.1 UHD8K, HDMI-kabel med stöd för 8K HDR
Supra HDMI 2.1 UHD8K är en s...
fr. 439 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.