Köp Yamaha Aventage RX-A4A hembioförstärkare med MusicCast på Ljudfokus.se!
Yamaha Aventage RX-A4A hemmabioförstärkare med MusicCast i gruppen Förstärkare / Hemmabioförstärkare hos Ljudfokus.se (159RXA4ABL)

Yamaha Aventage RX-A4A hemmabioförstärkare med MusicCast

18490 kr
OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 159RXA4ABL
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Yamaha Aventage RX-A4A hemmabioförstärkare med MusicCast
Yamaha Aventage RX-A4A hemmabioförstärkare med MusicCast
Yamaha Aventage RX-A4A hemmabioförstärkare med MusicCast
Yamaha Aventage RX-A4A hemmabioförstärkare med MusicCast
Yamaha Aventage RX-A4A hemmabioförstärkare med MusicCast
Yamaha Aventage RX-A4A hemmabioförstärkare med MusicCast
Yamaha Aventage RX-A4A hemmabioförstärkare med MusicCast
Yamaha Aventage RX-A4A hemmabioförstärkare med MusicCast
Yamaha Aventage RX-A4A hemmabioförstärkare med MusicCast
Yamaha Aventage RX-A4A hemmabioförstärkare med MusicCast

Produktinformation

Yamaha Aventage RX-A4A är en kraftfull sju-kanals bioförstärkare med MusicCast, som ingår i den mer påkostade Aventage-serien, och då pratar vi extremt mycket om ljud, ljud och ljud. Man har ett högre komponentval jämfört med lillebror och ävden deras Anti-Resonance Technology (A.R.T.), som minimerar vibrationer i chassit. Det gör mer än vad man tror på prestandan! Givetvis får man även en mer tilltagen nätdel när vi kommer upp i klass för ett mer dynamiskt ljud. Det första man lägger märke till den banbrytande designen. RX-A4A är den naturliga ersättaren RX-A1080 och och speciellt videosektionen ska nämnas, som fått stöd för HDMI2.1 och 8K utan någon som helst komprimering. Det här är en pärla till bioförstärkare!

 • 7.2 bioreceiver med en uteffekt på 100 Watt/kanal
 • Stöd för HDMI 2.1 med HDCP 2.3 och eARC, 8K/60 Hz , 4K/120 Hz samt ALLM, VRR, QMS och QFT
 • Dubbla HDMI-utgångar
 • YPAO R.S.C mätmikrofon för rumskalibrering
 • 32-bitars D/A-omvandlare från ESS Sabre (ES9007S)
 • Röststyrning med Amazon Alexa, Siri (via AirPlay 2) och Google Assistant
 • Nätverksfunktioner som Spotify Connect, Tidal, AirPlay 2 och MusicCast
 • Streama trådlöst till dina surroundhögtalare med MusicCast Surround (tillval)
 • Inbyggt RIAA-steg för skivspelare (MM-pickup)
 • Tonkontroller +/-6 dB (350 / 3.500 Hz)
 • Adresserbara slutstegskanaler (surround back, bi-amp, front presence eller zon 2)
 • Trigger-utgång
 • 5 års garanti vid registrering inom 6 månader från köpet (klicka på texten)

Markandens erkänt duktigaste fabrikat har lanserat en ny generation med 8K
Yamaha vill påminna folk att de hör hemma i toppen av hemmabiobranschen. Deras senaste generation av bioförstärkare är rent ut sagt banbrytande. Designen är helt ny och känns mer modern, där frontpanelen blir väldigt ren med egentligen endast två rattar. Dominerar gör den stora, centralt placerade volymratten med en display vid sidan. Sidorna är mjukt avrundade, vilket skapar ett lite mer elegant formspråk.  

Vad skiljer RXA-4A mot dess lillebror RXA-2A?
Lillebror RXA-2A är instegsmodellen i Yamaha´s mer påkostade Aventage-serie. Modellerna påminner mycket av varandra vad gäller funktioner på pappret och de båda är även 7-kanliga bioförstärkare, men genom att ta klivet upp till storebror så händer det en hel del vad gäller förstärkardelen. På pappret ökar uteffekten bara med 10 Watt, men skillnaden märks på vikten, som går upp från 10.2 kg till 16.2 kg! Det är en hel del i dimension på nätdelen, samt givetvis komponentvalet (läs högre ljudkvalitet) med bl.a finare D/A-omvandlare från ESS Sabre, ESS ES9007S.
Sen har RXA-4A också ett stabilare chassi med en H-frame, som minimerar vibrationer mer effektivt. 

Vill du utöka med mer kraftfulla och välljudande slutsteg, så finns det pre out på samtliga sju kanaler. Lillebror har pre out på "endast" front. Skulle du ha lyxen att ha både en platt-TV och projektor hemma, så har RXA-4A fördelen att ha dubbla HDMI-utgångar. Fjärrkontrollen är mer påkostad med bakgrundbelysning - perfekt i biomörkret.
Yamaha har även sett till att modellen har en mer avancerad kalibrering för 3D-ljudet mot lillebror samt så finns det två olika högtalarsettings (speaker pattern). 

RXA-4A har totalt sju HDMI-ingångar - varav tre har stöd för HDMI2.1 och 8K.
Yamaha´s egenutvecklade mät-EQ system är också i en förfinad upplaga - YPAO R.S.C Multi-Point.
Det finns åtta olika Scene-val, där man kan programmera förval där exempelvis Scene 1 gör att förstärkaren direktuppkopplar till Spotify Connect.
Och gillar du att lyssna på vinylmediat så finns det ett inbyggt RIAA-steg för MM-pickuper.


Framtidssäker bildhantering
De nya modellerna har fått stöd för både 8K, HDMI 2.1 och det dynamiska formatet HDR10+, vilket ger dem framtidssäkra när 8K-upplösning blir mer förekommande i hemmen. Givetvis finns stöd för HLG och premiumformatet Dolby Vision.
Om du uppskattar gaming högt, så har man via HDMI2.1-protokollet en del förbättrande funktioner. Auto Low Latency Mode (ALLM) och VRR (Variabel Refresh Rate) motverkar att bilden laggar vid snabba rörelser så att man får en jämnare flyt i bilden med mer detaljer. Quick Media Shifting (QMS) och Quick Frame Transport (QFT) reducerar fördröjning för ett laggfritt spelande.

Man har också eARC, vilket innebär att man kan skicka en högupplöst ljudström från en platt-TV via HDMI. För att säkerställa stabilitet med långa kabellängder har Yamaha också förstärkt strömsignalen via HDMI till 300 mA, upp från HDMI-kravet på 50 mA.

Videokortet kan skala upp full-HD material (1080P) till 4K, medans 8K-material endast fungerar som pass-through.

Erkänt beprövad mät-EQ högtalarkalibrering
Med hjälp av funktionen YPAO-R.S.C. (Yamaha Parametric room Acoustic Optimizer) analyseras akustiken i rummet och egenskaperna för just dina högtalare mäts upp. Sedan optimeras ljudparametrar för att uppnå ett optimalt ljud. Reflected Sound Control används för att kontrollera tidiga reflektioner för ge ditt lyssningsrum ett ljud med studiokvalitet. YPAO-R.S.C. erbjuder även DSP Effect Normalization, vilken justerar CINEMA DSP-parametrarna enligt ditt rums ljudreflektioner. Det är som att låta en professionell installatör kalibrera ditt system, så att du får det bästa och mest välbalanserade ljudet i ditt lyssningsrum.

För varje högtalargrupp finns det 9 olika brytpunkter för högpassfiltret, med en branthet på 12 dB/oktav. 
För subkanalen sitter det en lågpassfilter med en branthet på 24 dB/oktav.

MusicCast - förmedla musiken i hela hemmet - nu med röststyrning
Med MusicCast är det enkelt att flytta med ljudet till alla rum. Allt du behöver göra är att ansluta alla dina MusicCast-enheter till samma nätverk. Sedan kan du dela allt ljud i hela hemmet.
MusicCast använder ett högpresterande trådlöst nätverk (2.4 och 5 GHz) för bästa stabilitet och du kan streama musik från din smartphone, dator eller NAS till valfri - eller valfria - MusicCast-enhet(er). 
MusicCast stöder högupplösta format som Apple Lossless (ALAC) upp till 96 kHz, WAV, FLAC samt FLAC eller AIFF upp till 192 kHz.
Med röststyrningsintegration för Alexa, Google och Apple behöver du bara fråga. Välkommen till det smarta hemmet.

MusicCast Surround
Med föregående generation integrerade Yamaha en ny teknik via MusicCast, där man kan ha ett par trådlösa surroundhögtalare till sin bioförstärkare eller soundbar. Via appen kan man konfigurera ett par MusicCast 20 eller en styck MusicCast 50, som per automatik synkas sömlöst. Detta gäller alltså enbart för surroundljudet.
Tänk på att då detta är aktiva högtalare så behöver de ström från vägguttaget. Man behöver alltså dra en strömkabel till högtalaren.
Notera även att detta ej är kompatibelt med äldre produkter som är tillverkade innan år 2018.

Lyssna på Bluetooth i hörlurar
Förstärkaren har en extra intressant funktion, speciellt för dig som är småbarnsförälder. De flesta förstärkare kan ta emot en Bluettoth-signal, men det är färre som kan skicka ut en sådan. Om barnen har lagt sig och du vill avnjuta en film utan att ha igång hela högtalarsystemet, så kan du enkelt parkoppla förstärkaren med ett par Bluetooth-hörlurar.


Yamaha är idag inom hemelektronik en av de ledande aktörerna på marknaden, där kunskapen speciellt är extra stor inom bearbetningen av surroundljud. Deras historik sträcker sig så långt tillbaka som år 1887, då Torakusu Yamaha grundade bolaget Yamaha Organ Manufacturing Company. Under senare år har man lanserat sin plattform MusicCast, som inom nätverket ger möjligheten att streama musik i hela hemmet. 

Specifikationer

Typ: Hembioförstärkare
Förstärkareffekt: 110 Watt (8 Ohm, 0.06 % THD, 20 Hz-20 kHz, 2-kanaler i drift)
Frekvensomfång: Line, Pure Direct: 10 - 100.000 Hz
Ingångar: 1 x Bluetooth , 1 x coaxial , 1 x DAB/FM , 1 x Ethernet/Wifi , 1 x phono MM , 1 x USB-A (front) , 2 x optiska , 3 x stereo RCA , 7 x HDMI
Utgångar: 1 x hörlursuttag , 1 x zone stereo , 2 x HDMI , 7.2 pre out
Antal kanaler: 7-kanaler
Signal/brus förhållande: Line, Pure Direct: 110 dB
Funktioner: AirPlay 2 , MusicCast , Nätverksstreaming , Phono , Radio
Mått: 435 x 191 x 442 mm (B x H x D)
Vikt: 16.2 kg

Prisvärda paket

Rekommenderade tillbehör

Real Cable BM400T högtalarkabel, lösmeter
Detta är en högtalarkab...
140 kr
Köp
Info
Supra HDMI 2.1 UHD8K, HDMI-kabel med stöd för 8K HDR
Supra HDMI 2.1 UHD8K är en s...
fr. 439 kr

Du har nyligen tittat på

Yamaha Aventage RX-A4A hemmabioförstärkare med MusicCast
Detta är en 7-kanalig hemmab...
18490 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Real Cable BM400T högtalarkabel, lösmeter
Detta är en högtalarkabel på lösmeter ...
140 kr
Köp
Info
Supra HDMI 2.1 UHD8K, HDMI-kabel med stöd för 8K HDR, 0.5 meter
Supra HDMI 2.1 UHD8K är en svensktillverkad HDMI-kabe...
439 kr
Köp
Info

Tillbehör

Real Cable BM400T högtalarkabel, lösmeter
Detta är en högtalarkab...
140 kr
Köp
Info
Supra HDMI 2.1 UHD8K, HDMI-kabel med stöd för 8K HDR
Supra HDMI 2.1 UHD8K är en s...
fr. 439 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.