Köp Klipsch R-600F golvhögtalare, svart par på Ljudfokus.se!
Spara
Klipsch R-600F hornladdade golvhögtalare, svart par i gruppen Högtalare / Golvhögtalare hos Ljudfokus.se (288R600F)

Klipsch R-600F hornladdade golvhögtalare, svart par

Erbjudandet gäller t.o.m:
10990 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 288R600F
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Klipsch R-600F hornladdade golvhögtalare, svart par
Klipsch R-600F hornladdade golvhögtalare, svart par
Klipsch R-600F hornladdade golvhögtalare, svart par
Klipsch R-600F hornladdade golvhögtalare, svart par
Klipsch R-600F hornladdade golvhögtalare, svart par
Klipsch R-600F hornladdade golvhögtalare, svart par
Klipsch R-600F hornladdade golvhögtalare, svart par
Klipsch R-600F hornladdade golvhögtalare, svart par
Klipsch R-600F hornladdade golvhögtalare, svart par

Produktinformation

Klipsch R-600F är ett par välljudande golvhögtalare som ingår i 2022-års Reference Base-serie, där man integrerat en del innovativa teknologier som lyfter återgivningen till en högre nivå. Mycket av hjärtat i konstruktionen är deras hornladdade diskant, som bidrar med den dynamiska, spelglada och närvarande återgivningen, som gör dem till en tickande bomb som väntar på att explodera. Unikt för Klipsch är deras högeffektiva baselement, vilket ger den här skapelsen hela 96 dB i känslighet.

 • Kraftfulla, spelglada och dynamiska golvhögtalare för musik och film
 • Passar ypperligt till det mellanstora vardagsrummet
 • Bestyckade med en 1" aluminiumdiskant med Tractrix-horn och LTS-upphängning
 • Dubbla, högeffektiva 6.5" element med den nya TCP-kontekniken
 • Oval basport med Tractrix-laddning hanterar rejäla luftflöden utan att skapa blåsljud
 • Bygg på med Dolby Atmos (finns anslutningar på baksidan)
 • Fötter medföljer att montera på undersidan, som ger en lätt tiltning av kabinettet
 • Säljes i par!

Tell your neighbors we´re not sorry
År 2022 har den amerikanske hornpionjären Klipsch släppt sin senaste generation av Reference Base-serien. Det kan låta som upprepning, men när fabrikatet är redo att släppa en ny generation så pratar vi om hörbara skillnader. Nästan som att man har startat om på en ny kula och designat om allting från grunden. Hos de nya modellerna finner vi framförallt nyutvecklade elementlösningar - samt en del kosmetiska ändringar - som gör att Klipsch sätter de flesta av konkurrenterna bakom sig!
Vi sa det sist, men vi säger det igen.
Dagens generation av Reference Base är finslipad till max.

Nyutvecklade baselement
Samtliga av modellerna i Reference Base-serien är rena 2-vägs konstruktioner. Klipsch har genom åren varit extremt duktiga på att utveckla högeffektiva baselement, vars känslighet bättre möter horndiskantens. Det bevarar mycket av diskantens dynamik och närvarokänsla. På golvmodellerna har man oftast dubbla, parellellkopplade element som tillsammans då får +3 dB i känslighet. Sedan alla generationer tillbaka - även när dagens Reference Base hette Synergy och Icon - så har Klipsch förlitat sig på element med IMG-koner (Injection Molded Graphite). Men nu är det dags för något nytt! 
Man har tagit inspiration från den mer påkostade Reference Premiere-serien, där konens geometri har fått en brantare vinkling som bidrar till en mjukare respons och en förbättrad noggrannhet och transparens. Konens material består av TCP (Thermoformed Crystal Polymer), vilket direkt översatt blir termoformad kristallpolymer. Det gäller att en kon är styv (förbättrat basregister), men samtidigt lätt (snabbare transientsvar) och även har bra dämpningsegenskaper (minimerar färgning). Allt få hela mixen i kakan är otroligt svårt, men att Klipsch har gjort något unikt och banbrytande är ett konstaterande. Jämför man de tekniska parametrarna mot föregångarna så ser det mesta detsamma ut, men sätter man sig i en soffa och jämför med öronen, så blir man snabbt övertygad om att Reference Base kommer sätta sin prägel på marknaden! 

Tractrix-hornet med LTS-upphängning
Det stora kännetecknet för en Klipsch-högtalare är den hornladdade diskanten. Mycket av hjärtat och pulsen ligger här i dess återgivning. Drivern är otroligt linjär och rak i sitt arbetsområde med en känslighet som är i genomsnitt 10 dB högre än en konventionell diskant, vilket ger en tiondelsdistorsion i genomsnitt. Till membranet nyttjar Klipsch aluminium, vilket är ett extremt lätt och styvt material för att ge hög effektivitet. LTS-tekniken (Linear Travel Suspension) utvecklades allra först för den exotiska - och idag utgångna - Palladium-serien, där man använder sig av Kapton till upphängningen vilket minimerar distorsionen nämnvärt. Tractrix-hornet har en förbättrad geometri i dess ytterområden, vilket ger ett ännu mer kontrollerat och jämnare spridningsmönster över ett bredare frekvensspektra.  
Med en Klipsch inkopplad så kan du vara säker på en sak. Power. Detail. Emotion.

Pissing of the neighbors
En hornladdad diskant har en enastående fin upplösning och dynamik som få konkurrenter matchar. Men detta gör att kräven blir ännu större på baselementen. Klipsch utvecklade en ny basport-teknik till förra generationen av den finare Reference Premiere-serien, som integrerades till den föregående generationen av Reference Base. Porten har en speciell mynning för att hantera rikliga mängder med luftflöden och är perfekt avstämda med kabinettets volym. Döpt till Tractrix-port så förmår Reference Base-modellerna att flytta ännu mer med luft. Något som skapar en ännu större livekänsla till ljudet, men till grannarnas stora förtret. Stativmodellerna och baslådorna har en mer konventionell basport, medans seriens mindre center har ett slutet kabinett.
Modellerna har fått ett slankare formspråk med magnetfästa griller och en mer reptålig, texturerad vinylfolie. Formspråket med denna generationen är mer modernt, med intryck som är mer samlat och rent. Kabinettet är tillverkat i svart och mycket reptålig träfinish. Utseendemässigt balanserar Klipsch retro och modernt galant.

Bygg ut med Dolby Atmos
Klipsch har tänkt till lite extra på dig som önskar att ha granngårdens fetaste hemmabioljud, och här finner vi liknelser från det danska systerbolaget Jamo. På baksidan av högtalarens nedre del finner vi nämligen två ingångar, där den ena heter "Main" och den andra heter "Height". På "Main" kopplar du högtalarkabeln som är avsedd för golvhögtalarna, oavsett om det är ren musiklyssning eller om de skall agera som fronthögtalare till hemmabion. Nära toppen finns det en utgång för Dolby Atmos-högtalaren, som man lägger på golvhögtalarens topp. På så sätt får man en mer dold kabeldragning.

Mannen med en egen filosofi. Arvet lever vidare.
Paul W. Klipsch grundade sin firma år 1946 i Hope, Arkansas vid lanseringen av den idag legendariska, fullt hornladdade Klipschorn lanserades - som än idag finns i produktion! Paul´s filosofi var att kunna återskapa livemusik via en högtalare. För att uppnå detta, när det begav sig, fick man förlita sig på (effektsvaga) rörförstärkare och stora högtalare med hornladdning. Ett känt citat från Paul är: "What the world needs is a good 15 Watt amp" 
Detta smarta geni till man höll genom sin livstid på hela 18 patent - dock tillhörde inte alla audio. På senare år blev Paul också en pionjär, då han som hittills enda medlem från hifivärlden blivit invald till "Science and Engineering Hall of Fame", där han delar celebert sällskap med två andra medlemmar - inga mindre än Alexander Graham Bell och Thomas Edison!
Paul lade sin tro till fyra grundfilosofier vid skapandet av en högtalare, något som Klipsch även idag, många år efter Paul´s bortgång, anammar. 

 • Ju högre verkningsgrad, desto lägre distorsion - mindre behov av effekt ger lägre rörelse på högtalarelementen
 • Större dynamikomfång uppnås genom den höga verkningsgraden
 • Hornets kontrollerade spridning minimerar rumsreflektioner
 • En rakare frekvenskurva upplevs tack vare den kontrollerade spridningen

Klipsch grundades grundades av en galen ingenjör i den amerikanska staden Hope, Arkansas. Paul Wilbur Klipsch hade 1946 fått nog av de lågkvalitativa ljudsystem som fanns tillgängliga och bestämde sig för att med vetenskapliga principer utveckla och konstruera tekniker som än idag används i Klipsch välkända högtalare och system. I Klipsch enorma sortiment som sträcker sig från stativhögtalare till subwoofers, utomhushögtalare till studiomonitorer, finner du garanterat vad du söker.

Specifikationer

Konstruktion: 2-vägs, basreflex
Bestyckning: 1" hornladdad diskant, dubbla 6.5" mellanregister/baselement
Frekvensomfång: +/-3 dB: 38 - 21.000 Hz
Effekttålighet: Kontinuerligt: 100 Watt; Peak: 400 Watt
Impedans: Nominellt: 8 Ohm
Känslighet: 2.83V/1M: 96 dB
Anslutning: Front : single-wire. Atmos: single-wire (för utbyggnad)
Delningsfrekvens: 1.440 Hz
Färg: Svart
Medföljande tillbehör: Golvben med skruvar
Mått: 240 x 1017 x 386 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 18.6 kg
Enhet: Par

Prisvärda paket

TAGA Harmony HTA-1000B & Klipsch R-600F Stereopaket
Detta är ett stereopaket som...
17998 kr
Yamaha A-S501 II & Klipsch R-600F Stereopaket
Här talar vi om ett spelglat...
16498 kr
Klipsch Reference R-600F Högtalarpaket Hemmabio 5.1 Svart
Klipsch Reference-serien är ...
21998 kr

Rekommenderade tillbehör

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Detta är en högtalarkab...
90 kr
Köp
Info
Sonic Design SD-fötter 8-pack, 12-28 kg för högtalare
Svenska Sonic Designs dämpku...
298 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Klipsch R-600F hornladdade golvhögtalare, svart par
Detta är ett par vällju...
10990 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Sonic Design SD-fötter 8-pack, 12-28 kg för högtalare
Svenska Sonic Designs dämpkuddar minskar vibrationer ...
298 kr
Köp
Info
Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycket prisvärda banankon...
149 kr
Köp
Info

Tillbehör

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Detta är en högtalarkab...
90 kr
Köp
Info
Sonic Design SD-fötter 8-pack, 12-28 kg för högtalare
Svenska Sonic Designs dämpku...
298 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.