Köp Klipsch R-40SA hornladdad Dolby Atmos-högtalare, svart par på Ljudfokus.se!
Klipsch R-40SA hornladdad Dolby Atmos-högtalare, svart par i gruppen Högtalare / Surroundhögtalare hos Ljudfokus.se (288R40SA)

Klipsch R-40SA hornladdad Dolby Atmos-högtalare, svart par

4990 kr
OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 288R40SA
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Klipsch R-40SA hornladdad Dolby Atmos-högtalare, svart par
Klipsch R-40SA hornladdad Dolby Atmos-högtalare, svart par
Klipsch R-40SA hornladdad Dolby Atmos-högtalare, svart par
Klipsch R-40SA hornladdad Dolby Atmos-högtalare, svart par
Klipsch R-40SA hornladdad Dolby Atmos-högtalare, svart par
Klipsch R-40SA hornladdad Dolby Atmos-högtalare, svart par
Klipsch R-40SA hornladdad Dolby Atmos-högtalare, svart par
Klipsch R-40SA hornladdad Dolby Atmos-högtalare, svart par
Klipsch R-40SA hornladdad Dolby Atmos-högtalare, svart par
Klipsch R-40SA hornladdad Dolby Atmos-högtalare, svart par

Produktinformation

Klipsch R-40SA är ett par Dolby Atmos-certifierad högtalare som ingår i 2022-års Reference Base-serie, där man integrerat en del innovativa teknologier som lyfter återgivningen till en högre nivå. Högtalaren kan antingen ställas på toppen på seriens golvmodeller (R-600F/R-800F) med fördelaktigt kort kabeldragning, alternativt så kan den monteras på väggen så att ljudet - i bättre enighet med Dolby´s egna direktiv - sprider ljudet direkt ner mot soffan. Mycket av hjärtat i konstruktionen är deras hornladdade diskant, som bidrar med den dynamiska, spelglada och närvarande återgivningen. Unikt för Klipsch är deras högeffektiva baselement, vilket ger den här skapelsen fina 91 dB i känslighet.

 • Dolby Atmos-certifierade högtalare för en utökad surroundupplevelse
 • Ställs på fronthögtalarna eller monteras på väggen
 • Bestyckade med en 1" aluminiumdiskant med Tractrix-horn och LTS-upphängning
 • Effektivt 4" element med den nya TCP-kontekniken
 • Insjukna anslutningsterminaler
 • Gummifötter medföljer
 • Säljes i par!

Tell your neighbors we´re not sorry
År 2022 har den amerikanske hornpionjären Klipsch släppt sin senaste generation av Reference Base-serien. Det kan låta som upprepning, men när fabrikatet är redo att släppa en ny generation så pratar vi om hörbara skillnader. Nästan som att man har startat om på en ny kula och designat om allting från grunden. Hos de nya modellerna finner vi framförallt nyutvecklade elementlösningar - samt en del kosmetiska ändringar - som gör att Klipsch sätter de flesta av konkurrenterna bakom sig!
Vi sa det sist, men vi säger det igen. 
Dagens generation av Reference Base är finslipad till max.

Nyutvecklade baselement
Samtliga av modellerna i Reference Base-serien är rena 2-vägs konstruktioner. Klipsch har genom åren varit extremt duktiga på att utveckla högeffektiva baselement, vars känslighet bättre möter horndiskantens. Det bevarar mycket av diskantens dynamik och närvarokänsla. På golvmodellerna har man oftast dubbla, parellellkopplade element som tillsammans då får +3 dB i känslighet. Sedan alla generationer tillbaka - även när dagens Reference Base hette Synergy och Icon - så har Klipsch förlitat sig på element med IMG-koner (Injection Molded Graphite). Men nu är det dags för något nytt! 
Man har tagit inspiration från den mer påkostade Reference Premiere-serien, där konens geometri har fått en brantare vinkling som bidrar till en mjukare respons och en förbättrad noggrannhet och transparens. Konens material består av TCP (Thermoformed Crystal Polymer), vilket direkt översatt blir termoformad kristallpolymer. Det gäller att en kon är styv (förbättrat basregister), men samtidigt lätt (snabbare transientsvar) och även har bra dämpningsegenskaper (minimerar färgning). Allt få hela mixen i kakan är otroligt svårt, men att Klipsch har gjort något unikt och banbrytande är ett konstaterande. Jämför man de tekniska parametrarna mot föregångarna så ser det mesta detsamma ut, men sätter man sig i en soffa och jämför med öronen, så blir man snabbt övertygad om att Reference Base kommer sätta sin prägel på marknaden! 

Tractrix-hornet med LTS-upphängning
Det stora kännetecknet för en Klipsch-högtalare är den hornladdade diskanten. Mycket av hjärtat och pulsen ligger här i dess återgivning. Drivern är otroligt linjär och rak i sitt arbetsområde med en känslighet som är i genomsnitt 10 dB högre än en konventionell diskant, vilket ger en tiondelsdistorsion i genomsnitt. Till membranet nyttjar Klipsch aluminium, vilket är ett extremt lätt och styvt material för att ge hög effektivitet. LTS-tekniken (Linear Travel Suspension) utvecklades allra först för den exotiska - och idag utgångna - Palladium-serien, där man använder sig av Kapton till upphängningen vilket minimerar distorsionen nämnvärt. Tractrix-hornet har en förbättrad geometri i dess ytterområden, vilket ger ett ännu mer kontrollerat och jämnare spridningsmönster över ett bredare frekvensspektra.  
Med en Klipsch inkopplad så kan du vara säker på en sak. Power. Detail. Emotion.

Pissing of the neighbors
En hornladdad diskant har en enastående fin upplösning och dynamik som få konkurrenter matchar. Men detta gör att kräven blir ännu större på baselementen. Klipsch utvecklade en ny basport-teknik till förra generationen av den finare Reference Premiere-serien, som integrerades till den föregående generationen av Reference Base. Porten har en speciell mynning för att hantera rikliga mängder med luftflöden och är perfekt avstämda med kabinettets volym. Döpt till Tractrix-port så förmår Reference Base-modellerna att flytta ännu mer med luft. Något som skapar en ännu större livekänsla till ljudet, men till grannarnas stora förtret. Stativmodellerna och baslådorna har en mer konventionell basport, medans seriens mindre center har ett slutet kabinett.
Modellerna har fått ett slankare formspråk med magnetfästa griller och en mer reptålig, texturerad vinylfolie. Formspråket med denna generationen är mer modernt, med intryck som är mer samlat och rent. Kabinettet är tillverkat i svart och mycket reptålig träfinish. Utseendemässigt balanserar Klipsch retro och modernt galant.

Mannen med en egen filosofi. Arvet lever vidare.
Paul W. Klipsch grundade sin firma år 1946 i Hope, Arkansas vid lanseringen av den idag legendariska, fullt hornladdade Klipschorn lanserades - som än idag finns i produktion! Paul´s filosofi var att kunna återskapa livemusik via en högtalare. För att uppnå detta, när det begav sig, fick man förlita sig på (effektsvaga) rörförstärkare och stora högtalare med hornladdning. Ett känt citat från Paul är: "What the world needs is a good 15 Watt amp" 
Detta smarta geni till man höll genom sin livstid på hela 18 patent - dock tillhörde inte alla audio. På senare år blev Paul också en pionjär, då han som hittills enda medlem från hifivärlden blivit invald till "Science and Engineering Hall of Fame", där han delar celebert sällskap med två andra medlemmar - inga mindre än Alexander Graham Bell och Thomas Edison!
Paul lade sin tro till fyra grundfilosofier vid skapandet av en högtalare, något som Klipsch även idag, många år efter Paul´s bortgång, anammar. 

 • Ju högre verkningsgrad, desto lägre distorsion - mindre behov av effekt ger lägre rörelse på högtalarelementen
 • Större dynamikomfång uppnås genom den höga verkningsgraden
 • Hornets kontrollerade spridning minimerar rumsreflektioner
 • En rakare frekvenskurva upplevs tack vare den kontrollerade spridningen

Klipsch grundades grundades av en galen ingenjör i den amerikanska staden Hope, Arkansas. Paul Wilbur Klipsch hade 1946 fått nog av de lågkvalitativa ljudsystem som fanns tillgängliga och bestämde sig för att med vetenskapliga principer utveckla och konstruera tekniker som än idag används i Klipsch välkända högtalare och system. I Klipsch enorma sortiment som sträcker sig från stativhögtalare till subwoofers, utomhushögtalare till studiomonitorer, finner du garanterat vad du söker.

Specifikationer

Konstruktion: 2-vägs, slutet kabinett
Utförande: Dolby Atmos-certifierade
Bestyckning: 1" hornladdad diskant, 4" mellanregister/baselement
Frekvensomfång: Följer Dolby Atmos-riktlinjerna i Hz Hz
Effekttålighet: Kontinuerligt: 50 Watt; Peak: 100 Watt
Anslutning: Single-wire
Delningsfrekvens: 4.400 Hz
Färg: Svart
Medföljande tillbehör: Gummifötter
Mått: 146 x 178 x 298 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 2.8 kg
Enhet: Par

Rekommenderade tillbehör

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Proson Arctic SC2x1.6 mm² vit högtalarkabel, lösmeter
Svensktillverkade Proson Arctic-s...
25 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Klipsch R-40SA hornladdad Dolby Atmos-högtalare, svart par
Detta är en Dolby Atmos-cert...
4990 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycket prisvärda banankon...
149 kr
Köp
Info
Proson Arctic SC2x1.6 mm² vit högtalarkabel, lösmeter
Svensktillverkade Proson Arctic-seriens högtalarkabla...
25 kr
Köp
Info

Tillbehör

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Proson Arctic SC2x1.6 mm² vit högtalarkabel, lösmeter
Svensktillverkade Proson Arctic-s...
25 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.