Köp Marantz SR7015 hembioförstärkare, svart Marantz | Förstärkare | Ljudfokus.se
Marantz SR7015 hembioförstärkare, svart i gruppen Förstärkare / Hemmabioförstärkare hos Ljudfokus.se (111SR7015B)

Marantz SR7015 hembioförstärkare, svart

17490 kr
Artnr: 111SR7015B
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Marantz SR7015 hembioförstärkare, svart
Marantz SR7015 hembioförstärkare, svart
Marantz SR7015 hembioförstärkare, svart
Marantz SR7015 hembioförstärkare, svart
Marantz SR7015 hembioförstärkare, svart
Marantz SR7015 hembioförstärkare, svart
Marantz SR7015 hembioförstärkare, svart
Marantz SR7015 hembioförstärkare, svart
Marantz SR7015 hembioförstärkare, svart

Produktinformation

Marantz SR7015 är en riktigt guldklimp till hembioförstärkare, med det klassledande ljudet från föregångaren och som numer begåvats med ett uppdaterat videokort - med HDMI 2.1 och 8K stöd - som är exklusiv för en av HDMI-ingångarna. Nytt är att man kan stänga av slutstegskanalerna helt om man matar ljudet från pre out (mindre störningar) och Roon-vänner glädjs av att alla nya Marantz bioreceivrar har certifikat för detta. Precis som tidigare finns stöd för röststyrning, högupplösta ljudformat inkl. Auro 3D och möjligheten att streama sin favoritmusik via nätverket. Detta är en bioreceiver som vänder sig till de seriösa och som även kommer med 5 års garanti vid registrering!

  • Strömstark 9-kanalig hembioförstärkare med stöd för 11.2 avkodning
  • Förstklassig surroundupplevelse genom IMAX Enhanced-avkodning, Dolby Atmos, DTS:X och Auro 3D
  • Stöd för HDMI 2.1 och 8K, samt HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision, 4:4:4 färg upplösning och BT.2020
  • Inbyggt nätverk för musikstreaming via HEOS-appen som AirPlay 2, Tidal och Spotify Connect
  • Dual-bands Wifi 2.4GHz (11b/g/n) och 5GHz (11a/n)
  • HDMI eARC - stödjer Dolby Atmos och DTS:X via HDMI-anslutning mellan receiver och kompatibla TV-apparater
  • Stöd för röstkommandon från Apple Siri, Google Assistant & Amazon Alexa
  • 5 års garanti vid registrering

Välj en biljett som bjuder på en åktur i första klass från DM Holdings ljudorienterade bolag
Med SR7015 befäster Marantz sin status som en av marknadens mest etablerade och kunniga fabrikat. Den här bioförstärkaren har något få förunnat - nämligen en ljudkvalitet av högsta rang. En av "hemligheterna" bakom detta heter HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Modules), som minimerar distorsionen i steget mellan förstegsdelen och slutstegsmodulerna. Denna teknik är exklusiv för Marantz inom DM Holdrings-koncernen, där även Denon ingår. Koncernen vill gärna profilera Marantz som den lite mer ljudkunniga avdelningen och med HDAM-tekniken kommer en Marantz A/V-receiver därmed alltid att prestera lite bättre än en Denon!

Med en diskret uppbyggnad i slutstegskanalerna kan man i bästa grad optimera hur förstärkaren skall prestanda. Det är en mer kostnadskrävande lösning än att förlita sig på färdiga IC-lösningar, men vem har sagt att Marantz nöjer sig med medelklass?! 
Lägg därtill att Marantz ingenjörer alltid genom åren lyckats konstruera väldigt driftsäkra kretslösningar, så det är inte bara ljudkvaliteten som imponerar utan det är väldigt sällan som en Marantz-produkt visar fel!

SR6015 vs SR7015
Genom att ta klivet upp till storebror så får man en del mervärden för slantarna. Man har en mer tilltagen nätdel och har utrustad förstärkaren med dubbla 32-bitars dual-core processorer från Analog Devices, samma DSP-kretsar som sitter i Marantz referensprocessor/försteg AV8805. Likaså finns stöd för Auro 3D, fler HDMI-ingångar och stöd för fler zoner. Chassit är förstärkt för att minimera vibrationer, som har en degraderande effekt på komponenteras prestanda. 

Framtidssäker bildhantering i världsklass
Den främsta nyheten med den senaste A/V-generationen från Marantz är att videokortet är uppdaterat. SR7015 är försedd med hela åtta HDMI-ingångar och tre utgångar. 
På baksidan av SR7015 ser vi att HDMI-ingång 7 är döpt till "8K". Vid denna ingången kan du exklusivt njuta av den senaste videotekniken med utsökt prestanda, med fullt stöd för 8K/60Hz och 4K/120Hz pass-through, 4:4:4 Pure Color sub-sampling, Dolby Vision, HLG, HDR10, 21:9-video, 3D och BT.2020.
Dessutom stöds den senaste HDCP 2.3-kopieringsskyddsstandarden på alla HDMI-portar. Videoprocessorn är kapabel att uppskala videokällor till 8K-kvalitet.

SR7015 har också HDMI eARC-support, som stöder 3D-ljudformat som Dolby Atmos och DTS:X i mästerlig kvalitet från din TV-appat. En smidig funktion är att HDMI-ingångarna namnges automatiskt med information från källan (om informationen är tillgänglig). Man har valt att montera en passiv kylfläns för att hålla HDMI-kortet svalare mot tidigare modeller.
Men det slutar inte där, utan SR7015 har även stöd för de senaste teknologierna för framtidens spelkonsoler som variabel uppdateringsfrekvens (VRR), Auto Low Latency Mode (ALLM), QFT (Quick Frame Transport) och QMS (Quick Media Shifting).

Prata med din förstärkare
Gör dig hörd! Använd din röst för att streama dina favoritmusiktjänster till SR7015 med HEOS inbyggt. Njut av bekymmerslös röststyrning och total flexibilitet via de ledande röstassistenterna. Använd röststyrning via Amazon Alexa, Google Assistant eller Apple Siri. Använd rösten för att spela din favoritmusik, höja volymen, hoppa till nästa låt, växla källa med mera. Växla mellan olika röstassistenter, eller välj din favorit – du avgör.
(Funktionaliteten varierar beroende på vilken röstassistent som används)

Roon-tested
Alla nya Marantz AV-receivrar är nu Roon-testade. Få ut mer av ditt digitala musikbibliotek med sökbar, surfbar information om dina favoritartister och låtar. Hitta texter, konsertdatum, foton, biografier, recensioner och mer. Prenumeration erfordras.

Bluetooth åt båda hållen
Förstärkaren har Bluetooth-mottagning så att man snabbt kan parkoppla en mobiltelefon för en kabelfri musikupplevelse. När man har nätverksstreaming tillgängligt så rekommenderas detta för högre ljudkvalitet och bättre räckvidd. Men en smart detalj är att förstärkaren kan skicka ut en Bluetooth-signal. Detta kan vara en perfekt lösning om du som förälder vill titta på film eller lyssna på musik sent på kvällen utan att störa sovande barn. Då kan man skicka ljudet till ett par Bluetooth-hörlurar. Det går faktiskt att ha igång både högtalarna och Bluetooth samtidigt, vilket är en bra funktion för den som har nedsatt hörsel.

"The Marantz SR7015 is an impressively specified AV amplifier that seems to sport every modern feature imaginable. In fact, aside from the absence of an FM/DAB tuner, you’d be hard pushed to think of anything that’s missing. Perhaps more importantly it sounds fantastic, with the kind of accomplished and musical delivery that we’ve come to expect from Marantz. The nine built-in channels retain plenty of headroom, and the immersive audio processing is exceptional, with some impressive steering of effects. There’s a pleasing sense of power, control and cohesion to the overall soundstage. Highly recommended"
AVforums ´Highly Recommended Award´
Många anser att Saul B. Marantz satte för starten av high-end ljudindustrin redan 1953. Under 2000-talet har Marantz stormat fram på marknaden och stoltserar idag med ett stort sortiment inom både 2-kanal och hemmabio..

Specifikationer

Typ: Hembioförstärkare
Förstärkareffekt: 125 Watt (8 Ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.05 %, 2-kanals drift), 200 Watt (6 Ohm, 1 kHz, 1 %, 1-kanalig drift)
Ingångar: 1 x Bluetooth, 1 x Ethernet/Wifi, 1 x HDMI front, 1 x kompositvideo (front), 1 x phono MM, 1 x stereo RCA (front), 1 x USB-A (front), 2 x coaxiala, 2 x optiska, 3 x komponentvideo, 3 x kompositvideo, 6 x stereo RCA, 7 x HDMI, 7.1 multikanal in
Utgångar: 1 x hörlursuttag, 1 x komponentvideo, 1 x kompositvideo, 11.2 pre out, 2 x stereo Zon 2/3, 3 x HDMI
Antal kanaler: 9-kanaler
Funktioner: HEOS, Nätverksstreaming, Phono
Strömförbrukning: 3.7 Watt (standby, nätverk på), 65 Watt (tomgång ECO on), 710 Watt (max)
Mått: 440 x 185 x 411 mm (B x H x D)
Vikt: 14.2 kg

Rekommenderade tillbehör

Atlas Element Integra Subwooferkabel
Instegsmodellen av Atlas subwoofe...
fr. 498 kr
Supra HDMI 2.1 UHD8K, HDMI-kabel med 8K stöd
Svenstillverkad HDMI-kabel av h&#...
fr. 430 kr
System One Banankontakter med BFA-rör, 4-pack
Banankontakter i 4-pack från...
98 kr

Du har nyligen tittat på

Marantz NR1200 & Elipson Prestige Facet PF14F, vitt par
Ett otroligt välljudande ste...
15498 kr (17380 kr)
Marantz AV8805 bioprocessor/försteg, svart
Ett High End-inspirerat biofö...
37550 kr
Marantz SR6015 & Dynavoice Definition DF-8 Högtalarpaket 5.1, ek
Detta är ett förträ...
29998 kr (33958 kr)

Produkter relaterad till din historik

System One Banankontakter med BFA-rör, 4-pack
Banankontakter i 4-pack från System One! 
98 kr
Supra HDMI 2.1 UHD8K, 1 meter
Svenstillverkad HDMI-kabel av högsta klass, som uppda...
450 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.