Köp Marantz SR6015 hembioförstärkare, silver Marantz | Förstärkare | Ljudfokus.se
Marantz SR6015 hembioförstärkare, silver i gruppen Förstärkare / Hemmabioförstärkare hos Ljudfokus.se (111SR6015S)

Marantz SR6015 hembioförstärkare, silver

13490 kr
Artnr: 111SR6015S
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Marantz SR6015 hembioförstärkare, silver
Marantz SR6015 hembioförstärkare, silver
Marantz SR6015 hembioförstärkare, silver
Marantz SR6015 hembioförstärkare, silver
Marantz SR6015 hembioförstärkare, silver
Marantz SR6015 hembioförstärkare, silver
Marantz SR6015 hembioförstärkare, silver

Produktinformation

Marantz SR6015 är en grymt teknikspäckad hembioförstärkare, med det klassledande ljudet från föregångaren och som numer begåvats med ett uppdaterat videokort - med HDMI 2.1 och 8K stöd - som är exklusiv för en av HDMI-ingångarna. Nytt är att man kan stänga av slutstegskanalerna helt om man matar ljudet från pre out (mindre störningar) och Roon-vänner glädjs av att alla nya Marantz bioreceivrar har certifikat för detta. Precis som tidigare finns stöd för röststyrning, stöd för högupplösta ljudformat och möjligheten att streama sin favoritmusik via nätverket. Bra högtalare förtjänar en bra bioförstärkare!

  • Strömstark 9-kanalig hembioförstärkare med stöd för 11.2 avkodning
  • Förstklassig surroundupplevelse genom IMAX Enhanced-avkodning, Dolby Atmos och DTS:X
  • Stöd för HDMI 2.1 och 8K, samt HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision, 4:4:4 färg upplösning och BT.2020
  • Inbyggt nätverk för musikstreaming via HEOS-appen som AirPlay 2, Tidal och Spotify Connect
  • Dual-bands Wifi 2.4GHz (11b/g/n) och 5GHz (11a/n)
  • HDMI eARC - stödjer Dolby Atmos och DTS:X via HDMI-anslutning mellan receiver och kompatibla TV-apparater
  • Stöd för röstkommandon från Apple Siri, Google Assistant & Amazon Alexa

Välj en biljett som bjuder på en åktur i första klass från DM Holdings ljudorienterade bolag
Med SR6015 befäster Marantz sin status som en av marknadens mest etablerade och kunniga fabrikat. Den här bioförstärkaren har något få förunnat - nämligen en ljudkvalitet av högsta rang. En av "hemligheterna" bakom detta heter HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Modules), som minimerar distorsionen i steget mellan förstegsdelen och slutstegsmodulerna. Denna teknik är exklusiv för Marantz inom DM Holdrings-koncernen, där även Denon ingår. Koncernen vill gärna profilera Marantz som den lite mer ljudkunniga avdelningen och med HDAM-tekniken kommer en Marantz A/V-receiver därmed alltid att prestera lite bättre än en Denon!

Med en diskret uppbyggnad i slutstegskanalerna kan man i bästa grad optimera hur förstärkaren skall prestanda. Det är en mer kostnadskrävande lösning än att förlita sig på färdiga IC-lösningar, men vem har sagt att Marantz nöjer sig med medelklass?! 
Lägg därtill att Marantz ingenjörer alltid genom åren lyckats konstruera väldigt driftsäkra kretslösningar, så det är inte bara ljudkvaliteten som imponerar utan det är väldigt sällan som en Marantz-produkt visar fel!

SR5015 vs SR6015
Genom att ta klivet upp till storebror så får man en del mervärden för slantarna. Man får nio inbyggda slutsteg mot lillebrors sju, vilket ger möjligheten att exempelvis köra ett "komplett" Atmos 5.1.4-system. Möjligheten finns att köra 11.2 via ett externt slutsteg. Storebror har en rejälare strömförsörjning och lite mer uteffekt per kanal. Man har en bättre och mer exakt högtalarkalibrering - Audyssey MultEQ XT32 - samt IMAX Enhanced. En smart funktion är att man genom Audyssey Sub EQ HT kan kalibrera basutgångarna helt individuellt. 
Med Pre-Amp Mode så kan man stänga ner slutstegen helt och minimera störningarna, om man avser att ha ett externt multikanals-slutsteg.
Kopplingsmässigt så har SR6015 fler HDMI-anslutningar, 7.1 multichannel in och fler analoga stereo-ingångar. Alla anslutningar är guldpläterade.
Estetiskt har SR6015 en frontpanel i metall med en lucka som döljer knappar för en stilfullare design.

Framtidssäker bildhantering i världsklass
Den främsta nyheten med den senaste A/V-generationen från Marantz är att videokortet är uppdaterat. SR6015 är försedd med hela åtta HDMI-ingångar och tre utgångar. 
På baksidan av SR6015 ser vi att HDMI-ingång 7 är döpt till "8K". Vid denna ingången kan du exklusivt njuta av den senaste videotekniken med utsökt prestanda, med fullt stöd för 8K/60Hz och 4K/120Hz pass-through, 4:4:4 Pure Color sub-sampling, Dolby Vision, HLG, HDR10, 21:9-video, 3D och BT.2020.
Dessutom stöds den senaste HDCP 2.3-kopieringsskyddsstandarden på alla HDMI-portar. Videoprocessorn är kapabel att uppskala videokällor till 8K-kvalitet.

SR6015 har också HDMI eARC-support, som stöder 3D-ljudformat som Dolby Atmos och DTS:X i mästerlig kvalitet från din TV-appat. En smidig funktion är att HDMI-ingångarna namnges automatiskt med information från källan (om informationen är tillgänglig). Man har valt att montera en passiv kylfläns för att hålla HDMI-kortet svalare mot tidigare modeller.
Men det slutar inte där, utan SR6015 har även stöd för de senaste teknologierna för framtidens spelkonsoler som variabel uppdateringsfrekvens (VRR), Auto Low Latency Mode (ALLM), QFT (Quick Frame Transport) och QMS (Quick Media Shifting).

Prata med din förstärkare
Gör dig hörd! Använd din röst för att streama dina favoritmusiktjänster till SR6015 med HEOS inbyggt. Njut av bekymmerslös röststyrning och total flexibilitet via de ledande röstassistenterna. Använd röststyrning via Amazon Alexa, Google Assistant eller Apple Siri. Använd rösten för att spela din favoritmusik, höja volymen, hoppa till nästa låt, växla källa med mera. Växla mellan olika röstassistenter, eller välj din favorit – du avgör.
(Funktionaliteten varierar beroende på vilken röstassistent som används)

Roon-tested
Alla nya Marantz AV-receivrar är nu Roon-testade. Få ut mer av ditt digitala musikbibliotek med sökbar, surfbar information om dina favoritartister och låtar. Hitta texter, konsertdatum, foton, biografier, recensioner och mer. Prenumeration erfordras.

Bluetooth åt båda hållen
Förstärkaren har Bluetooth-mottagning så att man snabbt kan parkoppla en mobiltelefon för en kabelfri musikupplevelse. När man har nätverksstreaming tillgängligt så rekommenderas detta för högre ljudkvalitet och bättre räckvidd. Men en smart detalj är att förstärkaren kan skicka ut en Bluetooth-signal. Detta kan vara en perfekt lösning om du som förälder vill titta på film eller lyssna på musik sent på kvällen utan att störa sovande barn. Då kan man skicka ljudet till ett par Bluetooth-hörlurar. Det går faktiskt att ha igång både högtalarna och Bluetooth samtidigt, vilket är en bra funktion för den som har nedsatt hörsel.
Många anser att Saul B. Marantz satte för starten av high-end ljudindustrin redan 1953. Under 2000-talet har Marantz stormat fram på marknaden och stoltserar idag med ett stort sortiment inom både 2-kanal och hemmabio..

Specifikationer

Typ: Hembioförstärkare
Förstärkareffekt: 150 Watt (8 Ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.7 %, 2-kanals drift), 185 Watt (6 Ohm, 1 kHz, 1 %, 1-kanalig drift)
Ingångar: 1 x Bluetooth, 1 x Ethernet/Wifi, 1 x kompositvideo (front), 1 x phono MM, 1 x stereo RCA (front), 1 x USB-A (front), 2 x coaxiala, 2 x komponentvideo, 2 x optiska, 3 x kompositvideo, 6 x stereo RCA, 7 x HDMI, 7.1 multikanal in
Utgångar: 1 x hörlursuttag, 1 x komponentvideo, 1 x kompositvideo, 1 x stereo Zon 2, 11.2 pre out, 3 x HDMI
Antal kanaler: 9-kanaler
Funktioner: HEOS, Nätverksstreaming, Phono
Strömförbrukning: 3.7 Watt (standby, nätverk på), 60 Watt (tomgång ECO on), 680 Watt (max)
Mått: 440 x 161 x 398 mm (B x H x D)
Vikt: 12.8 kg

Rekommenderade tillbehör

Atlas Element Integra Subwooferkabel
Instegsmodellen av Atlas subwoofe...
fr. 498 kr
Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lö...
80 kr
Supra HDMI 2.1 UHD8K, HDMI-kabel med 8K stöd
Svenstillverkad HDMI-kabel av h&#...
fr. 430 kr
System One Banankontakter med BFA-rör, 4-pack
Banankontakter i 4-pack från...
98 kr

Du har nyligen tittat på

Marantz SR6015 & Dynavoice Definition DF-8 Högtalarpaket 5.1, ek
Detta är ett förträ...
29998 kr (33958 kr)
Marantz MCR-612 nätverksreceiver med CD & radio, svart
Ersättaren till den rosade s...
7990 kr
Marantz NA6006 & MM7025 med Magnat Signature S707 Vita, stereopaket
Detta är ett stereopaket kom...
31998 kr (36370 kr)

Produkter relaterad till din historik

System One Banankontakter med BFA-rör, 4-pack
Banankontakter i 4-pack från System One! 
98 kr
Supra HDMI 2.1 UHD8K, 1 meter
Svenstillverkad HDMI-kabel av högsta klass, som uppda...
450 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.