Köp Sonos Era 100 Wifi-högtalare med AirPlay 2 & röststyrning, svart på Ljudfokus.se!
Spara
Sonos Era 100 Wifi-högtalare med AirPlay 2 & röststyrning, svart i gruppen Multiroom / Trådlösa högtalare hos Ljudfokus.se (284ERA100B)

Sonos Era 100 Wifi-högtalare med AirPlay 2 & röststyrning, svart

Erbjudandet gäller t.o.m:
3390 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 284ERA100B
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Sonos Era 100 Wifi-högtalare med AirPlay 2 & röststyrning, svart
Sonos Era 100 Wifi-högtalare med AirPlay 2 & röststyrning, svart
Sonos Era 100 Wifi-högtalare med AirPlay 2 & röststyrning, svart
Sonos Era 100 Wifi-högtalare med AirPlay 2 & röststyrning, svart
Sonos Era 100 Wifi-högtalare med AirPlay 2 & röststyrning, svart
Sonos Era 100 Wifi-högtalare med AirPlay 2 & röststyrning, svart
Sonos Era 100 Wifi-högtalare med AirPlay 2 & röststyrning, svart
Sonos Era 100 Wifi-högtalare med AirPlay 2 & röststyrning, svart

Produktinformation

Vill du ha hjälp med att installera Sonos i ditt hem? Kontakta oss så hjälper vi dig att få kontakt med våra samarbetspartners för installation.


Sonos Era 100
är en Wifi-högtalare som ersätter deras omåttligt uppskattade Sonos One, där man bestyckat efterträdaren med ett 25 % större element som hanterar de lägre frekvensregistrena. Med Era så erbjuder man en inträdesbiljett till deras värld full av nätverksuppkopplingar och finesser. Det kompakta chassit smälter in perfekt i hemmet, oavsett om högtalaren placeras i köket eller på nattduksbordet. Ljudmässigt visar högtalaren prov på många kvaliteter sett till storleken och priset. Du kan välja att kontrollera uppspelningen via appen, röststyrning eller via dess touchkontroller på toppen, som med några små knapptryck ger dig befälet över musiken. Sammanlänkar du två stycken Era 100 så får du äkta stereoljud, och en extra intressant detalj är att de även kan agera som surroundhögtalare till Sonos kompatibla enheter. Väggfäste, golvstativ och adapter för Line in/Ethernet finns som extra tillbehör.

 • Kompakt Wi-Fi-högtalare med en imponerande återgivning sett till storlek och pris
 • Två vinklade diskanter med specialdesignade vågledare ger ett brett spridningsmönster
 • Tri-amping helt anpassat efter högtalarelementens akustiska egenskaper
 • Enkel anslutning och styrning via Sonos-appen
 • Trueplay optimerar ljudet efter rummets akustik
 • Röststyrning via dess inbyggda mikrofon (Amazon Alexa)
 • Apple AirPlay 2
 • Bluetooth för streaming i miljöer som saknar nätverk
 • Linjeingång via USB-C (kräver adapterplugg, tillval)
 • Kan agera som surroundhögtalare tillsammans med en Ray, Beam, Arc eller Amp
 • Fukttålig design
 • EQ i appen för att justera bas, diskant och loudness
 • Komplettera med andra Sonos-högtalare för ett imponerande ljudsystem
 • Väggfäste, golvstativ och adapter för Line in/Ethernet finns som extra tillbehör


Sonos Era 100 är en kompakt och stilren aktiv högtalare, som är ett perfekt inslag för det mindre rummet där högtalaren inte får göra för stort anspråk och samtidigt leverera ett mer fullskaligt ljud. Via dess trådlösa nätverksuppkoppling får du access till mängder av funktioner och finesser, där vi kan nämna röststyrning via Amazon Alexa, AirPlay 2, DLNA, internetradio samt förmodligen marknadens största urval av integrerade streamingtjänster som Spotify, Tidal, Apple Music, m.fl.
Tack vare den kostnadsfria Sonos-appen för Apple iOS och Android, så har du den fulla kontrollen i din hand. Alternativt om du vill, så kan du välja att styra alltsammans från datorn.

En av anledningarna till att Sonos ligger i framkant vad gäller trådlös streaming är att du även får ett snyggt och överskådligt gränssnitt, som gör att du lekande lätt kan spela musik i hela huset. Är ni flera i hushållet så kan faktiskt alla i familjen använda sin egna app i olika rum - samtidigt - eftersom enheterna kommunicerar fritt inbördes.

Lägg till detta att du via den inbyggda röststyrningen (Amazon Alexa) kan prata med högtalaren, vilket är en rätt smuttig funktion som tar helhetsupplevelsen till en högre nivå. Om du exempelvis har din Era 100 i köket och vill få snabb access så har högtalaren smarta touchkontroller på sin toppanel där man bl.a kan justera volymstyrkan, pausa musiken eller byta låt.

Multiroom
Den trådlösa musikupplevelsen kan man nästan säga startade med Sonos, som får anses lite som pionjärer inom området. Tar man fram statistik genom åren så är Sonos marknandens i särklass mest sålda streamingsystem. Även om konkurrensen hårdnat avsevärt på senare år, så är det många hushåll som förlitar sig till just Sonos.
Givetvis är en av grundpelarna möjligheten till multiroom, där man kan kombinera flertalet olika modeller och förse hemmets alla rum och vrån med musik. Oavsett om du vill förse ditt vardagsrum, allrum, kök, sovrum, kontor, barnrum eller badrum med ljud, så kan Sonos erbjuda en lösning för varje behov. 
För att komma igång behöver du bara din smartphone, surfplatta eller PC samt en enda trådlös Sonos-högtalare. Vill du ha trådlös musik i ytterligare ett rum behöver du bara ställa upp en ny trådlös högtalare, följa de enkla anvisningarna på skärmen och vänta ett ögonblick. Sedan är allt klart att användas. Visst låter det smidigt och lätt?!

Trueplay - anpassa ljudet efter rummet
En gemensam röd tråd i Sonos modellutbud är den integrerade Trueplay-tekniken. Detta är en programvara som analyserar rummets akustik och sedan finjusterar EQ-inställningarna. Trueplay mäter hur ljudet reflekteras av väggar, möbler och andra ytor i ett rum. Det tar sammanlagt ca 3 minuter att genomföra Trueplay-justeringen för ett rum, och innan du sätter igång så kontrollera att du använder den senaste programversionen. 
Era 100 och dess storebror Era 300 kan antingen justeras via "snabbjustering" eller "avancerad justering". Värt att tänka på är att Android-användare bara kan utföra snabbjusteringen. Det är endast Apple iOS-användare som till fullo kan ta del av den avancerade Trueplay. Detta beror på att Sonos hårdvara måste veta exakt hur mikrofonen i telefonen beter sig, vilket är svårare i Android-världen då det finns många fler olika modeller. Om du är Android-ägare så kan det absolut vara värt att låna en iPhone från en kompis eller släkt för att kunna göra Trueplay-inställningarna. Det behöver nämligen bara göras en gång och du vinner en hel del ljudmässigt.
Sonos-enheter med bearbetning av surroundljud kombinerar Trueplay-tekniken med avancerad digitalbehandling (DSP) för att kunna ge en mer äkta känsla av surroundljud. 
Bärbara Sonos-produkter som har en mikrofon kan justera sig själva med hjälp av "automatisk Trueplay", som är tillgängligt i både WiFi- och Bluetooth-läget.

Surround eller stereo?

Bilda ett stereopar med två röstaktiverade Sonos-högtalare eller ett par Era 100 för ett ljud som fyller rummet och fånga upp högtalarens fantastiska klarhet och omfattning. Ta film- och spelupplevelsen till nya höjder genom att använda två Era 100 som bakre högtalare med Sonos Ray, Beam, Arc eller Amp.
Era 100 kan inte anslutas till Sonos One, One SL eller Play:1. Se ytterligare information här:
https://support.sonos.com/sv-se/article/create-a-stereo-pair 

En grön högtalare som tänker på miljön
Sonos har genom åren alltid tänkt på miljön. Därför är förpackningen till samtliga av deras produkter tillverkad av FSC-certifierat papper, både inre och yttre material är 100 % återvinningsbara. Programvaran minimerar strömförbrukning under användning och viloläge. Högtalaren innehåller 48 % återvunnen plast, vilket bidrar till återanvändning och minskar avfallsmängden för ökad hållbarhet.
 

Specifikationer

Utförande: AirPlay 2 , Bluetooth , Väggmonteringsbar
Frekvensomfång: 45 - 20.000 Hz
Ingångar: 1 x Bluetooth , 1 x USB-C , 1 x Wifi
Färg: Svart
Mått: 120 x 182.5 x 130.5 (B x H x D)
Vikt: 2.02 kg
Enhet: Styck

Prisvärda paket

Rekommenderade tillbehör

Sonos Era 100 väggfäste, svart styck
Detta är ett väggfä...
845 kr
Köp
Info
Sonos Line-In Adapter, svart
Med denna adapter kan man ansluta...
269 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Sonos Line-In Adapter, svart
Med denna adapter kan man ansluta en extern 3.5mm ljudk...
269 kr
Köp
Info
Sonos Era 100 väggfäste, svart styck
Detta är ett väggfäste som är tillverk...
845 kr
Köp
Info

Tillbehör

Sonos Era 100 väggfäste, svart styck
Detta är ett väggfä...
845 kr
Köp
Info
Sonos Line-In Adapter, svart
Med denna adapter kan man ansluta...
269 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.