Köp Polk Audio Reserve R900 Dolby Atmos-högtalare, valnöt par på Ljudfokus.se!
Spara
Polk Audio Reserve R900 Dolby Atmos-högtalare, valnöt par i gruppen Högtalare / Surroundhögtalare hos Ljudfokus.se (354R900WA)

Polk Audio Reserve R900 Dolby Atmos-högtalare, valnöt par

Erbjudandet gäller t.o.m:
5990 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 354R900WA
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Polk Audio Reserve R900 Dolby Atmos-högtalare, valnöt par
Polk Audio Reserve R900 Dolby Atmos-högtalare, valnöt par
Polk Audio Reserve R900 Dolby Atmos-högtalare, valnöt par
Polk Audio Reserve R900 Dolby Atmos-högtalare, valnöt par
Polk Audio Reserve R900 Dolby Atmos-högtalare, valnöt par
Polk Audio Reserve R900 Dolby Atmos-högtalare, valnöt par

Produktinformation

Polk Audio Reserve 900 är den prisbelönta Reserve-seriens Dolby Atmos-certifierade påbyggnadshögtalare, som antingen kan ställas på fonthögtalarna eller mer fördelaktigt monteras på väggen (nära takskarven) för ett direktstrålande ljud. På baksidan finns ett nyckelhålsfästen och även insjunkna terminalen med en kabelkanal för att ge en snygg installation. Här finner vi en del tekniska lösningar som är baserade från deras Legend-serie. Deras egenutvecklade ringradiator-diskant och Turbine-konen för mellanregistret ger ett mycket detaljrikt och balanserat ljud. Lyft hemmabion till nya "höjder"! 

  • Reserve-seriens Dolby Atmos-certifierade högtalare
  • 4" Turbine-mellanregister ger en grym upplösning till surroundljudet
  • Teknik hämtad från den kostsammare Legend-serien
  • Nyckelhålsfäste för väggmontering
  • Insjuknken terminal med kabelkanal för en diskret installation
  • Tygfronter med magnetfäste
  • Slutet kabinett
  • Gummifötter medföljer
  • Säljes i par!

Reserve-serien
Amerikanska Polk Audio är ett av de mer anrika högtalarfabriken från den andra sidan Atlanten. Man startade sin sträven efter det perfekta ljudet år 1972 där bolaget grundades av Matthew Polk, George Klopfer och Sandy Gross. Mycket har hänt sedan dess, där man på senare år har följt strömmen och lanserat smarta högtalare med Google Assistant och Amazon Alexa. Givetvis har man ett innovativt utbud av klassiska högtalarserier, och här kommer Reserve-serien in i bilden.
Oavsett om du söker ett diskretare stereosystem eller en fullblodad hemmabio-anläggning med högre ställda krav på återgivningen, så kommer Reserve-serien inte att göra dig besviken. 

Med inspiration från Legend-serien
Man har hämtat inspiration och mycket av tekniken från den mer kostsamma Legend-serien. Deras egenutvecklade ringradiator-diskant är mer eller mindre densamma, där skillnaden ligger i de övriga elementen samt att man gått från träfanér till en lite enklare vinylfinish på kabinettet. Likaså är filterlösningarna inte riktigt lika påkostade, där man saknar deras SDA-teknik som Legend har. Men dessa faktorerna har lett till att man fått ner prisnivån rejält, utan att göra alltför stora avkall på hur det spelar. Att Reserve-serien minst sagt är extrema prisvärda behöver vi knappast poängtera. Här talar vi om en ljudbild som är välbalanserade med en ovanligt fin upplösning, samtidigt som högtalarna har mycket tryck och dynamik för att göra både film och musik rättvisa. Ljudet grötar inte ihop sig utan återges naturligt, förutsatt att inspelningen håller hög kvalitet. Ett fynd i klassen helt klart!  

Banbrytande tekniska innovationer
I Reserve-serien finner vi en del intressanta tekniska lösningar. Deras "Pinnacle Ring Radiator" har en spetsig form på membranet, som tillsammans med en vågledare ger en inverkan på dess spridningsmönster, där man får en bredare sweet spot. 
För de lågfrekventare arbetsområdena har man utvecklat Turbine-konen. Det är lätt att förstå bakgrunden till namnet, för konen har verkligen en turbin-form. Grovt uttryckt så kan man säga att mer massa ger en "trögare" konrörelse vilket är bättre för basåtergivningen, men är förödande för mellanregistret, där man vill ha mindre massa för en snabbare konrörelse. Det innovativa med Turbine-konen är att Polk kombinerat dess patenterade skumkärna och gjutna turbinform som ger ökad styvhet och bättre dämpning utan att addera massa. Rent ljudmässigt upplever du ett rikt och dynamiskt ljud med en häpnadsväckande detaljeringsgrad.

Amerikanska Polk Audio är ett anrikt högtalarfabrikat inom högtalarindustrin, som grundades 1972 och som är mest kända för sina hem- och bilhögtalare. 2006 köptes man upp av Directed Electronics och erbjuder idag även smarta nätverkshögtalare med Google Assistant och Amazon Alexa.

Specifikationer

Konstruktion: 2-vägs, Dolby Atmos-certifierad, sluten låda
Utförande: Dolby Atmos-certifierade
Bestyckning: 0.75" diskant, 4" mellanregister/baselement
Frekvensomfång: -3 dB: 70 - 32.000 Hz
Impedans: Nominellt: 6 Ohm; Lägsta impedans: 4.2 Ohm
Känslighet: 2.83V/1m: 85.5 dB
Anslutning: Single-wire terminal
Färg: Trä
Mått: 166 x 158 x 320 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 3 kg
Enhet: Par

Rekommenderade tillbehör

Proson Arctic SC2x2.5 mm² svart högtalarkabel, lösmeter
Svensktillverkade Proson Arctic-s...
32 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Polk Audio Reserve R900 Dolby Atmos-högtalare, valnöt par
Detta är den prisbelönt...
5990 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Proson Arctic SC2x2.5 mm² svart högtalarkabel, lösmeter
Svensktillverkade Proson Arctic-seriens högtalarkabla...
32 kr
Köp
Info

Tillbehör

Proson Arctic SC2x2.5 mm² svart högtalarkabel, lösmeter
Svensktillverkade Proson Arctic-s...
32 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.