Köp Polk Audio Reserve R600 golvhögtalare, valnöt par på Ljudfokus
Spara
Polk Audio Reserve R600 golvhögtalare, valnöt par i gruppen Högtalare / Golvhögtalare hos Ljudfokus.se (354R600WA)

Polk Audio Reserve R600 golvhögtalare, valnöt par

Erbjudandet gäller t.o.m:
17990 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 354R600WA
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Polk Audio Reserve R600 golvhögtalare, valnöt par
Polk Audio Reserve R600 golvhögtalare, valnöt par
Polk Audio Reserve R600 golvhögtalare, valnöt par
Polk Audio Reserve R600 golvhögtalare, valnöt par
Polk Audio Reserve R600 golvhögtalare, valnöt par
Polk Audio Reserve R600 golvhögtalare, valnöt par

Produktinformation

Polk Audio Reserve 600 är den prisbelönta Reserve-seriens mellersta golvhögtalare, som jämfört med lillebror har två större baselement som imponerar med ett rikare och kraftfullare basregister. Här finner vi en del tekniska lösningar som är baserade från deras Legend-serie. Deras egenutvecklade ringradiator-diskant och Turbine-konen för mellanregistret ger ett mycket detaljrikt och balanserat ljud. De båda 6.5" elementen har även en grym förmåga att återge en tight och kraftfull basåtergivning, som sträcker sig ner till 43 Hz (snäv tolerans). Diskanten arbetar så högt upp i frekvensområdet så att man kan Hi-Res Audio-certifiera modellen. Mata dem gärna med en effektstarkare förstärkare så växer de med uppgiften. De är effekthungriga med sin känslighet på 87.5 dB.

  • Reserve-seriens mellersta golvhögtalare
  • Bestyckade med dubbla 6.5" element som imponerar med sin detaljerade återgivning och fina basomfång
  • Teknik hämtad från den kostsammare Legend-serien
  • Exemplarisk byggkvalitet med interna stag som minimerar resonanser effektivt
  • Tygfronter med magnetfäste
  • Fötter med gummiskydd för känsliga golv
  • Spikes medföljer
  • Specialdesignad X-Port minimerar blåsljud och ger en kontrollerad respons ner till 43 Hz (-3 dB)
  • Säljes i par!

Reserve-serien
Amerikanska Polk Audio är ett av de mer anrika högtalarfabriken från den andra sidan Atlanten. Man startade sin sträven efter det perfekta ljudet år 1972 där bolaget grundades av Matthew Polk, George Klopfer och Sandy Gross. Mycket har hänt sedan dess, där man på senare år har följt strömmen och lanserat smarta högtalare med Google Assistant och Amazon Alexa. Givetvis har man ett innovativt utbud av klassiska högtalarserier, och här kommer Reserve-serien in i bilden.
Oavsett om du söker ett diskretare stereosystem eller en fullblodad hemmabio-anläggning med högre ställda krav på återgivningen, så kommer Reserve-serien inte att göra dig besviken. 

Med inspiration från Legend-serien
Man har hämtat inspiration och mycket av tekniken från den mer kostsamma Legend-serien. Deras egenutvecklade ringradiator-diskant är mer eller mindre densamma, där skillnaden ligger i de övriga elementen samt att man gått från träfanér till en lite enklare vinylfinish på kabinettet. Likaså är filterlösningarna inte riktigt lika påkostade, där man saknar deras SDA-teknik som Legend har. Men dessa faktorerna har lett till att man fått ner prisnivån rejält, utan att göra alltför stora avkall på hur det spelar. Att Reserve-serien minst sagt är extrema prisvärda behöver vi knappast poängtera. Här talar vi om en ljudbild som är välbalanserade med en ovanligt fin upplösning, samtidigt som högtalarna har mycket tryck och dynamik för att göra både film och musik rättvisa. Ljudet grötar inte ihop sig utan återges naturligt, förutsatt att inspelningen håller hög kvalitet. Ett fynd i klassen helt klart!  

Banbrytande tekniska innovationer
I Reserve-serien finner vi en del intressanta tekniska lösningar. Deras "Pinnacle Ring Radiator" har en spetsig form på membranet, som tillsammans med en vågledare ger en inverkan på dess spridningsmönster, där man får en bredare sweet spot. 
För de lågfrekventare arbetsområdena har man utvecklat Turbine-konen. Det är lätt att förstå bakgrunden till namnet, för konen har verkligen en turbin-form. Grovt uttryckt så kan man säga att mer massa ger en "trögare" konrörelse vilket är bättre för basåtergivningen, men är förödande för mellanregistret, där man vill ha mindre massa för en snabbare konrörelse. Det innovativa med Turbine-konen är att Polk kombinerat dess patenterade skumkärna och gjutna turbinform som ger ökad styvhet och bättre dämpning utan att addera massa. Rent ljudmässigt upplever du ett rikt och dynamiskt ljud med en häpnadsväckande detaljeringsgrad.

Polk´s egenutvecklade X-Port eliminerar oönskat blåsljud som skapas när mycket luft skall förflyttas genom basporten. 
Power Port 2.0 är den senaste versionen, som med en noggrann avstämning till kabinettett ger en distorsionsfri och ren återgivning i basområdet. Dessutom har X-Port en uppsättning av slutna rör som fungerar som absorbenter, speciellt anpassade för att förhindra oönskade resonanser från kabinettet och portarna. Kort och gott: renare basåtergivning samtidigt som turbulens och blåsljud minimeras.

"Med teknik från dyrare serier och finish från lite billigare slår Polk underifrån med sin Reserve-serie. Blundar du går högtalarna från klarhet till klarhet, och jag tänker att det är lite av pudelns kärna inom hifi – att blunda och njuta. Kan du leva med den lite enklare men å andra sidan mycket ändamålsenliga finishen, fokusera på att själva bygget ändå är solitt och uppskattar fullt fokus på ljudkvalitet, så tillhör de båda Reservegolvarna de mest intressanta modellerna i prissegmentet kring 20.000 kronor. Livekänsla utan brölighet och öppenhet utan vasshet är egenskaper som gör de här juvelerna riktigt åtråvärda. En väldigt komplett ljudupplevelse som får mig att vilja spela mer och mer musik, av alla de olika slag"
Hifi&Musik som testade Reserve R600 och R700


Amerikanska Polk Audio är ett anrikt högtalarfabrikat inom högtalarindustrin, som grundades 1972 och som är mest kända för sina hem- och bilhögtalare. 2006 köptes man upp av Directed Electronics och erbjuder idag även smarta nätverkshögtalare med Google Assistant och Amazon Alexa.

Specifikationer

Konstruktion: 2-vägs, basreflex
Bestyckning: 1" diskant, dubbla 6.5" mellanregister/baselement
Frekvensomfång: -3 dB: 43 - 38.000 Hz
Impedans: Nominellt: 6 Ohm; Lägsta impedans: 4 Ohm
Känslighet: 2.83V/1m: 87.5 dB
Anslutning: Single-wire terminal
Delningsfrekvens: 2.700 Hz
Färg: Trä
Mått: 281 x 1064 x 382 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 21.5 kg
Enhet: Par

Rekommenderade tillbehör

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Supra Ply 3.4, vit högtalarkabel lösmeter
Den större Ply-modellen med ...
80 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Polk Audio Reserve R600 golvhögtalare, valnöt par
Detta är den prisbelönt...
17990 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycket prisvärda banankon...
149 kr
Köp
Info
Supra Ply 3.4, vit högtalarkabel lösmeter
Den större Ply-modellen med ledare i 3.4 mm².
80 kr
Köp
Info

Tillbehör

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Supra Ply 3.4, vit högtalarkabel lösmeter
Den större Ply-modellen med ...
80 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.