Köp Rotel A14 MKII stereoförstärkare med DAC, RIAA-steg & MQA-stöd, svart på Ljudfokus.se!
Rotel A14 MKII stereoförstärkare med DAC, RIAA-steg & MQA-stöd, svart i gruppen Förstärkare / Stereoförstärkare hos Ljudfokus.se (352A14MKIIB)

Rotel A14 MKII stereoförstärkare med DAC, RIAA-steg & MQA-stöd, svart

14990 kr
Antal: 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 352A14MKIIB
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Rotel A14 MKII stereoförstärkare med DAC, RIAA-steg & MQA-stöd, svart
Rotel A14 MKII stereoförstärkare med DAC, RIAA-steg & MQA-stöd, svart
Rotel A14 MKII stereoförstärkare med DAC, RIAA-steg & MQA-stöd, svart

Produktinformation

Rotel A14 MKII är en välljudande och strömstark stereoförstärkare, som kan stoltsera som toppmodellen i deras mer överkomliga 10-serie. Magasinet Ljud&Bild sade "nästan magisk" om föregångaren. I sin andra generation har man adderat en del nya funktioner och även förbättrat ljudet till en högre nivå. När Rotel nämner en uteffekt på 80 Watt/kanal så vet vi sedan många år tillbaka att det är ärliga siffror. Förstärkaren imponerar med sin detaljrikedom, dynamik och kontroll och driver det mesta i högtalarväg. Utöver skyhög kvalitet på komponenter och en tilltagen nätdel med ringkärne-transformator, så har förstärkaren det mesta. RIAA-steg för skivspelare, DAC-kort, Bluetooth-mottagning och pre out. 

  • Klass A/B-förstärkare på 80 Watt/kanal, kontinuerligt uppmätt i 8 Ohm
  • Inbyggd DAC byggd kring ett 32-bitars/384 kHz Texas Instruments-chip
  • USB-B ingång för dator med stöd för MQA Studio och högupplöst ljud (dock ej DSD-filer)
  • Roon-certifierad (kräver prenumeration)
  • Ethernet-port för uppdatering och styrning genom tredje-parts kontrollsystem
  • Rejäl strömkapacitet och en dämpfaktor på 220
  • Pre out stereo och dubbla subwoofer pre out
  • Endast 93 mm hög

Rotel A14 MKII är en fantastisk stereoförstärkare. Den upplevs som starkare än de angivna 80 Watten/kanal. Detta tack vare en generös nätdel som är byggd kring en egendesignad ringkärne-transformator och slit-folie kondensatorer i signalvägen. Tar du en blick på interiören så lägger man snabbt ögonen på transformatorn.

När vi talar om Rotel så är vi vana vid att nämna förstärkarmodellens rejäla strömförsörjning, och A14 MKII följer samma spår. Man tillverkar transformatorer själva och här finner vi en tilltagen och specialdesignad sådan av toroid-typ. Förutom att ge en stabil försörjning av spänning och ström till de olika förstärkarstegen, så har den här typen av transformator ett lågt strålningsmönster som förhindrar att störa kringliggande kretsar.
Komponenterna är selekterade för dess fina egenskaper, och allt är uppbyggt med snäva toleranser för att ge exakta spännings- och strömkrav. 

En mer omfattande och komplett lista på anslutningar är svår att finna. På den analoga sidan finns fyra RCA-stereoingångar samt ett inbyggt RIAA-steg för en skivspelare med en monterad MM-pickup.
På den digitala sidan jobbar en högpresterande 32-bitars/384 kHz D/A-omvandlare från Texas Instruments, vilket är en uppgradering från föregående modell. DAC-chippet har via sin galvaniskt isolerade USB-B ingång stöd för MQA och MQA Studio (upp till 24-bitar/384 kHz). Dessutom är förstärkaren certifierad för Roon.
Utöver detta så finner vi även dubbla optiska och dubbla coaxiala ingångar. Söker man en mer bekväm streaming så kan man koppla upp sin mobil, surfplatta eller dator via Bluetooth.  

På utgångssidan finner vi en pre out för ett externt slutsteg (om det behövs), dubbla mono-utgångar för aktiva subwoofers samt högtalaranslutningar A+B. Med dubbla högtalarutgångar kan man experimentera med äkta bi-wire koppling, alltså att dra två separata högtalarkablar till samma högtalarpar (givetvis förutsatt att högtalaren har en bi-wire terminal), alternativt om man vill koppla in sin aktiva subwoofer via högnivå.


Även om man i finare Hifi-kretsar förespråkar kort signalväg så har A14 MKII utrustats med tonkontroller. Ett välkommet inslag för inspelningar av sämre snitt eller om man kort och gott vill sätta en egen prägel på musiken. För de som vill så kan tonkontrollerna förbikopplas.

Styrning
A14 MKII har både RS-232 och Ethernet IP-styrning, vilket gör det enkelt att styra och slå på förstärkaren via en dator eller sin mobil. På baksidan finns även dubbla 12V triggers där andra enheter kan slås igång per automatik när förstärkaren slås på.

Balanced Design Concept
Rotel är ett erkänt fabrikat med stor expertis och har varit med i svängarna i dryga 50 år. Man arbetar efter en filosofi kallad ´Balanced Design Concept´. Detta involverar inte, som man kan tro, balanserade kretslösningar utan mer en designstrategi som omfattar helhetsgreppet i valet av komponenter, kretslösningar och kritiska utvärderingar, både på pappret och även med det mänskliga örat. En Rotel-apparat är otroligt driftsäker med lång hållbarhet. 

Den diskreta uppbyggnaden sammanställs på symmetriska kretsar med stjärnjordning, för helt identiska kanaler. Sista steget involverar lyssning och finjusteringar, mer för att tillfredsställa det mänskliga örat än att få bästa resultat i provlabbet vad gäller specifikationer. I grund och botten bygger denna filosofi på att ge en fundamental musikupplevelse snarare än en prövning i extrem ingenjörsutveckling. Att Rotel sedan lyckats fantastiskt bra med magiken att kombinera dessa två egenskaper, gör att deras produkter får en enastående valuta.

"So that’s the Rotel A14 MkII in a nutshell. It delivers huge performance, versatility, and high value. Properly matched, there’s abundant sonic quality to anchor an upscale audio system with distinction. At its hallmarks of tonal balance and dynamic gradation, it’s an upstart that can challenge higher tier, and in its handling of space it’s accomplished enough to give strong hints of what’s further up the Rotel line. The old laurel leaves are getting dusty. Time to cut some fresh ones for the A14 MkII. Easy recommendation"
NOVO Magazine

Rotel grundades redan år 1961 och har skapat sig ett respekterat namn för sina innovativa, välljudande - och när vi talar om förstärkare - otroligt strömstarka konstruktioner. En detalj värd att nämna är att deras apparater genom åren visat sig ha en livslängd som sträcker sig långt över genomsnittet.

Specifikationer

Typ: Förstärkare
Utförande: Bluetooth-mottagning , Digitala ingångar , Pre out för baslåda/slutsteg , RIAA-steg för skivspelare
Förstärkareffekt: 2x80 Watt (8 Ohm), 2x150 Watt (4 Ohm)
Frekvensomfång: ±0.5dB, line: 10 - 100.000 Hz , ±0.5dB, phono: 20 - 15.000 Hz , ±2dB, digital: 10 - 90.000 Hz
Ingångar: 1 x Bluetooth , 1 x Ethernet (uppdateringar/styrsystem) , 1 x phono MM , 1 x USB-A (front) , 1 x USB-B , 2 x coaxiala , 2 x optiska , 4 x stereo RCA
Utgångar: 1 x hörlursuttag , 1 x stereo pre out RCA
Signal/brus förhållande: Digital: 103 dB, Line: 100 dB, Phono: 90 dB
Utnivå: Pre out: 1.2V
Distorsion: <0.018 %
Medföljande tillbehör: Fjärrkontroll
Strömförbrukning: 280 Watt (drift), <0.5 Watt (standby)
Övrigt: Dubbla 12V Trigger ut, RS-232 port
Mått: 430 × 93 × 345 mm (B x H x D)
Vikt: 8.94 kg

Prishistorik

Prisvärda paket

Rotel A14 MKII & Magnat Signature S507 Stereopaket
Detta är ett välljudand...
24998 kr (29980 kr)
Rotel A14 MKII & CD14 MKII Stereopaket Svart
Grymma stereoförstärkar...
19998 kr (22980 kr)

Rekommenderade tillbehör

Dynavox BN207527, banankontakter 4-pack
Smart designad bananplugg med en ...
250 kr
Köp
Info
Pangea Premier RCA ljudkabel
Detta är en påkostad si...
fr. 498 kr (fr. 750 kr)
Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lö...
90 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lösmeter med försilvr...
90 kr
Köp
Info
Dynavox BN207527, banankontakter 4-pack
Smart designad bananplugg med en expanderande centerpinne.
250 kr
Köp
Info

Tillbehör

Dynavox BN207527, banankontakter 4-pack
Smart designad bananplugg med en ...
250 kr
Köp
Info
Pangea Premier RCA ljudkabel
Detta är en påkostad si...
fr. 498 kr (fr. 750 kr)
Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lö...
90 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.