Dynavoice Magic F-7 EX v3 golvhögtalare, svart par Dynavoice | Högtalare | Ljudf
Dynavoice Magic F-7 EX v3 golvhögtalare, svart par i gruppen Högtalare / Golvhögtalare hos Ljudfokus.se (990F7EXBO)

Dynavoice Magic F-7 EX v3 golvhögtalare, svart par

4990 kr
Artnr: 990F7EXBO
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Dynavoice Magic F-7 EX v3 golvhögtalare, svart par
Dynavoice Magic F-7 EX v3 golvhögtalare, svart par
Dynavoice Magic F-7 EX v3 golvhögtalare, svart par
Dynavoice Magic F-7 EX v3 golvhögtalare, svart par

Produktinformation

Dynavoice Magic F-7 EX v3 är seriens nya flaggskepp och en mycket lyckad mix av lillebröderna av golvmodeller i serien. Här får du både en bättre närvarokänsla i mellanregistret och likaså mer kontroll i basområdet. Ypperlig för normalstora och stora rum på upp till 40 kvm - som med sin fysik kan fylla rummet med både bastryck och spelglädje. Diskanten är monterad på en platta där Dynavoice-loggan får en "svävande" effekt ovanför kabinettet.

  • Diskret och stilfull golvhögtalare i Magic-seriens tredje generation
  • 3-vägs konstruktion med dedikerat mellanregister och dubbla 6.5" basar
  • Dubbla, bakåtriktade basportar ger en extra knuff i basregistret
  • Försjunkna terminaler med påkostade, guldpläterade kontakter

Nu har vår mest populära - Dynavoice Magic F-6 EX - fått en storebror.

Dynavoice Magic F-6 EX har länge varit vår storsäljare. Nu har vi gett den en storebror som vi faktiskt tror att kommer bli ännu mer populär. Den är högre, ståtligare och snyggare. Den har utrustats med ett 5,25-tums mellanregister från F-5 EX för riktigt bra röståtergivning och med dubbla 6,5-tums basar från F-6 EX för en djup och snabb bas med resurser för att spela med tryck.

Skillnaden från F-6 EX är följande:
- Högre kabinett.
- 5,25-tums mellanregister för bättre röståtergivning.
- Dubbla 6,5-tums basar för kraftresurser när du vill spela högt.

Version 3
När första versionen av Dynavoice Magic kom så gick den direkt upp bland våra storsäljareoch efter att hifi-tidningarna testat den så var 1:a platsen given. Efter det har vi uppgraderat den i flera steg för att göra den ännu bättre. Elementen, delningsfilter och kablar har blivit bättre. I version 3 har vi enbart ändrat designen, eftersom vi inte har hittat något annat vi kan förbättra. Trots alla förbättringar, så har vi lyckats att hålla priset så pressat som möjligt. Vi vågar lova att du inte får lika mycket för pengarna någon annanstans.


Dynavoice Magic-serien
Dynavoice Magic-serien har sedan länge varit vår storsäljare tack vare ett helt unikt pris/prestanda-förhållande som ingen annan högtalare har. När de mer påkostade EX-modellerna kom, blev det ännu fler förbättringar. Numera är Magic-serien inte bara Dynavoice mest populära serie, utan har även blivit den största serien, med flest modeller i programmet. Detta gör att du kan kombinera din hemmabio precis som du vill. Möjligheterna är enorma!

Färger i version 3
Dynavoice Magic EX-serien (version 3) kommer finnas i två snygga utföranden - Black & White. Båda har en svag trästruktur, vilket gör att dina nya högtalare passar in i vilket rum som helst och du kommer kunna ha dem länge, utan att de blir omoderna. Eller varför inte kombinera svarta fronthögtalare och center, som matchar din platt-TV och med diskreta platta vita surroundhögtalare? Valet är ditt, som alltid, med Dynavoice...

Ljudet
Ljudkaraktären i Magic-serien är gjord för att vara väldigt lättlyssnad, men med inriktning på Hifi-ljud. Alla högtalarna i serien har exakt samma SuperAudio-diskant för bästa klangmatchning, så oavsett vilka högtalare du väljer att kombinera, så passar de ihop och ger dig en sömlös ljudupplevelse.

Test i Hifi-tidningar
Det är inte bara våra kunder som är nöjda, utan Magic-serien har även fått toppbetyg i prisvärdhet i Hifi-tidningarna. Magic F-6 fick andra pris som årets bästa högtalare i budgetklassen av Bild&Ljud Hemma-tidningen. Den enda som lyckades slå den var storebror Dynavoice Challenger M-65...

Specifikationer Dynavoice Magic F-7 EX:
Lådkonstruktion:
3 x basreflex bakåt (en dämpad från start)
Extra fin Guldpläterad terminal
Bestyckning:
1-tums Superaudio-Diskant
5,25-tums mellanregister
2 x 6,5-tums basar
Impedans:
4 Ohm
Frekvensområde:
28-32 000 Hz (- 3 dB)
Känslighet:
92 dB
Max Effekt:
150 W
Storlek (H x B x D):
1082 x 199 x 291 mm
(utan galler)
Vikt:
16,9 kg / styck
Svenska Dynavoice grundades i Falkenberg och har idag skapat sig ett aktat namn med sina påkostade och extremt konkurrenskraftiga konstruktioner, vars förträfflighet gång efter gång bevisats i flertalet tester. Främst kännetecknas Dynavoice med moderna, genomtänkta och välljudande högtalarkonstruktioner. Grundpelarna man arbetar efter är ett gediget utvecklingkunnande, en kostnadseffektiv tillverkning samt en aggressiv prissättning.

Test i Hifi & Musik nr 3 - 2016

Dynavoice Magic F-7 EX V3

Stortest, Golvhögtalare 3000-6000 kr.

Dynamisk prispressare
Med sin prislapp ligger Falkenbergs-baserade Dynavoice i botten av startfältet, vilket för många kan vara en stor fördel. I synnerhet blir det låga priset positivt när det inte märks av i konstruktionen. Modellen är inne på sin tredje generation, där endast designen ändrats mot tvåan. Jämfört med ur-Magic-modellen är såväl element som kablar och filter förbättrade.

"Scenen som målas upp är stor i alla ledder, inklusive ett djup som hade det varit en betydligt kostsammare konstruktion."

Bygget är prydligt med fint rundade lådor och rejält tilltagen tjocklek i väggarna. Lådorna går att få i svart och vitt med trästruktur. Konstruktionen är 3-vägs med dubbla 6,5-tumsbasar och 5,25-tums mellanregister. Membranen är av coatat papper med gummiupphängning och kröns av en 1-tums diskantdome i toppen. Den sitter nedfräst i en monteringsplatta som tar slut en bit ovanför frontbaffeln, vilket ger högtalaren ett karaktäristiskt utseende.

Inte mindre än tre basreflexportar pryder baksidan, där en anslutningspanel av enkel, men funktionell modell återfinns. Dynavoice går att justera med skumproppar i basportarna.

Lyssningsintryck
Dynavoice kommer inte riktigt upp till XTZ:s eller Wharfedales skyhöga upplösning. Ljudet känns något trubbigare överlag, men i övrigt finns det inte mycket att klaga på. Scenen som målas upp är stor i alla ledder, inklusive ett djup som hade det varit en betydligt kostsammare konstruktion. Kvantiteten imponerar och högtalarna flyttar tillräckligt mycket luft för att det inte ska kännas livsnödvändigt med en subwoofer.

Rösthanteringen är neutral och blir aldrig jobbig för öronen, ens vid högre volymer. Högtalarna lockar på så vis till uppskruvning av volymen. Känsligheten upplevs i praktiken som hög, så det går att väcka en och annan granne på kuppen. Ljudet är okonstlat och ärligt, men saknar som tidigare nämnts några av de ”snobbigare” egenskaperna hos konkurrenterna.
Omdöme
Ljudkvalitet: 8
Bygge: 7
Finish: 7
Prisvärdhet: 10

Test i Digital Life - nr 7, 2011

Dynavoice Magic F-7 EX

- Prisvärt och välljudande!

"Den prisade Magic F-6 EX har fått ett storasyskon, och med tanke på hur mycket vi tyckte om föregångaren är förväntningarna minst sagt höga.

I vanlig ordning har man satsat på att plocka ihop en löjligt prisvärd golvhögtalare av hifi-karaktär som sopar mattan med det allra mesta i prisklassen. Efter att ha levt med högtalarna i några veckor och testat dem i några olika konfigurationer kan jag inte säga annat än att Dynavoice har lyckats igen.

Mer av det goda 
Nyheter sedan den föregående modellen Magic F-6 EX är att kabinettet är något högre och att lådan har fått ett extra baselement. Annars är det mesta sig likt. Själva bygget går det absolut inta att klaga på. De blanka lådorna finns i svart och vitt och går bra ihop med de silverfärgade högtalarelementen som gömmer sig bakom högtalarskyddet. På framsidan hittar vi två basar på 6,5 tum, ett mellanregister på 5,25 tum och en diskant. På baksidan hittar vi, förutom de guldpläterade kontakterna,tre basreflexrör. Ett där uppe och två där nere. Rören går naturligtvis att plugga igen om man vill ha större kontroll över basen, men själv låter jag dem vara.

Kristallklart ljud
Med en prislapp runt 2000 kronor pratar vi fortfarande om budgethögtalare - men oj vad bra det låter. Möjligen hade jag kunnat önska mig mer tryck i basen när jag gör om mitt vardagsrum till ett dansgolv, men nio kvällar av tio njuter jag va det rena och klara ljudet. En stor fördel med Dynavoice Magic F-7 är en stabil högtalare som hade imponerat även om den hade kostat några tusen lappar mer och det är ett bra betyg. Men låter den 500 kronor bättre än sin föregångare? Det är jag inte lika säker på...

Vi Diggar
+ Det fantastiska priset
+ Det rena ljudet

Vi Dissar
- Det hade kunnat vara mer tryck i basen"

Specifikationer

Färg: Svart
Enhet: Par

Prisvärda paket

Yamaha R-N303 & Dynavoice Magic F-7 EX v3 Svarta, stereopaket
Magic-seriens största golvh&...
9998 kr (11180 kr)
Dynavoice Magic F-7 EX v3 Högtalarpaket 5.1 med On-Wall surrounder, svart
Detta är ett extremt prisv&#...
10998 kr (11760 kr)
Sony STR-DH190 & Dynavoice Magic F-7 EX v3 Svarta, stereopaket
Sonys välljudande stereof...
6498 kr (7680 kr)

Du har nyligen tittat på

Dynavoice Magic F-7 EX v3 golvhögtalare, svart par
Stilren storebror till vår s...
4990 kr

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.