Köp Dynavoice Magic F-7 EX v3 golvhögtalare, svart par på Ljudfokus.se!
Spara
Dynavoice Magic F-7 EX v3 golvhögtalare, svart par i gruppen Högtalare / Golvhögtalare hos Ljudfokus.se (990F7EXBO)

Dynavoice Magic F-7 EX v3 golvhögtalare, svart par

Erbjudandet gäller t.o.m:
4990 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 990F7EXBO
1 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Dynavoice Magic F-7 EX v3 golvhögtalare, svart par
Dynavoice Magic F-7 EX v3 golvhögtalare, svart par
Dynavoice Magic F-7 EX v3 golvhögtalare, svart par
Dynavoice Magic F-7 EX v3 golvhögtalare, svart par
Dynavoice Magic F-7 EX v3 golvhögtalare, svart par

Produktinformation

Dynavoice Magic F-7 EX v3 är den otroligt prisvärda Magic-seriens flaggskepp, och här talar vi om en reslig 3-vägs golvhögtalare med ett kraftfullt och engagerande ljud. Med dubbla, dedikerade 6.5" element för basregistret kan högtalarna förse rummet med mycket kraft och pondus, som lämpar sig lika bra för musik som för hemmabio. Modellen blir ypperlig för mellanstora till stora rum. Diskanten är monterad på en platta där Dynavoice-loggan får en "svävande" effekt ovanför kabinettet. På baksidan finner vi hela tre basportar, varav en är dämpad från fabrik. Detta gör att man kan "bestämma" hur basrikt högtalarna skall spela i rummet. Vill man ha mer dämpning i basen så har Dynavoice basport-dämpare som tillbehör. 

  • Diskret och stilfull golvhögtalare i Magic-seriens tredje generation
  • 3-vägs konstruktion med 1" diskant, ett dedikerat 5.25" mellanregister samt dubbla 6.5" basar
  • Dubbla, bakåtriktade basportar ger en extra knuff i basregistret
  • Försjunkna terminaler med påkostade, guldpläterade kontakter

Dynavoice Magic-serien i sin tredje generation
När dynavocie lanserade sin första upplaga av Magic-serien blev den snabbt en storsäljare, där recensenterna lovordade modellerna för sitt unika pris/prestandaförhållande. Man hade helt enkelt skapat en ny referens i den överkomliga prisklassen!
I sin andra EX-generation så uppgraderade man det mesta. Både element, delningsfilter och internkablage blev förbättrat. När det var dags för den tredje - och aktuella - tredje generationen så fanns det inga möjligheter att förbättra prestandan. Den var redan trendsättande i klassen. Utan man fick göra vissa kosmetiska ändringar med designen. Vi vågar lova att du inte får lika mycket för pengarna någon annanstans.
Dessutom har Magic-serien ett stort och brett utbud av modeller, vilket gör att du kan kombinera din hemmabio precis som du vill. Möjligheterna är enorma!

Dynavoice Magic EX v.3 tillverkas i två snygga utföranden - svart eller vitt. Båda utförandena har en svag trästruktur, vilket gör att dina nya högtalare passar in i vilket rum som helst. Du kommer att kunna ha dem länge, utan att de blir omoderna.
Eller varför inte kombinera svarta fronthögtalare och center, som matchar din platt-TV längs frontväggen, med vita vita surroundhögtalare som monteras på väggen och smälter in perfekt med den vita tapeten!? Valet är ditt.

Ljudet som påminner mycket om den mer påkostade Challenger-serien
Ljudkaraktären i Magic-serien är gjord för att vara väldigt lättlyssnad, men samtidigt kraftfull. Alla elementen är egenutvecklade efter Dynavoice önskemål, tillsammans med delningsfilteret och kabinettet. Magic-serien har mycket gemensamt med den finare Challenger i dess materialval, men är naturligt nedbantat när vi talar om talspolar och magnetsystem för att kunna hålla en överkomligare prisbild. Mycket av karaktären är kvar dock, vilket gör Magic oerhört intressant och framförallt prisvärd. I diskantområdet spelar en softdome, medans mellanregister- och baselementen har koner av pressad papp som ger dem väldigt fina egenskaper i styvhet och dämpning.
Detta öppnar också upp möjligheterna att kunna kombinera Magic och Challenger för sitt hemmabioljud, där man kan ha Magic F-7 som fronthögtalare men den större Challenger C-5EX som centerhögtalare istället för den mindre bestyckade Magic-centern. Återigen, så är valet ditt!

Magic F-7 EX - det nya ståtliga flaggskeppet
Tidigare hade Magic-serien tre golvmodeller, där Magic F-6 var högtalaren som sålde absolut bäst. Sen lanserade man sin större modell Magic F-7, som utrustats med ett dedikerat mellanregister samt har dubbla 6.5" element för basregistret. Helt plötsligt hade man skapat en högtalare med både bättre punch i basen och med mer närvaro i mellanregistret. Det gjorde att försäljningen på F-6 ebbade ut och slutligen utgick den helt. 
Magic F-7 är dock kvar och stoltserar som seriens flaggskepp!

NOTAT!
Anslutningsteminalen på baksidan sitter ca 60 cm upp från golvet, så ha detta i beaktelse när du räknar på hur långa högtalarkablarna skall vara!
Svenska Dynavoice grundades i Falkenberg och har idag skapat sig ett aktat namn med sina påkostade och extremt konkurrenskraftiga konstruktioner, vars förträfflighet gång efter gång bevisats i flertalet tester. Främst kännetecknas Dynavoice med moderna, genomtänkta och välljudande högtalarkonstruktioner. Grundpelarna man arbetar efter är ett gediget utvecklingkunnande, en kostnadseffektiv tillverkning samt en aggressiv prissättning.

Test i Hifi & Musik nr 3 - 2016

Dynavoice Magic F-7 EX V3

Stortest, Golvhögtalare 3000-6000 kr.

Dynamisk prispressare
Med sin prislapp ligger Falkenbergs-baserade Dynavoice i botten av startfältet, vilket för många kan vara en stor fördel. I synnerhet blir det låga priset positivt när det inte märks av i konstruktionen. Modellen är inne på sin tredje generation, där endast designen ändrats mot tvåan. Jämfört med ur-Magic-modellen är såväl element som kablar och filter förbättrade.

"Scenen som målas upp är stor i alla ledder, inklusive ett djup som hade det varit en betydligt kostsammare konstruktion."

Bygget är prydligt med fint rundade lådor och rejält tilltagen tjocklek i väggarna. Lådorna går att få i svart och vitt med trästruktur. Konstruktionen är 3-vägs med dubbla 6,5-tumsbasar och 5,25-tums mellanregister. Membranen är av coatat papper med gummiupphängning och kröns av en 1-tums diskantdome i toppen. Den sitter nedfräst i en monteringsplatta som tar slut en bit ovanför frontbaffeln, vilket ger högtalaren ett karaktäristiskt utseende.

Inte mindre än tre basreflexportar pryder baksidan, där en anslutningspanel av enkel, men funktionell modell återfinns. Dynavoice går att justera med skumproppar i basportarna.

Lyssningsintryck
Dynavoice kommer inte riktigt upp till XTZ:s eller Wharfedales skyhöga upplösning. Ljudet känns något trubbigare överlag, men i övrigt finns det inte mycket att klaga på. Scenen som målas upp är stor i alla ledder, inklusive ett djup som hade det varit en betydligt kostsammare konstruktion. Kvantiteten imponerar och högtalarna flyttar tillräckligt mycket luft för att det inte ska kännas livsnödvändigt med en subwoofer.

Rösthanteringen är neutral och blir aldrig jobbig för öronen, ens vid högre volymer. Högtalarna lockar på så vis till uppskruvning av volymen. Känsligheten upplevs i praktiken som hög, så det går att väcka en och annan granne på kuppen. Ljudet är okonstlat och ärligt, men saknar som tidigare nämnts några av de ”snobbigare” egenskaperna hos konkurrenterna.
Omdöme
Ljudkvalitet: 8
Bygge: 7
Finish: 7
Prisvärdhet: 10

Test i Digital Life - nr 7, 2011

Dynavoice Magic F-7 EX

- Prisvärt och välljudande!

"Den prisade Magic F-6 EX har fått ett storasyskon, och med tanke på hur mycket vi tyckte om föregångaren är förväntningarna minst sagt höga.

I vanlig ordning har man satsat på att plocka ihop en löjligt prisvärd golvhögtalare av hifi-karaktär som sopar mattan med det allra mesta i prisklassen. Efter att ha levt med högtalarna i några veckor och testat dem i några olika konfigurationer kan jag inte säga annat än att Dynavoice har lyckats igen.

Mer av det goda 
Nyheter sedan den föregående modellen Magic F-6 EX är att kabinettet är något högre och att lådan har fått ett extra baselement. Annars är det mesta sig likt. Själva bygget går det absolut inta att klaga på. De blanka lådorna finns i svart och vitt och går bra ihop med de silverfärgade högtalarelementen som gömmer sig bakom högtalarskyddet. På framsidan hittar vi två basar på 6,5 tum, ett mellanregister på 5,25 tum och en diskant. På baksidan hittar vi, förutom de guldpläterade kontakterna,tre basreflexrör. Ett där uppe och två där nere. Rören går naturligtvis att plugga igen om man vill ha större kontroll över basen, men själv låter jag dem vara.

Kristallklart ljud
Med en prislapp runt 2000 kronor pratar vi fortfarande om budgethögtalare - men oj vad bra det låter. Möjligen hade jag kunnat önska mig mer tryck i basen när jag gör om mitt vardagsrum till ett dansgolv, men nio kvällar av tio njuter jag va det rena och klara ljudet. En stor fördel med Dynavoice Magic F-7 är en stabil högtalare som hade imponerat även om den hade kostat några tusen lappar mer och det är ett bra betyg. Men låter den 500 kronor bättre än sin föregångare? Det är jag inte lika säker på...

Vi Diggar
+ Det fantastiska priset
+ Det rena ljudet

Vi Dissar
- Det hade kunnat vara mer tryck i basen"

Specifikationer

Konstruktion: 3-vägs, basreflex
Bestyckning: 1" diskant, 5.25" mellanregister, dubbla 6.5" baselement
Frekvensomfång: -10 dB: 28 - 32.000 Hz
Effekttålighet: RMS: 110 Watt
Impedans: Nominellt: 4 Ohm
Känslighet: Toppvärde: 92 dB
Anslutning: Single-wire
Delningsfrekvens: 400 Hz, 2.900 Hz
Färg: Svart
Mått: 199 x 1082 x 291 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 16.9 kg
Enhet: Par

Prisvärda paket

Rekommenderade tillbehör

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Sonic Design SD-fötter 8-pack, 12-28 kg för högtalare
Svenska Sonic Designs dämpku...
298 kr
Köp
Info
Supra Ply 3.4, vit högtalarkabel lösmeter
Den större Ply-modellen med ...
80 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Dynavoice Magic F-7 EX v3 golvhögtalare, svart par
Detta är den otroligt prisv&...
4990 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycket prisvärda banankon...
149 kr
Köp
Info
Supra Ply 3.4, vit högtalarkabel lösmeter
Den större Ply-modellen med ledare i 3.4 mm².
80 kr
Köp
Info

Tillbehör

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Sonic Design SD-fötter 8-pack, 12-28 kg för högtalare
Svenska Sonic Designs dämpku...
298 kr
Köp
Info
Supra Ply 3.4, vit högtalarkabel lösmeter
Den större Ply-modellen med ...
80 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.