Köp Dynavoice Magic FX-4 EX v.3 vägghögtalare, svart par på Ljudfokus.se!
Spara
Dynavoice Magic FX-4 EX v.3 vägghögtalare, svart par i gruppen Högtalare / Vägghögtalare hos Ljudfokus.se (990FX4EXBO)

Dynavoice Magic FX-4 EX v.3 vägghögtalare, svart par

Erbjudandet gäller t.o.m:
1990 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 990FX4EXBO
4 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Beräknad åter i lager
2024-07-24
Dynavoice Magic FX-4 EX v.3 vägghögtalare, svart par
Dynavoice Magic FX-4 EX v.3 vägghögtalare, svart par
Dynavoice Magic FX-4 EX v.3 vägghögtalare, svart par
Dynavoice Magic FX-4 EX v.3 vägghögtalare, svart par

Produktinformation

Dynavoice Magic FX-4 EX v3 är en platt och väldigt "smart" konstruerad högtalare, då den med sin 28.8 graders vinklade baffel och nyckelhålsfästen på baksidan kan monteras på väggen och få en riktning av ljudet mot soffan. Även om modellen inte är certifierad för surroundeffekter med höjdobjekts-baserat ljud, så är högtalaren en ypperlig lösning för detta. Monterar man den nära takskarven så kommer hemmabion att få en ny dimension till ljudet och upplevelsen. De funkar även lika bra för mer diskreta installationer i offentlig miljö, som på gym eller caféer. Bestyckningen är tilltagen med en 1" diskant och dubbla 4" element - faktiskt helt identisk med Magic LCR-4, där skillnaden ligger i formen på kabinettet. Nyckelhålsfästena fungerar även som distans mot väggen och gör att du lättare får plats med högtalarkabeln. När du packar upp högtalarna så ligger Dynavoice-märket vid sidan om. Tygfronten är förberedd för att fästa märket på långsidan och kortsidan. Detta gör att du kan välja vart du ska sätta märket, beroende på hur du sätter upp högtalarna.

  • Väggmonterad multifunktionshögtalare i Magic-seriens tredje generation
  • Vinklad baffel på 28.8 grader ger ett bättre riktat ljud mot önskad position
  • Slutet kabinett
  • Försjunkna terminaler med påkostade, guldpläterade kontakter
  • Monteras på väggen i nyckelhålsfästen
  • Säljes i par!

Dynavoice Magic-serien i sin tredje generation
När dynavocie lanserade sin första upplaga av Magic-serien blev den snabbt en storsäljare, där recensenterna lovordade modellerna för sitt unika pris/prestandaförhållande. Man hade helt enkelt skapat en ny referens i den överkomliga prisklassen!
I sin andra EX-generation så uppgraderade man det mesta. Både element, delningsfilter och internkablage blev förbättrat. När det var dags för den tredje - och aktuella - tredje generationen så fanns det inga möjligheter att förbättra prestandan. Den var redan trendsättande i klassen. Utan man fick göra vissa kosmetiska ändringar med designen. Vi vågar lova att du inte får lika mycket för pengarna någon annanstans.
Dessutom har Magic-serien ett stort och brett utbud av modeller, vilket gör att du kan kombinera din hemmabio precis som du vill. Möjligheterna är enorma!

Dynavoice Magic EX v.3 tillverkas i två snygga utföranden - svart eller vitt. Båda utförandena har en svag trästruktur, vilket gör att dina nya högtalare passar in i vilket rum som helst. Du kommer att kunna ha dem länge, utan att de blir omoderna.
Eller varför inte kombinera svarta fronthögtalare och center, som matchar din platt-TV längs frontväggen, med vita vita surroundhögtalare som monteras på väggen och smälter in perfekt med den vita tapeten!? Valet är ditt.

Ljudet som påminner mycket om den mer påkostade Challenger-serien
Ljudkaraktären i Magic-serien är gjord för att vara väldigt lättlyssnad, men samtidigt kraftfull. Alla elementen är egenutvecklade efter Dynavoice önskemål, tillsammans med delningsfilteret och kabinettet. Magic-serien har mycket gemensamt med den finare Challenger i dess materialval, men är naturligt nedbantat när vi talar om talspolar och magnetsystem för att kunna hålla en överkomligare prisbild. Mycket av karaktären är kvar dock, vilket gör Magic oerhört intressant och framförallt prisvärd. I diskantområdet spelar en softdome, medans mellanregister- och baselementen har koner av pressad papp som ger dem väldigt fina egenskaper i styvhet och dämpning.
Detta öppnar också upp möjligheterna att kunna kombinera Magic och Challenger för sitt hemmabioljud, där man kan ha Magic F-7 som fronthögtalare men den större Challenger C-5EX som centerhögtalare istället för den mindre bestyckade Magic-centern. Återigen, så är valet ditt!

Svenska Dynavoice grundades i Falkenberg och har idag skapat sig ett aktat namn med sina påkostade och extremt konkurrenskraftiga konstruktioner, vars förträfflighet gång efter gång bevisats i flertalet tester. Främst kännetecknas Dynavoice med moderna, genomtänkta och välljudande högtalarkonstruktioner. Grundpelarna man arbetar efter är ett gediget utvecklingkunnande, en kostnadseffektiv tillverkning samt en aggressiv prissättning.

Snabbtestades i Hemmabiotidningen nr 6 - 2010

Dynavoice Magic FX-4 EX

- Snygg och vettig surroundhögtalare!

"Att få till vettigt surroundljud är inte alltid det lättaste. Särskilt inte om man har soffan tryckt mot bakväggen, vilket de flesta faktiskt har. Från Dynavoice kommer en lösning som ger flexibla lösningar – Magic FX-4 EX – till ett mycket attraktivt pris på en knapp tusenlapp per par. Det handlar om en surroundhögtalare med vinklad baffel som i kombination med fyra separata nyckelhålsupphängningar kan användas på många olika positioner i biorummet – till exempel på väggen bakom uppe i överkant, nedtill i underkant spelandes uppåt eller på sidorna. En skruv räcker, och nyckelhålen dubblerar även som distanser så att högtalaren kommer en halv centimeter ut från väggen och låter kablarna löpa ut åt valfritt håll. Högtalaren kommer i högblank finish, svart eller vit, och kvalitetskänslan är hyfsad. Man får dock vara försiktig då ytan är väldigt rep- och fingerkänslig. Fronttyget sitter med magneter istället för ploppar och anslutningarna för kablarna har rejäla skruvpoler som även klarar banankontakter. Ljusmässigt spelar Magic FX-4 EX aningen klent men rent och snyggt och gör inte bort sig där de sitter bak i rummet, tvärtom får vi till ett surroundljud med bra omslutning och tydliga detaljer. Karaktären känns lättsam och mångsidig, och kan säkerligen matchas med många andra fabrikat, men kanske helst mot de övriga högtalarna i Magic EX-serien som de dessutom delar diskantelement med.

Kort sagt en vettig, flexibel och prisvärd liten högtalare som gör ett utmärkt jobb som just surroundhögtalare."

Specifikationer

Konstruktion: 2-vägs, slutet kabinett
Tillverkare: Dynavoice
Typ: Vägghögtalare
Bestyckning: 1" diskant, dubbla 4" mellanregister/baselement
Frekvensomfång: -10 dB: 45 - 32.000 Hz
Effekttålighet: RMS: 75 Watt
Impedans: Nominellt: 6 - 8 Ohm
Känslighet: Toppvärde: 90 dB
Anslutning: Single-wire
Delningsfrekvens: 3.000 Hz
Färg: Svart
Mått: Kabinett, med grill: 180 x 350 x 135 mm (B x H x D) , Kabinettet: 180 x 350 x 110 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 3.1 kg
Enhet: Par

Prisvärda paket

Rekommenderade tillbehör

Proson Arctic SC2x2.5 mm² vit högtalarkabel, lösmeter
Svensktillverkade Proson Arctic-s...
32 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Dynavoice Magic FX-4 EX v.3 vägghögtalare, svart par
Dynavoice Magic FX-4 EX är u...
1990 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Proson Arctic SC2x2.5 mm² vit högtalarkabel, lösmeter
Svensktillverkade Proson Arctic-seriens högtalarkabla...
32 kr
Köp
Info

Tillbehör

Proson Arctic SC2x2.5 mm² vit högtalarkabel, lösmeter
Svensktillverkade Proson Arctic-s...
32 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.