Köp Yamaha R-N2000A stereoförstärkare med nätverk & mät-EQ kalibrering, svart på Ljudfokus.se!
Spara
Yamaha R-N2000A stereoförstärkare med nätverk & mät-EQ kalibrering, svart i gruppen Kampanj / Yamaha Hi-Fi Cashback hos Ljudfokus.se (159RN2000ABL)

Yamaha Cashback

Yamaha R-N2000A stereoförstärkare med nätverk & mät-EQ kalibrering, svart

Erbjudandet gäller t.o.m:
39990 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 159RN2000ABL
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Yamaha R-N2000A stereoförstärkare med nätverk & mät-EQ kalibrering, svart
Yamaha R-N2000A stereoförstärkare med nätverk & mät-EQ kalibrering, svart
Yamaha R-N2000A stereoförstärkare med nätverk & mät-EQ kalibrering, svart
Yamaha R-N2000A stereoförstärkare med nätverk & mät-EQ kalibrering, svart
Yamaha R-N2000A stereoförstärkare med nätverk & mät-EQ kalibrering, svart
Yamaha R-N2000A stereoförstärkare med nätverk & mät-EQ kalibrering, svart
Yamaha R-N2000A stereoförstärkare med nätverk & mät-EQ kalibrering, svart
Yamaha R-N2000A stereoförstärkare med nätverk & mät-EQ kalibrering, svart
Yamaha R-N2000A stereoförstärkare med nätverk & mät-EQ kalibrering, svart

Produktinformation

Mellan 9/5 2024 - 15/6 2024 får du vid köp av produkten 2900 kr tillbaka. Läs mer här om hur du gör för att ta del av din cashback

Yamaha R-N2000A är en extremt välbyggd maskin som levererar både en enastående ljudkvalitet och som även erbjuder omfattande möjligheter till hur du kan avnjuta din favoritmusik. Lägg därtill att man lånat in deras mät-EQ kalibrering från hemmabioavdelningen, som analyserar lyssningsrummet och optimerar ljudupplevelsen till max. Man kan säga att man spinner vidare på konceptet från den överkomligare modellen R-N803D, men att man har tagit tekniken och den extrema byggkvaliteten från High End-syskonen i deras Premium-serie. Man har alltså för första gången på den här nivån integrerat nätverksstreaming i en stereoprodukt. Det kan bara sluta på ett sätt. Framgång. Något som recensenter världen över har intygat i sin bejublade omdömen. Ljud&Bild sade att "man kan inte hamna fel med en R-N2000A". Helt i enighet med deras koncept "True Sound".

 • Rosad stereoförstärkare med en fantastisk ljud- och byggkvalitet baserad kring en rejäl toroidaltransformator
 • Retroinspirerad design med VU-mätare 
 • Inbyggd nätverksstreaming med bl.a MusicCast, AirPlay 2 och Spotify/Tidal Connect
 • Digital sektion byggd kring ett ESS Sabre ES9026PRO DAC-chip med stöd för 32/284 kHz PCM samt DSD256 (11.2 MHz)
 • Uteffekt på 90 Watt/kanal (8 Ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.07 % THD)
 • Dämpfaktor: 250 eller högre
 • YPAO R.S.C rumskalibrering (mätmikrofon medföljer)
 • HDMI ARC blir den perfekta ljudbryggan till platt-TV:n
 • Kan både ta emot och sända ut Bluetooth
 • OLED-skärm på frontpanelen visar val av källa och vad som spelas
 • Högtalarutgångarna stängs av när ett par hörlurar ansluts
 • Kan styras via en mobilapp eller den fysiska fjärrkontrollen
 • Förbikopplingsbara tonkontroller
 • Chassi vilar på silverpläterade mässingfötter som effektivt minimerar vibrationer
 • 5 års garanti vid registrering inom 6 månader från köpet (klicka på texten)

Japanska Yamaha är en av världens ledande tillverkare av avancerade hemmabioprodukter, men även en lika ledande tillverkare av musikinstrument, vilket kräver att man har en stark känsla för att kunna ge uttryck för hur artisten har tänkt sig vid själva skapandet.
Under hösten 2022 gav man sig in på ett nytt territorie, nämligen en två-kanlig stereoreceiver med nätverksstreaming i finsmakarklassen. Modellen, som är döpt till R-N2000A, blir därmed vid lanseringen lite av en udda fågel i deras Premium-sortiment och som med stor sannolikhet banar vägen för kommande produkter. Tekniken och uppbyggnaden med komponentvalet påminner i mångt och mycket om deras integrerade stereoförstärkare A-S1200 - en modell som är helt analog i konstruktionen från början till slut. Här talar vi om en massiv konstruktion med en extrastagat chassi med potenta strömförsörjningar och selekterat komponenterval.

Med R-N2000A spinner man vidare på ett lyckat koncept från deras överkomligare sortiment - nämligen förstklassiga, välljudande och prisvärda stereoförstärkare med möjligheten att kunna streama musiken via nätverket, samt att även kunna koppla in digitala signalkällor som exempelvis en platt-TV (kräver en ljudström i PCM, ej Bitstream)
Förstärkaren har även en gemensam faktor med deras hemmabio-kusiner med den integrerade YPAO-rumskorrigeringen via den medföljande mätmikrofonen. 

Förstärkaren väger in på blytunga och massiva 22 kg, och mycket av vikten ligger i den massiva 603V-toroidaltransformatorn, som är fastskruvad på en 3 mm tjock mässingsplatta och försörjer fyra 18.000 pF-kondensatorer samt Sanken MLE20- och MJD20 MosFet-transistorer i en push-pull koppling, som är monterade på kraftiga kylflänsar. Chassit ser ut som det är hugget ur ett massivt stålblock. Uteffekten anges till 90 Watt/kanal i 8 Ohm och 145 Watt/kanal i 4 Ohm, vilket med råge bör täcka de flestas behov.

Förstklassig digitalsektion med nätverksuppkoppling
Den digitala delen är uppbyggd kring en ES9026PRO D/A-omvandlare, som tar hand om ljudet från USB-B-ingången på baksidan och stöder upp till 32 bit/384 kHz PCM samt DSD 256 (11.2 MHz). Det som man möjligtvis kan känna avsaknad av är stöd för MQA.
Förutom USB-B-ingången så finner vi dubbla optiska ingångar på baksidan, samt en coaxial digitalingång, samtliga med stöd för 24 bit/192 kHz-uppspelning. Vi finner även en Ethernet-ingång för trådbundet nätverk, trådlös WiFi-anslutning samt Bluetooth för de som vill ha det så enkelt som möjligt.

Erkänt beprövad mät-EQ högtalarkalibrering
Yamaha har haft rumskorrigering i många år. Här är det den senaste generationen YPAO (Yamaha Parametric Room Acoustic Optimizer) med R.S.C. (Reflected Sound Control), som använder 64 bit/192 kHz-bearbetning av rumsinformation som fångas av den medföljande mikrofonen. Genom att koppla in den medföljande mätmikrofonen på frontpanelen så analyseras akustiken i rummet och egenskaperna för just dina högtalare mäts upp. Sedan optimeras ljudparametrar för att uppnå ett optimalt ljud. Reflected Sound Control används för att kontrollera tidiga reflektioner för ge ditt lyssningsrum ett ljud med studiokvalitet. Mätningarna görs mellan 31.5 Hz till 16 kHz och justerar nivån från högtalarna inom 0.5 dB, samt korrigerar för tidsskillnader, balans och frekvensresponsen. Det är som att låta en professionell installatör kalibrera ditt system, så att du får det bästa och mest välbalanserade ljudet i ditt lyssningsrum.
Gillar man inte resultatet av YPAO-kalibreringen kan man stänga av den från fjärrkontrollen alternativt i styrappen.

Flytande jord
Tekniken är baserad från de tidigare A-S modellerna, där Yamaha har tagit det djärva steget att använda en konstruktion med en flytande jord (Floating Balance), något som är helt annorlunda den mest grundläggande principen. Denna konfiguration har identisk polaritet mellan plus och minus-sidan i utgångssteget. Genom att helt isolera plus och minus-sidorna i i den högra och vänstra kanalen med den negativa återkopplingen (NFB) och fyra olika strömförsörjningar (som ej är kopplade till jorden) får man en helt symmetrisk koppling i utgången. Detta minskar brus, störningar och distorsionen nämnvärt som ger en exceptionellt ren och transparent återgivning.

Lyssna på Bluetooth i hörlurar
Förstärkaren har en extra intressant funktion, speciellt för dig som är småbarnsförälder. De flesta förstärkare kan ta emot en Bluetooth-signal, men det är färre som kan skicka ut en sådan. Om barnen har lagt sig och du exempelvis vill avnjuta en film via HDMI ARC-ingången - alternativt streama musik via nätverket - utan att ha igång högtalarna, så kan du enkelt parkoppla förstärkaren med ett par Bluetooth-hörlurar.
Givetvis finns det ett hederlig hörlursuttag på frontpanelen, avsett för dig som vill njuta med ett par mer kvalitativa hörlurar via kabel.

"Jag kan inte komma på en bättre receiver än Yamaha R-N2000A. Den har allt. Den stöder streaming av musik i högupplöst kvalitet, den har radio, nätradio, HDMI för TV-ljud, DAC och digitala ingångar. Den har till och med en skivspelaringång. Den är byggd för en lång livslängd och levererar fantastisk ljudkvalitet. Att den saknar stöd för Roon-klienten och MQA-filer är inte lika viktigt för alla, och inte ett stort minus. Men att den har kalibrering av ljudet är ett stort plus för många. För med kalibrering kan man få ut ännu mer av potentialen speciellt om receivern och högtalarna står i ett rum med akustiska utmaningar. Man kan med andra ord inte hamna fel med en Yamaha R-N2000A"
Ljud&Bild med stämpeln ´Enastående´


Yamaha är idag inom hemelektronik en av de ledande aktörerna på marknaden, där kunskapen speciellt är extra stor inom bearbetningen av surroundljud. Deras historik sträcker sig så långt tillbaka som år 1887, då Torakusu Yamaha grundade bolaget Yamaha Organ Manufacturing Company. Under senare år har man lanserat sin plattform MusicCast, som inom nätverket ger möjligheten att streama musik i hela hemmet. 

Specifikationer

Typ: Förstärkare
Utförande: Digitala ingångar , HDMI-anslutningar , Multiroom-stöd , Nätverksstreaming , Pre out för baslåda/slutsteg , Radiomottagning , RIAA-steg för skivspelare
Förstärkareffekt: 2x90 Watt RMS (8 Ohm), 2x145 Watt RMS (4 Ohm)
Frekvensomfång: +0/-3 dB: 5 - 100.000 Hz
Ingångar: 1 x coaxial , 1 x Ethernet/Wifi , 1 x FM-radio , 1 x HDMI ARC , 1 x phono MM , 1 x USB-B , 2 x optiska , 3 x stereo RCA
Utgångar: 1 x hörlursuttag , 1 x stereo pre out , 1 x subwoofer pre out
Signal/brus förhållande: 110 dB (Pure Direct ON)
Medföljande tillbehör: Bluetooth/Wifi-antenn , Fjärrkontroll , FM-antenn , Mätmikrofon , Strömkabel
Strömförbrukning: 1.8 Watt (standby, HDMI Control/nätverk/Bluetooth på) , 350 Watt (drift)
Övrigt: 12V Trigger
Mått: 435 x 157 x 473 mm (B x H x D)
Vikt: 22.1 kg

Rekommenderade tillbehör

Oehlbach Twinmix One, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel uppbyggd med t...
220 kr
Köp
Info
Proson Arctic BFA Metallic banankontakt, 4-pack
Detta är ett 4-pack med bana...
249 kr
Köp
Info
QED Performance Graphite nätverkskabel för Ethernet
QED Performance Ethernet är ...
fr. 429 kr
Real Cable Cheverny-II RCA ljudkabel, 1 meter
Detta är en signalkabel f...
1699 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Proson Arctic BFA Metallic banankontakt, 4-pack
Detta är ett 4-pack med bananpluggar av BFA-typ, som ...
249 kr
Köp
Info
Oehlbach Twinmix One, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel uppbyggd med två ledare på 3 ...
220 kr
Köp
Info

Tillbehör

Oehlbach Twinmix One, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel uppbyggd med t...
220 kr
Köp
Info
Proson Arctic BFA Metallic banankontakt, 4-pack
Detta är ett 4-pack med bana...
249 kr
Köp
Info
QED Performance Graphite nätverkskabel för Ethernet
QED Performance Ethernet är ...
fr. 429 kr
Real Cable Cheverny-II RCA ljudkabel, 1 meter
Detta är en signalkabel f...
1699 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.