Köp Real Cable Cheverny-II RCA ljudkabel, 1 meter på Ljudfokus.se!
Real Cable Cheverny-II RCA ljudkabel, 1 meter i gruppen Kablar & kontakter / Analoga ljudkablar hos Ljudfokus.se (143CHEVRCA1M)

Real Cable Cheverny-II RCA ljudkabel, 1 meter

1700 kr
Antal: 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 143CHEVRCA1M
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Real Cable Cheverny-II RCA ljudkabel, 1 meter
Real Cable Cheverny-II RCA ljudkabel, 1 meter

Produktinformation

Real Cable Cheverny-II RCA är en signalkabel för stereobruk, som ingår i deras Master-serie där prestigemodellerna ingår. Konstruktionen bygger på den enkristalliga OCC-kopparn som ledarmaterial, vilket man har certifikat för. Kabeln är asymmetrisk (även kallad semi-balanserad), vilket innebär att man har jorden ansluten i givaränden. Man ska alltså följa riktningen på kabeln. Cheverny-II gör sig riktigt bra i finare system och är faktiskt grymt prisvärd!

  • Signalkabel uppbyggd med solida OCC-kopparledare
  • Skärmade metallkontakter med Teflon-isolering
  • Dubbla skärmningslager för att eliminiera yttre störfält
  • Tillverkad i Frankrike
  • Längd: 1 meter

Cheverny-II har sina ledare uppbyggda med det finaste koppartypen som går att framställa idag. OCC (Ohno Continuous Casting) är en process som renar ledarmaterialet från föroreningar och bildar långa kristallmolekyler. Den förbättrande ljudeffekten är att signalen överförs utan förluster och distorsion, då elektronerna inte behöver "hoppa" genom hundratals kristaller, utan man får effekten av en lång "super-kristall".

Dessutom anammar Cheverny-II en teknik som Real Cable döpt till TDC. Många kabeltillverkare bygger sina kablar med enbart mångtrådiga, väldigt tunna kardeler. Vissa tillverkare byter sida och tillverkar kablar med solida kardeler (endast en kardel). Enligt Real Cable´s kabelskola så är vägen till tidsstabilitet i signalöverföringen (inga fasproblem) att gå ett steg längre. En process som kommer att kosta extra vid tillverkningen. Detta kallar man för TDC (Time Difference Control). Tar man en blick på hur Cherverny-II ser ut inuti så består mittenkärnan av en grov kopparkardel, som sedan är inlindad av separata nätverk med mångtrådiga kardeler. Ett fenomen som uppstår inom audio är att basfrekvenserna gärna vill tränga sig in mot mitten i en ledare, medans diskantfrekvenserna gärna drar sig ut mot ytskiktet. Basåtergivningen blir dessutom mer stram, fyllig och dynamisk i en grövre kardel. Genom denna teknik kommer Cherverny-II ge ett mycket rikt, fylligt och öppet ljud, med en tonal klangbalans genom hela frekvensregistret.

Cherverny-II har dubbla lager med avskärmning, samt en asymmetrisk skärmning för att signalledarna inte skall bli påverkade av yttre störningar.
De guldpläterade RCA-kontakterna är av vad Real Cable kallar för "monoblock" typ. De är handlödda med silverlod. Centerpinnen samt jordringen har urskärmningar, som bidrar till ett starkare kontakttryck och bättre ledningsförmåga. Själva kontakterna är isolerade med Teflon.

Önskar man större längder på 2 eller 3 meter så finns Cheverny-II som en "subkabel", där man alltså köper två stycken för att få ett stereopar. 

Specifikationer

Typ: Stereokablar RCA

Prishistorik

Rekommenderade tillbehör

Vincent SV-237MK rörbestyckad stereoförstärkare med DAC, silver
Detta är en uppgraderad uppl...
22490 kr (23990 kr)
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Real Cable Cheverny-II RCA ljudkabel, 1 meter
Detta är en signalkabel f...
1700 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

-6%
Vincent SV-237MK rörbestyckad stereoförstärkare med DAC, silver
Detta är en uppgraderad upplaga av SV237, som numer h...
22490 kr (ord. 23990 kr)
Köp
Info

Tillbehör

Vincent SV-237MK rörbestyckad stereoförstärkare med DAC, silver
Detta är en uppgraderad uppl...
22490 kr (23990 kr)
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.