Wiim Ultra nätverksstreamer med HDMI ARC, mät-EQ, AirPlay 2 & Chromecast - Ljudf
Spara
Wiim Ultra nätverksstreamer med HDMI ARC, mät-EQ, AirPlay 2 & Chromecast i gruppen Multiroom / Nätverksstreamer hos Ljudfokus.se (312WIIMULTRA)

Wiim Ultra nätverksstreamer med HDMI ARC, mät-EQ, AirPlay 2 & Chromecast

Erbjudandet gäller t.o.m:
4690 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 312WIIMULTRA
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Beräknad åter i lager
2024-07-10
Wiim Ultra nätverksstreamer med HDMI ARC, mät-EQ, AirPlay 2 & Chromecast
Wiim Ultra nätverksstreamer med HDMI ARC, mät-EQ, AirPlay 2 & Chromecast
Wiim Ultra nätverksstreamer med HDMI ARC, mät-EQ, AirPlay 2 & Chromecast
Wiim Ultra nätverksstreamer med HDMI ARC, mät-EQ, AirPlay 2 & Chromecast
Wiim Ultra nätverksstreamer med HDMI ARC, mät-EQ, AirPlay 2 & Chromecast
Wiim Ultra nätverksstreamer med HDMI ARC, mät-EQ, AirPlay 2 & Chromecast
Wiim Ultra nätverksstreamer med HDMI ARC, mät-EQ, AirPlay 2 & Chromecast
Wiim Ultra nätverksstreamer med HDMI ARC, mät-EQ, AirPlay 2 & Chromecast
Wiim Ultra nätverksstreamer med HDMI ARC, mät-EQ, AirPlay 2 & Chromecast

Produktinformation

SOMMARENS MEST SPÄNNANDE MUSIKSTREAMER NÄRMAR SIG!
FÖRHANDSBOKA DITT EXEMPLAR REDAN NU!
FÖRSTA GÄNGET FLYGS IN OCH UPPSKATTAS LANDA PÅ VÅRT LAGER I MITTEN AV JULI!
LÄGGS BESTÄLLNINGEN MED KLARNA FAKTURA ELLER KONTO, SÅ AKTIVERAS KÖPET FÖRST NÄR ORDERN SKICKAS FRÅN VÅRT LAGER.


Wiim Ultra
är en avancerad musikstreamer där man spinner vidare på ett oerhört framgångsrikt koncept med ett gäng nätverksbaserade enheter. Jämfört med den prisbelönta streamern Pro Plus så tar man ljudmässigt ett stort kliv uppåt i kvalitet. Designmässigt påminner den mer om förstärkaren Wiim Amp. Ultra är en renodlad streamer som även kan agera som ett försteg, vilket lämpar sig utmärkt för inkoppling till multiroomförstärkare. Om du sitter hemma med en äldre stereoförstärkare alternativt har en High End DAC, så kan man ansluta Wiim Ultra både digitalt eller analogt, där den analoga utgången kan kopplas om till en fast sådan. Bland alla finesser så kan vi nämna dess stöd för Hi-Res Audio, att frontpanelen har en användarvänlig pekskärm, det snygga chassit som är tillverkat i avskärmande aluminium, HDMI ARC samt att man kan ta del av den integrerade rumskalibreringen för att i ännu större grad ta del av dess rena och upplösta ljud.

 • Musikstreamer i ett elegant aluminiumchassie med en 3.5" pekskärm
 • Stabil uppkoppling genom dubbla antenner
 • Wi-Fi 6E, 802.11 b/g/n/ax 2.4 GHz, 5 GHz, 6 GHz 
 • Bluetooth 5.3 med BLE, BT LE Audio, stöd för A2DP (båda hållen), AVRCP, HID, fungerar med WiiM-röstfjärrkontrollen
 • Streama bit-perfekt Hi-Res-Audio med ett SNR på >120 dB
 • Byggd kring ESS Sabre´s 32-bit/384kHz Premium DAC-chip ES9038 Q2M
 • Mångsidiga streamingalternativ som bl.a Spotify Connect, TIDAL Connect, AirPlay 2 och Google Chromecast
 • Gapless Playback via USB, optisk, coaxial, RCA och hörlursutgånget (upp till 24/192)
 • Rumskalibrering för exakta mätningar och justering av både högtalare och subwoofer
 • 24 förinställda EQ-lägen, en 10-bands grafisk EQ samt en 10-bands parametrisk EQ
 • Oberoende EQ-inställningar för varje ingångskälla
 • Inbyggd hörlursförstärkare med hög prestanda, byggd kring Texas Instruments TPA6120A2
 • Subutgång med Bass Management (justerbar delningsfrekvens, nivå, fas och latens)
 • 12V Trigger 


År 2014 grundades Linkplay Technology av ett kärnteam av extremt duktiga teknikentreprenörer från Google, Broadcom, InterVideo och Harman. Man har genom åren utveckla flertalet förstklassiga och innovativa lösningar inom trådlös teknik för både mjuk- och hårdvara. Idag är Linkplay ett globalt företag som består av både framtidens mest lovande ingenjörer och veteraner inom affärsområdet. 
Wiim är ett fabrikat som ligger under Linkplay, och som på senare år skördat en extrem framgång med sina nätverksbaserade produkter. Något som styrker den breda kunskapen som finns inom bolaget.

Med Wiim Ultra så spinner man vidare från framgångarna med den prisbelönta streamern Wiim Pro Plus samt den integrerade stereoförstärkaren Wiim Amp. Jämfört med Pro Plus så är Wiim Ultra en helt ny produkt. Man har inte uppdaterat och förbättrat en befintlig plattform utan bytt nytt från grunden, vilket gör att det är två väldigt olika produkter fast de har väldigt mycket gemensamt rent funktionsmässigt. 
Den kompakta designen på Wiim Ultra påminner mycket om deras förstärkare Wiim Amp. Enheten är endast 205 mm i bredd och djup, samt blygsamma 73 mm i höjd, vilket underlättar placeringen - oavsett om den står i ett mediarum tillsammans med en multiroomförstäkare eller på ett hyllplan intill stereoförstärkaren.
Jämfört med Wiim Amp så har man helt plockat bort förstärkarsektionen vilket gör Wiim Ultra till en renodlad streamer. Detta har i sin tur gett mer utrymme för ett finare komponentval. Den analoga stereoutgången kan switchas mellan fast eller variabel utsignal. Det öppnar upp möjligheterna att ansluta enheten både till stereoförstärkarens aux-ingång eller till en multiroomförstärkare eller ett slutsteg, där man då i större grad styr allting (inklusive volymen) via en styrapp.

Mer än en musikstreamer
Wiim Ultra är så mycket mer än en mångsidig musikstreamer, med dess omfattande streamingmöjligheter via nätverket. Den är lika komplett som ett försteg, där du kan koppla in exempelvis både din vinylspelare, CD-maskin och platt-TV. Om du vill lägga dig ner i soffan och koppla av med musik i hörlurarna så har man begåvat Wiim Ultra med ett hörlursuttag. Dessutom finns det en subwooferutgång, vilket gör att man med lätthet kan bygga ut sitt ljudsystem med en aktiv baslåda. Subutgången har en omfattande Bass Management, där man kan justera delningsfrekvensen, nivån, fas samt tidsfördröjning för att få basen att mer sömlöst spela ihop med högtalarna i rummet.

När enheten har konfigurerats till en nätverk så får man då en överskådlig överblick över alla funktioner, som att välja ingångskälla, styra volymen, ställa in alarm eller spara favoriter. Du kan givetvis även ta del en av mängd populära musikstreamingtjänster, som Spotify, Deezer, Tidal, Qobuz, Amazon Music, Apple Music och Napster. Du kan också lyssna på webbradiostationer som iHeartRadio och TuneIn.

Med en livfull 3.5" pekskärm på frontpanelen och en fysisk volymknapp har det aldrig varit mer intuitivt att navigera i din musik. Displayen visar bla.
appwidgetar, albumbilder och enhetsinställningar. Man kan anpassa bakgrunden och visa tid och datum när enheen är i standby-läge.
Dess inbyggda rumskorrigeringsteknik innebär att man kan mäta upp rummets akustik och skapa en mer skräddarsydd korrigering för hur dina högtalare - och subwoofer - blivit påverkad av detta.
Som om det inte räcker så är Wiim Ultra utrustad med 24 förprogrammerade EQ-lägen, en 10-bands grafisk EQ samt en 10-bands parametrisk EQ som bidrar till att man kan finjustera musikåtergivningen. Allt är enkelt åtkomligt via appen.

Platt-TV:ns bästa ljudvän 
Likt stereoförstärkaren Wiim Amp så har Linkplays ingenjörer utrustat Wiim Ultra med HDMI ARC, vilket gör att du kan mata ljudet ut från din platt-TV och därmed förhöja ljudkvaliteten rätt rejält. Tänk på att då Wiim Ultra endast kan avkoda stereoljud, så måste ljudutmatningen i TV:n vara inställd på "Stereo PCM" och inte "Bitstream".
Dessutom finns en optisk digitalingång, vilket kan vara perfekt för en CD-spelare, samt dubbla analoga RCA-stereoingångar. Den ena av dem heter "phono" vilket är för en vinylspelare som har en monterad MM-pickup på tonarmen.

Styr med rösten
Har du exempelvis en Google Nest, Amazon Echo eller Apple HomePod ansluten i samma nätverk som Wiim Ultra kan du via röststyrningsassistenterna Google Assistant, Alexa eller Siri spela upp musiken, höja volymen, byta spår m.m.

Värt att veta kring rumskorrigeringen
Likt Sonos och deras TruePlay, så kan man använda sig av mobiltelefonens mikrofon för att kalibera akustiken i rummet. 
Dock är detta avsett för användare av en iOS-enhet, vilket beror på att hårdvaran måste veta exakt hur mikrofonen i telefonen beter sig, vilket är svårare i Android-världen då det finns många fler olika modeller. Om du är Android-ägare så kan det absolut vara värt att låna en iPhone från en kompis eller släkt för att kunna genomföra rumskalibreringen. Det behöver nämligen bara göras en gång och du vinner en hel del ljudmässigt.

Streaming med multiroom
Wiim Ultra kan användas både som en fristående enhet, eller så kan den integreras i ett större multiroomprojekt. Flera enheter kan sammanlänkas för gemensam eller individuell styrning via Wiim´s egna plattform, alternativt via AirPlay 2 och Chromecast där man då får möjligheten att blanda Wiim med andra fabrikat för en mer personlig och skräddarsydd ljudlösning. 

Specifikationer

Ingångar: 1 x Bluetooth 5.3 , 1 x Ethernet/Wifi , 1 x HDMI ARC , 1 x optisk , 1 x phono MM , 1 x stereo RCA , 1 x USB-A
Utgångar: 1 x coaxial , 1 x hörlursuttag , 1 x optisk , 1 x stereo RCA (variabel / line) , 1 x subwoofer pre out
Signal/brus förhållande: >120 dB
Distorsion: <0.00018 %
Funktioner: AirPlay 2 , Bluetooth , Chromecast , DAC-funktion , Multiroom , Tidal Connect
Övrigt: Trigger ut
Mått: 205 x 73 x 205 mm (B x H x D)
Vikt: 1.3 kg

Rekommenderade tillbehör

Proson Arctic Optical, optisk ljudkabel Toslink
Detta är en mycket prisv...
fr. 198 kr
QED Performance Graphite nätverkskabel för Ethernet
QED Performance Ethernet är ...
fr. 429 kr
Real Cable CA-1801 RCA ljudkabel
Detta är en extremt prisv...
fr. 899 kr

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

QED Performance Graphite nätverkskabel för Ethernet
QED Performance Ethernet är en välbyggd och pris...
fr. 429 kr
Real Cable CA-1801 RCA ljudkabel
Detta är en extremt prisvärd signalkabel med f&#...
fr. 899 kr

Tillbehör

Proson Arctic Optical, optisk ljudkabel Toslink
Detta är en mycket prisv...
fr. 198 kr
QED Performance Graphite nätverkskabel för Ethernet
QED Performance Ethernet är ...
fr. 429 kr
Real Cable CA-1801 RCA ljudkabel
Detta är en extremt prisv...
fr. 899 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.