Köp Vincent TubeLine DAC-700 med rörbestyckning och XLR, silver på Ljudfokus.se!
Spara
Vincent TubeLine DAC-700 med rörbestyckning och XLR, silver i gruppen Mediaspelare / DAC - D/A-omvandlare hos Ljudfokus.se (320DAC700S)

Vincent TubeLine DAC-700 med rörbestyckning och XLR, silver

Erbjudandet gäller t.o.m:
25990 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 320DAC700S
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Vincent TubeLine DAC-700 med rörbestyckning och XLR, silver
Vincent TubeLine DAC-700 med rörbestyckning och XLR, silver
Vincent TubeLine DAC-700 med rörbestyckning och XLR, silver
Vincent TubeLine DAC-700 med rörbestyckning och XLR, silver

Produktinformation

Vincent DAC-700 är en genomtänkt, påkostad och rörbestyckad DAC med en fullbalanserad analogutgång, som alltså har både XLR och RCA. Modellen släpptes på marknaden under sommaren 2023 och många kan tro att det är en form av ersättare till deras DAC-7, som också ingår i TubeLine-serien. Men öppnas man locket så inser man att det sitter en helt annan klass på komponenterna med andra kretslösningar, även om de båda modellerna formellt gör samma sak. Musikåtergivningen når kort och gott en högre nivå med den här modellen. Givetvis finns stöd för att återge högupplöst musik i både PCM och DSD. Då lillebror förlitar sig på ett AKM AA4490 DAC-chip så är storebror byggd kring ESS Sabres ES9038Q2M, med ett signal/brus ratio på 128 dB. På baksidan finner vi hela sex digitala ingångar. För enkelt handhavande så medföljer det en fjärrkontroll, tillverkad i metall, där man kan välja ingång samt muta signalen. Köper du en svart enhet så får du en svart fjärrkontroll. Köper du en silver enhet så får du en silvrig fjärrkontroll.

  • Rörbestyckad D/A-omvandlare med ett fullbalanserat analogt utgångssteg (XLR / RCA)
  • Stöd för högupplöst ljud i PCM och DSD
  • Sex digitala ingångar - 2x optiska, 2x coaxiala, USB-B och AES/EBU
  • USB-ingången har stöd för PCM 32/384 och DSD512
  • Switcha mellan rör- eller transistorbaserad utgång
  • Dubbla 12AU7-rör samt ett 6Z4-rör som likriktare
  • Hörlursuttag
  • 12V Trigger in/ut
  • Fjärrkontroll i aluminium

TubeLine - för dig med högt ställda krav
Den "glödande" heta High End D/A-omvandlaren DAC-700 ingår i Vincent´s TubeLine-serie, vars produkter är mycket lyckade i sin konstruktion och erbjuder något alldeles extra för pengarna. Och du har nog gissat rätt i att enheterna är bestyckade med elektronrör i signalvägen, vilket onekligen ger en utsökt prägel på musikåtergivningen. Du tar del av den digitala teknikens all upplösning men kombinerar det med en charmant och varmare analog ton.
Med DAC-700 kan man på ett sätt säga att man baserat tekniken på deras DAC-7, men egentligen har man helt renoverat samtliga kretsar och dess komponentval vilket gör att återgivningen lyfter till en helt ny nivå. Lillebror DAC-7 är en utmärkt DAC, men DAC-700 är bättre på samtliga plan och har fräschare teknik i sin uppbyggnad. Om du som exempel föredrar att avnjuta din musik via en dator så har den dedikerade USB-ingången stöd för musik i högre upplösningar, bl.a DSD512. 

Tar man en titt under locket så ser allting i typiskt Vincent-anda genomtänkt och snyggt ut. Sen kan Vincent vara lite återhållsamma i sina produktblad där man inte helt beskriver den tekniska layouten och val av specifika komponenter. Men de som är bekanta med fabrikatet vet att när man sätter sig i soffan och börjar lyssna på musiken, så är presentationen riktigt övertygande. Vincent ingenjörer är ett mycket kompetent team.
I DAC-700 finner vi tre helt separata block för strömförsörjning, digitaldel och analogt utgångssteg. Syftet är att minimera störningarna mellan de olika kretsstegen. 

Förstklassiga komponenter
Mycket av ljudkaraktären i DAC-700 kommer från dubbeltriod-röret 12AU7, även kallat ECC82, som vi här finner i dubbel uppsättning för en balanserad drift på utgången. Om man vill testa en annan ljudprägel så kan man switcha rörutgången till ett FET-baserat. Detta gör man via ett knapptryck på fronten. Tycke och smak avgör vilket läge man föredrar.

Oavsett om man kör musiken via rör eller ej, så måste man ha rätt arbetsförhållanden med både strömförsörjningen och förstärkningen. I strömförsörjningen finner vi en rejält tilltagen toroidal-transformator, med dubbla lindningar som försörjer den digitala och analoga sektionen separat. Spänningsregleringen sköts via ett 6Z4-likriktarrör. Helt separata filter- och buffertsteg nyttjas för respektive kanal på utgången.
Konstruktionen är äkta balanserad, och låter alltså mest fördelaktig via sin XLR-utgång. Bland övriga ljudkomponenter finner vi bl.a. kondensatorer från Nichicon och Wima. Allt detta borgar för ett lågt brusgolv och en mycket precis förstärkning.
Vincent grundades år 1995 som en del i den tyska koncernen Sintron. Filosofin är att göra High End mer överkomligt och deras konstruktioner är extremt genomarbetade och generösa, där man gärna integrerar rör i kretsarna. Utvecklingen sker i Tyskland medans produktionen sker i Asien - en mix som borgar för att prisvärdheten och både ljud- och byggkvaliteten blir helt enastående.

Specifikationer

Formatstöd: MP3, WMA, AAC, AAC+, ALAC, FLAC, APE, WAC, DSD
Frekvensomfång: ±0.5 dB: 20 - 20.000 Hz , ±2 dB: 20 - 50.000 Hz
Ingångar: 1 x AES/EBU , 1 x USB-B , 2 x coaxiala , 2 x optiska
Utgångar: 1 x hörlursuttag , 1 x stereo RCA , 1 x stereo XLR
Signal/brus förhållande: >95 dB
Utnivå: 2.5 V
Distorsion: <0.004 %
Medföljande tillbehör: Fjärrkontroll , Strömkabel
Strömförbrukning: 35 Watt (max)
Mått: 430 x 95 x 360 mm (B x H x D)
Vikt: 6.9 kg

Rekommenderade tillbehör

Pangea True Balanced Interconnect XLR ljudkabel
Detta är en äkta balans...
fr. 1690 kr
Real Cable Cheverny-II RCA ljudkabel, 1 meter
Detta är en signalkabel f...
1699 kr
Köp
Info
TAGA Harmony ETPC-TS strömkabel med C15-kontakt, 1.2 meter
Detta är en mycket prisv...
590 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Vincent TubeLine DAC-700 med rörbestyckning och XLR, silver
Detta är en påkostad, r...
25990 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

TAGA Harmony ETPC-TS strömkabel med C15-kontakt, 1.2 meter
Detta är en mycket prisvärd och välkonstrue...
590 kr
Köp
Info
Real Cable Cheverny-II RCA ljudkabel, 1 meter
Detta är en signalkabel för stereobruk av det fi...
1699 kr
Köp
Info

Tillbehör

Pangea True Balanced Interconnect XLR ljudkabel
Detta är en äkta balans...
fr. 1690 kr
Real Cable Cheverny-II RCA ljudkabel, 1 meter
Detta är en signalkabel f...
1699 kr
Köp
Info
TAGA Harmony ETPC-TS strömkabel med C15-kontakt, 1.2 meter
Detta är en mycket prisv...
590 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.