Supra MD01 MK3.1, DC-Blocker med 16A IEC-brunn SUPRA Cables | Övrigt | Ljudfoku
8
Supra MD01 MK3.1, DC-Blocker med 16A IEC-brunn i gruppen Tillbehör / Strömprodukter hos Ljudfokus.se (215MD01MK31)

Supra MD01 MK3.1, DC-Blocker med 16A IEC-brunn

3800 kr / 3490 kr
Du sparar 310 kr
Antal: 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 215MD01MK31
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Supra MD01 MK3.1, DC-Blocker med 16A IEC-brunn
Supra MD01 MK3.1, DC-Blocker med 16A IEC-brunn
Supra MD01 MK3.1, DC-Blocker med 16A IEC-brunn

Produktinformation

Supra MD-01 MK3.1 är en innovativ och svenktillverkad produkt, som eliminerar likspänning (DC) från nätspänningen. Man själva hävdar att de förbättringar som kommer är jämförbara med konkurrerande produktet som kostar 3-4 gånger pengarna! Denna DC-Blocker kopplas mellan ditt vägguttag och en efterföljande grendosa, exempelvis deras egna modeller eller från andra fabrikat. Några fördelar är att man kan få dämpat transformatorbrum och minskad värmeutvecklingen, vilket bidrar till en ökad livslängd på dina apparater.

  • Tar bort likspänning från nätspänningen - Dämpar effektivt anläggningens brusgolv
  • Slankare bassåtergivning - förbättrad rytmik, dynamik och snabbare transienter
  • Dämpar transformatorbrum - Inget irriterande brum från enheterna
  • Minskar värmeutvecklingen i transformatorn - Kan bidra till ökad livslängd
  • Filtrerar upp till 3,6 VDC - Förberedd för framtida elartiklar som skapar likspänning
  • Bättre dynamik - ger tydligare rytmik och ton särskilt i basregistret
  • Bidrar till korrekta referensspänningar - bästa möjliga analogkonvertering ur DAC-chip
  • Tillverkad i Sverige! - I enlighet med Supra No-Nonsense-strategi
  • OBS! Kräver strömkabel med 16 A kontakt (IEC-320 16A). Tänk på att strömkabel inte ingår.

Supra LoRad MD01-16-EU Mk3.1 - DC-Filter för nätspänning
Med version Mk3.1 har Supra förbättrat både elektronik och kretskort. För att förbättra prestandan ytterligare har man ökat från två kondensatorer till fyra stycken på vardera 33.000 uF. För att få plats med de nya komponenterna har man blivit tvungen att förlänga MD01 med 52 mm, jämfört den tidigare versionen. För att minska ferromagnetiska förluster har Supra ersatt all elektronik till komponenter med kopparben. Mk3.1 är snabbare, bättre och ger ytterligare renare ström.
Nu har Supra åter tagit ett stort steg mot att eliminera alla de störningar som idag finns på elnätet i ett modernt hushåll.


Likspänning (DC) ska inte finnas på nätspänningen. Trots det så mäts alltmer DC i takt med att allt fler assymmetriska elförbrukare i hemmen kopplas in. Att vara miljömedveten och välja endast LED-lampor, ger exempelvis upphov till assymmetri i elnätet. Vi ska så klart inte sluta vara energisnåla och miljömedvetna, utan vi ska ta fram produkter som filtrerar de oönskade störningarna för utrustning som är känslig.
Denna DC-komponent försämrar nätdelarnas prestanda och linjäritet hos multimedia och hifi-enheter. Exempelvis orsakar den att transformatorers järnkärna mättas. Vidare ger den onödig värmeutveckling och kan till och med få transformatorn att brumma fysiskt. Tack vare minskad värmeutveckling kan alltså ett DC-filter hjälpa att öka livslängden. Ljudmässigt har filtret visat prov på dramatiskt förbättrat ljud och skalar bort de ljud/störningar som inte kommer från inspelningen. Man lyssnar med andra ord på musiken och inte de oegentligheter nätspänningen innehåller.

Återigen visar Supra vägen med ett effektivt DC-filter som genom att vara säkrat för framtida elapparaters likspänningsdel redan vid lanseringen stoppar upp till 3.6 VDC. Det är väldigt lättanvänt, man lägger det enkelt i serie före befintlig fördelningsdosa. Filtret fungerar utan skyddsjord, men vi rekommenderar alltid att ansluta utrustning som rekommenderas att jordas till skyddsjord.
Återigen visar Supra vägen genom att lansera en produkt som kostar en bråkdel av High End-konkurrenternas priser. Man bekostar inget överdrivet utseende och man använder gärna gemensamma komponenter med andra produkter för att bli mer kostnadseffektiv. Du ska bara betala för den avsedda positiva verkan. Detta medger att de allra flesta Hifi-intresserade kan ha råd med en Supra-produkt som tester om och om igen visat vara lika bra.

Märkströmmen är höga 16 Ampere, vilket medger maximal överförd effekt upp till 3.680 Watt! Anslutningskabeln är som vanligt tillbehör, så att du ska slippa ytterligare förlängskablar genom att kunna välja rätt längd från början. Notera att anslutningssockeln i DC-filtret är för 16 Ampere. 

NOTAT!
MD01 DC-filtret dämpar inte dynamiken! En mycket vanlig reaktion är att då något tas bort ur ett invant ljud/musik, saknar man det. Ofta är det egentliga ljudet mycket slankare och inte lika bullrigt. Detta kan ofta misstas för att det inte är lika mycket dynamik. Dynamik är skillnaden mellan musikens starkaste och svagaste ton, och när anläggningen blir tyst ökar faktiskt dynamiken! Det finns inga komponenter i filtret som dämpar ökat effektbehov.

Viktigt info från Supra!
När man ska koppla i och ur deras DC-filter, eller kopplar om i en tillhörande fördelningslist, är det viktigt att detta startar med att dra matningskabeln ur vägguttaget. Det är det alltid och här i synnerhet! Låt alltid all laddning dra ur enheterna från stand-by tills lysdioderna slocknat på alla enheter. Först därefter får vidare in-/ur-/omkoppling ske. Skälet är som sagt att kvarvarande laddning i enheterna, samt i DC-filtret, ska ladda ur. 

Supra Cables grundades av Tommy Jenving år 1976 och han var en innovatör, uppfinnare och entreprenör med ett stort hjärta och skarpt sinne. Tillverkningen av kablarna och all montering sker exklusivt i Ljungskile. Idag har Supra ett omfattande utbud, med marknadsledande konstruktioner på HDMI, USB, nätkablar m.m.

Specifikationer

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan nuvarande prissänkning: 3490 kr

Prishistorik

Rekommenderade tillbehör

Supra Lorad 2.5 SPC strömkabel 16 Ampere, vinklad stickpropp
Detta är en silverpläte...
fr. 599 kr (fr. 725 kr)
Supra MD06 MK3 SP, grendosa med NIF-filter & överspänningsskydd
Grendosa med med avskärmat c...
1649 kr (1970 kr)
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Supra MD01 MK3.1, DC-Blocker med 16A IEC-brunn
Nätfilter som tar bort liksp...
3490 kr (3800 kr)
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

-16%
Supra MD06 MK3 SP, grendosa med NIF-filter & överspänningsskydd
Grendosa med med avskärmat chassi i aluminium, NIF-fi...
1649 kr (ord. 1970 kr)
Köp
Info
-17%
Supra Lorad 2.5 SPC strömkabel 16 Ampere, vinklad stickpropp 1 meter
Detta är en silverpläterad skärmad strö...
599 kr (ord. 725 kr)
Köp
Info

Tillbehör

Supra Lorad 2.5 SPC strömkabel 16 Ampere, vinklad stickpropp
Detta är en silverpläte...
fr. 599 kr (fr. 725 kr)
Supra MD06 MK3 SP, grendosa med NIF-filter & överspänningsskydd
Grendosa med med avskärmat c...
1649 kr (1970 kr)
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.