Köp Supra Lorad 2.5 SPC 16 Ampere strömkabel, vinklad stickpropp 1 meter på Ljudfokus.se!
Supra Lorad 2.5 SPC strömkabel 16 Ampere, vinklad stickpropp 1 meter i gruppen Kablar & kontakter / Nätkablar hos Ljudfokus.se (215LO25SPA16A1)

Supra Lorad 2.5 SPC strömkabel 16 Ampere, vinklad stickpropp 1 meter

725 kr
Antal: 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 215LO25SPA16A1
1 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Supra Lorad 2.5 SPC strömkabel 16 Ampere, vinklad stickpropp 1 meter
Supra Lorad 2.5 SPC strömkabel 16 Ampere, vinklad stickpropp 1 meter
Supra Lorad 2.5 SPC strömkabel 16 Ampere, vinklad stickpropp 1 meter
Supra Lorad 2.5 SPC strömkabel 16 Ampere, vinklad stickpropp 1 meter
Supra Lorad 2.5 SPC strömkabel 16 Ampere, vinklad stickpropp 1 meter

Produktinformation

Supra LoRad SPC 3x2.5 16 Ampere Angled är en nyutvecklad strömkabel, här på lösmeter. Konstruktionen är helt och hållet baserad på LoRad 2.5, men tillägget "SPC" indikerar att man här brukar silverpläterade kopparledare (istället för ren koppar). Detta ger kabeln bättre ledaregenskaper. För att inte blanda ihop de två modellerna har Supra valt att tillverka den här modellen i antracit-grå finish, istället för is-blå. Den här 16 Ampere upplagan är avsedd för de största grendosorna från Supra, eller för de mest effekthungriga slutstegen med den större IEC-brunnen. Kabeln är monterad med Supra´s vinklade stickpropp.

  • Strömkabel som togs fram för Supra´s 40 års jubileum
  • Silverpläterade OFC-kopparledare (SPC = SilverPlated Copper)
  • Ledararea på 2.5 mm² täcker behovet för 16 Ampere
  • Flexibel och böjlig konstruktion
  • Anpassad för bruk i störningskänslig miljö – sjukhus, styrsystem, mätutrustning, laboratorier
  • Lämplig för personer med elallergi
  • Ledare spunna med brant stigning ger lägre magnetfält och en renare ström
  • Kabelns unika skärmning ger lågt läckage och upptag av störningar
  • Tillverkad i Ljungskile
  • Angivet pris är för 1 meter fabriksmonterad kabel!

Supra LoRad
Svenska kabelexperten Supra har vidareutvecklat sin storsäljande nätkabel LoRad, som numer har tillägget mkII. Den största skillnaden är det nya och unika nylon-skärmkonceptet. En halvledande nylonskärm ger bättre skärmningsegenskaper, böjhållfasthet, miljöimmunitet, högre draghållfasthet och lägre egenmikrofoni. Nylonskärmen ansluts via en högflexibel billedare. Supra har testat och utvärderat alla kända skärmtyper för att tillverka en så bra kabel som möjligt. Supra´s halvledande nylonskärm var den enda som klarade säkerhetskraven och dessutom var dess skärmande egenskaper bäst i test.  

Supra LoRad SPC nätkabel
LoRad är en förkortning av Low Radiation, vilket betyder låg strålning. Strålning är en sammanfattning av flera olika begrepp, där en nätkabel faktiskt både utsätter och utsätts av sin omgivning, vad gäller magnetfält, växelspänningsfält och elektromagnetiska fält. LoRad är en patenterad kabelkonstruktion som förenar den vanliga nätkabeln kombinerat med de hänsyn som måste tas vid audiobruk. Egenskaperna har visat sig också värdefulla inom den medicinska världen och i flygledartorn, där läkares respektive flygledares känsliga utrustning inte får kunna störas överhuvudtaget. Till sist, men inte minst viktigt, är att Supra Lorad används vid elsanering hos elöverkänsliga. Det är vetenskapligt bevisat att magnetfält påverkar celltillväxt och ju mer potent anläggningen är, desto större ström drar den från nätet och konsekvensen av ström är magnetfält.

Avgivande störfält minskas med två tekniker; dels skärmen som minskar både avgivna störningar så väl som omgivna samt kabelns ledare som spinns med brant stigning för att minska induktansen, vilket ger lågt både utåtriktat såväl som upptaget magnetfält. Särskilt RF (högfrekventa radiofrekvenser) har en benägenhet att leta sig in i ljudanläggningen vilket ger ett högre grundbrus (brusgolv). Man kan tycka att HiFi-anläggningens nätdelar är bra avstörda i och med sin transformator, men det visar sig ofta att man valt toroidtransformator som är extra känslig för RF-genomsläpp på grund av det som kallas strö-kapacitans. Bästa metoden är att ansluta sina enheter med Supras LoRad serie av nätmatning i ett skyddsjordat vägguttag.

Största skillnaden hos mkII-versionen är Supras unika halvledande nylonskärm som ansluts via en jordledare. Skärmen ger bättre skärmning, starkare böj- och dragstyrka, samt en ofta förbisedd egenskap, låg egenmikrofoni. En kabel som utsätts för yttre fysisk påverkan, kan leda in detta i form av störningar i signalen. LoRad har i test uppvisat den lägsta störningspåverkan som uppmätts. LoRad mkII är testad och certifierad av Intertek i Sverige och möter den europeiska säkerhetsnormen HD21.5 S3.

Notat!
I LoRad mkII finns numer även en bi-ledare som ska termineras tillsammans med jordledaren (grön/gul). Supra LoRad måste anslutas till ett skyddsjordat vägguttag för att kabelns/kablarnas skärmverkan samt att LoRad kopplingslisters filter och skärmning, ska fungera.

OBS!
För att kabelns skärmande egenskaper skall fungera, måste den vara ansluten i ett jordat uttag.

"This is a superb-value, silver-plated and screened mains cable that is very flexible and well made. It delivers significant audible improvements over a standard lead and so an audition is highly recommended"
Hifi Choice, England april 2017 med toppbetyget ´fem stjärnor´

Supra Cables grundades av Tommy Jenving år 1976 och han var en innovatör, uppfinnare och entreprenör med ett stort hjärta och skarpt sinne. Tillverkningen av kablarna och all montering sker exklusivt i Ljungskile. Idag har Supra ett omfattande utbud, med marknadsledande konstruktioner på HDMI, USB, nätkablar m.m.

Specifikationer

Typ: Färdigterminerade

Prishistorik

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.