Köp Pro-Ject Phono Box DS3 B RIAA-steg med XLR, silver på Ljudfokus.se
12
Pro-Ject Phono Box DS3 B RIAA-steg med XLR, silver i gruppen Vinyl / RIAA-steg hos Ljudfokus.se (10203010231)

Pro-Ject Phono Box DS3 B RIAA-steg med XLR, silver

6990 kr / 6151 kr 6990 kr
Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan nuvarande prissänkning: 6990 kr OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.
Du sparar 839 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 10203010231
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Pro-Ject Phono Box DS3 B RIAA-steg med XLR, silver
Pro-Ject Phono Box DS3 B RIAA-steg med XLR, silver
Pro-Ject Phono Box DS3 B RIAA-steg med XLR, silver
Pro-Ject Phono Box DS3 B RIAA-steg med XLR, silver
Pro-Ject Phono Box DS3 B RIAA-steg med XLR, silver

Produktinformation

Pro-Ject Phono Box DS3 B är ett påkostat RIAA-steg som vänder sig till den seriöse vinyllyssnaren som uppskattar hög detaljrikedom och givande musikupplevelser. Se bara till att du har matchande kvalitet på vinylspelaren och främst pickupen, så har du alla förutsättningar till många och långa musikkvällar. Man spinner vidare på konceptet från lillebror S3 där tillägget "B" står för "Balanced". Med detta menas att man har en fullbalanserad konstruktion på både in- och utgångssteget, och man finner således XLR-anslutningar på baksidan, utöver RCA. Steget vänder sig möjligtvis främst till dig som sitter hemma med en MC-pickup, där man på frontpanelen kan justera både gain, kapacitans och belastningsimpedans. Något som kan göras medans du spelar musik, vilket gör att du lättare kan lyssna dig fram till när inställningarna är helt optimala för specifik pickup. Mycket nöje!

  • Välljudande och prisvärt RIAA-steg för vinylspelare
  • Stöd för både MM- och MC-pickuper
  • Flertalet olika inställningar (gain, kapacitans, impedans) för optimal anpassning för specifik pickup
  • Subsoniskt filter
  • Mekanisk strömbrytare på frontpanelen
  • Två skivspelare kan anslutas samtidigt och ha individuella inställningar
  • Chassi tillverkat i solitt och avskärmande metall
  • Extern nätdel för minimal störinverkan

Phono Box DS3 B - avancerat RIAA-steg med Dual Mono-design
Bra produkter kräver motsvarande kringutrustning för att till fullo blomma. Tillsammans kan bra produkter uppnå oerhört givande resultat. Med det sagt så vänder sig det här RIAA-steget till dig som ställer vissa krav på hur musiken skall presenteras.
Att Phono Box DS3 har tillägget "B" i produktnamnet indikerar på det fullt balanserade ingånget, som alltså har en Dual Mono-design. Detta gör att man kan pressa ut de sista procenten i återgivningen när RIAA-steget sammanlänkas med en vinylspelare som har en balanserad utgång - och då tillsammans med en förstklassig MC-pickup, som i sin natur har en balanserad konstruktion. Detta gör att man får en balanserad signalväg från början till slut med ett väldigt lågt brusgolv och med en utmärkt kanalseparation, vilket det märks på när musiken presenteras framför dig.

Phono Box DS3 B har XLR-anslutningar på både in- som utgångssidan, utöver de mer förekommande RCA-anslutningarna. Även om konstruktionen är fullbalanserad så utesluter det givetvis inte att du kan ansluta RIAA-steget via RCA in->ut och ta del av dess genomtänkta uppbyggnad och höga upplösning på återgivningen.
För att öka kompabiliteten med olika fabrikat av vinylspelare så har man både mini-XLR och den konventionella XLR-anslutningen på ingången.

Gain-steget på ingången är helt balanserat och 100 % diskret konstruerat, utan att använda de operationsförstärkare som ofta används men som har rykte om sig att färga ljudet, oavsett hur bra de är. Pro-Ject har investerat i många års erfarenhet och har genomlidit hundratals lyssningstimmar får att nå den prestanda som sitter i Phono Box DS3 B. Det hörs och du kanske upptäcker din skivsamling på nytt!

Pro-Ject Box Design Series
Konceptet och grundidén med Box-serien är att erbjuda ett förstklassigt ljud ur ett riktigt kompakt format. Det hela startade med att man lanserade tillbehör till sina skivspelare, där främst ett prisöverkomligt RIAA-steg döptes till Phono Box. Succén var ett faktum och det hade inte tagit lång tid innan man hade sålt enheten i över 100.000 exemplar!
Box-serien har med åren utökats och blivit mer och mer intressant. Idag erbjuder man inte bara tillbehör till en skivspelare, utan idag finns möjligheten att bygga ett komplett stereosystem i mikroformat, med möjligheter till streaming via nätverk och i högupplöst format.

Box-modellerna är tillverkade med kabinett i avskärmande aluminium, ingen plast används. Enheterna är resonansoptimerade och stabila. Komponenterna har valts med omsorg för dess ljudmässiga fördelar, och via dataoptimering har man sammanställt kretskort med SMD-teknik för att få kortaste signalväg. På baksidan finns anslutningar med guldplätering.
Sammanfattat är Box-serien mycket prisvärda i relation till dess ljudkvalitet och funktionalitet!

"The exceptionally low levels of noise are superb and help this duo deliver one of the most airy and three-dimensional performances at the price"
Hifi Choice, England med stämpeln ´Recommended´

"In the listening test with proven MM and MC cartridges, the phono box convinced with an exemplary clean and above all very low-noise sound image for its price class, which radiated quite wonderful “analog” composure, calmness, and warmth. The phono box DS3 B sounded surprisingly mature and musical for the money. Especially in MC mode, it could fully show its strengths and its low noise"
Stereoplay, Tyskland med stämpeln ´Highlight´
Pro-Ject Audio grundades 1991, som alltid haft vinylspelare som sin grundsten i sitt produktutbud. Med en extremt stor teknisk kunskap och med fokus på att hitta de bästa materialvalen, så kan man idag titulera sig som världens största tillverkare av vinylspelare. Det finns en spelare för både nybörjaren och Hifi-nörden. Med sin BOX-serie tillverkar man även förstklassig elektronik i kompakt format, och givetvis erbjuder man diverse tillbehör.

Specifikationer

Gain: 40, 45, 50, 55, 60, 65 dB
Ingångar: 1 x stereo mini-XLR , 1 x stereo RCA , 1 x stereo XLR
Ingångsimpedans: MC: variabelt 10 - 1000 Ohm; MM: 4.7 kOhm
Ingångskapacitans: 50, 150, 300, 400 pF
Utgångar: 1 x stereo RCA , 1 x stereo XLR
Signal/brus förhållande: 104 dB ( MM) , 85 dB ( MC)
Distorsion: 20 - 20.000 Hz: <0.005 % (MM), <0,01 % (MC)
Färg: Silver
Strömförbrukning: 5.2 Watt (drift), 0.5 Watt (standby)
Övrigt: Trigger in/ut
Mått: 206 x 72 x 205 mm (B x H x D)
Vikt: Exkl. nätdel: 1.48 kg

Rekommenderade tillbehör

Norstone Skye RCA ljudkabel för vinylspelare
Detta är en förstklassi...
fr. 800 kr
Pangea Premier RCA ljudkabel
Detta är en påkostad si...
fr. 1095 kr
Supra EFF-IXLR ljudkabel
Extremt prisvärd signalkabel...
fr. 910 kr

Du har nyligen tittat på

Pro-Ject Phono Box DS3 B RIAA-steg med XLR, silver
Detta är ett påkostat R...
6151 kr (6990 kr)
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Supra EFF-IXLR ljudkabel, 1 meter
Detta är extremt prisvärd signalkabel, och en av...
910 kr
Köp
Info
Pangea Premier RCA ljudkabel, 0.6 meter
Detta är en påkostad signalkabel för stereo...
1095 kr
Köp
Info

Tillbehör

Norstone Skye RCA ljudkabel för vinylspelare
Detta är en förstklassi...
fr. 800 kr
Pangea Premier RCA ljudkabel
Detta är en påkostad si...
fr. 1095 kr
Supra EFF-IXLR ljudkabel
Extremt prisvärd signalkabel...
fr. 910 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.