Pro-Ject Phono Box DS2 USB, RIAA-steg med USB/optisk ut silver Pro-Ject | Spelar
Pro-Ject Phono Box DS2 USB, RIAA-steg med USB/optisk ut silver i gruppen Förstärkare / RIAA-förstärkare hos Ljudfokus.se (10203010130)

Pro-Ject Phono Box DS2 USB, RIAA-steg med USB/optisk ut silver

5490 kr
Artnr: 10203010130
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Pro-Ject Phono Box DS2 USB, RIAA-steg med USB/optisk ut silver
Pro-Ject Phono Box DS2 USB, RIAA-steg med USB/optisk ut silver
Pro-Ject Phono Box DS2 USB, RIAA-steg med USB/optisk ut silver
Pro-Ject Phono Box DS2 USB, RIAA-steg med USB/optisk ut silver
Pro-Ject Phono Box DS2 USB, RIAA-steg med USB/optisk ut silver
Pro-Ject Phono Box DS2 USB, RIAA-steg med USB/optisk ut silver

Produktinformation

Pro-Ject Phono Box DS2 USB är ett extremt välljudande, dual-mono uppbyggt RIAA-steg i den påkostade DS2-serien. Utöver sin eminenta ljudkvalitet så är det ett ytterst flexibelt RIAA, med bestyckad med en uppsjö av justeringsmöjligheter för att anpassa den precis rätt efter pickuptypen, såväl MM men i större grad mer påkostade MC-modeller. För dig som vill få ut maximalt i ditt musiklyssnande, så är detta ett högintressant RIAA-steg. Den här upplagan har även inbyggd A/D-omvandling för digitalisering till dator (USB) och ljudutmatning via optisk digitalutgång.

  • RIAA-steg i finsmakarklassen
  • Helt diskret, lågbrusig dual mono-uppbyggnad för utmärkt kanalseparation
  • Sandwich-uppbyggt chassi helt i avskärmande aluminium/metall
  • Justering av impedans, kapacitans och gain
  • Inbyggd A/D-omvandling med USB och optisk digitalutgång
  • Extern nätdel för minimal störinverkan

Efter Pro-Ject s succéartade lansering av Tube Box DS2 är det nu dags för en rad nya produkter i samma serie, som bygger på samma DNA som referensprodukterna i RS-serien, med kompromisslösa kretslösningar och komponenter, miniatyriserade för superkorta signalvägar och extremlåg distorsion, allt huserat i ett skärmande och mekaniskt dött sandwichchassi.
Pro-Ject är experter på att bygga otroligt välspelande elektronik genom dels sitt kunnande inom känsliga RIAA-steg men också sin förmåga att konstruera enormt effektivt. Man miniatyriserar helt enkelt avancerade kretslösningar och konstruktioner man mer normalt hittar i påkostade highend-apparater, om ens där, vilket ger direkta fördelar när det kommer till både pris och prestanda. Korta signalvägar och de allra bästa av komponenter är en självklarhet.

Phono Box DS2 är dual mono-uppbyggd för bästa kanalseparation och dessutom har den fått det nya DS2-chassit, inspirerat av den kompromisslösa RS-serien, med en sandwich-konstruktion som såväl skärmar som skyddar mot oönskade vibrationer.
Phono Box DS2 är också mycket välförsedd när det gäller att lasta både MM- och MC-pickuper på rätt sätt. Med ställbar ingångsimpedans mellan 10 till 1.000 Ohm, ställbar kapacitans mellan 100 och 320 pF, ett valbart subsoniskt filter samt inte mindre än hela fem olika gain-alternativ mellan 40 och 65 dB, är detta förträffliga RIAA-steg redo för det mesta.

Med tillägget ´USB´
Med en sofistikerad A/D-omvandlare kan den här upplagan av Phono BOX DS2 även fungera som en högpresterande länk mellan skivspelare och dator, för att lagra sina skivor digitalt. Som om inte det vore nog har den dessutom en optisk utgång för att enkelt skicka ljud till exempelvis en hembioreceiver eller annan produkt med endast digitala ingångar. Hela tre ingångar finns, varav två är RIAA-korrigerade, och den sista är till för att använda den inbyggda A/D-omvandlingen även för andra analoga källor.


Pro-Ject Box Design Series
Konceptet och grundidén med Box-serien är att erbjuda ett förstklassigt ljud ur ett riktigt kompakt format. Det hela startade med att man lanserade tillbehör till sina skivspelare, där främst ett prisöverkomligt RIAA-steg döptes till Phono Box. Succén var ett faktum och det hade inte tagit lång tid innan man hade sålt enheten i över 100.000 exemplar!
Box-serien har med åren utökats och blivit mer och mer intressant. Idag erbjuder man inte bara tillbehör till en skivspelare, utan idag finns möjligheten att bygga ett komplett stereosystem i mikroformat, med möjligheter till streaming via nätverk och i högupplöst format. 

Box-modellerna är tillverkade med kabinett i avskärmande aluminium, ingen plast används. Enheterna är resonansoptimerade och stabila. Komponenterna har valts med omsorg för dess ljudmässiga fördelar, och via dataoptimering har man sammanställt kretskort med SMD-teknik för att få kortaste signalväg. På baksidan finns anslutningar med guldplätering.
Sammanfattat är Box-serien mycket prisvärda i relation till dess ljudkvalitet och funktionalitet!

Specifikationer

Ingångsimpedans: MC: 10, 20, 50, 100, 200, 1000 Ohm, MM: 47 kOhm
Utförande: Digitalisering, Optisk utgång
Frekvensomfång: RIAA, inom 0.3 dB: 20 - 20.000 Hz
Gain: 40, 45, 50, 60, 65 dB
Signal/brus förhållande: -80 dB
Anslutning: 1 x line RCA in, 1 x optisk ut, 1 x stereo RCA ut, 1 x USB-B ut, 2 x phono RCA in
Distorsion: <0.02 %
Strömförbrukning: <1 Watt (standby)
Mått: 206 x 71 x 226 mm (B x H x D)
Vikt: Exkl. nätdel: 1.34 kg

Rekommenderade tillbehör

Supra USB 2.0 A-B, USB-kabel
USB-kabel 2.0 Hi-Speed A-B av h&#...
fr. 235 kr (fr. 300 kr)

Du har nyligen tittat på

Pro-Ject Phono Box RS, RIAA-steg svart
Förträffligt RIAA-steg ...
8990 kr
Pro-Ject Dac Box DS2 Ultra, svart
Hi-Res Audio-certifierad DAC-enhe...
6990 kr

Produkter relaterad till din historik

Supra USB 2.0 A-B, USB-kabel 2 meter
USB-kabel 2.0 Hi-Speed A-B av högsta kvalitet frå...
310 kr (ord. 380 kr)

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.