Köp Pro-Ject Phono Box S3 RIAA-steg med mini-XLR, silver på Ljudfokus.se!
12
Pro-Ject Phono Box S3 B RIAA-steg med mini-XLR, silver i gruppen Vinyl / RIAA-steg hos Ljudfokus.se (10203010225)

Pro-Ject Phono Box S3 B RIAA-steg med mini-XLR, silver

4290 kr / 3775 kr 4290 kr
Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan nuvarande prissänkning: 4290 kr OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.
Du sparar 515 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 10203010225
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Pro-Ject Phono Box S3 B RIAA-steg med mini-XLR, silver
Pro-Ject Phono Box S3 B RIAA-steg med mini-XLR, silver
Pro-Ject Phono Box S3 B RIAA-steg med mini-XLR, silver
Pro-Ject Phono Box S3 B RIAA-steg med mini-XLR, silver
Pro-Ject Phono Box S3 B RIAA-steg med mini-XLR, silver

Produktinformation

Pro-Ject Phono Box S3 B är ett välljudande RIAA-steg i kompaktare format, som får ses som ett "mini" High End-phonosteg med sina fullbalanserade kretsar och som bjuder på en otrolig prestanda i prislappen. Se bara till att du har matchande kvalitet på vinylspelaren och främst pickupen, så har du alla förutsättningar till många och långa musikkvällar. Steget vänder sig möjligtvis främst till dig som sitter hemma med en MC-pickup, där man på frontpanelen kan justera både gain, kapacitans och belastningsimpedans. Något som kan göras medans du spelar musik, vilket gör att du lättare kan lyssna dig fram till när inställningarna är helt optimala för specifik pickup. Mycket nöje!

  • Välljudande och prisvärt RIAA-steg för vinylspelare
  • Stöd för både MM- och MC-pickuper
  • Flertalet olika inställningar (gain, kapacitans, impedans) för optimal anpassning för specifik pickup
  • Subsoniskt filter
  • Mekanisk strömbrytare på frontpanelen
  • Två skivspelare kan anslutas samtidigt och ha individuella inställningar
  • Chassi tillverkat i solitt och avskärmande metall
  • Extern nätdel för minimal störinverkan

Phono Box S3 B - avancerat RIAA-steg med Dual Mono-design
Bra produkter kräver motsvarande kringutrustning för att till fullo blomma. Tillsammans kan bra prdoukter uppnå oerhört givande resultat. Med det sagt så vänder sig det här RIAA-steget till dig som ställer vissa krav på hur musiken skall presenteras.
Att Phono Box S3 har tillägget "B" i produktnamnet indikerar på det fullt balanserade ingånget, som alltså har en Dual Mono-design. Detta gör att man kan pressa ut de sista procenten i återgivningen när RIAA-steget sammanlänkas med en vinylspelare som har en balanserad utgång - och då tillsammans med en förstklassig MC-pickup, som i sin natur har en balanserad konstruktion. Detta gör att man får en balanserad signalväg från början till slut med ett väldigt lågt brusgolv och med en utmärkt kanalseparation, vilket det märks på när musiken presenteras framför dig.

Phono Box S3 B har mini-XLR ingång, men även den konventionella RCA. På utgången finner vi "vanlig" stor XLR och såklart RCA. Det utesluter inte att du givetvis kan ansluta RIAA-steg via RCA in->ut och ta del av dess genomtänkta konstruktion och höga upplösning på återgivningen.
Notera att det inte medföljer en mini-XLR signalkabel!

Gain-steget på ingången är helt balanserat och 100 % diskret konstruerat, utan att använda de operationsförstärkare som ofta används men som har rykte om sig att färga ljudet, oavsett hur bra de är. Pro-Ject har investerat i många års erfarenhet och har genomlidit hundratals lyssningstimmar får att nå den prestanda som sitter i Phono Box S3 B. Det hörs och du kanske upptäcker din skivsamling på nytt!

"There simply aren’t any European-made balanced phono stages at this price that can be so easily matched to one’s cartridge and amplifier. The term “benchmark” or “reference” is often thrown about carelessly in product reviews. However, the S3 B is a benchmark product. It’s unlikely that a company without Pro-Ject’s manufacturing expertise and scale could build something similar for the same price. Its exceptional functionality establishes a new bar for what a customer can expect in a $500 phono stage. My hope is that other companies will follow suit, but for now, the S3 B sits alone as an incredibly special product. Bravo, Pro-Ject!"
Soundstage, USA

"This may end up haunting me, but the X2 B/S3 B pairing is truly revolutionary. I hope the rest of the industry copies it as there are no excuses for not facilitating a simple balanced output from an MC cartridge if Pro-Ject can deliver it for under £2000. To paraphrase Jon Landau when he first saw Bruce Springsteen: 'I have heard the future of vinyl playback'. You simply won't believe this combination"
Hifi News, England med stämpeln ´Outstanding product´

Pro-Ject Box Design Series
Konceptet och grundidén med Box-serien är att erbjuda ett förstklassigt ljud ur ett riktigt kompakt format. Det hela startade med att man lanserade tillbehör till sina skivspelare, där främst ett prisöverkomligt RIAA-steg döptes till Phono Box. Succén var ett faktum och det hade inte tagit lång tid innan man hade sålt enheten i över 100.000 exemplar!
Box-serien har med åren utökats och blivit mer och mer intressant. Idag erbjuder man inte bara tillbehör till en skivspelare, utan idag finns möjligheten att bygga ett komplett stereosystem i mikroformat, med möjligheter till streaming via nätverk och i högupplöst format.

Box-modellerna är tillverkade med kabinett i avskärmande aluminium, ingen plast används. Enheterna är resonansoptimerade och stabila. Komponenterna har valts med omsorg för dess ljudmässiga fördelar, och via dataoptimering har man sammanställt kretskort med SMD-teknik för att få kortaste signalväg. På baksidan finns anslutningar med guldplätering.
Sammanfattat är Box-serien mycket prisvärda i relation till dess ljudkvalitet och funktionalitet!
Pro-Ject Audio grundades 1991, som alltid haft vinylspelare som sin grundsten i sitt produktutbud. Med en extremt stor teknisk kunskap och med fokus på att hitta de bästa materialvalen, så kan man idag titulera sig som världens största tillverkare av vinylspelare. Det finns en spelare för både nybörjaren och Hifi-nörden. Med sin BOX-serie tillverkar man även förstklassig elektronik i kompakt format, och givetvis erbjuder man diverse tillbehör.

Specifikationer

Utförande: XLR-anslutning
Gain: 40, 45, 60, 65 dB
Ingångar: 1 x stereo mini-XLR , 1 x stereo RCA
Ingångsimpedans: 10 Ohm, 50 Ohm, 100 Ohm, 1 kOhm, 47 kOhm
Ingångskapacitans: 50, 150, 300, 400 pF
Utgångar: 1 x stereo RCA , 1 x stereo XLR
Signal/brus förhållande: 103 dB (MM), 85 dB (MC)
Distorsion: 0.008 %
Färg: Silver
Strömförbrukning: 3 Watt (drift), 0.5 Watt (standby)
Övrigt: Subsoncfilter (20 Hz, -12 dB)
Mått: 206 x 55 x 164 mm (B x H x D)
Vikt: Exkl. nätdel: 0.57 kg

Rekommenderade tillbehör

Pro-Ject Connect It E mini-XLR ljudkabel, 1.23 meter
Detta är en mer påkosta...
599 kr
Köp
Info
Real Cable XLR-128 ljudkabel, 1 meter
Detta är en mycket prisv...
550 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Pro-Ject Phono Box S3 B RIAA-steg med mini-XLR, silver
Detta är ett välljudand...
3775 kr (4290 kr)
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Real Cable XLR-128 ljudkabel, 1 meter
Detta är en mycket prisvärd XLR-kabel med OFC-ko...
550 kr
Köp
Info
Pro-Ject Connect It E mini-XLR ljudkabel, 1.23 meter
Detta är en mer påkostad ljudkabel med mini-XLR ...
599 kr
Köp
Info

Tillbehör

Pro-Ject Connect It E mini-XLR ljudkabel, 1.23 meter
Detta är en mer påkosta...
599 kr
Köp
Info
Real Cable XLR-128 ljudkabel, 1 meter
Detta är en mycket prisv...
550 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.