Köp Pro-Ject Optical Box E Phono, RIAA-steg med optisk utgång för vinylspelare, svart på Ljudfokus.se!
Pro-Ject Optical Box E Phono, RIAA-steg med optisk utgång för vinylspelare, svart i gruppen Förstärkare / RIAA-förstärkare hos Ljudfokus.se (10203010006)

Pro-Ject Optical Box E Phono, RIAA-steg med optisk utgång för vinylspelare, svart

1890 kr
OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 10203010006
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Pro-Ject Optical Box E Phono, RIAA-steg med optisk utgång för vinylspelare, svart
Pro-Ject Optical Box E Phono, RIAA-steg med optisk utgång för vinylspelare, svart
Pro-Ject Optical Box E Phono, RIAA-steg med optisk utgång för vinylspelare, svart

Produktinformation

Pro-Ject Optical Box E Phono är ett trendsättande RIAA-steg i budgetklassen. Trendsättande i aspekten att det sätter en referens på ljudåtergivningen i sitt prisläge. Här har man medvetet valt att enbart ha stöd för MM-pickuper, i syfte att få bästa möjliga förstärkning på detta. SMD-uppbyggnaden ger ett lågt brusgolv och distorsion. I den här upplagan har man integrerat en A/D-omvandling med en optisk utgång - perfekt om du vill ansluta spelaren till exempelvis ett par helaktiva högtalare.

  • Prisöverkomligt RIAA-steg i platsbesparande format
  • Stöd för MM-pickuper
  • Optisk digitalutgång med 24/96 stöd via PCM1808 DAC-chip
  • Specialdesigande, lågbrusiga komponenter
  • Intern metall-avskärmning
  • Guldpläterade anslutningar
  • Extern nätdel för minimal störinverkan

RIAA-steget, eller grammofonförstärkaren som den också kallas, måste förstärka de allra svagaste och mest känsliga signalerna i din anläggning, de som kommer från pickupen. För att musiken skall få plats rent fysiskt på LP-skivan används ett filter vid graveringen som minskar de kraftiga bastonerna och höjer upp de höga frekvenserna. Detta kallas för RIAA-korrektion och ett motsatt filter måste således användas i grammofonförstärkaren innan signalen är frekvenslinjär och låter som den ska. Ett RIAA-steg har alltså två uppgifter; både förstärka och dessutom filtrera signalen. Därför är det viktigt att välja sitt RIAA-steg med omsorg.

Med tillägget "Optical"
Den här upplagan har samma grunduppbyggnad som Phono Box E, men med tillägget att man integrerat en A/D-omvandling och därmed även kan skicka ut en digital ljudsignal. Perfekt om man exempelvis har ett par aktiva högtalare, vars stereoingång redan är upptagen.

Notat!
RIAA-steget kan även fås i en upplaga med Bluetooth istället för en optisk kabelutgång. Denna modellen heter Phono Box E BT, och finns som separat produkt på hemsidan.

Pro-Ject Box Design Series
Konceptet och grundidén med Box-serien är att erbjuda ett förstklassigt ljud ur ett riktigt kompakt format. Det hela startade med att man lanserade tillbehör till sina skivspelare, där främst ett prisöverkomligt RIAA-steg döptes till Phono Box. Succén var ett faktum och det hade inte tagit lång tid innan man hade sålt enheten i över 100.000 exemplar!
Box-serien har med åren utökats och blivit mer och mer intressant. Idag erbjuder man inte bara tillbehör till en skivspelare, utan idag finns möjligheten att bygga ett komplett stereosystem i mikroformat, med möjligheter till streaming via nätverk och i högupplöst format. 

Box-modellerna är tillverkade med kabinett i avskärmande aluminium, ingen plast används. Enheterna är resonansoptimerade och stabila. Komponenterna har valts med omsorg för dess ljudmässiga fördelar, och via dataoptimering har man sammanställt kretskort med SMD-teknik för att få kortaste signalväg. På baksidan finns anslutningar med guldplätering.
Sammanfattat är Box-serien mycket prisvärda i relation till dess ljudkvalitet och funktionalitet!

Pro-Ject Audio grundades 1991, som alltid haft vinylspelare som sin grundsten i sitt produktutbud. Med en extremt stor teknisk kunskap och med fokus på att hitta de bästa materialvalen, så kan man idag titulera sig som världens största tillverkare av vinylspelare. Det finns en spelare för både nybörjaren och Hifi-nörden. Med sin BOX-serie tillverkar man även förstklassig elektronik i kompakt format, och givetvis erbjuder man diverse tillbehör.

Specifikationer

Utförande: Optisk utgång
Gain: 43 dB
Ingångsimpedans: 47 kOhm (100 pF)
Signal/brus förhållande: 74 dB
Anslutning: 1 x 3.5mm stereo in/ut , 1 x optisk ut , 1 x stereo RCA in
Distorsion: <0.04 %
Strömförbrukning: <1 Watt (standby)
Mått: Med anslutningar: 120 x 32 x 106 mm (B x H x D)
Vikt: Exkl. nätdel: 0.25 kg

Rekommenderade tillbehör

Supra MP-2RCA ljudkabel
Detta är en prisvärd st...
fr. 215 kr

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Supra MP-2RCA ljudkabel, 1 meter
Detta är en prisvärd stereoljudkabel i fin kvali...
230 kr
Köp
Info

Tillbehör

Supra MP-2RCA ljudkabel
Detta är en prisvärd st...
fr. 215 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.