Köp Marantz Cinema 50 hemmabioförstärkare med Dolby Atmos & HEOS, silver på Ljudfokus.se!
Marantz Cinema 50 hemmabioförstärkare med Dolby Atmos & HEOS, silver i gruppen Förstärkare / Hemmabioförstärkare hos Ljudfokus.se (111CINEMA50S)

Marantz Cinema 50 hemmabioförstärkare med Dolby Atmos & HEOS, silver

21990 kr
Antal: 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 111CINEMA50S
1 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Marantz Cinema 50 hemmabioförstärkare med Dolby Atmos & HEOS, silver
Marantz Cinema 50 hemmabioförstärkare med Dolby Atmos & HEOS, silver
Marantz Cinema 50 hemmabioförstärkare med Dolby Atmos & HEOS, silver
Marantz Cinema 50 hemmabioförstärkare med Dolby Atmos & HEOS, silver
Marantz Cinema 50 hemmabioförstärkare med Dolby Atmos & HEOS, silver
Marantz Cinema 50 hemmabioförstärkare med Dolby Atmos & HEOS, silver

Produktinformation

Marantz Cinema 50 är en riktigt guldklimp till hemmabioförstärkare, med den nya Premium-designen och som är den naturliga ersättaren till SR6015. Den klassledande återgivningen har man genomarbetat rejält som resulterat i ett ännu mer tydligt Marantz-ljud, med en varmare grundton med viss rörprägel. Det uppskattas av många! Utöver Audysseys kalibreringssystem så är förstärkaren förberedd för Dirac Live, som man aktiverar genom att köpa till en licens separat. Som tidigare finns omfattande möjligheter att streama sin favoritmusik via nätverket, och numer är tre av HDMI-ingångarna kompatibla med HDMI 2.1 och 8K/60Hz. Detta är en bioreceiver som vänder sig till de seriösa och som även kommer med 5 års garanti vid registrering!

 • Strömstark 9-kanalig hembioförstärkare med stöd för 11.4 avkodning
 • Förstklassig surroundupplevelse genom IMAX Enhanced-avkodning, Dolby Atmos, DTS:X, Auro 3D och DTS-HD Master Audio
 • Stöd för HDMI 2.1 och 4K/120Hz, 8K/60Hz, samt HDR10+, HLG, Dolby Vision, 4:4:4 färg upplösning och BT.2020
 • Dolby Atmos Height Virtualization
 • Phono-ingång för vinylspelare med en monterad MM-pickup
 • Clock Jitter Reducer
 • HDMI Upscaling (1080P/4K till 8K)
 • Inbyggt nätverk för musikstreaming via HEOS-appen som AirPlay 2, Tidal och Spotify Connect
 • Dual-bands Wifi 2.4GHz (11b/g/n) och 5GHz (11a/n)
 • HDMI eARC - stödjer Dolby Atmos och DTS:X via HDMI-anslutning mellan receiver och kompatibla TV-apparater
 • Kan uppgraderas till ett av marknadens bästa kalibreringssystem från svenska Dirac Live (tillval)
 • Stöd för röstkommandon från Apple Siri, Google Assistant & Amazon Alexa
 • Auto Power off
 • 5 års garanti vid registrering inom 3 månader från köpet (klicka på texten)


Välj en biljett som bjuder på en åktur i första klass från DM Holdings ljudorienterade bolag
Länge leve kungen! Marantz har med 2022/23-årsmodellerna i sitt hemmabio-sortiment nästan börjat om från grunden och skapat något unikt. Så är känslan. De äldre SR-modellerna är begravda och från detta har Cinema-serien uppstått. Här finner vi ett gäng hemmabioförstärkare, en processor samt ett rejält hemmabioslutsteg, vilket gör att du kan skapa allt från ett "mindre" 7.2 system till ett omslutande 15.4 system (9.4.6) för en total bioupplevelse i ditt hem. Till skillnad från tidigare så är rangordningen omvänd, där modellen med lägst nummer numer är flaggskeppet.
Designen har fått en rejäl uppfräschning där designen är tagen från deras Premium-serie och formspråket som introducerades med stereoförstärkarna Model 30 och Model 40n. 

Prisbilden på de nya produkterna är lite högre, men det är inte heller direkt små ändringar på innanmätet. Marantz visar ännu en gång sin expertis inom ljudkretsar och har något få förunnat - nämligen en ljudkvalitet av högsta rang.   
Med Cinema befäster Marantz sin status som en av marknadens mest etablerade och kunniga fabrikat.

En av "hemligheterna" bakom detta heter HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Modules), som minimerar distorsionen i steget mellan förstegsdelen och slutstegsmodulerna. Denna teknik är exklusiv för Marantz inom DM Holdrings-koncernen, där även Denon ingår. Koncernen vill gärna profilera Marantz som den lite mer ljudkunniga avdelningen och med HDAM-tekniken kommer en Marantz A/V-receiver därmed alltid att prestera lite bättre än en Denon!
Med en diskret uppbyggnad i slutstegskanalerna kan man i bästa grad optimera hur förstärkaren skall prestanda. Det är en mer kostnadskrävande lösning än att förlita sig på färdiga IC-lösningar, men vem har sagt att Marantz nöjer sig med medelklass?! 
Lägg därtill att Marantz ingenjörer alltid genom åren lyckats konstruera väldigt driftsäkra kretslösningar, så det är inte bara ljudkvaliteten som imponerar utan det är väldigt sällan som en Marantz-produkt visar fel!

Cinema 60 vs Cinema 50
Genom att ta klivet upp till storebror Cinema 50 så får man en del mervärden för slantarna. Med två extra slutstegsmoduler - nio totalt - så kan man bygga ett mer omfattande surroundljud, alternativt nyttja de extra stegen för zon 2. Nätdelen är mer tilltagen och strömförsörjningen är bättre. Det går även att bygga ut till 11.4 via pre out. Det finns stöd för IMAX Enhanced och Auro-3Doch MultEQ XT32-mätkalibreringen från Audyssey är mer avancerad.
Cinema 50 är också uppgraderingsbar till svenska Dirac Live, där man köper en licens separat. 
En cool sak är att du får stöd för upp till fyra subwoofers, där man i menyerna kan göra olika inställningar.
Gällande kopplingarna så har Cinema 50 en extra HDMI-utgång med stöd för 8K. 

70 % guarantee - vad innebär detta?
Marantz gick ut med detta för ett antal generationer sedan. Flera tillverkare har missvisande effektangivelser som på pappret är extremt höga och samtidigt orealistiska, när nätdelen skall förse ström över många slutstegsmoduler. Att mäta en pipton på en kanal med hög distorsion ger inte i närheten samma förhållanden som när man spelar på ett riktigt hemmabiosystem med flera högtalare. Därför gick Marantz ut med sin 70 %-iga garanti, vilket innebär att effektangivelsen som anges i stereoläget, innebär att man har minst 70 % av den effekten när man kör 5.1. Med detta vill Marantz ge en indikation på att man har en högre strömkapacitet än genomsnittet, även om en konkurrent påstår att deras modell ger exempelvis 7x150 Watt. I verkligheten har med största sannolikhet Marantz mer ström att leverera till högtalarna, vilket är viktigt få låga distorsionsvärden och ett mer kontrollerad och dynamisk spelstil.
Att man dessutom bygger med diskreta komponenter i slutstegen borgar för en högre ljudkvalitet.

Stöd för upp till fyra subwoofers - eller varför inte addera basshakers?
På de större Cinema-förstärkarna samt processorn AV10 så finns möjligheten att kunna ansluta upp till fyra aktiva subwoofers. I förstärkarens menyer kan man låta samtliga av basarna, via dess lågnivå-utgångar, bli matade med samma lågfrekvenssignal. Inställningen heter då "Standard". Man kan även dirigera om lågfrekvenssignalen en högtalare till just den subwoofern som står närmast. Inställningen heter då "Directional". I menyerna finns även en inställning för dig som avser att ansluta ett separat slutsteg som driver basshakers. Inställningen heter då "Tactile Transducer Setup".

Framtidssäker bildhantering i världsklass
Med Cinema-serien har Marantz givetvis utrustat modellerna med ett videokort av högsta klass. Den förra generationen utrustades med en 8K-kompatibel HDMI-ingång. På Cinema 50 har man numer tre av de totalt sex HDMI-anslutningarna som hanterar 8K/60Hz, så att du exklusivt kan njuta av den senaste videotekniken med utsökt prestanda, med fullt stöd HDCP2.3, nämnda 8K/60Hz men även 4K/120Hz, Dolby Vision, HLG, HDR10+, Dynamic HDR m.m. Videoprocessorn är kapabel att uppskala videokällor på 1080P eller 4K till 8K-kvalitet.

Cinema 50 har också HDMI eARC-support, som stöder 3D-ljudformat som Dolby Atmos och DTS:X i mästerlig kvalitet från din TV-appat. En smidig funktion är att HDMI-ingångarna namnges automatiskt med information från källan (om informationen är tillgänglig). Man har valt att montera en passiv kylfläns för att hålla HDMI-kortet svalare mot tidigare modeller.
Men det slutar inte där, utan Cinema 50 har även stöd för de senaste teknologierna för framtidens spelkonsoler som variabel uppdateringsfrekvens (VRR), Auto Low Latency Mode (ALLM), QFT (Quick Frame Transport) och QMS (Quick Media Shifting).
Det finns såklart HDMI Pass-Through i standby-läget.

Pre-Amplifier Mode
Med Cinema-serien introducerar Marantz en ny finess som kallas Pre-Amplifer Mode. När man aktiverar detta läget så blir förstärkaren mer ett renodlat försteg, med syftet att korta ner signalvägarna och få en renare signal och högre toleranser mot clippning i ljudet eftersom de interna slutstegen då stängs av. Man kan även välja att stänga av slutstegen för specifika kanaler, om man som exempel har ett externt slutsteg för fronthögtalarna. Förstärkaren kan då driva övriga högtalare med bättre kontroll, samtidigt som ljudsignalen som skickas via pre-out är renare.

Prata med din förstärkare
Gör dig hörd! Använd din röst för att streama dina favoritmusiktjänster till Cinema 50 med HEOS inbyggt. Njut av bekymmerslös röststyrning och total flexibilitet via de ledande röstassistenterna. Använd röststyrning via Amazon Alexa, Google Assistant eller Apple Siri. Använd rösten för att spela din favoritmusik, höja volymen, hoppa till nästa låt, växla källa med mera. Växla mellan olika röstassistenter, eller välj din favorit – du avgör.
(Funktionaliteten varierar beroende på vilken röstassistent som används)

Roon-tested
Alla nya Marantz AV-receivrar är nu Roon-testade. Få ut mer av ditt digitala musikbibliotek med sökbar, surfbar information om dina favoritartister och låtar. Hitta texter, konsertdatum, foton, biografier, recensioner och mer. Prenumeration erfordras.

Bluetooth åt båda hållen
Förstärkaren har Bluetooth-mottagning så att man snabbt kan parkoppla en mobiltelefon för en kabelfri musikupplevelse. När man har nätverksstreaming tillgängligt så rekommenderas detta för högre ljudkvalitet och bättre räckvidd. Men en smart detalj är att förstärkaren kan skicka ut en Bluetooth-signal. Detta kan vara en perfekt lösning om du som förälder vill titta på film eller lyssna på musik sent på kvällen utan att störa sovande barn. Då kan man skicka ljudet till ett par Bluetooth-hörlurar. Det går faktiskt att ha igång både högtalarna och Bluetooth samtidigt, vilket är en bra funktion för den som har nedsatt hörsel.
Många anser att Saul B. Marantz satte för starten av high-end ljudindustrin redan 1953. Under 2000-talet har Marantz stormat fram på marknaden och stoltserar idag med ett stort sortiment inom både 2-kanal och hemmabio..

Specifikationer

Typ: Hembioförstärkare
Förstärkareffekt: 110 Watt (2-kanals drift, 8 Ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.08 % THD)
Ingångar: 1 x Bluetooth , 1 x Ethernet/Wifi , 1 x phono MM , 1 x USB-A (front) , 2 x coaxiala , 2 x optiska , 5 x stereo RCA , 6 x HDMI
Utgångar: 1 x Bluetooth , 1 x hörlursuttag , 11.4 Pre Out , 3 x HDMI , Zon 2 Stereo
Antal kanaler: 9-kanaler
Funktioner: AirPlay 2 , Dirac Live , HEOS , Nätverksstreaming , Phono , Roon
Medföljande tillbehör: Antenn , Fjärrkontroll , Mätmikrofon , Strömkabel
Strömförbrukning: 680 Watt (max), 60 Watt (tomgång, ECO on), 0.2 Watt (standby)
Övrigt: Dirac Live (licens köps separat) , RS-232C
Mått: Utan antenn: 442 x 165 x 392 mm (B x H x D)
Vikt: 13.5 kg

Prishistorik

Prisvärda paket

Marantz Cinema 50 & Q Acoustics 3050i Hemmabiopaket 5.1 Svart
Detta är ett välljudand...
42998 kr (48050 kr)
Marantz Cinema 50 & Q Acoustics 3050i Hemmabiopaket 5.1 Vitt
Detta är ett välljudand...
42998 kr (48050 kr)
Marantz Cinema 50 & Magnat Signature S507 Hemmabiopaket 5.1 Svart
Marantz förträffliga bi...
47998 kr (54250 kr)

Rekommenderade tillbehör

Norstone Jura HDMI med 5 % silverplätering
Detta är en påkostad oc...
fr. 700 kr
Oehlbach NF-214 Subwooferkabel Bordeaux
Den här kabeln har en helt i...
fr. 647 kr
Proson Arctic Bananaplugs, 4-pack
Detta är ett 4-pack med bana...
249 kr
Köp
Info
Real Cable BM400T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lö...
140 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Real Cable BM400T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lösmeter med försilvr...
140 kr
Köp
Info
Proson Arctic Bananaplugs, 4-pack
Detta är ett 4-pack med bananpluggar av BFA-typ, som ...
249 kr
Köp
Info

Tillbehör

Norstone Jura HDMI med 5 % silverplätering
Detta är en påkostad oc...
fr. 700 kr
Oehlbach NF-214 Subwooferkabel Bordeaux
Den här kabeln har en helt i...
fr. 647 kr
Proson Arctic Bananaplugs, 4-pack
Detta är ett 4-pack med bana...
249 kr
Köp
Info
Real Cable BM400T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lö...
140 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.