Köp Heco Victa Elite 302 stativhögtalare, vitt par på Ljudfokus.se!
Heco Victa Elite 302 stativhögtalare, vitt par i gruppen Högtalare / Stativhögtalare hos Ljudfokus.se (320VICTAE302WH)

Heco Victa Elite 302 stativhögtalare, vitt par

4490 kr
OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 320VICTAE302WH
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Heco Victa Elite 302 stativhögtalare, vitt par
Heco Victa Elite 302 stativhögtalare, vitt par

Produktinformation

Heco Victa Elite 302 är seriens större stativhögtalare, som imponerar med sitt rika och nyanserade ljud och gör sig lika bra till musik som för filmljud. I den rika bestyckningen finner vi tyskarnas egenutvecklade Fluktus-diskant, som tillsammans med ett 6.5" element med deras Kraft-papperskon, visar prov på en enastående upplösning, fyllighet och dynamik i återgivningen. Addera en aktiv baslåda för att framhäva det allra lägsta basregistret. Modellen skall inte på något sätt blandas ihop med den prisöverkomligare Victa Prime-serien. Elite-upplagan har mycket mer teknik baserad från de mer påkostade Aurora och Celan Revolution-serierna. Högtalarna har en känslighet på 90 dB och addera en strömstark förstärkare med en uteffekt på dryag 50-80 Watt så kan du skapa en stor och detaljerad ljudbild. På baksidan finnes en basport som är skruvad istället för limmad, allt för att minimera blåsljud. Med en bi-wire terminal kan du tweaka ljudet med rätt högtalarkablage. Ställ högtalarna allra helst på ett par stativ en liten bit ut från bakväggen. Då kommer de att visa sina bästa sidor!

  • Victa Elite-seriens större stativhögtalare - en rejält bestyckad 2-vägs konstruktion
  • Fin känslighet på 90 dB minskar distorsionen och ökar dynamikomfånget
  • Lättviktig, långfibrig papperskon med rejäl talspole och ferritmagnet, monterad i stålkorg
  • Ferrofluidkyld tygdome med Fluktus-geometrin för en optimal spridning och sömlös övergång till mellanregistret
  • Fas- och amplitud beräknat delningsfilter
  • Rejäla guldpläterade skruvterminaler som hanterar förstklassiga högtalarkablar
  • Kabinett uppbyggt av MDF och internt stagade för att minska lådresonanser
  • Luftflödes-optimerad och fastskruvad basport med rundad mynning ger minimalt med blåsljud
  • Gummifötter medföljer

Victa Elite - med starka influenser från de dyrare serierna
Att tyska Heco har en röd tråd mellan serierna märks starkt. Firman vill åt ett specifikt sound och det är att deras högtalare ska ha förmågan att skapa den där genuina livekänslan. Mycket dynamik, mycket slagkraft och mycket tempo. Borta är den kalla och hårda klangen som vissa sämre konstruktioner kan ge där man nyttjar metaller till sina membran. Precis som i de mer exklusiva serierna har Heco konstruerat Victa Prime-serien med lättviktiga, långfibriga papperskoner till mellanregister/baselementen, samt en ytskiktsbehandlad tygdome.

Med Victa Prime har det tyska ingenjörsteamet uppgraderat samtliga av elementlösningarna för att nå en högre nivå på återgivningen. Likaså har man sett över delningsfiltrena för att få en mer sömlös och fasstabil överlappning mellan de olika elementen. Kabinetten för golvmodellen och den aktiva baslådan står på en tidslös och robust basplatta, där spikes medföljer för att ytterligare få bukt på vibrationer och resonanser. 
Finishen med träliknande vinylfanér är ersatt med en silkmatt svart eller vit finish, som matchar våra sveska möbler på ett föredömligt sätt. 

Precis som de Heco´s andra högtalarserier så finner vi deras Airflow-optimerade basportar, vars mynning gör att mer luft kan flyttas utan att skapa irriterande blåsljud. Dessutom använder man sig inte av lim för att montera porten utan dessa monteras med skruv. Allt har ett syfte och det är kort och gott att du skall kunna lägga ditt fulla fokus på musiken eller bita sönder naglarna till en nervbitande thriller.

En Heco-högtalare tål också mycket "stryk", vilket märks på de rejäla talspolarna som sitter i modellerna. En viktig ingrediens är givetvis dock att förstärkaren kan leverera den mängd ström som behövs, så att du får en kontrollerad, tight, ren och dynamisk återgivning. Då kommer smilbanden att tänjas ut rejält! 
Så se till att unna dig en smått unik högtalare i prisklassen. Victa Elite ser till att ge dig en upplevelse som väcker känslorna till liv. Sen om det är musik eller film som står på agendan, det är ditt val. Kanske rent utav båda?!

Fluktus
Tyska Heco har vidareutvecklat sin diskant med en teknik de döpt till Fluktus. Det är en egenutvecklad geometri som är hämtad från de mer påkostade högtalarserierna, och som nu gör sitt intåg i den mer överkomliga Victa Prime-serien. En bra konstruerad diskant bör ha en linjär återgivning och ett brett frekvensomfång, tillsammans med en låg distorsion och brett spridningsmönster. 
Att Heco är extremt duktiga på sitt område har bekräftas världen runt av recensenter i deras lovord om hur en Heco-högtalare presterar. Deras forskning och utveckling kring val av membranmaterial och geometri, samt hur man på bästa sätt optimerar talspole- och magnetsystem har i tidigare högtalargenerationer skapat diskanthögtalare med högsta kvalitetsstandard.
Det man mer har arbetat med Fluktus är hur man kan kringgå begränsningen med hur en diskant effektivt sprider ett kontrollerat ljud. Fluktus har lite av en vågledare, med vad man fritt översatt kallar för en "flervågsgeometri". Dess multipla vågor är noggrant placerade i den gjutna flänsen (själva diskantplattan). Dessa vågor har en positiv inverkan på spridningen i vissa specifika frekvensområden och säkerställer mer optimala spridningsegenskaper över hela diskanten bandbredd. Man får en förbättrad axis-respons jämfört med konventionella diskanter och ett bredare spridningsmönster.
På begriplig svenska så har du en ljudbild i ditt lyssningsrum där alla bitarna faller på plats och allting sitter samman.

Heco Kraft Paper
En annan teknik, som är den röda tråden i Heco´s konstruktioner, är deras förkärlek till pappkoner. Deras Kraft-papperskon är baserad på en långfibrig trämassa som är mycket mer räfflade än vanliga papperskoner och som är lättare än plastkoner. Detta gör konen både styv och lätt, samtidigt som en bra pappkon är känd för att ha väldigt fina dämpningsegenskaper. Alla mellanregister- och baselement i Victa Prime-modellerna får en väldigt låg distorsion genom sina dubbla magnetsystem. 

Allt som allt, så har du en högtalarserie som bjuder på ett rikt och nyanserat ljud som utmärker sig bland konkurrensen!

Specifikationer

Konstruktion: 2-vägs, basreflex
Bestyckning: 28 mm diskant, 6.5" mellanregister/baselement
Frekvensomfång: -10 dB: 33 - 40.000 Hz
Effekttålighet: RMS: 80 Watt, Peak: 150 Watt
Impedans: Nominellt: 4 - 8 Ohm
Känslighet: 2.8V/1M: 90 dB
Anslutning: Bi-wire/bi-amp terminal
Delningsfrekvens: 3.000 Hz
Färg: Vit
Medföljande tillbehör: Gummifötter
Mått: 202 x 352 x 310 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 6.7 kg
Enhet: Par

Rekommenderade tillbehör

Custom Design RS-202 högtalarstativ 61 cm, vitt par
Ett par svarta högtalarstati...
2190 kr
Köp
Info
Proson Arctic BFA Metallic banankontakt, 4-pack
Detta är ett 4-pack med bana...
249 kr
Köp
Info
Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lö...
90 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Heco Victa Elite 302 stativhögtalare, vitt par
Detta är Victa Elite-seriens...
4490 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lösmeter med försilvr...
90 kr
Köp
Info
Proson Arctic BFA Metallic banankontakt, 4-pack
Detta är ett 4-pack med bananpluggar av BFA-typ, som ...
249 kr
Köp
Info

Tillbehör

Custom Design RS-202 högtalarstativ 61 cm, vitt par
Ett par svarta högtalarstati...
2190 kr
Köp
Info
Proson Arctic BFA Metallic banankontakt, 4-pack
Detta är ett 4-pack med bana...
249 kr
Köp
Info
Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lö...
90 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.