Heco Celan Revolution 9, golvhögtalare espresso par HECO | Högtalare | Ljudfokus
Heco Celan Revolution 9, golvhögtalare espresso par i gruppen Högtalare / Golvhögtalare hos Ljudfokus.se (320CELANREV9E)

Heco Celan Revolution 9, golvhögtalare espresso par

29990 kr
Artnr: 320CELANREV9E
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Heco Celan Revolution 9, golvhögtalare espresso par
Heco Celan Revolution 9, golvhögtalare espresso par
Heco Celan Revolution 9, golvhögtalare espresso par
Heco Celan Revolution 9, golvhögtalare espresso par
Heco Celan Revolution 9, golvhögtalare espresso par
Heco Celan Revolution 9, golvhögtalare espresso par

Produktinformation

Heco Celan Revolution 9 är en vidareutveckling av GT-generationen i Celan-klassen. Det här är en klassiskt tilltagen skapelse som väger in på 38.4 kg - styck. Man har lyckats skapa en högtalare med en riktigt läcker klangbalans där ingen sticker ut, och med en hög känslighet på 93 dB kan högtalarna flytta bra med luft. Dubbla 8" basar ger både musiken och filmen liv och energi. Avståndet till The Statement har blivit avsevärt mindre!

  • 3-vägs golvhögtalare med en enastående byggkvalitet
  • Vidareutvecklad 30 mm diskant ger lyster och upplösning till ljudet
  • Kabinettet vilar på outtriggers och spikes
  • Nivåjustering av diskant/mellanregister (0 eller +2 dB) beroende på rumsakustiken
  • Bi-wire/bi-amp terminal

Tysklands stolthet inom högtalare
Heco är en av Tysklands största högtalarexperter som startade sin karriär redan år 1949, och ingår idag i amerikanska Audiovox-koncernen, där bl.a även Klipsch ingår. Just släktskapet med Klipsch är stort när vi talar om de ljudmässiga egenskaperna. Det ska vara underhållande och kul att lyssna på musik eller titta på film, och ljudet ska vara slagkraftigt, ha mycket närvarokänsla, vara basfylligt och massor av dynamik. Sedan har de båsa firmorna olika ljudkaraktärer och valet av element för att komma dit, där Heco genomgående förlitar sig på robusta konstruktioner med tygdiskanter och mellanregister/baselement med pappkoner. Detta tillsammans med rejäla talspolar och magnetsystem ger element som kan flytta rikliga mängder med luft, men som också spelar tillsammans och enhetligt med diskanten.

Celan har nått en ny nivå i klass
Med klivet in i den fjärde Celan-generationen har Heco´s ingenjörer hittat nya banor i sin strävan till perfektion. Och som namnet indikerar så har man fritt uttryckt nått en revolution, för skillnaden är rätt underbar mot föregångarna och man har nästan börjat om från grunden. Kabinetten är förstärkta och bättre resonansresistenta. Med hjälp av Klippen har man optimerat elementens prestanda, och den nya stjärnan i konstruktionen är diskanten - en 30 mm tygdome med en ny Fluktus-geometri, som ger ett jämnt spridningsmönster.
För mellanregister- och basområdet finner vi deras Kraft-pappkoner, som ger en snygg klangbalans tillsammans med diskanten. Hos golvmodellerna, som är unika 3-vägs konstruktioner, arbetar ett optimerat mellanregister med en nyutvecklad POC-dammkåpa (Phase Optimisation Cap). Allting är rejält och tilltaget, med kraftfulla magnetsystem och effekttåliga talspolar, vilket gör att distorsionen minimeras och att högtalaren kan flytta rikligt med luft för sin storlek. De luftflödes-optmerade basportar är fastskruvade istället för limmade, i syfte att motverka blåsljud. 

Möbler som smälter in
Med Celan Revolution har man olika val på högtalarnas design i färgvalet. Tidigare Celan GT fanns enbart med pianolackerade kabinett. Numer har man valt att enbart ge den svarta upplagan en pianolackering mot ett pristillägg. Dett då en sådan lackering får bäst effekt på svart, där lackeringen ger ett djup som man nästan kan ta på. Med vidareutvecklad teknik och dess högre kostnader, så har man tagit beslutet att inte pianolackera vit upplaga, för att komma ner i pris. Denna kommer i vit satin, och det kan faktiskt vara positivt då högtalarna lättare smälter ihop med våra skandinaviska möbler i hemmet. Vill man bryta av så finns Celan Revolution-serien även i espresso med äkta träfanér.

Kabinettens sidor är lätt välvda för att minska inre stående vågor och den sluttande toppdelen skapar ett annorlunda designspråk. Kromdetaljerna (en ring) runt elementen känner vi igen sedan tidigare, som utan tvivel ger ett tilltalande och lyxigt utseende. På kabinettets bakre toppdel finnes en metallbricka med Hecos logga. Grillerna är magnetfästa, vilket ger ett sobert intryck utan pigghål när man vill ta bort grillen för att visa polarna elementen. Golvhögtalarna blir extra läckra att lägga ögonen på när de står på sina utstickande fötter i metall.

Specifikationer

Konstruktion: 3-vägs, basreflex
Bestyckning: 30 mm diskant, 6.5" mellanregister, dubbla 8" baselement
Frekvensomfång: 19- 52.000 Hz
Effekttålighet: RMS: 280 Watt; Peak: 450 Watt
Impedans: 4-8 Ohm
Känslighet: 93 dB
Anslutning: Bi-wire/bi-amp
Delningsfrekvens: 230 Hz, 2.800 Hz
Färg: Trä
Mått: Inkl. fötter/terminal: 374 x 1272 x 440 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 38.4 kg
Enhet: Par

Rekommenderade tillbehör

Du har nyligen tittat på

Heco Aurora 700, golvhögtalare Ivory White
En av prisklassens mesta intressa...
8990 kr
Heco Celan Revolution 7, golvhögtalare mattvitt par
En rejält bestyckad och gedi...
24990 kr
HECO INC 62 inbyggnadshögtalare för tak, styck
Inbyggnadshögtalare för...
990 kr

Produkter relaterad till din historik

Real Cable BW-OFC400R terminerad bi-wire högtalarkabel, 2x3 meter
Högtalarkabel uppbyggnad med TDC-tekniken och Hollow ...
2800 kr
Supra Quadrax Combicon Bi-Wire, högtalarkabel stereopar 2x3 meter
Färdigterminerad högtalarkabel , där bå...
2765 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.