Köp Supra Quadrax Combicon Bi-Wire, högtalarkabel stereopar på Ljudfokus.se!
Spara
Supra Quadrax Combicon Bi-Wire, högtalarkabel stereopar i gruppen Kablar / Högtalarkablar hos Ljudfokus.se (215QUADRAXBW)

Supra Quadrax Combicon Bi-Wire, högtalarkabel stereopar

Erbjudandet gäller t.o.m:
 
Antal: 
Artnr: 215QUADRAXBW
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Supra Quadrax Combicon Bi-Wire, högtalarkabel stereopar
Supra Quadrax Combicon Bi-Wire, högtalarkabel stereopar
Supra Quadrax Combicon Bi-Wire, högtalarkabel stereopar
Supra Quadrax Combicon Bi-Wire, högtalarkabel stereopar
Supra Quadrax Combicon Bi-Wire, högtalarkabel stereopar
Supra Quadrax Combicon Bi-Wire, högtalarkabel stereopar
Supra Quadrax Combicon Bi-Wire, högtalarkabel stereopar

Produktinformation

Supra Quadrax är en färdigterminerad högtalarkabel - här i bi-wire utförande, något som blev Tommy Jenving´s sista projekt innan hans bortgång - och som rent prismässigt fyller gapet mellan Ply-serien och de mer exotiska XL Annorum och Sword-modellerna. Detta är en konstruktion döpt till "Tube Conductor Star Quad Coax", vilket innebär fyra tvinnade ledare på 2 mm² med en coaxial-liknande rörform. 

  • Förstklassig konstruktion med fyra tvinnade 2 mm ledare² med svårslaget  pris/prestandaförhållande
  • Låg reaktans – trovärdig dynamik, timing och en tredimensionell ljudbild
  • Magnetnollan – minimala störningar runt kabeln samt motstånd mot att yttre störningar går in.
  • Tennplätering förhindrar korrosion och strömhopp som ger fasfel

Quadrax
Detta blev den sista högtalarkabeln som Tommy Jenving konstruerade innan hans alltför tidiga bortgång. Men ack vilken kabel!
Hoppet var länge stort rent prismässigt mellan Ply-serien och den exotiska Sword-serien. Quadrax fyller det hoppet genom att lägga sig emellan dessa två serier.
Konstruktionen bygger på vad Supra kallar för "Tube Conductor Star Quad Coax", d.v.s fyra tvinnade ledare på 2 mm². Tittar man på ledarnas uppbyggnad så påminner de om en coaxial-kabel, men skillnaden ligger i att själva ledarna ligger i ytterskiktet och är formade som ett rör. Detta ger en större ledaryta som inverkar positivt på att minimera induktansen i kabeln, där värdet är så lågt som 0.3 uH/m, samt så reduceras risken att RF-störningar snappas upp i kabeln.
Den speciella PolyPropylene (PP) isoleringen är extremt stabil med väldigt låga värden på kapacitansen.

Låg reaktans
Supra Quadrax är inget annat än High-End till vrakpris! Bättre går inte att beskriva denna kabel, som positionerar sig med gott självförtroende strax efter deras top-of-line modeller XL Annorum och Sword. Man har lyckats med konststycket att kombinera låg induktans och låg kapacitans, vilket tillsammans bildar den del av motståndet i kabeln som kallas reaktans och det är en mycket sällsynt egenskap hos en högtalarkabel. Reaktans gör sig påmind vid signalförändringar (växelström) och musik är ju som bekant inget annat än massvis med signalförändringar mellan 20-20.000 Hz (det hörbara området för det mänskliga örat). Kan man hålla reaktansen låg genom både låg induktans och kapacitans, bidrar kabeln till en minimal fasvridning mellan spänning och ström oberoende av frekvens, vilket i sin tur skapar rätt förutsättning för en oslagbar timing, snabbt transientsvar och ur teknisk synvinkel närmast osynlig i kretsen. Precis som en kabel ska göra, ger den minimal färgning av musiken och en trovärdig tredimensionell ljudscen. Lägger man till priset, vågar Supra själva påstå att de inte hört någon annan kabel som kan  mäta sig med deras Quadrax!

Magnetnollan
Principen har Supra döpt till Tube Conductor Star Quad (rörformade ledare, orienterade kvadratiskt). Ledararean är 4 x 2.0 mm². Den rörformiga ledaren ökar den relativa ytan, vilket tillsammans med den fyrkantiga ledarorienteringen ger låg induktans och ökad störimmunitet genom att befinna sig i magnetnollan. Supra´s speciella PP isolering (polypropylene) och kärna spinnes de tennpläterade kardelerna till den rörformiga ledaren runt är mycket kemiskt och mekaniskt stabil, samt bidrar till extra låg kapacitans. För att ytterligare utnyttja konceptets fulla potential, har Supra spunnet kardelerna i varje ledare, åt det håll som bidrar bäst till lägsta induktans. Elektriskt befinner sig kabeln i den berömda ”magnetnollan”, d.v.s dess fysiska uppbyggnad samt elektriska egenskaper ger mycket låga läckage av växlande magnetfält, som är en riktig bov till att skapa störningar i närliggande ledare.

Tennplätering - ett Supra-koncept för renare ljud
Tenn har högre resistans än koppar och skyddar också kopparn från korrosion. Det minskar då strömhoppen från tråd till tråd över illaljudande oxiderade ytor och mer av signalen passerar i den rena kopparn inne i trådarna. Tennlagret minimerar även skineffekten genom att trådarna fungerar som semi-Litz.

Rund, tvinnad
Ett erkänt sätt att ”släcka ut” interferens i en kabel är att tvinna ledarna. Bieffekten är en ganska oflexibel och kortlivad kabel. Quadrax är producerad med specialanpassade maskiner som eliminerar detta, där tvinning av paren med kort stigning minimerar det magnetiska fältet och gör kabeln låginduktiv.

Quadrax i färdigterminerat utförande, av Supra
P.g.a den speciella konstruktionen är termineringen kritisk. Kontakterna pressas med krymptång på under kraftigt tryck, syretätt så materialen förenas till det som närmast påminner om svetsning. Både banan/BFA och spadkropp ingår, så att du lätt kan byta överdel och inte begränsas i framtida uppgraderingar av elektronik eller högtalare.

Supra Cables grundades av Tommy Jenving år 1976 och han var en innovatör, uppfinnare och entreprenör med ett stort hjärta och skarpt sinne. Tillverkningen av kablarna och all montering sker exklusivt i Ljungskile. Idag har Supra ett omfattande utbud, med marknadsledande konstruktioner på HDMI, USB, nätkablar m.m.

Specifikationer

Typ: Färdigterminerade

Du har nyligen tittat på

Supra Quadrax Combicon Bi-Wire, högtalarkabel stereopar
Detta är en färdigtermi...
fr. 2825 kr

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.