Köp Audio Pro A26 stativhögtalare med Wifi, Bluetooth & HDMI ARC, svart par på Ljudfokus.se!
Audio Pro A26 stativhögtalare med Wifi, Bluetooth & HDMI ARC, svart par i gruppen Högtalare / Datorhögtalare & TV-högtalare hos Ljudfokus.se (287A26B)

Audio Pro A26 stativhögtalare med Wifi, Bluetooth & HDMI ARC, svart par

4990 kr / 3980 kr
Du sparar 1010 kr
Antal: 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 287A26B
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Audio Pro A26 stativhögtalare med Wifi, Bluetooth & HDMI ARC, svart par
Audio Pro A26 stativhögtalare med Wifi, Bluetooth & HDMI ARC, svart par
Audio Pro A26 stativhögtalare med Wifi, Bluetooth & HDMI ARC, svart par
Audio Pro A26 stativhögtalare med Wifi, Bluetooth & HDMI ARC, svart par
Audio Pro A26 stativhögtalare med Wifi, Bluetooth & HDMI ARC, svart par
Audio Pro A26 stativhögtalare med Wifi, Bluetooth & HDMI ARC, svart par
Audio Pro A26 stativhögtalare med Wifi, Bluetooth & HDMI ARC, svart par
Audio Pro A26 stativhögtalare med Wifi, Bluetooth & HDMI ARC, svart par
Audio Pro A26 stativhögtalare med Wifi, Bluetooth & HDMI ARC, svart par

Produktinformation

Audio Pro A26 tar över efter den kritikerrosade storsäljaren Addon T14, där man höjt ljudkvaliteten med förbättrade element och ett starkare förstärkeri. Numer finns även inbyggt Wifi, vilket öppnar nya vägar till streaming samt möjligheten att bygga multiroom. I miljöer där inget nätverk finns så kan man streama via Bluetooth 5.0 med aptX, exempelvis i sommarstugan. En ny och smart finess är HDMI-uttaget med ARC, vilket gör högtalarna som skapta för en platt-TV. Vill man ge mer liv i djupbasen så finns det en utgång för att bygga på med en subwoofer. En smart funktion - hämtad från den äldre Living LV2 - är att man då kan välja att ställa A26 i satellit-läge, där man delar vid 75 Hz.
 
  • Aktiv högtalare med förbättrad klass D-förstärkare på 2x75 Watt
  • Inbyggd Wifi med flera funktioner samt möjligheten till multiroom-utbyggnad
  • Bluetooth 5.0 med aptX
  • HDMI ARC gör att du kan styra volymen med TV-fjärrkontrollen
  • Lyxig fjärrkontroll fräst i ett stycke aluminium
  • Tonkontroller via appen
  • Fem snabbval för direktaccess till favoritspellistor, radiokanaler etc
  • Kan monteras på väggen via M6-gänga (väggfäste är tillval)
  • Subwoofer-utgång

Svenska Audio Pro har tagit nästa steg
När högtalarexperten Audio Pro - med säte i Helsingborg - år 2008 utvecklade sina första lösningar för trådlöst ljud var målet att slippa kablarna, men att behålla HiFi-ljudet. Man lyckades mycket väl med sin Living-serie, men det var först fem år senare när Bluetooth-serien Addon lanserades som försäljningen tog fart på riktigt. Audio Pro och dess dåvarande ägare/grundare Stefan Pantzar - som var med när bolaget grundades år 1978 - insåg tidigt att det var trådlöst ljud som var framtiden. De senaste åren har utvecklingen för Audio Pro varit fantastisk, med en omsättningen som har tiofaldigats! År 2018 - lagom när man firade 40-års jubileum - så lanserade man flera Wifi-styrda högtalare med multiroom-funktion, bl.a den bastanta och kylskåps-liknande Drumfire, som man själva marknadsför som marknadens mest kraftfulla multiroom-högtalare.

Man fortsätter nu på den banan genom att plocka bort de omtyckta modellerna Addon T14 och Addon T20, och ersätta dem med A26 och A36. En detalj som man verkligen har snappat upp är att en högtalare även är en möbel som ska smälta in i inredningen. Vägen att få ett stort och levande ljud ur fysiskt mindre kabinett är svår. Audio Pro har ett världstäckande rykte sedan många år tillbaka med sin AceBass-teknik, som är ett starkt bevis på deras genuina kunskap. Exempelvis skrev magasinet Ljud&Bild i sitt test av föregångaren Addon T14 att "Audio Pro måste använt svart magi för att få sådant bastryck från så små högtalare".

Vidareutvecklad teknik som hörs
Stativmodellen A26 och golvhögtalaren A36 bräcker sina föregångare rätt rejält. Man har utrustat modellerna med förbättrade element, där bl.a baselementet har en ny upphängning för utökad slaglängd. Man nyttjar fortfarande ett klass D-förstärkeri för minimal värmeutveckling, men det är drygt 50 % starkare än föregångarnas. Kabinettets dimensioner är aningens större för utökad lådvolym, och designmässigt har de fått en snygg tyggrill med Audio Pro´s logga på. 
Både A26 och A36 är äkta stereohögtalare, alltså att man har två fysiska kabinett.
 Fördelen med detta - jämfört med en single-stereo högtalare - är att ljudbilden blir bredare och därmed öppnar upp sig då mer ljud fylls ut i hela rummet. Den inbyggda förstärkaren sitter i den vänstra högtalaren, som sedan sammanlänkas med den högra via en hederlig högtalarkabel. Så tänk på att den aktiva sidan skall alltså stå på vänster sida om platt-TV:n.

Inbyggt Wifi 
Den stora nyheten med modellerna är att Audio Pro spinner vidare med aktiva Wifi-högtalare, och utökar därmed sin högtalarserie. Med mobilen nära till hands kan du styra det mesta med högtalarens funktioner, men har du inte access till ett nätverk - exempelvis i en sommarstuga - så finns den senaste Bluetooth 5.0, och då kan man styra högtalarna via den medföljande fjärrkontrollen, som är läckert fräst i ett stycke aluminium. 
Det är speciellt via Wifi som du får ut det mesta i funktionsväg och möjligheter till streaming. Här har vi bl.a Spotify Connect, AirPlay, Tune-In, Tidal och Deezer. Dessutom är alla Audio Pro´s Wifi-högtalare kompatibla med varandra, så här finns en gyllene chans att bygga ut med ljud i hela hemmets. Allting styrs genom deras app, som finns att ladda ner gratis för både iOS och Android. 

HDMI ARC
Föregångarna hade dubbla optiska ingångar. På nya A26 och A36 har den ena optiska ingången tagits bort och ersatts med en HDMI med ARC. En HDMI-kabel blir därmed den perfeka bryggan mellan platt-TV:n och högtalarna. Har man inbyggda appar i smart-TV:n, som Netflix, YouTube, SVT Play m.m., så kommer ljudströmmen att skickas ut från TV:n och ner till högtalarna. En funktion som tillkommer är att man via HDMI ARC kan reglera högtalarnas volym via TV:ns fjärrkontroll. Dessutom finns det en Virtual Surround-funktion som är exklusiv för HDMI ARC. Denna justeras via appen och ger en utökad virtuell surroundupplevelse när man tittar på film. 
Sen finns det en hederlig analog kabelingång för 3.5mm, ifall man vill ansluta en MP3-spelare eller dylikt.

Mera djupbas?
Både A26 och A36 har en dedikeras subwoofer-utgång, vilket ger möjligheten att utöka anläggningen till ett mer fullblodigt 2.1 system. Audio Pro har egna basar som kan styras via Wifi, men vill man själv välja vilken bas som ska anslutas så är det ypperligt att ha en hederlig kabel-utgång för detta. 

Notat om du skall utöka med en subwoofer!
A26 och A36 har som nämnts en subwoofer-utgång, men värt att notera är att högtalarna inte kan re-streama en signal via Wifi på dess kabel-anslutna ingångar. Du kan gruppera en Wifi-styrd Audio Pro bas endast via nätverket för exempelvis Spotify Connect. Så matar du en kabelburen signal via HDMI ARC, så måste därmed subwoofer-signalen ut också matas via kabel till baslådan.
Tanken med detta är att man antingen då köper till Audio Pro´s egna SW10 alternativt en valfri subwoofer efter eget tycke och smak.

Fullrange eller Satellite? 
Detta är en exklusiv funktion för A26, som Audio Pro hämtat från den äldre Living LV2. Genom en switch på baksidan kan du välja mellan att låta A26 agera som en fullregister-högtalare - där den spelar så lågt i basområdet som den kan - alternativt så kan man switcha över till Satellit-läget. Med detta innebär det att man sätter en brytpunkt vid 75 Hz med 24 dB branthet per oktav. Detta innebär att man skär bort det tyngsta basområdet i A26 och därmed avlastar 4.5" elementet en hel del. Tanken är att under 75 Hz spelar en aktiv baslåda. Det gör att A26 låter renare också samt kan spela högre, om man önskar det.

Audio Pro, idag vida kända för sina trådlösa aktiva högtalare, har sedan starten 1978 gjort allt i sin makt för att leverera bästa möjliga ljud till ett lika bra pris. Den patenterade tekniken ACE-bass var rivstarten, vilken innebar att man kunde få ut mer bas ur ett mindre kabinett och redan under det glimrande 80-talet cementerade man sin position bland giganterna på marknaden.

Specifikationer

Konstruktion: Aktiv högtalare med Wifi, Bluetooth och HDMI ARC
Utförande: Digitala ingångar , HDMI-anslutning , Subwoofer-utgång , Väggmonteringsbart
Bestyckning: 1" diskant, 4.5" mellanregister/baselement
Förstärkareffekt: 2x75 Watt
Frekvensomfång: 45 - 20.000 Hz
Ingångar: 1 x 3.5mm stereo , 1 x Bluetooth , 1 x HDMI ARC , 1 x Wifi
Utgångar: 1 x subwoofer pre out
Delningsfrekvens: 2.800 Hz
Funktioner: AirPlay , Bluetooth , Deezer , Multizone , Nätverksstreaming , Spotify Connect , Styrapp , Tidal , Tune-In , Wifi
Färg: Svart
Strömförbrukning: 1.85 Watt (standby, Wifi) , 5.2 Watt (på)
Mått: 150 x 238 x 200 mm (B x H x D)
Enhet: Par

Prisvärda paket

Audio Pro A26 & SW10 Aktivt Högtalarpaket 2.1, svart
De aktiva högtalarna A26 kom...
8498 kr (9480 kr)
Audio Pro A26 med SW-5 Aktivt Högtalarpaket 2.1, svart
Svenska Audio Pros omtyckta och v...
7498 kr (8480 kr)

Rekommenderade tillbehör

Audio Pro SW-10, aktiv subwoofer svart
Detta är en banbrytande akti...
3990 kr (4490 kr)
Köp
Info
Real Cable BM150T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lö...
50 kr
Köp
Info
Audio Pro WB201, väggfäste styck svart
Ett väggfäste till Audi...
175 kr (185 kr)

Du har nyligen tittat på

Audio Pro A26 stativhögtalare med Wifi, Bluetooth & HDMI ARC, svart par
Detta är efterföljaren ...
3980 kr (4990 kr)
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Audio Pro SW-10, aktiv subwoofer svart
Detta är en banbrytande aktiv subwoofer, med en djupg...
3990 kr (ord. 4490 kr)
Köp
Info
Audio Pro WB201, väggfäste styck svart
Ett väggfäste till Audio Pros Wifi-högtalar...
175 kr (ord. 185 kr)

Tillbehör

Audio Pro SW-10, aktiv subwoofer svart
Detta är en banbrytande akti...
3990 kr (4490 kr)
Köp
Info
Real Cable BM150T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lö...
50 kr
Köp
Info
Audio Pro WB201, väggfäste styck svart
Ett väggfäste till Audi...
175 kr (185 kr)

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.