Köp Yamaha R-N800A stereoförstärkare med MusicCast, RIAA-steg & radio, silver på Ljudfokus.se!
Spara 1500 kr
Yamaha R-N800A stereoförstärkare med MusicCast, RIAA-steg & radio, silver i gruppen Kampanj / Sommarrea hos Ljudfokus.se (159RN800ASI)

Sommarrea

Yamaha R-N800A stereoförstärkare med MusicCast, RIAA-steg & radio, silver

Erbjudandet gäller t.o.m: 2024-07-21
12490 kr / 10990 kr 12490 kr
12490 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 159RN800ASI
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Yamaha R-N800A stereoförstärkare med MusicCast, RIAA-steg & radio, silver
Yamaha R-N800A stereoförstärkare med MusicCast, RIAA-steg & radio, silver
Yamaha R-N800A stereoförstärkare med MusicCast, RIAA-steg & radio, silver
Yamaha R-N800A stereoförstärkare med MusicCast, RIAA-steg & radio, silver
Yamaha R-N800A stereoförstärkare med MusicCast, RIAA-steg & radio, silver
Yamaha R-N800A stereoförstärkare med MusicCast, RIAA-steg & radio, silver

Produktinformation

Yamaha R-N800A är en grymt välljudande stereoförstärkare med nätverksuppkoppling och mät-EQ som sina starka trumfkort. Modellen ingår i 2023-års fräscha lineup och agerar som storebror till R-N600A, men som har mer av tekniken från storebror R-N1000A. Man har exempelvis samma angivna uteffekt, men bantat ner komponentkvaliteten i vissa steg samt tagit bort HDMI ARC. Jämfört med dess naturliga föregångare R-N803D så har man hottat upp ljudkvaliteten en hel del. Via nätverket finner vi finesser som AirPlay 2 och Spotify Connect, samt givetvis deras egenuvecklade MusicCast, vilket gör att förstärkaren kan vara en del i en omfattande multiroom-setup. Saknas nätverk i en specifik miljö så är Bluetooth en bra plan B. I konstruktionen finner vi den patenterade ToP-ART-tekniken, som ger kortare signalvägar för en renare återgivning. Utöver nätverket finns det en phono-ingång för en vinylspelare (MM-pickup) samt en gäng digitala ingångar för exempelvis en platt-TV. Den retro-inspirerade designen gör R-N800A till ett läckert inslag i hemmet. Se till att matcha förstärkaren med ett par kvalitativa stativ- eller golvhögtalare så har du garanterat många givande lyssningskvällar i soffan. Ett välkommet inslag är tonkontrollerna samt den variabla loudness-kontrollen, som gör att du kan sminka ljudet efter eget tycke och smak.

 • Välljudande och strömstark stereoreceiver som lämnar 100 Watt/kanal (8 Ohm)
 • Inbyggd nätverksstreaming med bl.a MusicCast, AirPlay 2 och Spotify/Tidal Connect
 • Digital sektion byggd kring ett ESS Sabre ES9080Q DAC-chip med stöd för 32/284 kHz PCM samt DSD256 (11.2 MHz)
 • Ethernet eller Wifi (IEEE 802.11 a/b/g/n/ac, 2.4/5 GHz)
 • Härlig retrodesign med knappar och reglage
 • Förbikopplingsbara tonkontroller och variabel loudness
 • Phonokort för skivspelare med en monterad MM-pickup
 • Digitala ingångar för exempelvis en platt-TV, CD-spelare och dator
 • Kan både ta emot och sända ut Bluetooth
 • YPAO R.S.C rumskalibrering (mätmikrofon medföljer)
 • DAB/DAB+ och FM-radiomottagning (bilden på baksidan säger FM/AM, vilket är fel)
 • Subwoofer lågnivå-utgång för aktiv baslåda alternativt Speaker B (för koppling via högnivå)
 • Dämpfaktor på 240 (1 kHz, 8 Ω)
 • Kan styras via en mobilapp eller den fysiska fjärrkontrollen
 • Specialdesignade fötter motverkar resonanser effektivt 

Yamaha´s ToP-ART koncept
R-N800A har byggts för ge maximal prestanda och hög kvalitet. Den inre konstruktionen med enkel, direkt överföring av signaler-garanterar optimal separation, eliminering av brus och distorsion, och ren ljudåtergivning. Detta inkluderar uppdelad strömförsörjning för analoga och digitala ljudkällor, samt Yamahas original ToP-ART (Total Purity Audio Reproduction Technology) och Art Base-chassi konstruktion för att helt skydda ljudsignaler från brus och vibrationer. Dessutom har alla delar och material noga valts ut och är grundligt testade för att se till att de är av högsta kvalitet så att de alla fungerar tillsammans för att ge absolut bästa möjliga ljud.

MusicCast - ett nätverk av högkvalitativt ljud
Det främsta som den här förstärkaren förmodligen lockar med, för de flesta användarna, är dess möjlighet att koppla upp sig till sitt hemnätverk. Här kan du ta del av mängder av olika funktioner, som streaming via olika plattformar, AirPlay 2, internetradio, appstyrning m.m.
Lägg därtill Yamahas egenutvecklade MusicCast, som gör att du kan strömma digitala musikfiler från din smartphone, dator eller NAS till andra MusicCast-enheter i ditt hem. Låt R-N1000A vara uppkopplad i ditt vardagsrum där du lägger högst fokus på hög ljudkvalitet, men där du kan sammankoppla förstärkaren med andra MusicCast-enheter i hemmet för att bygga ut med ljud i flera rum samtidigt. Det kan röra sig om en soundbar, en Wifi-högtalare, AV-receiver eller vad som passar dig bäst. Mixa, matcha och expandera sedan ditt MusicCast-system allt eftersom tiden går och ditt behov förändras.

True Sound
Förstärkaren är konstruerad med en specialgjord transformator, skräddarsydda block-kondensatorer, en-punkts jordning, aluminium-kylflänsar och andra delar av högsta kvalitet, som tillsammans hanterar krävande ljudsignaler. Kvaliteten på varje enskild del, samt hur de fungerar tillsammans, är helt avgörande till hur musiken presenteras. Viktiga egenskaper är detaljrikedom, transientsvar och dynamikomfång.
Yamaha använder endast mycket högkvalitativa komponenter i prisklassen, som är noggrant utvalda och testade och som är baserat på begreppet "True Sound". Allt byggs med precision och omsorg från kretsdesign till rätt känsla på reglagen. Att Yamhas ingenjörer har skapat något unikt är R-N800A ett levande bevis på. Haka på ett par förstklassiga högtalare så kommer du garanterat att inse (eller höra) alla de fina egenskaperna som den här förstärkaren besitter.

Erkänt beprövad mät-EQ högtalarkalibrering
Yamaha har haft rumskorrigering i många år. Här är det den senaste generationen YPAO (Yamaha Parametric Room Acoustic Optimizer) med R.S.C. (Reflected Sound Control), som använder 64 bit/192 kHz-bearbetning av rumsinformation som fångas av den medföljande mikrofonen. Genom att koppla in den medföljande mätmikrofonen på frontpanelen så analyseras akustiken i rummet och egenskaperna för just dina högtalare mäts upp. Sedan optimeras ljudparametrar för att uppnå ett optimalt ljud. Reflected Sound Control används för att kontrollera tidiga reflektioner för ge ditt lyssningsrum ett ljud med studiokvalitet. Mätningarna görs mellan 31.5 Hz till 16 kHz och justerar nivån från högtalarna inom 0.5 dB, samt korrigerar för tidsskillnader, balans och frekvensresponsen. Det är som att låta en professionell installatör kalibrera ditt system, så att du får det bästa och mest välbalanserade ljudet i ditt lyssningsrum.
Gillar man inte resultatet av YPAO-kalibreringen kan man stänga av den från fjärrkontrollen alternativt i styrappen.

Förstklassig digitalsektion med nätverksuppkoppling
Den digitala delen är uppbyggd kring ESS Technology´s ES9080Q DAC-chip, som har ett överlägset signal/brusförhållande. Den asynkrona USB-B-ingången på baksidan har en särskild kristallklocka för en ultraprecis signalhantering, och med stöd för upp till 32 bit/384 kHz PCM samt DSD 256 (11.2 MHz), medans de coaxiala och den optiska ingången har stöd för 24 bit/192 kHz-uppspelning.
Vi finner även en Ethernet-ingång för trådbundet nätverk, trådlös WiFi-anslutning samt Bluetooth för de som vill ha det så enkelt som möjligt.

Tonkontroller och variabel loudness som kan förbikopplas
Med Pure Direct-läget aktiverat så får ljudsignalen kortaste möjliga kretsväg, där man då förbikopplar buffert-förstärkning och ton-, loudness-, och balans-kontrollerna. Ju kortare signalväg så får man i både teorin och praktiken ett renare ljud då mindre komponenter kan inverka på ljudkvaliteten.
I R-N800A finner vi Yamaha´s analoga loudness-kontroll som använder en elektronisk volym. Man kallar det variabel loudness. När man ökar styrkan i ett specifikt frekvensområde så ökar risken för både förvrängning men även överbelastning för både förstärkare och högtalare. Därav kommer loudness-reglaget att stegvis minska ljudstyrkan ju mer loudness som används. Varför detta reglage överhuvudtaget finns är för att kompensera för den naturliga förlusten i det mänskliga örats förmåga att höra för höga och låga frekvenser vid låga volymer.

Lyssna på Bluetooth i hörlurar
Förstärkaren har en extra intressant funktion, speciellt för dig som är småbarnsförälder. De flesta förstärkare kan ta emot en Bluetooth-signal, men det är färre som kan skicka ut en sådan. Om barnen har lagt sig och du exempelvis vill avnjuta en film via en optisk koppling från platt-TV:n - alternativt streama musik via nätverket - utan att ha igång högtalarna, så kan du enkelt parkoppla förstärkaren med ett par Bluetooth-hörlurar.
Givetvis finns det ett hederlig hörlursuttag på frontpanelen, avsett för dig som vill njuta med ett par mer kvalitativa hörlurar via kabel.
Yamaha är idag inom hemelektronik en av de ledande aktörerna på marknaden, där kunskapen speciellt är extra stor inom bearbetningen av surroundljud. Deras historik sträcker sig så långt tillbaka som år 1887, då Torakusu Yamaha grundade bolaget Yamaha Organ Manufacturing Company. Under senare år har man lanserat sin plattform MusicCast, som inom nätverket ger möjligheten att streama musik i hela hemmet. 

Specifikationer

Typ: Förstärkare
Utförande: Bluetooth-mottagning , Digitala ingångar , HDMI-anslutningar , Multiroom-stöd , Nätverksstreaming , Pre out för baslåda/slutsteg , Radiomottagning , RIAA-steg för skivspelare
Förstärkareffekt: 2x100 Watt (2-kanals drift, 20 Hz - 20 kHz, 0.07% THD)
Frekvensomfång: 2-kanals drift, 0.06 % THD, 40 Watt, 8 Ohm: 10 - 50.000 Hz
Ingångar: 1 x Bluetooth , 1 x DAB/FM , 1 x Ethernet/Wifi , 1 x phono MM , 1 x USB-B , 2 x coaxiala , 2 x optiska , 3 x stereo RCA
Utgångar: 1 x Bluetooth , 1 x hörlursuttag , 1 x stereo pre out , 1 x subwoofer pre out
Signal/brus förhållande: Line: 100 dB , Phono: 82 dB , Radio, FM: 68 dB
Utnivå: Stereo pre out, nominellt: 1.0 Vrms , Subwoofer pre out, nominellt: 4.3 Vrms
Medföljande tillbehör: Antenn , Fjärrkontroll , Strömkabel
Strömförbrukning: Standby, Wifi/Bluetooth på: 2 Watt
Mått: 435 x 151 x 395 mm (B x H x D)
Vikt: 11.4 kg

Prisvärda paket

Yamaha R-N800A & Dynavoice Definition DF-8 Stereopaket
Detta är ett välljudand...
17980 kr
21998 kr

Rekommenderade tillbehör

Oehlbach Opto Star Black, optisk ljudkabel mini-Toslink
Detta är en prisvärd op...
fr. 397 kr
Proson Arctic BFA Metallic banankontakt, 4-pack
Detta är ett 4-pack med bana...
249 kr
Köp
Info
QED Performance Audio 40i RCA ljudkabel
Detta är en påkostad oc...
fr. 759 kr
Real Cable BM400T högtalarkabel, lösmeter
Detta är en högtalarkab...
140 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Yamaha R-N800A stereoförstärkare med MusicCast, RIAA-steg & radio, silver
Detta är en välljudande...
10990 kr
12490 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Proson Arctic BFA Metallic banankontakt, 4-pack
Detta är ett 4-pack med bananpluggar av BFA-typ, som ...
249 kr
Köp
Info
Real Cable BM400T högtalarkabel, lösmeter
Detta är en högtalarkabel på lösmeter ...
140 kr
Köp
Info

Tillbehör

Oehlbach Opto Star Black, optisk ljudkabel mini-Toslink
Detta är en prisvärd op...
fr. 397 kr
Proson Arctic BFA Metallic banankontakt, 4-pack
Detta är ett 4-pack med bana...
249 kr
Köp
Info
QED Performance Audio 40i RCA ljudkabel
Detta är en påkostad oc...
fr. 759 kr
Real Cable BM400T högtalarkabel, lösmeter
Detta är en högtalarkab...
140 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.