Köp Yamaha A-S1200 stereoförstärkare med VU-mätare & Vintage-design, silver på Ljudfokus.se!
Spara
Yamaha A-S1200 stereoförstärkare med VU-mätare & Vintage-design, silver i gruppen Förstärkare / Stereoförstärkare hos Ljudfokus.se (159AS1200SIPB)

Yamaha A-S1200 stereoförstärkare med VU-mätare & Vintage-design, silver

Erbjudandet gäller t.o.m:
21990 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 159AS1200SIPB
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Yamaha A-S1200 stereoförstärkare med VU-mätare & Vintage-design, silver
Yamaha A-S1200 stereoförstärkare med VU-mätare & Vintage-design, silver
Yamaha A-S1200 stereoförstärkare med VU-mätare & Vintage-design, silver
Yamaha A-S1200 stereoförstärkare med VU-mätare & Vintage-design, silver
Yamaha A-S1200 stereoförstärkare med VU-mätare & Vintage-design, silver
Yamaha A-S1200 stereoförstärkare med VU-mätare & Vintage-design, silver
Yamaha A-S1200 stereoförstärkare med VU-mätare & Vintage-design, silver
Yamaha A-S1200 stereoförstärkare med VU-mätare & Vintage-design, silver
Yamaha A-S1200 stereoförstärkare med VU-mätare & Vintage-design, silver

Produktinformation

Yamaha A-S1200 är en genomtänkt och välbyggd stereoförstärkare på 2x90 Watt (8 Ohm) som finslipats på en rad punkter jämfört med föregångaren och lånat en hel del tänk från från den lyxiga 5000-seriens två-delade enheter för 150.000 kronor. Integrerad lyx kan man kalla det, för de som förstår vad som menas. Här mister du möjligheten att ha vad digitala kretsar har att erbjuda (som nätverksuppkoppling, Bluetooth, USB DAC m.m.). Istället får du en helt analog förstärkare som spelar från det mesta i klassen och bevisar varför Yamaha genom åren kört med sin slogan "Natural Sound". Magasinet Hifi&Musik gav förstärkaren stämpeln "Bäst i test" i en hård konkurrens. Det är lätt att förstå varför!

 • Integrerad stereoförstärkare med en uteffekt på 150 Watt/kanal i 4 Ohm
 • Större nätdel byggd kring en 625VA ringkärne-transformator med lägre impedans än föregångaren
 • Stor kondensatorbank med fyra rejäla blockkondensatorer på hela 18.000 uF styck
 • Flytande balanserad effektförstärkning och symmetrisk uppbyggnad
 • Andas härlig 70-tals Vintage-design med LED-upplysta VU-mätare (kan stängas av) och pianolackade sidor
 • Förstklassigt RIAA-steg för skivspelare med stöd för både MM- och MC-pickuper
 • Main Direct-ingång för sammanlänkning med en A/V-förstärkare
 • Dämpfaktor: >250 (1 kHz, 8 Ohm)
 • Tonkontroller +/-9 dB (50 Hz, 20 kHz)
 • Auto Power standby-switch
 • Trigger in, Remote in/ut
 • Exemplarisk byggkvalitet som visar sig i vikten - 22 kg
 • 5 års garanti vid registrering inom 6 månader från köpet (klicka på texten)

Förr om åren hade en stereoförstärkare en rätt okomplicerad funktion, vilket var att förstärka upp en analog ljudsignal. Vi lyssnade främst på radio och vinyl, och spelade in på kassettband. Idag är kraven större där förstärkaren gärna även  skall fungera som D/A-omvandlare, hantera streaming och i vissa fall även ha en skräddarsydd hörlursförstärkning. Ju dyrare modellerna blir, desto mer tydligt blir det vad tillverkarna prioriterar.

Under 1970-talet blev transistorförstärkaren högt uppskattad för sin höga uteffekt och är idag den dominerande typen på marknaden. På senare år har digitala förstärkare blivit allt mer populära tack vare sin höga verkningsgrad, lägre vikt och minimala värmeutveckling. Vissa tillverkare överväger om de ska fortsätta förbättra "traditionella" analoga förstärkare eller försöka uppnå högre kvalitet med digitala. Den centrala egenskaper är såklart att förstärkaren inte skall krokna av komplexa och strömkrävande högtalarlaster.
När Yamaha lanserade den första generationen av 2000-serien (1000-modellen kom senare) så utvecklade de ett tredje alternativ, som i deras tycke har en ljudkaraktär som är bättre än de andra två. Detta är en flytande balanserad effektförstärkning som använder sig av transistorer av samma polaritet i utgångssteget för att uppnå en helt symmetrisk koppling.

Integrerad lyx med detaljerad förfining
Under år 2020 var man redo att lansera sin senaste generation av de retro-inspirerade Hifi-konstruktionena, där A-S1200 är instegsmodellen av Yamahas tyngre integrerade stereoförstärkare. Jämfört med föregångarna har de nya modellerna finslipats på en rad punkter och lånat tekniska lösningar och komponenter från lyxiga 5000-seriens försteg C-5000 och slutsteg M-5000 – en drömduo för 150.000 kronor. De nya modellerna har därför fått större och bättre nätdelar med lägre impedans, bättre kondensatorer i kritiska delar av kretsarna, bättre internkablage, stabilare och mekaniska jordade chassin. Bland de integrerade förstärkarna finner vi A-S1200, A-S2200 och A-S3200, som samtliga har en flytande balanserad effektdel. De två större modellerna är dessutom rakt igenom balanserade i sin kretsuppbyggnad.

Flytande jord
Slutstegssektionen, strömförsörjningen och RIAA-steget i A-S1200 är konstruktionsbaserat identiska till de som sitter i storebröderna. Komponentkvalieteten skiljer dem åt.
Yamaha har tagit det djärva steget att använda en konstruktion med en flytande jord (Floating Balance), något som är helt annorlunda den mest grundläggande principen. Denna konfiguration har identisk polaritet mellan plus och minus-sidan i utgångssteget. Genom att helt isolera plus och minus-sidorna i i den högra och vänstra kanalen med den negativa återkopplingen (NFB) och fyra olika strömförsörjningar (som ej är kopplade till jorden) får man en helt symmetrisk koppling i utgången. Detta minskar brus, störningar och distorsionen nämnvärt som ger en exceptionellt ren och transparent återgivning.

Trippel-parallella elektroniska volym- och tonkontroller
Konventionella förstärkare har volym- och tonkontrollkretsarna arrangerade i serier (i linje). När tonkontrollerna används blir signalens väg mer komplicerad, något som kan sänka ljudkvaliteten. Därför har många mer högkvalitativa förstärkare en krets som kan förbikoppla tonkontrollerna, men då blir du tvungen att välja mellan tonkontrollerna eller optimerad ljudkvalitet. Med Yamaha´s lösning blev föregångarna de första förstärkarna som kunde kringgå denna problematik genom att använda trippel-parallella volym-och tonkontrollkretsar. Precis som i efterföljarna ger detta maximal ljudkvalitet, även när tonkontrollerna används, då signalen leds genom färre IC-krestar med minskade störningar som följd. I centerposition förbipasseras den passiva kopplingen som används för tonkontrollerna så att de tre parallella volymstegen endast opererar att kontrollera volymen. Varje volymsteg är en ultra-förstklassig komponent och man använder sig av en analog potentiometer.

Sätt skivspelaren i centrum
A-S1200 har ett inbyggt RIAA-steg av otroligt fin kvalitet, som är diskret uppbyggt. Det finns stöd för både MM- och MC-pickuper, så se bara till att ha en spelare och nål av klass, så kommer förstärkaren att trollbinda dig i soffan.

"Skulle byggkvaliteten vara avgörande så skulle Yamaha vinna med hästlängder! För priset håller Yamaha nämligen svindlande hög klass. Utsökt detaljfinish är också något som går igen i ljudet som är kristallklart, luftigt och vidöppet, med tydlig konturskärpa och rymd. Ja, det var mer signalkälla och kringutrustning än förstärkaren som satte begränsningarna, för med sin nyansrikedom på mikronivå var Yamaha verkligen ett avslöjande analysredskap, men utan hårdhet eller kyla"
Hifi&Musik med stämpeln "Bäst i test"
Yamaha är idag inom hemelektronik en av de ledande aktörerna på marknaden, där kunskapen speciellt är extra stor inom bearbetningen av surroundljud. Deras historik sträcker sig så långt tillbaka som år 1887, då Torakusu Yamaha grundade bolaget Yamaha Organ Manufacturing Company. Under senare år har man lanserat sin plattform MusicCast, som inom nätverket ger möjligheten att streama musik i hela hemmet. 

Specifikationer

Typ: Förstärkare
Utförande: Pre out för baslåda/slutsteg , Processor-ingång för bioförstärkare , RIAA-steg för skivspelare
Förstärkareffekt: 2x25 mWatt, hörlursuttag (1 kHz, 32 Ohm, 0.2 % THD) , 2x90 Watt RMS (8 Ohm, 20 Hz-20 kHz, 0.07 % THD), 2x150 Watt RMS (4 Ohm, 20 Hz-20 kHz, 0.07 % THD)
Frekvensomfång: +0/-3 dB: 5 - 100.000 Hz, 0/-0.3 dB : 20 - 20.000 Hz
Ingångar: 1 x Main In , 1 x phono MM/MC , 4 x stereo RCA
Utgångar: 1 x hörlursuttag , 1 x Line Out , 1 x Pre Out
Signal/brus förhållande: Line: 110 dB, Phono MM: 96 dB, Phono MC: 90 dB
Strömförbrukning: 0.2 Watt (standby)
Mått: 435 × 157 × 463 mm (B x H x D)
Vikt: 22 kg

Prisvärda paket

Yamaha A-S1200 & Magnat Signature 707 Stereopaket
Detta är ett stereopaket fr&...
47998 kr

Rekommenderade tillbehör

Dynavox Black Line LS-Kabel, terminerad högtalarkabel
Detta är den mest påkos...
fr. 3990 kr
Norstone Jura RCA ljudkabel för vinylspelare
Detta är en förstklassi...
fr. 1400 kr
Real Cable Cheverny-II RCA ljudkabel, 1 meter
Detta är en signalkabel f...
1699 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Real Cable Cheverny-II RCA ljudkabel, 1 meter
Detta är en signalkabel för stereobruk av det fi...
1699 kr
Köp
Info
Norstone Jura RCA ljudkabel för vinylspelare, 0.6 meter
Detta är en förstklassig och välljudane sig...
1400 kr
Köp
Info

Tillbehör

Dynavox Black Line LS-Kabel, terminerad högtalarkabel
Detta är den mest påkos...
fr. 3990 kr
Norstone Jura RCA ljudkabel för vinylspelare
Detta är en förstklassi...
fr. 1400 kr
Real Cable Cheverny-II RCA ljudkabel, 1 meter
Detta är en signalkabel f...
1699 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.